szomorú történet + happy end:
G4 az asztalon pihent, lógott a töltőn. Amikor a használni akartam (kb 2 óra múlva) bootloop...ajaj1... (S/N 507...)
-irány az LG szerviz. 3-4 munkanapot mondtak, másnap reggel ott volt az sms, hogy kész. Az volt a kérésem, hogy Lollipoppal szeretném visszakapni - nem kérdeztek semmit: Alaplapcsere garanciában + Lollipop

-Természetesen nekem rootolni kell (mert programozom az androidot), pdafanclub.hu leírás alapján betűről betüre. Végeredmény: LG logonál megakadt ... ajaj2...
Mivel a Download mód lehetősége megmaradt: LGBridge+Download mód és tadaaaam kész is lett a friss ropogós Marshmallow.
Innen -gondoltam- egy út vezet a roothoz: Lollipop rooted.system.image felrakása => Bootlogo-ig eljutott ...ajaj3...
Ismét: LGBridge-Download mód=>Marshmallow. LGUP-gyári 10d.kdz sikeresen felrakva. Innen már mehetett fel egy másik rooted.system.image.
Tanulságok:
- Nagy pirospont az LG szerviznek (Bp Váci út) a kiszolgálásért és a gyors munkájukért
- Az általam letöltött ROM HIBÁS VOLT amit először próbáltam feltölteni (utólag kiderült, mérete is kisebb volt mint ami kéne)
- Nagy pirospont az LG fejlesztőknek, hogy olyan sw-t (LGBridge, LGUP) is kiadtak amivel a készüléket fel lehet támasztani a sw halálból.
- Köszönet ennek a társaságnak (főleg attika79) aki létrehozta a FAQ leírást
+1: Minek nyúl hozzá az aki nem ért hozzá?? Szerintem mindannyian úgy érezzük, hogy egy picit jobban értünk hozzá... aztán amikor beüt az "...ajaj..." akkor kell elővenni a "sok utánaolvasást" meg a jó kreativitást.
Szerencsém volt, tanultam belőle - tanuljatok belőle ti is.