2024, 11 26, 04:44:12

Szerző Téma: Működő TMC vevő az Omniában!  (Megtekintve 130683 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: MotoNav
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: Gyári 2.3.3
Re: Működő TMC vevő az Omniában!
« Reply #150 Dátum: 2009, 04 24, 13:47:43 »
Azt kellene tesztelni Pesten, hogy mely tervezési módot (rövid, gyors, gazdaságos stb.) érdemes beállítani a TMC-s infók mellé!
Olvastam egy korábbi cikket az index-en, hogy az lenne a jó, ha TMC infók felhasználásával a program, párhuzamos, kisebb utakon vezetve kerülné ki a dugót, és forgalmi akadályokat!

Szerk: mert akkoriban volt olyan, hogy bevitt egy másik, nagyobb dugóba, nem volt hajlandó eltérni a főbb utvonalaktól.. (igaz ez Garmin volt)

Gondolom a "rövid" tervezésre érdemes állítani, mert akkor kis utcákon is tervez.. vagy az optimálisra... ? Na majd próbálgatom :)

Nem elérhető imi1024

• PDA: Samsung i5700 Galaxy Spica
« Reply #151 Dátum: 2009, 04 24, 14:31:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az kevés. A TMC Állomások beállításai képernyőn megjelenik a frekvencia alatt az a szöveg, hogy TMC elérhető.
Csak ezután töltődnek le az adatok, amik majd megjelennek a Közlekedési események ablakban.
nekem megjelenik, h TMC elérhető, ugyanúgy, mint MadCat hozzászólásában(126 asszem) van. De utána azt írja ki, h nincs közlekedési esemény. Nektek mennyi idő alatt töltődik be?Mi lehet a gond?

Nem elérhető Fotozgató

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung G. 8+ Samsung Galaxy Note Pro 12.2" P901
« Reply #152 Dátum: 2009, 04 24, 20:16:49 »
ROM: DXIA5
iGO : 8.0.0.49545
Nekem itt megáll a Tesztelés... -nél az iGO.

Kézzel nem tudom beállítani a frekit.
 MR1-re tettem a OmniaTMC_0_9_3_8 progit.
 Ott röpködnek a karakterek.

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung A5+ Iphone 6
« Reply #153 Dátum: 2009, 04 24, 20:22:00 »
ROM: profilban
Hely: Miskolc
MR2 102,3

Fülessel működik de csak a 8.3.2
(8.0.0 nem. Először kiírja, hogy TMC vevőt talált de utána megszakad)

Autó töltővel és USB kábellel nekem nem ment.
Életed forgatókönyvében Te játszod a főszerepet ! Nem mindig hálás a szerep, de ez van :D

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
« Reply #154 Dátum: 2009, 04 24, 21:57:06 »
Kezdésnek ennyit gyűjtöttem össze, nem próbáltam ki, és az is lehet, hogy valamit nem jól értelmeztem!!!
Tehát ezt csak a kiindulás miatt teszem fel, holnap ha lesz időm kipróbálom. (úgyis van egy feláldozható utángyártott autós töltőm :D )

"Autós töltő és antenna egyben" ügyben most nézelődöm a modaco-n.

A csatlakozó kiosztása:
1- FM_RADIO_ANT
2- GND
3- MIC_P
4- MIC_N
5- EAROUT_R
6- EAR_COM
7- EAROUT_L
8- BEND_END
9- nJACK_INT
10- EAR_CHECK
11- TXD_tvout
12- RXD (JTAG_RXD)
13- V_DC
14- V_DC
15- IF_CON_SENSE (JTAG_CON_SENSE)
16- USB +
17- USB -
18- USB_DC (JTAG_VBUS)
19,20 - Vext_5V
21-23 - GND

If you do not plan to have an external antenna you can just connect a standalone wire to pin 1. -  Ha nem tervezed külső antenna használatát, akkor csak a pin 1-be kell egy szál vezetéket dugni.

