Elképzelhető
No de tegnap belemókoltam a rendszerbe ami sajnos egy újratelepítéssel járt
Immáron az
Android Lollipop 5.0.2-t telepítettem fel a készülékemre,de a hozzá járó
GAPPS-ból kitöröltem a számomra felesleges dolgokat és így a telefon első indításkor
8pecr alatt üzemkészre felállt!Még ez a rendszer is
Alpha fázisban tart de
STABIL!
Amiket töröltem a GAPPS-ból:-
GoogleCalendarSyncAdapter (Naptárszinkronizációért felelős folyamat!Nekem nincs rá szükségem! )
-
Hangouts (A google üzenetküldő alkalmazása!Szintén nem használom! )
-
Maps (A google beépített navigációs rendszere!Vannak ennél jobbak is!
-
Music2 (A google féle zeneáruház! )
-
PlayGames (A google féle játékszolgáltatások! )
-
PlusOne (A google +1 szolgáltatás! )
-
Street (A google Street Wiew szolgáltatása! )
Természetesen ezeket a szolgáltatásokat mindenki a saját felhasználásának megfelelően telepíti avayg törli!
A GAPPS-ból való programok eltávolításának a menete:1.Megnyitod az általad letöltött GAPPS csomagot!(Lehetőleg
winrarral!)
2.A megnyitott csomagban elnavigálsz a
SYSTEM mappába és megnyitod!
3.A
SYSTEM mappán belül elnavigálsz az
APP mappába és megnyitod!
4.A felsorolt programok közül amit fölöslegesnek tartasz azt kijelölöd és törlöd a rar-ból!
Fontos hogy semmiképpen ne tömörítsd ki a GAPPS csomagot!Mindenképpen a RAR-csomagon belül dolgozz!Amiket kitörölsz a rarból az értelem szerűen feltelepülni sem fog a készülékedre ami azért jó nekünk mert nem fog a háttérben sem futni mint telepített alkalmazás!A mi esetünkben a Samsung Galaxy S Plus-t használóknak pedig ez fontos mivel a készülékünk ugye mindössze 512 MB-rammal rendelkezik ami valljuk be nem épp a legtöbb
Továbbá!Ha esetleg egy olyan alkalmazást törölsz ki a
GAPPS-ból amire később még is szükséged lenne azt a
PLAY STOREBÓL visszatelepítheted
kivéve a szinkronizálásért felelős szolgáltatásokat!Amik feltűntek az 5.0.1-hez képest: (Már csak az 5.0.2-érhető el!)-A felhasználó felület sokkal gördülékenyebb mint az elődjében!
-A hívás idítási idő is szinte azonnali!
-A kezdőképernyő hátterét még mindig nem lehet változtatni!