2024, 12 18, 19:05:52

Szerző Téma: LG G4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 210393 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: LG G4 - Általános beszélgetés
« Reply #1425 Dátum: 2016, 08 31, 08:29:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Egy kis update!
Múlt hét előtt aug. 18-án (csütörtökön) leadtam a G4-et a Telekomba szervizelésre.
Egy hétig ültek rajta majd kijutott a Telemaxhoz.
Ott a munkalap szerint egy nap alatt szoftver frissítettek, (v20d-ről v20d-re) és kicserélték az akkumulátor (2016. 04 havira), meg tesztelték. Reggel 8:36-kor érkezett oda és 20:36-kor kiállították a szállítót. Át is adták állítólag pénteken a UPS-nek, és ma hozta az MPL...
Nem tudom milyen tesztet végeztek de az akksi 27%-on volt. Mindegy, egyelőre örülök neki, mert egy SIII mini volt addig nálam és hát azt már többször falhoz vágtam volna, de mivel nem az enyém így épp maradt. :)
Jöhet a teszt időszak.

Küldve az én LG-H815-emről
Na frankó!  :ok:
Szerencsés vagy. Van akinek nem egy napot van ott a telefonja. Nekem pl közel egy hétig volt ott a G2, kijelzőcserével. Xperia U volt kéznél, ICS-el....  :p :D Mondanom se kell, szuszáznom kellett nem keveset. Ha a tablet fogadna sim-et, szerintem azzal jártam volna. ;D
Amúgy gari, unlock? Minden oké?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető chicano69

• PFC Fan
  • PDA: LG G4 H815
  • PDA ROM: H81520D
Re: Re: LG G4 - Általános beszélgetés
« Reply #1426 Dátum: 2016, 08 31, 11:12:25 »
Na frankó!  :ok:
Szerencsés vagy. Van akinek nem egy napot van ott a telefonja. Nekem pl közel egy hétig volt ott a G2, kijelzőcserével. Xperia U volt kéznél, ICS-el....  :p :D Mondanom se kell, szuszáznom kellett nem keveset. Ha a tablet fogadna sim-et, szerintem azzal jártam volna. ;D
Amúgy gari, unlock? Minden oké?
Meg se néztem, hogy maradt e unlock, de gondolom ahhoz nem nyúltak hozzá, csak kicserélték az akksit és cső. Gari maradt.
Este rá is nézek, mondjuk szerintem kap kb. 2 hónapot és utána nyitom.
Eddig egyébként jól teljesít, mondjuk első töltés, még nem vonnék le messzemenő következtetést.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: LG G4 - Általános beszélgetés
« Reply #1427 Dátum: 2016, 08 31, 11:21:32 »
Meg se néztem, hogy maradt e unlock, de gondolom ahhoz nem nyúltak hozzá, csak kicserélték az akksit és cső. Gari maradt.
Este rá is nézek, mondjuk szerintem kap kb. 2 hónapot és utána nyitom.
Eddig egyébként jól teljesít, mondjuk első töltés, még nem vonnék le messzemenő következtetést.

Már hogyne maradt volna. Ők biztos nem nyitják, szerintem ha megkéred őket akkor sem.
Remek, akkor ezek szerint megszűnt a gond.  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető chicano69

• PFC Fan
  • PDA: LG G4 H815
  • PDA ROM: H81520D
Re: Re: Re: LG G4 - Általános beszélgetés
« Reply #1428 Dátum: 2016, 08 31, 16:54:43 »
Már hogyne maradt volna. Ők biztos nem nyitják, szerintem ha megkéred őket akkor sem.
Remek, akkor ezek szerint megszűnt a gond.  :ok:
egyelőre úgy néz ki, hogy megszűnt a gond.

