Hát igen! 6000Ft volt
De a másik kártya ami most benne van az 32gb kindston és sajna ara is csinál fekete képet. Alaphelyzetbe állítom a kamerát és fotózok kb 5-6 kép rossz rögtön. De ha átállítom a tárhelyet a a készülékre csinálok egy kettő kockát majd visszaállítom a kártyára akkor normálisan megy. Ilyenkor mi van? Igaz ez a kártya sem Samsung de tökéletes. Ha nem használom 1 napig akkor megint előjön. Ha kiveszem szabályosan a kártyát és visszateszem akkor megint ugyanaz a szitu. Vegyek egy Eredeti Samsung kártyát vagy mégis a készüléknek lehet valami kínja. Mert veszek ha kell de feleslegesen nem akarok kidobni a pénz. Igaz már kidobtam 6eft-t
Sd karit csak boltban vegyél, biztos helyről. Én pl Auchan -ban vettem samsung 16GB class 10 es micro sd-t kerek 5000Ft ért. Tudom napjainkban kevés a 16GB, de én ahogy tehetem OTGvel mentem a cuccokat egy 64Gb-os Pendrive-ra. Sajnos már ment tönkre micro sd-m, így mindig van bizti mentésem. (Felhőket nem szeretem...ami kijut a netre, ott is marad
)
Tanács: Ha van otthon tutifix működő 2-4 gigás micro SD-d, rakd be. Ha nincs, irány a szomszéd
Ha "kis" kártyára csinál képeket, akkor nagyobbra is fog. A fekete kép, tapasztalatból mondom, hogy akkor van, ha az sd fizikailag kezd tönkremenni. Néha működik, néha nem.
Régen mondogattak ilyet, hogy rakd be a fagyasztóba 1 órára, aztán amikor kivetted gyorsan nyomd össze, hogy az integrált lapkák összenyomódjanak. Vigyázni kell, mert könnyen törik (nekem sikerült eltörni). Ez a módszer csak arra szolgál, hogy le tudd menteni az kényes adatokat. Persze, ha csak minimális sérülés van a kártyában.
Amúgy érdekesség képpen: nem véletlen, hogy digi fényképezőbe és digi kamerába se raknak micro sd-t. Sajnos nagyobb a meghibásodasi ráta, illetve az adatvesztés is valószínűbb.