Megcsináltam az autós töltő, antenna kombót! (igaz csak félig, de mindjárt leírom miért
)
Utángyártott autóstöltőt álltam neki szétszedni, ez elég könnyen megy, mivel nem öntve van, hanem szétpattintós a csatlakozót borító műanyag!
Két kis fület kell az oldalain kipattintani (óvatosan, mert nekem az egyik letört..) aztán az oldalán pl. egy késsel szétfeszíteni.
Ha ez megvan, akkor látható, hogy a pin1 és pin2-re rá van forrasztva egy vezeték (nekem a fekete színű).
Mivel nincs forrasztóm most kéznél, ezért megpróbáltam a vezeték segítségével kihúzni a két pint (pinnek a kis réz érintkezőket hívom), persze a vezeték leszakadt róla
(Forrasztóval valószínű egyszerűbb a feladat... sőt utána ugyanoda vissza lehet forrasztani a szükséges vezetékeket.)
Ezután tűvel próbálkoztam. A pin egyik oldalán (ha jól emlékszem az alsón) be lehet akasztani a tűt és kis izommunkával ki lehet húzni!
VIGYÁZAT!!!
Nekem a pin2 elrepült és nem is lett meg, ezért lett csak félig kész.
Miután a pin1-et sikeresen kihúztam és meg is maradt, egy régi fejhallgató kb. 60 centis vezetékének 3 szál erét tekertem össze (lényeg, hogy jó vékony legyen) és (forrasztó hiánya miatt) dugtam be a pin1 helyére, majd aztán a pin1 réz lapka visszanyomásával (ugyanide) beszorítottam a vezetéket.
A pin2-höz is vissza kellene ugyanígy szorítani a töltő vezetékét (vagy forrasztani), mert amúgy nem tölt, mivel ez a föld(potenciál) kell hozzá!!! (de van még egy töltőm, mindjárt neki is állok abból kinyerni egy pin réz lapkát
)
Miután ez elkészült van a töltő vezetékén egy gumi, amit kicsit meg kell faragni, hogy az új vezeték kiférjen és vissza lehessen tenni a műanyag borítást.
És a csoda megtörtént!!! Működik! (persze a töltés nem, de délutánra már fog az is
)
Képek:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Register or
Register or
LoginSzerk (még valami):
Kicsit kókler így forrasztó nélkül, de hát ennyi eszköz állt rendelkezésre (kés, meg tű)
Meg ez a vezeték (szegény barátnőm fejhallgatóját kaptam szét, ha tudná...)
Amúgy elég stabilan beszorítja a rézlapka a vezetéket! Oda lehet a töltő vezetékéhez egy részen szigszalagozni, meg odafigyelni a csatlakozó kihúzásakor, hogy ne a vezetéknél fogva cibáljuk ki.