2024, 11 25, 12:41:12

Szerző Téma: Működő TMC vevő az Omniában!  (Megtekintve 130615 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Re: Működő TMC vevő az Omniában!
« Reply #500 Dátum: 2009, 05 21, 13:57:36 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Akkor kérdezek:

Van-e jelentősége a töltőből kivezetett antennakábel hosszának ?
Van-e jelentősége, hogy normál mdzag, vagy esetleg árnyékolt koax ?
Van-e jelentősége, hogy vizszintesen fexik a madzag, vagy állnia kell mint ... ?
Van-e jelentősége, hogy madzag, vagy egy kisrádióból kiszerelt telszkópos antenna ?

Egyelőre ennyi  :D

Thx

Miauu

Az enyém:
Fehér szigetelt tyúkbél (több eres, hogy ne törjön) kb 75 cm-100 cm, lóg a kocsiban, a végét bedugtam a műanyag szőnyeg alá, hogy ne rugdossák.

Ez nem az enyém, de akár az is lehetne  :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #501 Dátum: 2009, 05 21, 14:53:38 »
Akkor kérdezek:

Van-e jelentősége a töltőből kivezetett antennakábel hosszának ?
Van-e jelentősége, hogy normál mdzag, vagy esetleg árnyékolt koax ?
Van-e jelentősége, hogy vizszintesen fexik a madzag, vagy állnia kell mint ... ?
Van-e jelentősége, hogy madzag, vagy egy kisrádióból kiszerelt telszkópos antenna ?

Thx

Miauu
Szerintem nem annyira lényeg a hossz, ezért is dobtam fel, hogy aki bátor, kipróbálhatná, hogy direktbe az Omnia alaplajára forraszt egy darabot és berejti a hátlap alá.
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #502 Dátum: 2009, 05 21, 16:05:09 »
Akkor kérdezek:

Thx

Miauu
Ez a fickó egy autóba szerelhető kis TV antennáját használta fel.

Nem elérhető atix

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Omnia
  • PDA ROM: DXID1/DXIF1
« Reply #503 Dátum: 2009, 05 22, 13:42:15 »
A MODACO oldalán olvastam hogy csak a 7805 IC-vel szerelt töltők működő képessek, mivel többi IC-nél túl nagy az interferencia és ezáltal nem jut be az adás!

Ebbe még lehet valami igaz is, vagy nem?

Az enyém:
Fehér szigetelt tyúkbél (több eres, hogy ne törjön) kb 75 cm-100 cm, lóg a kocsiban, a végét bedugtam a műanyag szőnyeg alá, hogy ne rugdossák.

Ez nem az enyém, de akár az is lehetne  :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető visit

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: meztelen AOKP bulid5
« Reply #504 Dátum: 2009, 05 22, 19:08:08 »
A MODACO oldalán olvastam hogy csak a 7805 IC-vel szerelt töltők működő képessek, mivel többi IC-nél túl nagy az interferencia és ezáltal nem jut be az adás!

Ebbe még lehet valami igaz is, vagy nem?

Nem igaz. Már csak ha logikailag nézzük, akkor sem lehet igaz...
Egy nagy halmazból kiválasztottál egy elemet (7805), ami esetleg tesztelve lett. Honnan lehet tudni, hogy biztosan NINCS még egy elem a halmazban, amelyikkel működne? Fordítva már LEHET igaz: A 7805 -ös IC-vel készült töltővel működik.
Szakmailag pedig az is nagyon sokat számít, hogy milyen az RF szűrése a kimeneti körnek, és ez teljesen független a 7805-től. Lehetnek persze gagyi tervezések, de ez megint csak független a 7805-től.

Nem elérhető hetn

• Navigáció / Navigation: Sygic Waze
  • PDA: GT-i9300, LG G4
« Reply #505 Dátum: 2009, 05 25, 10:48:34 »
Nem igaz. Már csak ha logikailag nézzük, akkor sem lehet igaz...
Egy nagy halmazból kiválasztottál egy elemet (7805), ami esetleg tesztelve lett. Honnan lehet tudni, hogy biztosan NINCS még egy elem a halmazban, amelyikkel működne? Fordítva már LEHET igaz: A 7805 -ös IC-vel készült töltővel működik.
Szakmailag pedig az is nagyon sokat számít, hogy milyen az RF szűrése a kimeneti körnek, és ez teljesen független a 7805-től. Lehetnek persze gagyi tervezések, de ez megint csak független a 7805-től.
Sziasztok!
szerintem független a 7805-től. Én is megcsináltam a töltőmön a módosítást és azt tapasztaltam, hogy amikor bedugom a csatlakozót a készülékembe, elektromosan rövidrezárja az 1 és 2 érintkezőt. így nem lesz soha földfüggetlen antennám.
Egy picit más: Azt tudja valaki, hogy a rádió működéséhez mit kell rövidrezárni a csatlakozóban, hogy "észrevegye" hogy antennát csatlakoztattam a készülékemhez?