Nem elérhető hetn

• Navigáció / Navigation: Sygic Waze
  • PDA: GT-i9300, LG G4
« Reply #1429 Dátum: 2016, 09 04, 17:49:23 »
Sziasztok,
hogyan lehet beállítani a fényképezőt, hogy ne közel 10MB képet készítsen, hanem ~2MByteosat? pl azért hogy e-mailban bárkinek elküldhessem ...
(gyári sw sőt, le se merem írni, de még csak 5.1)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1430 Dátum: 2016, 09 04, 18:00:44 »
Sziasztok,
hogyan lehet beállítani a fényképezőt, hogy ne közel 10MB képet készítsen, hanem ~2MByteosat? pl azért hogy e-mailban bárkinek elküldhessem ...
2 megabájtos, meg még jó is legyen? :) Egyébként ha lejjebb veszed a képarányt, csökkenni fog a méret. Kevesebb minden fog beleférni, de kisebb lesz.
Vagy a google féle kamera appban állítható a megapixel, amivel aztán egészen kicsi (& csúnya...) képek is készíthetőek.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1431 Dátum: 2016, 09 04, 18:24:32 »
Sziasztok,

Én a You are not allowed to view links. Register or Login-t használom, amiben van lehetőség átméretezve megosztani a képeket.

Nem elérhető hetn

• Navigáció / Navigation: Sygic Waze
  • PDA: GT-i9300, LG G4
« Reply #1432 Dátum: 2016, 09 04, 18:53:55 »
2 megabájtos, meg még jó is legyen? :) Egyébként ha lejjebb veszed a képarányt, csökkenni fog a méret. Kevesebb minden fog beleférni, de kisebb lesz.
Vagy a google féle kamera appban állítható a megapixel, amivel aztán egészen kicsi (& csúnya...) képek is készíthetőek.

nem szuper minőségű legyen hanem elküldhető. vannak képek amikor nem számít a minőség

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
  • PDA: Lg G4
  • PDA ROM: 3.10.84
« Reply #1433 Dátum: 2016, 09 06, 12:03:33 »
Sziasztok. Új tulajdonosa vagyok egy Lg G4 nek. Amire most jöttem rá hogy root olva van, nyitva a bootloader, és telepítve van a Team Win Recovery Project. Az lenne a kérdésem a telefon wifin tálalt frissítést, le is töltötte. Telepítés indításakor újra indul de a TWRP jön be és nem indul el a telepítés? Mit tudok tenni? Egyáltalán merjem telepíteni? Köszönöm a segítséget előre is.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1434 Dátum: 2016, 09 06, 15:56:58 »
Sziasztok. Új tulajdonosa vagyok egy Lg G4 nek. Amire most jöttem rá hogy root olva van, nyitva a bootloader, és telepítve van a Team Win Recovery Project. Az lenne a kérdésem a telefon wifin tálalt frissítést, le is töltötte. Telepítés indításakor újra indul de a TWRP jön be és nem indul el a telepítés? Mit tudok tenni? Egyáltalán merjem telepíteni? Köszönöm a segítséget előre is.
Szia! Üdv nálunk!
Véletlenül se telepítsd. Rootolt/custom recoveryvel rendelkező állapotban OTA telepítést nem szabad végezni!
LGUP PC progi segítségével kell telepítened egy megfelelő kdz kiterjesztésű romot. (FAQ-ban a leírás hozzá) Ez törölni fogja a rootot, a twrp recoveryt (vissza teszi a gyárit), de a bootloader nyitva marad. Ha újra rootolni akarod, fel kell raknod újra a twrp-t, majd onnan rootolni a megfelelő zip-el.
Milyen típusról beszélünk, milyen rom van fent jelenleg, milyen frissítést jelzett?

