2024, 11 25, 09:41:54

Szerző Téma: Samsung Galaxy S6 Edge - Általános beszélgetés  (Megtekintve 153498 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető jaffika89

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
    • Superlative Сasual Dating - Authentic Ladies
  • Navigáció / Navigation: Google maps / Waze / Apple Maps
  • PDA: iPhone 12 Pro
  • PDA ROM: Gyari OS
Re: Samsung Galaxy S6 Edge - Általános beszélgetés
« Reply #625 Dátum: 2015, 09 16, 13:58:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hat nem tudom.... ezek mar regiek 5-6-7 eves procik azert ha mas nem egy i3 mindehol van szerintem vagy az amd valamelyik fiatalabb variansa. Mondjuk errol inkabb nem beszelek a kornyezetemben eromuvek mukodnak mindenkinel :D

Tapatalk-kal küldve az én SM-G925F-el

hát az én tapasztalatom, vagy saját bőröm. hogy erős telefon erős laptop régi pc (mert ugyis csak netezünk rajta alapon :D )

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #626 Dátum: 2015, 09 16, 15:05:12 »
hát az én tapasztalatom, vagy saját bőröm. hogy erős telefon erős laptop régi pc (mert ugyis csak netezünk rajta alapon :D )
Hat en "gamer" vagyok es kutyu b...i:D szoval draga az eletem :D

Nem elérhető szuribaba

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HTC Desire
« Reply #627 Dátum: 2015, 09 16, 21:00:15 »
Köszönöm szépen a sok, sok információt az akumulátor merüléses témában. Lehet ezek szerint, hogy birka vagyok, mert amikor először el kezd merülni (gyorsan) akkor én azonnal feldobom a kis gyorstöltő "tányérra" ! Lehet hogy ki kellene próbálnom, hogy egy átlagos használat mellett mennyit bír! Na.......majd egyszer, egy hétvégén kipróbálom, hogy mit bír!   Ja......az iPhonok aksijáról csak annyit, hogy szerintem a 6+ verhetetlen, de a sima 6-os azt más este  tölteni kellett.  Üdv és köszönöm a válaszokat!   Tamás

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #628 Dátum: 2015, 09 16, 22:58:11 »
Köszönöm szépen a sok, sok információt az akumulátor merüléses témában. Lehet ezek szerint, hogy birka vagyok, mert amikor először el kezd merülni (gyorsan) akkor én azonnal feldobom a kis gyorstöltő "tányérra" ! Lehet hogy ki kellene próbálnom, hogy egy átlagos használat mellett mennyit bír! Na.......majd egyszer, egy hétvégén kipróbálom, hogy mit bír!   Ja......az iPhonok aksijáról csak annyit, hogy szerintem a 6+ verhetetlen, de a sima 6-os azt más este  tölteni kellett.  Üdv és köszönöm a válaszokat!   Tamás
Ezt a gyorstoltest amugy nem ertem... az akksik annyira nem szeretik, se a gyors toltest se a suru toltest... most mindenki erre ment ra kis akksi am de gyors toltes csak lehet az akksi nem birja..

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
« Reply #629 Dátum: 2015, 09 16, 23:45:00 »
Ezt a gyorstoltest amugy nem ertem... az akksik annyira nem szeretik, se a gyors toltest se a suru toltest... most mindenki erre ment ra kis akksi am de gyors toltes csak lehet az akksi nem birja..

Ezt a gyors töltést én sem. A gyári töltő néha 80-85%-nál nem tölt tovább kék villogó lesz. Valakinek van ilyen tapasztalata?

Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető zsolo

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: T705, G920F
  • PDA ROM: 4.4.2, 6.0.1
« Reply #630 Dátum: 2015, 09 17, 05:39:39 »

Apropó sűrű töltés. Na ezt olvassátok el. Én azért nem mindent hiszek el a cikkből: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #631 Dátum: 2015, 09 17, 07:03:40 »
Apropó sűrű töltés. Na ezt olvassátok el. Én azért nem mindent hiszek el a cikkből: You are not allowed to view links. Register or Login
Ez mar az elso bekezdesben megbukott... azt irja hogy ahogy egy kicsit fogy az energia ha tolton van 100%utan rogton ratolt... nah most a telefon ugyan ugy mukodik mint a laptop ha feltoltotte az akksit es kabelre van dugva akkor halozatrol uzemel.. mar ha a tolto kapacitasa eleg hozza. Ezt onnan lehet tudni hogy s2 s3 s4 s5nel is jartam ugy jo parszor hogy pl downloadmodban vagy recoveryben vagy eppen bebootolas kozben (ha nem akart romomlas utan elindulni)  kikaptam az akksit , de ha a tolto be volt dugva a keszulek nem kapcsolt ki lekellett huznom a halozatbol is. Es ugyan ez eljarszhato volt bekapcsolt allapotban is. Szoval ha az akksit a telefon feltoltte 100%ra azert is irja utana is hogy toltore csatlakoztatva mert azon uzemel. Masik amibol eszre lehet ezt venni toltes kozben melegszik az akksi nah most miutan feltoltott 100%-ra a melegedes megszunik, de ennek nem kene bekovetkeznie ha folyamatosan visszakene toltenie az akksiba azt az emergiat amit akar deepsleepben is fogyaszt a telefon.

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Eredei ROM
« Reply #632 Dátum: 2015, 09 17, 08:26:01 »
Ez mar az elso bekezdesben megbukott... azt irja hogy ahogy egy kicsit fogy az energia ha tolton van 100%utan rogton ratolt... nah most a telefon ugyan ugy mukodik mint a laptop ha feltoltotte az akksit es kabelre van dugva akkor halozatrol uzemel.. mar ha a tolto kapacitasa eleg hozza. Ezt onnan lehet tudni hogy s2 s3 s4 s5nel is jartam ugy jo parszor hogy pl downloadmodban vagy recoveryben vagy eppen bebootolas kozben (ha nem akart romomlas utan elindulni)  kikaptam az akksit , de ha a tolto be volt dugva a keszulek nem kapcsolt ki lekellett huznom a halozatbol is. Es ugyan ez eljarszhato volt bekapcsolt allapotban is. Szoval ha az akksit a telefon feltoltte 100%ra azert is irja utana is hogy toltore csatlakoztatva mert azon uzemel. Masik amibol eszre lehet ezt venni toltes kozben melegszik az akksi nah most miutan feltoltott 100%-ra a melegedes megszunik, de ennek nem kene bekovetkeznie ha folyamatosan visszakene toltenie az akksiba azt az emergiat amit akar deepsleepben is fogyaszt a telefon.

A cikk nagy része fix f*szság.
Li-Ion két dolgot nem szeret, a gyakori töltést általában 10000 töltési ciklusra van tervezve egy cella, és a nagy hőmérséklet ingadozást, mind töltés mind fogyasztás közben. 5°C alatt nem is ajánlott a töltés, ahogy 35°C felett sem.
A Ni alapú akksik például rendelkeztek memória effektussal, cserébe kevésbé voltak kényesek a töltési számra. Igaz  ott érdemes is volt az előbb említett memória effekt miatt mindig engedni lemerülni csutkára a készüléket.

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
Re: Re: Samsung Galaxy S6 Edge - Általános beszélgetés
« Reply #633 Dátum: 2015, 09 17, 08:53:08 »
Li-Ion két dolgot nem szeret, a gyakori töltést általában 10000 töltési ciklusra van tervezve egy cella, és a nagy hőmérséklet ingadozást, mind töltés mind fogyasztás közben. 5°C alatt nem is ajánlott a töltés, ahogy 35°C felett sem.
A Ni alapú akksik például rendelkeztek memória effektussal, cserébe kevésbé voltak kényesek a töltési számra. Igaz  ott érdemes is volt az előbb említett memória effekt miatt mindig engedni lemerülni csutkára a készüléket.

E szerint, ha naponta kétszer töltöd, meg mindig túl  kell élnie a telefont. Napi 4 töltéssel is...

Tapatalk 2-vel küldve az én SM-N910F-ről

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
« Reply #634 Dátum: 2015, 09 17, 14:27:06 »
E szerint, ha naponta kétszer töltöd, meg mindig túl  kell élnie a telefont. Napi 4 töltéssel is...

Az attól függ hogy 1 éves 2 éves vagy 3 éves garit veszel rá :)

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #635 Dátum: 2015, 09 17, 18:18:29 »

Az a rész tényleg f*szság, hogy töltés után, ha kicsit fogyott, megint dugjuk rá, de ne teljesen töltsük fel.
Egyébként a töltések gyakoriságáról olvastam olyat valahol, hogy nem kizárólag darabszám a lényeg, mint egy számláló, hanem az sem mindegy, hogy milyen kisütöttségről volt feltölve. Az, hogy 20 %-ról egyszer vagy 60 %-ról kétszer, az lineárisan ugyanaz, de az összefüggés valójában nem biztos, hogy ilyen egyszerűen lineáris.
Az szerintem oké, hogy nem érdemes csontig kimeríteni, hogy az automatika kapcsolja ki, hogy a mélykisütést elkerülje. Az se tragédia persze, ha kikapcsol, de jobb elkerülni.
A másik oldalon az se hülyeség, hogy a túl sokáig tartó 100 %-os töltöttséget is érdemes elkerülni. Javasolják is laptop akku hosszabb ideig való tárolására, hogy inkább 50-70 % között legyen, mint fullra töltve.
Ebből a szempontból tényleg nem árt kerülni a hosszabb "túltöltést", reggelig vagy tovább töltőn hagyni, mert akkor is a max. feszültségen van az akku.
De ezek inkább nüanszok szerintem, mint jelentős gyakorlati különbség. Nem kell véresen komolyan betartani.
Arra van, hogy használjuk. Én eddig is 20-30 %-nál szoktam általában töltőre dugni, és feltöltött állapotban már lehetőleg nem hagyom töltőn még órákig.

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #636 Dátum: 2015, 09 17, 19:11:24 »
Soha nem izgatott az ilyesmi.
Ha le van merülve az akksi, feltöltöm.
Igaz arra vigyázok, nehogy túlzottan lemerüljön.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #637 Dátum: 2015, 09 17, 22:25:30 »
amúgy ha már itt tartunk ilyen szerviz díjakat nem írnak sehol? pl ha eltelik egy év akksira ugye ennyi a garancia. Akkor ha cseréltetni akarom mivel magára a készülékre két év garancia van a csere ingyen van és csak az akksit kell megvennem vagy mindent felszámolnak?

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #638 Dátum: 2015, 09 18, 07:03:07 »
amúgy ha már itt tartunk ilyen szerviz díjakat nem írnak sehol? pl ha eltelik egy év akksira ugye ennyi a garancia. Akkor ha cseréltetni akarom mivel magára a készülékre két év garancia van a csere ingyen van és csak az akksit kell megvennem vagy mindent felszámolnak?

Nagyon remélem, hogy díjtalan. Ha már otthon nem cserélhető.

Nem elérhető yodabacsi

• TOPIKGAZDA
« Reply #639 Dátum: 2015, 09 18, 08:16:13 »

Jelen esetben a készülék szerves része az akkumulátor, úgyhogy elvileg rá is a két év kéne hogy vonatkozzon.
A készülék egyéb hozzátartozóira vonatkozik az egy év garancia.
Bár az régen rossz, ha két éven belül meghal az aksija a készüléknek.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #640 Dátum: 2015, 09 18, 09:20:26 »
Jelen esetben a készülék szerves része az akkumulátor, úgyhogy elvileg rá is a két év kéne hogy vonatkozzon.
A készülék egyéb hozzátartozóira vonatkozik az egy év garancia.
Bár az régen rossz, ha két éven belül meghal az aksija a készüléknek.
Hat s4em majdnem masfel eves volt amikor akksit kellet vennem bele .. kb egyik naprol a masikra nagyon gyorsan merult foleg terheles alatt... aztan eloszor persze kertem bele kolcson akksit azzal jo volt ugy hogy johetett az uj akksi

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #641 Dátum: 2015, 09 18, 09:53:17 »
Megérné a Samut megkérdezni,  hogy mi az álláspontjuk a beépített akksik gariztatásával kapcsolatban.

Nem elérhető szuribaba

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HTC Desire
« Reply #642 Dátum: 2015, 09 18, 19:59:05 »
Hölgyek-urak!

A gyári Jegyzeteket hol találom meg a file kezelőn belül?
Nem találom az Istennek sem !

Csak egy rövid szösszenet még az aksiról!
Kipróbáltam, hogy meddig bírjí a telefon a mai napot ha nem töltöm! ma nem töltöttem.
Reggel felkeltem, majd 03:45 h-kor lehúztam 100%-a a töltőrőll, majd egyből rádobtam a (most már) 4G-t, hogy megkapjam a maileket! A munkahelyemre beérve 05:00 h-kor már 4% hiányzott a töltésből, amitől egy kicsit padlót fogtam, de megfogadtam, hogy akkor sem fogom tölteni....így tettem!  Nap közben 15-20 telefont intéztem, 9 mailt írtam a telefonomról + nézegettem a bejövő maileket és 2 x ránéztem a Facebookra is! Ez nálam egy átlagos használat!  Amikor hazaértem 15:00 h-kor 49 % volt a telefonba! Lepihentem és 17:50 h-kor 44 % volt (maradt) a telefonban!
Bevallom nekem ez nem is tűnik rossznak! Amennyiben kibír nekem egy ilyen okos telefon (és ezek szerint kibír) 1 napot az nekem már jó .....illetve a mostani telefonokhoz képest nem rosz! Nos ez az én tapasztalatom....töltés nélkül.
Tehát szerintem 1 napot simán kibír a telefon, de aki azt írja, hogy 2-3 napot is, az vagy nem is használja, vagy puha a nózija!   Üdv!   Tamás

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #643 Dátum: 2015, 09 18, 20:26:28 »
@szuribaba
A 2-3 nap működéshez valóban kevés használat kell, de itt elsősorban a kijelző a legnagyobb fogyasztó. A telefonálás maga alig fogyaszt, mert ilyenkor lekapcsolja képernyőt.
A hosszú működéshez kell még, hogy le legyen tiltva a készenléti idő alatt a wifi, mobilnet, bluetooth, és az sem árt, ha hibernálva vannak a túl gyakran wakelockoló, netet firtató appok. Utóbbihoz root is kell. A Facebook és hasonlók nagyon zabálják az akksit.
Ha csak 2G van, az is jóval kevesebbet eszik, bár ez ma egyre kevesebb helyen van így szerencsére. De ha valaki valamiért nagyon spórolni akar az akkuval, beállíthatja így.
Nekem volt 3-4 napos működésem is régen. Akkor tényleg alig nyúltam hozzá, rövid netezés naponta, és talán tényleg pont 2G-s helyen voltam. De ez nem általános persze, általában 1-2 naponta töltöm.

Nem elérhető deadloss72

• PDA: i9100
  • PDA ROM: xxki3
« Reply #644 Dátum: 2015, 09 20, 21:21:08 »
Ha kivehető lenne, akkor kellékanyagnak minősül és fél év a garancia rá.Mivel itt a készülék része, hiszen házilag nem cserélhető a jótállás teljes időtartama vonatkozik rá.

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: ASUS R600
  • PDA: Motorola XOOM
  • PDA ROM: 3.2 (hun)
« Reply #645 Dátum: 2015, 09 27, 20:29:46 »

Aksicsere asszem most 16k körül van.

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: ASUS R600
  • PDA: Motorola XOOM
  • PDA ROM: 3.2 (hun)
« Reply #646 Dátum: 2015, 09 27, 21:02:57 »
Itt is vannak az árak

Nem elérhető laczine

• Nem: Nő
  • Mrs.
  • PDA: Samsung Galaxy s9+, Huawei p20,
  • PDA ROM: Android 8, Android 8.
« Reply #647 Dátum: 2015, 09 30, 15:55:10 »
Sziasztok!
Vettem egy gyönyörűséges Samsung galaxy s6 Edge + készüléket. Már a sima edge is lenyűgözött anno amikor először a kezembe fogtam, de a plus... hát gyönyörű! Eddig nagyon nagyon jól muzsikál. Ami kis gyerekbetegsége van a sima Edge-nek azt ebben már javították. A RAM kezelése sokkal stabilabb, igaz 4 Gb van benne. Az akksi ideje is sokkal jobb mint a kis tesónak. Egyfolytában nyúzom és alig-alig merül. Eddig minden kitünő. A külső pedig (arany színű) ha lehet azt mondani lélegzet elállító. Nem akarok hype-olni de ezt most eltalálta a Samu az bizti! :D A kijelző mérete pedig :D óriás, de mégis könnyen kezelhető :D ...
"Minden műveletlen ember önmaga karikatúrája" (Schlegel)

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #648 Dátum: 2015, 09 30, 16:09:27 »
Sziasztok!
Vettem egy gyönyörűséges Samsung galaxy s6 Edge + készüléket. Már a sima edge is lenyűgözött anno amikor először a kezembe fogtam, de a plus... hát gyönyörű! Eddig nagyon nagyon jól muzsikál. Ami kis gyerekbetegsége van a sima Edge-nek azt ebben már javították. A RAM kezelése sokkal stabilabb, igaz 4 Gb van benne. Az akksi ideje is sokkal jobb mint a kis tesónak. Egyfolytában nyúzom és alig-alig merül. Eddig minden kitünő. A külső pedig (arany színű) ha lehet azt mondani lélegzet elállító. Nem akarok hype-olni de ezt most eltalálta a Samu az bizti! :D A kijelző mérete pedig :D óriás, de mégis könnyen kezelhető :D ...

Gratulálok! Sok kellemes élményt vele!

Nem elérhető laczine

• Nem: Nő
  • Mrs.
  • PDA: Samsung Galaxy s9+, Huawei p20,
  • PDA ROM: Android 8, Android 8.
« Reply #649 Dátum: 2015, 09 30, 16:43:56 »
Gratulálok! Sok kellemes élményt vele!

Nagyon szépen köszönöm. Majd ha leszünk elegen akkor egy Edge+ topic is jó lenne :D Szeretek idejárni, bár mostanában elég nagy csend honol errefelé :D
"Minden műveletlen ember önmaga karikatúrája" (Schlegel)