Nem elérhető tomboi

• Navigáció / Navigation: Igo My Way
  • PDA ROM: i9000XXJPY
« Reply #506 Dátum: 2009, 05 27, 20:47:02 »
Üdv mindenkinek!

Tud valaki valami okosságot/tanácsot mondani a következőre?:
Beizzítottam a TMC-t, működik, jönnek az adatok, minden fain, lenne... de ha beülök a kocsiba (a legtöbbet azért ott használnám ai IGo-t) azonnal elveszti a jelet (mármint a Petőfit, 94,8) és vége a dalnak. Ha kiszálok, kb fél perc és minden oké. Érdekes, hogy a többi adót a kocsiban is látja, csa az mr2 rosszalkodik. Gondolkodtam rajta, hogy csináltatok egy kivezetést a kocsi saját antennájához, de nem nagyon akarom a garanciát elveszíteni. Elvileg hétvégén készülne az autós töltő+TMC kombó, de így nem sok értelme van...
Szóval?

Nem elérhető hetn

• Navigáció / Navigation: Sygic Waze
  • PDA: GT-i9300, LG G4
« Reply #507 Dátum: 2009, 05 27, 21:27:06 »
Üdv mindenkinek!

Tud valaki valami okosságot/tanácsot mondani a következőre?:
Beizzítottam a TMC-t, működik, jönnek az adatok, minden fain, lenne... de ha beülök a kocsiba (a legtöbbet azért ott használnám ai IGo-t) azonnal elveszti a jelet (mármint a Petőfit, 94,8) és vége a dalnak. Ha kiszálok, kb fél perc és minden oké. Érdekes, hogy a többi adót a kocsiban is látja, csa az mr2 rosszalkodik. Gondolkodtam rajta, hogy csináltatok egy kivezetést a kocsi saját antennájához, de nem nagyon akarom a garanciát elveszíteni. Elvileg hétvégén készülne az autós töltő+TMC kombó, de így nem sok értelme van...
Szóval?
Milyen autód van? Lehet, hogy fémgőzölt napsütés elleni védelem van az ablakokon??? (pl Peugeot)

Nem elérhető tomboi

« Reply #508 Dátum: 2009, 05 27, 22:02:38 »
Milyen autód van? Lehet, hogy fémgőzölt napsütés elleni védelem van az ablakokon??? (pl Peugeot)
Seat Leon. A szélvédőn van fényvédő réteg (színezett, hővédő üvegezés a leírás szerint) de hogy az fémgőzölt lenne, azt nem tudom. Ha igen, mit lehet tenni?

Nem elérhető atix

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Omnia
  • PDA ROM: DXID1/DXIF1
« Reply #509 Dátum: 2009, 05 28, 10:15:42 »
Akkor van már valakinek működő megoldása a TMC antenna és töltés egyidejű működés szempontjából???? :shock:

Imhotep

• Vendég
« Reply #510 Dátum: 2009, 05 28, 11:24:38 »
Szétkaptam az autós töltömet, nekem csak ez a két kivezetés van benne  :hmm:

Nem elérhető cheoppy

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: DXID1 WM 6.1.4
« Reply #511 Dátum: 2009, 05 28, 11:38:58 »
Új Romovics rom (ID1) és iGo 8.3.2.83157 mellett belőttem a TMC-t, mindenki vidám az első elindítás során, de ha másodszorra próbálom, akkor nem talál TMC adást. A megoldása az, hogy vagy az OmniaTMC-ben kikapcsolom-bekapcsolom a TMCserialt vagy az FM-rádióban kikapcsolom-bekapcsolom a rádiót, mindkét módszer helyreteszi a TMC-t. Próbáltam a Modaco-s TMC topicban írt megoldást, a [gps] részbe a source="virtlserial" opciót megadni, nem változott semmi. Tud valaki olyan megoldást, amihez nem kell kézzel ki-bekapcsolgatni a rádiót?

Nem elérhető tomboi

« Reply #512 Dátum: 2009, 05 28, 12:25:29 »
Új Romovics rom (ID1) és iGo 8.3.2.83157 mellett belőttem a TMC-t, mindenki vidám az első elindítás során, de ha másodszorra próbálom, akkor nem talál TMC adást. A megoldása az, hogy vagy az OmniaTMC-ben kikapcsolom-bekapcsolom a TMCserialt vagy az FM-rádióban kikapcsolom-bekapcsolom a rádiót, mindkét módszer helyreteszi a TMC-t. Próbáltam a Modaco-s TMC topicban írt megoldást, a [gps] részbe a source="virtlserial" opciót megadni, nem változott semmi. Tud valaki olyan megoldást, amihez nem kell kézzel ki-bekapcsolgatni a rádiót?
Ez nálam is elő szokott fordulni, korábban valaki azt mondta, hogy hasonlóan a gps-jelhez, az igo fogja a tmc-t is, és csak az újraindítás (TMCserial ki/be) segít. Mondjuk a gps-elengedést is megoldották már  :D, hátha van valakinek újabb ötlete...