Ha jól értelmeztem az egészet, akkor ezt kell csinálni:
Az autós töltő csatlakozóját óvatosan fel kell bontani, hogy hozzáférjünk a vezetékekhez. Alapból a pin1 és pin2 (a "-" jelnél lévő oldalon van a pin 1 és 2) össze van kötve ezt ugyancsak óvatosan szét kell bontani.  A pin1-be kell dugni egy szál vezetéket (ez lesz az antenna), a pin2-be(n) kell tenni/hagyni a meglévő vezetéket, utána "visszarakni" (ragasztani stb.) a műanyag részt és kész is. A pin1 és pin 2 ne érjen össze!!!

Ami képek vannak, itt vannak:

Meg itt:

DE EZEK A KÉPEK AZT MUTATJÁK, hogy külső antennát, hogy lehet hozzá csatolni!!
Viszont nagyjából látszik, hogy mit kell csinálni az egy szál vezetékkel!

Aki ki akarja próbálni, az a képeknél lévő linkeken olvasgasson még azért!

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
« Reply #155 Dátum: 2009, 04 24, 22:02:55 »
Amúgy, ahogy kivettem az ottani tapasztalatokból, igaz lehet az, hogy autóstöltővel is működhet valamilyen szinten a TMC, ha nagyon erős a rádiójel!
Ugyanis az antenna be van kötve (pin1), csak mivel a földdel is (pin2) össze van kötve, ezért erősen zavarva van..  tehát emiatt kell szétválasztani a pin1 és pin2-őt és a pin1-nek külön vezetéket adni, ami csak úgy kilóg majd (szerintem vagy 1 méter biztos kell), és antennaként funkcionál.

Az előző hozzászóláshoz még annyit, hogy nem láttam szétbontva (még) a töltő csatlakozóját, ezért ne szidjon senki, ha nem jól értelmeztem, ami a modacon le van írva. :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #156 Dátum: 2009, 04 24, 22:21:35 »
Az előző hozzászóláshoz még annyit, hogy nem láttam szétbontva (még) a töltő csatlakozóját, ezért ne szidjon senki, ha nem jól értelmeztem, ami a modacon le van írva. :D

Épp ideje, hogy előkerültél végre  :ok:
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető MagicFly

• Navigáció / Navigation: Samsung Omnia i900
  • PDA: Samsung Omnia i900
  • PDA ROM: DXHL3
« Reply #157 Dátum: 2009, 04 25, 08:08:03 »
Szervusztok!

Akinek "Nincs közlekedési esemény!" üzenete van, közben látta a GPS holdakat, ugye?
Este a hálóban játszadoztam vele (mi mással  :D), s ott nem volt jó a GPS-vétel. Most jól megy a GPS, s egyből megjelentek a közlekedési információk.  :ok:

Nem elérhető hAliG

• DOUBLE CLUB
« Reply #158 Dátum: 2009, 04 25, 11:20:58 »
Megcsináltam az autós töltő, antenna kombót! (igaz csak félig, de mindjárt leírom miért :D )

Utángyártott autóstöltőt álltam neki szétszedni, ez elég könnyen megy, mivel nem öntve van, hanem szétpattintós a csatlakozót borító műanyag!
Két kis fület kell az oldalain kipattintani (óvatosan, mert nekem az egyik letört..) aztán az oldalán pl. egy késsel szétfeszíteni.

Ha ez megvan, akkor látható, hogy a pin1 és pin2-re rá van forrasztva egy vezeték (nekem a fekete színű).
Mivel nincs forrasztóm most kéznél, ezért megpróbáltam a vezeték segítségével kihúzni a két pint (pinnek a kis réz érintkezőket hívom), persze a vezeték leszakadt róla :D
(Forrasztóval valószínű egyszerűbb a feladat... sőt utána ugyanoda vissza lehet forrasztani a szükséges vezetékeket.)

Ezután tűvel próbálkoztam. A pin egyik oldalán (ha jól emlékszem az alsón) be lehet akasztani a tűt és kis izommunkával ki lehet húzni!
VIGYÁZAT!!!
Nekem a pin2 elrepült és nem is lett meg, ezért lett csak félig kész. :D
Miután a pin1-et  sikeresen kihúztam és meg is maradt, egy régi fejhallgató kb. 60 centis vezetékének 3 szál erét tekertem össze (lényeg, hogy jó vékony legyen) és (forrasztó hiánya miatt) dugtam be a pin1 helyére, majd aztán a pin1 réz lapka visszanyomásával (ugyanide) beszorítottam a vezetéket.

A pin2-höz is vissza kellene ugyanígy szorítani a töltő vezetékét (vagy forrasztani), mert amúgy nem tölt, mivel ez a föld(potenciál) kell hozzá!!! (de van még egy töltőm, mindjárt neki is állok abból kinyerni egy pin réz lapkát :D :D :D )

Miután ez elkészült van a töltő vezetékén egy gumi, amit kicsit meg kell faragni, hogy az új vezeték kiférjen és vissza lehessen tenni a műanyag borítást.

És a csoda megtörtént!!! Működik! (persze a töltés nem, de délutánra már fog az is :D )

Képek:

Szerk (még valami):
Kicsit kókler így forrasztó nélkül, de hát ennyi eszköz állt rendelkezésre (kés, meg tű) :D Meg ez a vezeték (szegény barátnőm fejhallgatóját kaptam szét, ha tudná...)

Amúgy elég stabilan beszorítja a rézlapka a vezetéket! Oda lehet a töltő vezetékéhez egy részen szigszalagozni, meg odafigyelni a csatlakozó kihúzásakor, hogy ne a vezetéknél fogva cibáljuk ki.

Imhotep

• Vendég
« Reply #159 Dátum: 2009, 04 25, 11:34:54 »
Megcsináltam az autós töltő, antenna kombót! (igaz csak félig, de mindjárt leírom miért :D )

Utángyártott autóstöltőt álltam neki szétszedni, ez elég könnyen megy, mivel nem öntve van, hanem szétpattintós a csatlakozót borító műanyag!
Két kis fület kell az oldalain kipattintani (óvatosan, mert nekem az egyik letört..) aztán az oldalán pl. egy késsel szétfeszíteni.

Ha ez megvan, akkor látható, hogy a pin1 és pin2-re rá van forrasztva egy vezeték (nekem a fekete színű).
Mivel nincs forrasztóm most kéznél, ezért megpróbáltam a vezeték segítségével kihúzni a két pint (pinnek a kis réz érintkezőket hívom), persze a vezeték leszakadt róla :D
(Forrasztóval valószínű egyszerűbb a feladat... sőt utána ugyanoda vissza lehet forrasztani a szükséges vezetékeket.)

Ezután tűvel próbálkoztam. A pin egyik oldalán (ha jól emlékszem az alsón) be lehet akasztani a tűt és kis izommunkával ki lehet húzni!
VIGYÁZAT!!!
Nekem a pin2 elrepült és nem is lett meg, ezért lett csak félig kész. :D
Miután a pin1-et  sikeresen kihúztam és meg is maradt, egy régi fejhallgató kb. 60 centis vezetékének 3 szál erét tekertem össze (lényeg, hogy jó vékony legyen) és (forrasztó hiánya miatt) dugtam be a pin1 helyére, majd aztán a pin1 réz lapka visszanyomásával (ugyanide) beszorítottam a vezetéket.

A pin2-höz is vissza kellene ugyanígy szorítani a töltő vezetékét (vagy forrasztani), mert amúgy nem tölt, mivel ez a föld(potenciál) kell hozzá!!! (de van még egy töltőm, mindjárt neki is állok abból kinyerni egy pin réz lapkát :D :D :D )

Miután ez elkészült van a töltő vezetékén egy gumi, amit kicsit meg kell faragni, hogy az új vezeték kiférjen és vissza lehessen tenni a műanyag borítást.

És a csoda megtörtént!!! Működik! (persze a töltés nem, de délutánra már fog az is :D )

Képek:

Szerk (még valami):
Kicsit kókler így forrasztó nélkül, de hát ennyi eszköz állt rendelkezésre (kés, meg tű) :D Meg ez a vezeték (szegény barátnőm fejhallgatóját kaptam szét, ha tudná...)

Amúgy elég stabilan beszorítja a rézlapka a vezetéket! Oda lehet a töltő vezetékéhez egy részen szigszalagozni, meg odafigyelni a csatlakozó kihúzásakor, hogy ne a vezetéknél fogva cibáljuk ki.

Még ezt a "sufni tuning" megoldást :taps:
Nem egyszerübb lenne ha fognál egy 1,5m 5eres kábelt és ráforrasztod a két végére a töltőt és az usbt:)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #160 Dátum: 2009, 04 25, 12:01:28 »
Szervusztok!

Akinek "Nincs közlekedési esemény!" üzenete van, közben látta a GPS holdakat, ugye?
Este a hálóban játszadoztam vele (mi mással  :D), s ott nem volt jó a GPS-vétel. Most jól megy a GPS, s egyből megjelentek a közlekedési információk.  :ok:
Nem függ össze vele szerintem. Nekem itthon a félméteres falak között sosincs GPS jel, de közlekedési események vannak.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #161 Dátum: 2009, 04 25, 14:22:12 »

Majdcsak megjelennek a 3 eres kábellel szerelt töltők és a 3. az antennához lesz forrasztva.... Ez így működne, ugye?  :shock:

Nem elérhető csabesz

• Navigáció / Navigation: Mio C520, Omnia iGO8
  • PDA: i900 Omnia
  • PDA ROM: 6.1.4
« Reply #162 Dátum: 2009, 04 25, 14:42:51 »
Majdcsak megjelennek a 3 eres kábellel szerelt töltők és a 3. az antennához lesz forrasztva.... Ez így működne, ugye?  :shock:
Nálam pont a +5 volt (piros) pin-en működött, a feketén nem, vagy csak gyengén...., persze az lenne az igazi, ha lehetne kapni olyan omnia csatlakozót, aminek minden csatlakozója be van kötve.....
A túlzásba vitt ROM frissítés mentálhigiénés problémákat okozhat, illetve szenvedélybetegség kialakulásához vezethet.

Imhotep

• Vendég
« Reply #163 Dátum: 2009, 04 25, 14:54:15 »
Nálam pont a +5 volt (piros) pin-en működött, a feketén nem, vagy csak gyengén...., persze az lenne az igazi, ha lehetne kapni olyan omnia csatlakozót, aminek minden csatlakozója be van kötve.....
Az adatkábelben majd mind bevan kötve, egy olyat fellehet áldozni:)

Nem elérhető Lac75

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: 8.0.0.54000
  • PDA: i900.Omnia, HTC.Dia2, HTC.Desire.HD
  • PDA ROM: i900DXID1/21054M Ryrzy 6.1 rom+M2D
« Reply #164 Dátum: 2009, 04 25, 15:18:50 »
Megcsináltam az autós töltő, antenna kombót! ....

Ha kesz vagy a mukodovel, akkor feldobnal egy kepet a nyitott csatlakozorol, hogy mit hova kell forrasztani?

Ha ezt a tolto, antenna kombot hasznalod, attol a hang a samsung hanszorolyan szol, szoval van navigacios hang?

Ezt esetleg tovabb lehetne fokozni, hogy az "antenna" vegere 3,5" os jack dugot (fiu) rakni, beletolni egy fm transmitterbe, es akkor az auto hangszololyan hallod a navihangot?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #165 Dátum: 2009, 04 25, 16:48:13 »

Ilyet használ valaki? You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető imi1024

• PDA: Samsung i5700 Galaxy Spica
« Reply #166 Dátum: 2009, 04 25, 17:12:33 »
Sziasztok!
Valaki nem tud megoldást arra, h miért nincsenek nálam közlekedési események? Látszólag minden működik, MR2-n TMC elérhető, de a közlekedési eseményeknél ez jelenik meg: <Nincs közlekedési esemény>. Ha van GPS-jel akkor is ezt írja ki. Egyébként az Omnia Tmc programban MR2-nél egy csomó karaktert kiír. Mi lehet a gond szerintetek?

Nem elérhető Fotozgató

• PDA: Samsung G. 8+ Samsung Galaxy Note Pro 12.2" P901
« Reply #167 Dátum: 2009, 04 25, 17:45:18 »
ROM: DXIA5
iGO : 8.0.0.49545
Nekem itt megáll a Tesztelés... -nél az iGO.

Kézzel nem tudom beállítani a frekit.
 MR1-re tettem a OmniaTMC_0_9_3_8 progit.
 Ott röpködnek a karakterek.

Feltettem az iGO 8.0 helyett az iGO 8.3-at. Itt már van TNC. Az osztrák rádióknál is szépen talált jelet. 
Köszi az infókat. 

Nem elérhető csabesz

« Reply #168 Dátum: 2009, 04 25, 17:49:24 »
Az adatkábelben majd mind bevan kötve, egy olyat fellehet áldozni:)
Ja, csak pont az nem ami kéne :)) Ha megnézed, az antenna pin nincs bekötve, érintkezője sincs....
A túlzásba vitt ROM frissítés mentálhigiénés problémákat okozhat, illetve szenvedélybetegség kialakulásához vezethet.

Nem elérhető csabesz

« Reply #169 Dátum: 2009, 04 25, 17:50:39 »
Ilyet használ valaki? You are not allowed to view links. Register or Login
Nem, de ha rendelnél, akkor kell egy nekem is!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #170 Dátum: 2009, 04 25, 18:30:05 »
Készen van a kábelem :)

You are not allowed to view links. Register or Login és a férjem a leírás alapján beleforrasztott egy vékony vezetéket.
Most próbáltam ki a kocsiban, működik!!! Tölt és van TMC is :)
Köszi HALIG a magyar leírásért, és a férjemnek a végtelen türelméért és fantasztikus manualitásáért, mert annyira pici ott minden, és még forrasztani is kell  :shock:

Nem elérhető pimpu

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: sl4+j720+note3
« Reply #171 Dátum: 2009, 04 25, 18:59:27 »
Készen van a kábelem :)

You are not allowed to view links. Register or Login és a férjem a leírás alapján beleforrasztott egy vékony vezetéket.
Most próbáltam ki a kocsiban, működik!!! Tölt és van TMC is :)
Köszi HALIG a magyar leírásért, és a férjemnek a végtelen türelméért és fantasztikus manualitásáért, mert annyira pici ott minden, és még forrasztani is kell  :shock:
ééééés ... világbéke :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #172 Dátum: 2009, 04 25, 19:07:55 »
ééééés ... világbéke :D
Nagyon olyan volt?  :D :D

Nem elérhető MADcat

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Wayteq X960HD - Igo Primo Eszterke
  • PDA: Note II - Tab 2.7
« Reply #173 Dátum: 2009, 04 25, 19:10:48 »
Nagyon olyan volt?  :D :D

igen  :taps:
Mindenre tudok magyarázatot találni, legfeljebb nem stimmel.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #174 Dátum: 2009, 04 25, 19:13:15 »
igen  :taps:
Annyira örülök, hogy ilyen ügyes és megcsinálta  :D Én csak szétszerelésben vagyok jó  :oops: