Szerintem se kellene
1; nem a neten olvastam vagy a kisujjamból szopogattam ki, hanem saját tapasztalat, felfedezés
Így lett meg a 910C 4 fájlosa ami ide be lett téve, így lett meg az ACE 4 4 fájlosa
2; talán meg kellene ismerned a KIES 3 működését
3; 1 fájlost a KIES; KIES 3 a telefon normál frissítésénél tölt le (ilyenkor megmarad a beállításaid és cuccaid)
4 fájlost meg akkor amikor azt használod amit leírtam a firmver és inicializálásnál ( ilyenkor minden elmegy a levesbe )
4; szerinted csak okosak külhonba vannak, magyar ember nem jöhet rá semmire se , gratulálok nem is nézed le az embereket
5; az a user hibája lesz, ha nem időben húzza le a telefont, ha akkor mikor irtam, akkor semmi baja nem lesz ( itt a baj a full tiszta rom )
6; a legfontosabb először próbáld ki és ha NEM IGAZ , na akkor irkálj le ilyeneket
Úgy látom, eléggé berágtál a hozzászólásomra, és a kelleténél sokkal karcosabb stílusban válaszoltad meg. De sebaj.
Azért ha azokat előre leírod, amit most ezután, pl. plusz még a PIT fájl kinyerése, akkor talán nem merültek volna fel ezek a gondolataim. (És esetleg nem csak nekem.)
Mert szerintem jogosan vetettem fel amit, mégmeg pont emiatt is derültek ki a pontosabb részletek.
De nézzük akkor most részletezve:
1. Nem írtad, vagy elkerülte a figyelmem, hogy honnan az ötlet és magad is végigcsináltad. Még ráadásul pont a saját ötleted volt az egész. Most már tudjuk, és gratulálok is hozzá.
2. Lehet, hogy jobban meg kellene ismernem a Kiest, de egyeseknek és nem keveseknek pont az a véleménye, hogy a firmware-t lehetőleg ne a Kiessel frissítsük, mert akármi hibapont bejöhet, hanem Odinnal. De mindegy, akár igaz, akár nem én tényleg nem frissítettem még Kiessel, mert az S2-n szinte egyből főzött romok lettek, a Note 3-nál meg a bekapcsolás utáni OTA frissítés óta a szoftverfrissítés is le van tiltva és szándékoltan maradtam JB-n. Szóval ezért nem nagyon tudok a Kies firmware frissítéssel játszadozni. Habár itt nem frissítésről, csak letöltésről lett volna szó.
3. A Kiesről pont azt tudtam, hogy frissítés után megmaradnak a beállítások, 1 fájlos romot szed le, ezek voltak posztolva eddig általában, hol említve hogy Kiessel történt a leszedés, hol meg elég volt látni a .dll-t a zipben.
De most tanultunk valamit,
inicializálással más és 4 fájlost szed le, meg talán Kitkat vagy Lollipop más kell legyen a rendszer változása miatt. Avagy inkább csak az inicializálás miatt, mert azt hiszem egyébként megmaradnak a beállítások.
4. Szerintem semmi becsmérlőt, dehonesztálót nem írtam, se kül- se belföldre, sőt azt hogy nem kötözködni akarok, de ezek a kételyek felmerültek bennem. Ha akarod, olvasd el mégegyszer. És csak újra gratulálni tudok az inicializálás ötletért és kísérletéért. Csak ezt nem írtad le előre ilyen részletességgel, talán szerénységből. Vagy ha mégis, mondom, eddig elkerülte a figyelmem.
5. Azért a lehúzás kérdését is pontosan tisztázni kellett, mert oké, hogy user error, de ha mégis túl megy az időn, és hogy ez adott esetben kérdés mennyi, mert akkor már tényleg jobb, ha végig engedi és lesz egy tiszta romja, mintha elkésve felírás közben lerántja.
6.
Szerintem a fórum nem arra van, hogy előbb próbáld ki, oszt meglátjuk.
Pont arra inkább, hogy rákérdezve vagy pontosan utánaolvasva előzőleg tájékozódjunk, hogy lehetőleg ne érhessen meglepetés.
Mert a PIT kinyerési dolog sem volt eddig ismert, és nem csak nekem, mint kiderült. Köszönet ezért az infóért is.