Nem elérhető VMisi

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: SAMSUNG OMNIA
  • PDA ROM: I900XXHH9/CJHH9
« Reply #513 Dátum: 2009, 05 28, 12:41:16 »
SZIA!

EGY KÜLSŐ BLUETOOTH-OS TMC VEVŐVEL HOGYAN LEHET HASZNÁLNI AZ OMNIÁT.

KÖSZI!

Figyelem! CSAK HJ3 feletti rommal rendelkezők próbálják ki és előtte full backup készítése ajánlott! - bocs, hogy belepofáztam - patience
Ne csináld már!! Kb 0 az angol tudásom, de le van írva képekkel.

Letöltöd, kicsomagolod, a cab fájlt feltelepíted. Elindítod:
Itt megnyomod az Activate AdvFMR gombot. Szoftreszet.

Megint elindítod a progit:
TMC port után beírod 4
GPS port után beírod 3

Rányomsz az Activate TMCSerial gombra

Bezárod a progit, catlakoztatod a fülest (nekem csak ezzel megy) és elindítod az iGO-t
A beállítások->TMC beállítás->automata (a com 4-en megtalálja)

Néhány kép:

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #514 Dátum: 2009, 05 28, 13:51:38 »
SZIA!

EGY KÜLSŐ BLUETOOTH-OS TMC VEVŐVEL HOGYAN LEHET HASZNÁLNI AZ OMNIÁT.

KÖSZI!

Sancho írt róla a blogjában
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető visit

« Reply #515 Dátum: 2009, 05 28, 14:35:49 »
Ez nálam is elő szokott fordulni, korábban valaki azt mondta, hogy hasonlóan a gps-jelhez, az igo fogja a tmc-t is, és csak az újraindítás (TMCserial ki/be) segít. Mondjuk a gps-elengedést is megoldották már  :D, hátha van valakinek újabb ötlete...

Üdv!
Ne a data.zip-et módosítsd, sajnos az bekavar a gps pontosságába is, pl. egy-két utcával arrébb érzékeli az autód. Helyette a sys.txt-t ürítsd ki, és csak ennyi legyen benne:

[interface]

show_exit=1

[gps]
Source="virtlserial"

Persze ezután a soft reset, mint falat kenyér.
Nem akarok vitatkozni senkivel, hogy pedig de neki amúgy is jó...
ELHISZEM!
Nekem nem volt jó, és két másik omnián sem. Ellenben a fenti sys.txt-vel nincs gondom.
Ha neked is segít, akkor OK, ha nem, akkor jön más ötlet... remélhetőleg ;-)

Nem elérhető kiskutya

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Primo2
  • PDA: i900; HD2; O3D; Huawei S7; i9300
  • PDA ROM: DXID1/HIDE23 WM65B23547; PACman v1.2a; ThiaiZO3D v2.8; PFC 4.0.3 v5; R2D2 v5.1
« Reply #516 Dátum: 2009, 05 28, 14:38:25 »
Üdv!
Ne a data.zip-et módosítsd, sajnos az bekavar a gps pontosságába is, pl. egy-két utcával arrébb érzékeli az autód. Helyette a sys.txt-t ürítsd ki, és csak ennyi legyen benne:

[interface]

show_exit=1

[gps]
Source="virtlserial"

ELHISZEM!
Nekem nem volt jó, és két másik omnián sem. Ellenben a fenti sys.txt-vel nincs gondom.

És gondolom minden iGO indítás előtt sr kell, mert nem látja a gps-t.
Az érvek súlyát a legtöbb esetben az érvelőjével együtt mérik.

Nem elérhető visit

« Reply #517 Dátum: 2009, 05 28, 14:55:32 »
És gondolom minden iGO indítás előtt sr kell, mert nem látja a gps-t.

??
Miért kéne?
Úgy értem, miért ne látná?

Nem elérhető cheoppy

« Reply #518 Dátum: 2009, 05 28, 15:10:18 »
Üdv!

[interface]

show_exit=1

[gps]
Source="virtlserial"

ELHISZEM!
A változtatás véleményem szerint ugyanazt eredményezi:
1) data.zip módosítása: a megadott source törlése után egy alapértelemzett drivert fog használni, ami már nem fogja a GPS-t kilépés után,
2) a sys.txtben lévő beállítás felülbírálja a data.zip-ben lévő beállítást, ekkor a source drivert kézzel a virtlserial driverre állítjuk (ami nem fogja a GPS-t kilépés után elvileg, ezt még nem próbáltam külön).
Azt gondolom, hogy ugyanazt a hatást érjük el mindkettő módszerrel, néhány nap múlva lesz időm kipróbálni, hiszen így lenne logikus.

A pontatlanságot én is tapasztaltam, csakhogy nem az iGoban, hanem a Gisrussában, így ezt a hibát nehéz lenne az iGo módosítására fogni. Sokkal inkább a GPS rendszer vagy a windowsos GPS driver hibája, mert pár perc várakozás után helyreáll a jó pozíció, amint megkapta a holdakról a friss adatot és nem a régi adatokból próbál számolni.

Nem elérhető visit

« Reply #519 Dátum: 2009, 05 28, 15:28:30 »
A pontatlanságot én is tapasztaltam, csakhogy nem az iGoban, hanem a Gisrussában, így ezt a hibát nehéz lenne az iGo módosítására fogni. Sokkal inkább a GPS rendszer vagy a windowsos GPS driver hibája, mert pár perc várakozás után helyreáll a jó pozíció, amint megkapta a holdakról a friss adatot és nem a régi adatokból próbál számolni.

Igen, valóban helyreáll, úgy 5 perc után, de addigra már a 23. kört teszem meg háztömbök körül, és még mindig újratervez. Ezt nem gúnyos hangon írtam, ne értsétek félre, sokkal inkább bosszankodva.
Abban is lehet, hogy igazad van,hogy nem a data.zip módosítás okozza a pontatlanságot, de nekem, mint mondtam, 3 különböző omnián is ezt okozta. Vagy más okozta, de akkor háromszoros véletlen...
Még egyszer hangsúlyozom, teljesen lehet, hogy másnál máshogy viselkedik, senkivel nem akarok vitatkozni, csupán egy saját tapasztalatot írtam le, ami esetleg másnak is segíthet.
Üdv

Nem elérhető cheoppy

« Reply #520 Dátum: 2009, 05 28, 15:36:24 »
Igen, valóban helyreáll, úgy 5 perc után, de addigra már a 23. kört teszem meg háztömbök körül, és még mindig újratervez. Ezt nem gúnyos hangon írtam, ne értsétek félre, sokkal inkább bosszankodva.
Abban is lehet, hogy igazad van,hogy nem a data.zip módosítás okozza a pontatlanságot, de nekem, mint mondtam, 3 különböző omnián is ezt okozta. Vagy más okozta, de akkor háromszoros véletlen...
Még egyszer hangsúlyozom, teljesen lehet, hogy másnál máshogy viselkedik, senkivel nem akarok vitatkozni, csupán egy saját tapasztalatot írtam le, ami esetleg másnak is segíthet.
Üdv
GPSGate-t használsz?

Nem elérhető visit

« Reply #521 Dátum: 2009, 05 28, 15:41:45 »
GPSGate-t használsz?

Nem. Russiat sem. Csak IGO-t. Még a ROM is bekavarhat? Korábban volt egy olyan data.zip-em, ami pedig a megérkezés a célhoz mondat előtt kb. 200m-el MINDIG újratervezett, és soha nem mondta, hogy megérkeztél a célhoz. Pedig megérkeztem...

Nem elérhető olomkatona

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S7 edge
  • PDA ROM: g935fxxu1apb4
« Reply #522 Dátum: 2009, 05 28, 15:45:32 »
Szétkaptam az autós töltömet, nekem csak ez a két kivezetés van benne  :hmm:
asszem nekem is ugyanilyen a töltőm.. szétkaptam, a feketéhez kellet varázsolni. nemtudtam forasztani, így eléggé instabil. gondolom forrasztással jobb lenne.
Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy
vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

Nem elérhető cheoppy

« Reply #523 Dátum: 2009, 05 28, 15:46:22 »
Nem. Még a ROM is bekavarhat? Korábban volt egy olyan data.zip-em, ami pedig a megérkezés a célhoz mondat előtt kb. 200m-el MINDIG újratervezett, és soha nem mondta, hogy megérkeztél a célhoz. Pedig megérkeztem...
Akkor nincs ötletem, mert a GPSgate az esetleg próbálhat szoftveresen kavarni az adatokkal, de így csak a GPS driver lehet a felelős a pontatlanságért (mondjuk hogy a hardveres, romos vagy felhasználói programos része, az egy jó kérdés).

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #524 Dátum: 2009, 05 28, 16:47:40 »
Korábban volt egy olyan data.zip-em, ami pedig a megérkezés a célhoz mondat előtt kb. 200m-el MINDIG újratervezett, és soha nem mondta, hogy megérkeztél a célhoz. Pedig megérkeztem...
Az egy hibás PNA-s iGO8 verzió volt, és csak a gyorsan megjelent törés miatt terjedt el szélesebb körben. Hiába, arra nincs garancia...