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1435 Dátum: 2016, 09 06, 18:22:12 »
Szia! Üdv nálunk!
Véletlenül se telepítsd. Rootolt/custom recoveryvel rendelkező állapotban OTA telepítést nem szabad végezni!
LGUP PC progi segítségével kell telepítened egy megfelelő kdz kiterjesztésű romot. (FAQ-ban a leírás hozzá) Ez törölni fogja a rootot, a twrp recoveryt (vissza teszi a gyárit), de a bootloader nyitva marad. Ha újra rootolni akarod, fel kell raknod újra a twrp-t, majd onnan rootolni a megfelelő zip-el.
Milyen típusról beszélünk, milyen rom van fent jelenleg, milyen frissítést jelzett?
Szia. Köszönöm a segítséget. Mint írtam teljesen kezdő vagyok ebben a témában. Szóval, csak most vettem a telefont és nem szeretnék rajta semmilyen romokat cserélgetni, nekem megfelel a gyári csak az új frissítéseket szedje le automatikusan. Hogy tudom megnézni melyik rom van rajta, vagy milyen program kell hozzá? Elnézést előre is ha butaságokat kérdezek. Nagy segítség lenne ha a szükséges programok linkjét valaki beillesztené. Az Lg Bridge programot telepítettem az is felismerte hogy van frissebb szoftver, de a letöltés baromi lassú. 1.67Gb és 5-6 óra alatt töltené le, pedig elég gyors a netem 50/25. Ja atípusa  Lg-H815

Köszönöm előre is a segítséget.

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1436 Dátum: 2016, 09 06, 18:44:25 »
Még annyit tudok hogy Android 6.0 van a telefonon. Az FAQ ban olvastam a leírást és a rom keresésnél beírtam a telefon imei számát de nem talált hozzá a rendszer "imei not valid" a válasz. Még egy fontos kérdés merült fel bennem, ha sikerül a root-ot levenni és a gyári szoftvert vissza rakni elképzelhető hogyy valamilyen függő lesz a telefon? Jelenleg független.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1437 Dátum: 2016, 09 06, 21:39:52 »
Még annyit tudok hogy Android 6.0 van a telefonon. Az FAQ ban olvastam a leírást és a rom keresésnél beírtam a telefon imei számát de nem talált hozzá a rendszer "imei not valid" a válasz. Még egy fontos kérdés merült fel bennem, ha sikerül a root-ot levenni és a gyári szoftvert vissza rakni elképzelhető hogyy valamilyen függő lesz a telefon? Jelenleg független.
Szoftver nem teszi függővé, és függetlenné sem. Bármilyen romot raksz fel, ugyanúgy független marad.
A legjobb, pl felrakod LGUP-al a 20A-t, majd LG Bridge gyári frissítő progival frissíted amire akarja. Így a legfrissebb készülék szerinti rom lesz fent, root és custom recovery nélkül, és ezután minden OTA frissítést tudsz telepíteni.

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1438 Dátum: 2016, 09 07, 06:59:12 »
Szoftver nem teszi függővé, és függetlenné sem. Bármilyen romot raksz fel, ugyanúgy független marad.
A legjobb, pl felrakod LGUP-al a 20A-t, majd LG Bridge gyári frissítő progival frissíted amire akarja. Így a legfrissebb készülék szerinti rom lesz fent, root és custom recovery nélkül, és ezután minden OTA frissítést tudsz telepíteni.
Köszönöm a segítséget. Ez jól hangzik és nem is tűnik bonyolultnak. Itt az oldalon megtalálom ezeket a vissza állításhoz? A costum room topikban? Esetleg linket tudnál mellékelni? :ima:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1439 Dátum: 2016, 09 07, 07:00:55 »
Köszönöm a segítséget. Ez jól hangzik és nem is tűnik bonyolultnak. Itt az oldalon megtalálom ezeket a vissza állításhoz? A costum room topikban? Esetleg linket tudnál mellékelni? :ima:
Gyakori kérdések, azaz FAQ. Itt van mellettünk. :)

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1440 Dátum: 2016, 09 07, 08:08:22 »
Gyakori kérdések, azaz FAQ. Itt van mellettünk. :)
Átolvastam de lenne meg pár kérdésem. Mivel nekem 6.0 android van fent állítsam vissza az 5.1 re? Valamint melyik 20A romot töltsem le? Hogy tudom beazonosítani melyik a telefonomnak megfelelő rom?

Nem elérhető andreas49

• Navigáció / Navigation: Sygic, iGO sz.n. HERE
  • PDA: LG G4 32 Gb - H815
  • PDA ROM: V10g-EUR
« Reply #1441 Dátum: 2016, 09 07, 09:13:39 »
Átolvastam de lenne meg pár kérdésem. Mivel nekem 6.0 android van fent állítsam vissza az 5.1 re? Valamint melyik 20A romot töltsem le? Hogy tudom beazonosítani melyik a telefonomnak megfelelő rom?
Nem kell visszaállítani 5.1-re, mehet egyből a 6.0. Az alábbi linkek mind EU verziók, ezek mehetnek a telodra, de szigoruan refurbish alkalmazásával az LGUP-ben.
Szerintem mehet egyből a V20G, mivel ez a legújabb és sokunk véleménye szerint a legjobb.
Azért nem ártana előtte megnézni ennek a buherált telonak mi az ország kódja.
Android 6.0 V20B (You are not allowed to view links. Register or Login!1UVmGAoY!IODa6cCtjzQdhYLJi_hu_2PdTNgxy5tE5Xx36o2_yCI)
Android 6.0 V20C (You are not allowed to view links. Register or Login!RYVzUaLa!EnKRyIsCPXOllAuD55MU_j95OJLF4xPHklrCS0DWcWw)
Android 6.0 V20D (You are not allowed to view links. Register or Login)
Android 6.0 V20G (You are not allowed to view links. Register or Login)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1442 Dátum: 2016, 09 07, 09:26:06 »
Nem kell visszaállítani 5.1-re, mehet egyből a 6.0. Az alábbi linkek mind EU verziók, ezek mehetnek a telodra, de szigoruan refurbish alkalmazásával az LGUP-ben.
Szerintem mehet egyből a V20G, mivel ez a legújabb és sokunk véleménye szerint a legjobb.

Ha H815 ugye. A FAQ-ban meg pont azért vannak saját tárhelyről linkelve a romok, hogy ne 10 kb/s-al kelljen szenvedni. ;)

Kérdeztem tegnap, milyen verzió? Nem mindegy.

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1443 Dátum: 2016, 09 07, 09:29:23 »
Azért nem ártana előtte megnézni ennek a buherált telonak mi az ország kódja.
Android 6.0 V20B (You are not allowed to view links. Register or Login!1UVmGAoY!IODa6cCtjzQdhYLJi_hu_2PdTNgxy5tE5Xx36o2_yCI)
Android 6.0 V20C (You are not allowed to view links. Register or Login!RYVzUaLa!EnKRyIsCPXOllAuD55MU_j95OJLF4xPHklrCS0DWcWw)
Android 6.0 V20D (You are not allowed to view links. Register or Login)
Android 6.0 V20G (You are not allowed to view links. Register or Login)

Nagyon köszönöm a segítséget. Én is kíváncsi lennék a telefon ország kódjára. Mivel, vagy hogy tudom megnézni? LGUP? IGEN H815

Ezek szerint a cseh telekomos jó lesz ha letöltöm? Azt látom h81520g. Ettől független marad és lesz magyar nyelv benne?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1444 Dátum: 2016, 09 07, 09:41:26 »
Nagyon köszönöm a segítséget. Én is kíváncsi lennék a telefon ország kódjára. Mivel, vagy hogy tudom megnézni? LGUP? IGEN H815

Ezek szerint a cseh telekomos jó lesz ha letöltöm? Azt látom h81520g. Ettől független marad és lesz magyar nyelv benne?
Szerintem kicsit olvasgass előtte még, de igen elvileg jó lesz.

De ezért mondtam, előbb 20A LGUP-al, és arra fel fogja ajánlani a régiónak megfelelőt az LG Bridge, amit az LG oldaláról le tudsz tölteni.
Vagy egyből a 20G, ha az is jó.

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1445 Dátum: 2016, 09 07, 09:58:32 »
Ez mond neked valamit?

Global Moderator Comment Kép törölve.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1446 Dátum: 2016, 09 07, 10:35:56 »
Ez mond neked valamit?
Persze. Provider vodafone. Ez bőven elég. Garancia nincs, minden további infó fölösleges.
LGUP, 20G, refurbish opció. Visszaáll a recovery gyárira, és eltűnik a root. Ha el akarod tüntetni. Tényleg, el akarod tüntetni?

(Egyébként imei számot a saját adataid biztonsága érdekében ne ossz meg nyilvánosan.)

Nem elérhető Jamma

• PFC Fan
« Reply #1447 Dátum: 2016, 09 07, 11:00:00 »
Persze. Provider vodafone. Ez bőven elég. Garancia nincs, minden további infó fölösleges.
LGUP, 20G, refurbish opció. Visszaáll a recovery gyárira, és eltűnik a root. Ha el akarod tüntetni. Tényleg, el akarod tüntetni?

(Egyébként imei számot a saját adataid biztonsága érdekében ne ossz meg nyilvánosan.)
Ez azt jelenti vodafone függő a telefon? Nem sok előnyét látom így. Én nem akarok romokat cserélgetni. Teljesen megfelelő a gyári frissítések. Csak jól működjön a telefon. Egyébkén nagyon sok telefonom volt de szerintem az Lg G4 egy szuper telefon. Ha az aksi kibírna egy napot tökéletes lenne.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1448 Dátum: 2016, 09 07, 11:14:43 »
Ez azt jelenti vodafone függő a telefon? Nem sok előnyét látom így. Én nem akarok romokat cserélgetni. Teljesen megfelelő a gyári frissítések. Csak jól működjön a telefon. Egyébkén nagyon sok telefonom volt de szerintem az Lg G4 egy szuper telefon. Ha az aksi kibírna egy napot tökéletes lenne.
Elméletileg Vodafone brand, de ha minden úgy működik ahogy neked kell, akkor szvsz nem kell ezzel foglalkozni. Nekem témobilos, de nyugodt szívvel küldök rá egy japán romot is, mert mára már ez nem minden esetben számít. Amiket kiadnak romokat, a szolgáltatók hála istennek egyre kevésbé nyúlnak bele. Ha a gyári frissítésekre akarsz hagyatkozni, akkor egyelőre fölösleges a twrp. Bár őszintén szólva, ha már egyszer van, én biztos nem hagynám parlagon. Nyitott állapotban legalább root legyen, hogy a nem kellő alkalmazásokat le tudjam törölni.
Az akku az nem erőssége a génégynek, ez tény. A QHD kijelző, meg a sok fölösleges pixel zabálja az ampert mint állat. Ha megnézed a készenléti idők mindenhol jók, de ha használjuk biza merül mint a veszedelem. Ezzel sokmindent nem lehet tenni, ez van. Kisebb apró finomhangolásokat ajánlott azért elvégezni, (gps, bluetooth, auto mentések, helymegosztások, stb.,  -  ilyeneket átnézni, valójában mi kell, mi nem. Sok múlik ezeken is.

Szóval ha teljesen gyári, brandnek megfeleő állapotot akarsz, szvsz flash 20A, majd LG Bridge-el a felajánlott frissítés. Utóbbit innen tudod letölteni. :

(A képet törlöm az előző hozzászólásodból. Ha legközelebb válaszolsz, lécci használd az idézet gombot jobb oldalon. Beszúrja az idézetet, majd a szöveg végén található [/quote] felirat után írd amit szeretnél. Köszi. )

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1449 Dátum: 2016, 09 07, 11:26:03 »
Amit Andreas társunk linkelt, az frissebb 20G, mint a cseh telekomos. Köszönjük neki!  :ok: