2024, 12 04, 22:59:18

Szerző Téma: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 375389 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #525 Dátum: 2014, 12 12, 19:29:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Simán megoldható az F-re bármelyik európai független rom felrakható és utána csak arra kell várni hogy a szolgáltatói rom újabb legyen és máris visszarakható. Persze ez nyalókánál működik-e, azt nem lehet tudni.
A probléma, hogy a független ROM-ok mindegyike csak C-re van! :D
Biztos, hogy nem rutinból írod, amit? ;)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #526 Dátum: 2014, 12 12, 19:31:05 »
Szivcsi!

Akkor kifejtem bővebben is.

Ha Neked függő készüléked van, akkor az 99%, hogy F, azaz CSAK szolgáltatós ROM van rá.
Arra Te független ROM-ot, azaz a C-re valót, azt rá nem teszed. Mert egészen más a ROM a két fajta chipset miatt.
A nyitás az megy KNOX ugrás nélkül, 6e Ft körül csinálják már néhányan, de a nem szolgáltatós ROM felrakása az megoldhatatlan feladat, még a KNOX beáldozásával sem megoldható.
Nezz korbe samfirmwaren... Magyarországran nincs igaz de pl gorog es egyebben van fuggetlen rom ;)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #527 Dátum: 2014, 12 12, 19:48:48 »
Nezz korbe samfirmwaren... Magyarországran nincs igaz de pl gorog es egyebben van fuggetlen rom ;)
Értem.

Nekem mindegy, próbáltam segíteni, próbáltam elmagyarázni, hogy reset után BTU lesz és azt root nélkül csak egy szolgáltatós ROM-mal lehet visszaírni (akkor meg ugyanott vagyunk), kivéve ha pl. egy hirtelen USB-csati meghibásodás miatt lenne szükséges a garanciális javítás, visszarakni meg onnantól lehetetlen a szolgáltatós ROM-ot.

Valamiért itt a kötözködés megy csak, nekem higgyétek el, hótt közömbös, hogy ki hogyan dobja el a 200ezres telefonjának a garanciáját...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #528 Dátum: 2014, 12 12, 19:50:55 »
Szivcsi!

Akkor kifejtem bővebben is.

Ha Neked függő készüléked van, akkor az 99%, hogy F, azaz CSAK szolgáltatós ROM van rá.
Arra Te független ROM-ot, azaz a C-re valót, azt rá nem teszed. Mert egészen más a ROM a két fajta chipset miatt.
A nyitás az megy KNOX ugrás nélkül, 6e Ft körül csinálják már néhányan, de a nem szolgáltatós ROM felrakása az megoldhatatlan feladat, még a KNOX beáldozásával sem megoldható.
5 ér vettem kódot, már megcsináltam mindent! telenoros rom van rajta.. igazából csak az zavar h az evernote ot nem tudom se tiltani se törölni! :D tökéletesen működik és fog is sztem..  egyébként, nordic romot szoktam felrakni általába, már az S2 korszak óta mert azok vannak tele a legkevésbé szeméttel.. és azt találtam ehhez is.. csak h tisztázzuk nekem SM-N910F van snapdragonos 4 magos mezei telefon.. ami t-mobile os volt de már független :)(

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #529 Dátum: 2014, 12 12, 19:55:53 »
5 ér vettem kódot, már megcsináltam mindent! telenoros rom van rajta.. igazából csak az zavar h az evernote ot nem tudom se tiltani se törölni! :D tökéletesen működik és fog is sztem..
5-ért nagyon jó!
Különösebben nem érdekel az Evernote, van vagy féltucatnyi progi, ami hótt fölösleges, pedig nekem gyári független a Note4-em.
3 GB RAM-ba belefér a holnapi nap is, attól nem lesz gyorsabb, ha 1,5 GB RAM szabad.

Ezt hagyjuk meg az 512 meg 768 MB-tal kínlódó készüléktulajdonosoknak, legyen az ő bajuk! :D
Sir Winston Churchill

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #530 Dátum: 2014, 12 12, 20:00:16 »
5-ért nagyon jó!
Különösebben nem érdekel az Evernote, van vagy féltucatnyi progi, ami hótt fölösleges, pedig nekem gyári független a Note4-em.
3 GB RAM-ba belefér a holnapi nap is, attól nem lesz gyorsabb, ha 1,5 GB RAM szabad.

Ezt hagyjuk meg az 512 meg 768 MB-tal kínlódó készüléktulajdonosoknak, legyen az ő bajuk! :D
most igazából DRÁGÁN vettem! olyan 3-4 szokott lenni csak akitől van tönkrement a vmie.. 1 jo haverom wowozott régen és ott megismerkedett 1 japán taggal, azóta tartják a kapcsolatot és tőle vannak a kódok.. rengeteg kódot vettem már a legelsőt 2 éve.. azóta nincs probléma, megy a romolás minden, tehát a forrás megbízható! fogalmam nincs egyébként h működik ez a cucc és ő mivel szerzi de engem nem is érdekel, ennyi belefér :P :D

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
  • PDA: Note 4(N910C)
  • PDA ROM: N910CXXU1BOC3
Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #531 Dátum: 2014, 12 12, 20:11:36 »
Másnap megjelent. Olyan, mintha egy porszem belenyomódott  volna a kijelzőbe. Övtáskában volt, kulcs meg minden nélkül. A lencsét is a táska cipzárja karcolta meg.
Zagg dolgozik a tempered glass problémán. Én hdx fóliát vettem tőlük, mert nem akartam várni, illetve fel áron volt, így £25-én, ami a normál ár, inkább vettem kettőt.
Csak még nem volt érkezésem felrakni.

Ha meg nagyon durván odalesz valami miatt, folyószámla-biztosítással £30-ért adnak egy újat. Annyira nem zavar, nem lövöm el a lehetőséget, majd csak ha már nagyon muszáj.

Figyelj, ha van eredeti samsung garid égesd be a kijelzőt és kész :D
Igaz elég sok idő kell, de felhúzod a fényerőt max-ra, developer-be bekapcsolod azt, hogy töltés közbe ne kapcsoljon ki és utána csak rajta kell hagynod a töltőn és vársz amíg beég, igaz nem tudni mennyi idő míg beég, talán pár hét vagy lehet kevesebb :D, csak persze az idő alatt más telefont kell használj :D

Amúgy az exynos nem az akksi miatt éri meg, hanem teljesen megéri, a snapdragon egyetlen előnye, hogy gyorsabb LTE-re képes de szerintem, sokkal fontosabb, hogy a telefon maga általánosan mindenben gyorsabb és jobb az akkuidő.
Előző komimban a videóban látszik milyen jól teljesít a speed testben, ott hagyja az iPhone-t és a Nexus-t egész végig lekerülte csak a végén szerencséje volt és így is csak nem is 2 hanem 1,5 mp-vel.
Igaz ez az alkalmazástól is függ igazi speed teszt az lenne ha mindent stock dolgokkal tesztelnének, mint a kamera,beállítások, stock böngésző, galléria(ugyanolyan mennyiséggel),  számológép, stb...
Az a szar, hogy a 2. körbe néhány alkalmazást nem tud memóriába tartani és újra kell töltse és ilyenkor már egyáltalán nem lehet tudni melyik tölt be gyorsabban, inkább úgy kellene, hogyha kész home gombot megnyomja és nem megy tovább hanem megvárja a többit.

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #532 Dátum: 2014, 12 12, 20:16:12 »
Figyelj, ha van eredeti samsung garid égesd be a kijelzőt és kész :D
Igaz elég sok idő kell, de felhúzod a fényerőt max-ra, developer-be bekapcsolod azt, hogy töltés közbe ne kapcsoljon ki és utána csak rajta kell hagynod a töltőn és vársz amíg beég, igaz nem tudni mennyi idő míg beég, talán pár hét vagy lehet kevesebb :D, csak persze az idő alatt más telefont kell használj :D

Amúgy az exynos nem az akksi miatt éri meg, hanem teljesen megéri, a snapdragon egyetlen előnye, hogy gyorsabb LTE-re képes de szerintem, sokkal fontosabb, hogy a telefon maga általánosan mindenben gyorsabb és jobb az akkuidő.
Előző komimban a videóban látszik milyen jól teljesít a speed testben, ott hagyja az iPhone-t és a Nexus-t egész végig lekerülte csak a végén szerencséje volt és így is csak nem is 2 hanem 1,5 mp-vel.
Igaz ez az alkalmazástól is függ igazi speed teszt az lenne ha mindent stock dolgokkal tesztelnének, mint a kamera,beállítások, stock böngésző, galléria(ugyanolyan mennyiséggel),  számológép, stb...
Az a szar, hogy a 2. körbe néhány alkalmazást nem tud memóriába tartani és újra kell töltse és ilyenkor már egyáltalán nem lehet tudni melyik tölt be gyorsabban, inkább úgy kellene, hogyha kész home gombot megnyomja és nem megy tovább hanem megvárja a többit.
és ha lekerüli az ÁJFÓNT? akkor mivan? GYŐZTÉL? kapsz pénzt? vagy aznap nem eszel vagy mivan? :D kitérdekel h 1 másodperccel vagy féllel hamarabb nyitja meg? :D nemértelek :D

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #533 Dátum: 2014, 12 12, 21:40:54 »
Értem.

Nekem mindegy, próbáltam segíteni, próbáltam elmagyarázni, hogy reset után BTU lesz és azt root nélkül csak egy szolgáltatós ROM-mal lehet visszaírni (akkor meg ugyanott vagyunk), kivéve ha pl. egy hirtelen USB-csati meghibásodás miatt lenne szükséges a garanciális javítás, visszarakni meg onnantól lehetetlen a szolgáltatós ROM-ot.

Valamiért itt a kötözködés megy csak, nekem higgyétek el, hótt közömbös, hogy ki hogyan dobja el a 200ezres telefonjának a garanciáját...
Leirtam en is.. s5 3 hete volt kamerahibaval samu futarral elvitetve ... 4filos angol rommal turtam vissza teljesen alapra root es egyebek miatt.. knoxom 0x0 a mai napig.. az angol rom is maradt rajta amikor elvittek. Tmobilnal vasarolt tmobil fuggo a keszulek termeszetesen magyarorszagon... javitottak es szoftverfrissitettek visszaraktak ra a legujabb tmobilos magyar romot... amig teljesen alap root mentes barmilyen regios gyari romot raksz fel legyen az szolgaltatos vagy fuggetlen rom nem foglalkoznak vele .. persze ha a knoxod 0x0:) .. es nem kototkodes csak mar leirtam egyszer hogy az s5t hogy kuldtem vissza nem foglalkoztak vele...:)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #534 Dátum: 2014, 12 12, 22:16:26 »
...mar leirtam egyszer hogy az s5t hogy kuldtem vissza nem foglalkoztak vele...:)
...ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy még egyszer megismétlődik más készülékkel is.

Attól függ, AKARJÁK-e gariban javítani. Ha nem, keresnek, hátha találnak valamit, amivel megúszhatják.
Természetesen nem állítottam soha, hogy ne mondanál igazat, csak azt állítom, hogy az esetedből semmire nem lehet következtetni (ill. de, a szervizes trehányságára, merthogy meg kellett volna tagadja a garanciális javítást a szabályok szerint).

Amikor az én telefonom volt szervizben (még jó régen egy Galaxy W), akkor adtak egy papírt a végén, amin tételesen ott volt minden adata kiolvasva a készüléknek.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #535 Dátum: 2014, 12 13, 07:52:11 »
...ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy még egyszer megismétlődik más készülékkel is.

Attól függ, AKARJÁK-e gariban javítani. Ha nem, keresnek, hátha találnak valamit, amivel megúszhatják.
Természetesen nem állítottam soha, hogy ne mondanál igazat, csak azt állítom, hogy az esetedből semmire nem lehet következtetni (ill. de, a szervizes trehányságára, merthogy meg kellett volna tagadja a garanciális javítást a szabályok szerint).

Amikor az én telefonom volt szervizben (még jó régen egy Galaxy W), akkor adtak egy papírt a végén, amin tételesen ott volt minden adata kiolvasva a készüléknek.
Itt semmi ilyen nem volt.. s4et es s3t is anno nem magyar regiokodu gyari rommal kuldtem vissza... sose volt problema... mindig visszakaptam ra a szolgaltatos romot :D

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #536 Dátum: 2014, 12 13, 11:34:30 »
és ha lekerüli az ÁJFÓNT? akkor mivan? GYŐZTÉL? kapsz pénzt? vagy aznap nem eszel vagy mivan? :D kitérdekel h 1 másodperccel vagy féllel hamarabb nyitja meg? :D nemértelek :D

Dehogyis érdekel... de így legalább az apple fanok nem tudnak dobálózni ugyanezzel ha fordítva lenne.

Nem elérhető Raistlin31

• Navigáció / Navigation: Garmin ZUMO 390LM , Wayteq 980Bt, Waze, IGO szulinApp
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 910C + SGS
  • PDA ROM: stock 5.0.1
« Reply #537 Dátum: 2014, 12 13, 20:01:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login  -  érdekesség

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
  • PDA: samsung i9005
« Reply #538 Dátum: 2014, 12 13, 20:08:44 »
Sziasztok, egy kis segítség kellene.
A képernyő felső része ugye a status bar, ha ezt lehúzzuk az a notification panel, de hogy hívják azt ami a notification panel felső része , amiben a wi-fi , hang stb ikonok vannak és az le is nyitható. Quick panel vagy mi ??
Köszi a segítséget

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #539 Dátum: 2014, 12 13, 21:16:48 »
Sziasztok, egy kis segítség kellene.
A képernyő felső része ugye a status bar, ha ezt lehúzzuk az a notification panel, de hogy hívják azt ami a notification panel felső része , amiben a wi-fi , hang stb ikonok vannak és az le is nyitható. Quick panel vagy mi ??
Köszi a segítséget

Igen a quick panel kell, hogy legyen, ha beírod google-be, hogy samsung quick panel, képekben mindenről ezt adja elő

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #540 Dátum: 2014, 12 13, 21:20:25 »
Amúgy nem gondolkoztok a Gear VR beszerzésén ha megjelenik?
200 dollár lesz azaz 47k körül.
Szerintem nagyon cucc lenne filmet nézni, játékokon játszani vele főleg a 2K kijlelzővel és amúgy ezért is van értelme még a 2K kijelzőnek, mert a VR-ban valami eszméletlenül nézhet ki :D

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #541 Dátum: 2014, 12 13, 22:06:25 »
Más irányba mentem, én egy okosórát vettem a Note4-hez, egy LG G Watch R-t.

Nem volt még soha ilyen játékom, kicsit féltem is, hogy mennyire fog együttműködni a két készülék, óra és Note4.

Kérem szépen, valami fantasztikus!!!
Ajánlom mindenkinek, ha van lehetősége kipróbálni!

Egyetlen negatívum a szíj sprődsége, de remélem, idővel változni fog, na meg amúgy is tervezek egy fémszíjat (de legalább valami pillangócsatos műanyag szíjat) beszerezni rá, elvégre szabvány 22 mm-es szíj kell hozzá.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #542 Dátum: 2014, 12 13, 23:28:31 »
Amúgy nem gondolkoztok a Gear VR beszerzésén ha megjelenik?
200 dollár lesz azaz 47k körül.
Szerintem nagyon cucc lenne filmet nézni, játékokon játszani vele főleg a 2K kijlelzővel és amúgy ezért is van értelme még a 2K kijelzőnek, mert a VR-ban valami eszméletlenül nézhet ki :D
nem szeretnék indiszkrét lenni, de te hány éves vagy more? :D olyan stílusban írsz és olyan dolgoknak örülsz meg olyan dolgokat bizonygatsz h sztem kb 15-17-max 18 lehetsz :P :D

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #543 Dátum: 2014, 12 14, 08:56:52 »
nem szeretnék indiszkrét lenni, de te hány éves vagy more? :D olyan stílusban írsz és olyan dolgoknak örülsz meg olyan dolgokat bizonygatsz h sztem kb 15-17-max 18 lehetsz :P :D

Nem tagadom, 16 vagyok :D
1x már írtam, hogy 15 vagyok a Note 3  topikba rég, ugye azóta 16 lettem :D
Amúgy baj az, hogyha olyan dolgoknak örülök amire mások fapofával válaszolnak? :D

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #544 Dátum: 2014, 12 14, 09:02:40 »

Nem volt még soha ilyen játékom, kicsit féltem is, hogy mennyire fog együttműködni a két készülék, óra és Note4.

Egyetlen negatívum a szíj sprődsége, de remélem, idővel változni fog, na meg amúgy is tervezek egy fémszíjat (de legalább valami pillangócsatos műanyag szíjat) beszerezni rá, elvégre szabvány 22 mm-es szíj kell hozzá.

Ha jól olvastam lehetőséged volt választani a Fit és G Watch R között, mind2 ingyen volt. Akkor nem vetted, hanem kaptad, nem? :D Ha igen akkor lényegében még simán vásárolhatsz egy VR-t, ha érdekelne.

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #545 Dátum: 2014, 12 14, 11:22:17 »
Nem tagadom, 16 vagyok :D
1x már írtam, hogy 15 vagyok a Note 3  topikba rég, ugye azóta 16 lettem :D
Amúgy baj az, hogyha olyan dolgoknak örülök amire mások fapofával válaszolnak? :D
ja neeeem.. nem mondtam h baj :) csak hidd el nekem van élet ilyen telefon nélkül is, és nagyon kár ilyen bóvli videókkal bizonygatni h melyik jobb a másiknál.. meg h az Ifanok miket mondanak.. kit érdekel.. mindenki olyan telefont vesz amire szüksége van, ami tetszik neki és amire van pénze! nagyon felesleges azért telefont venni h felvághass vele h neked mid van.. :) úgy emlékszem hogy neked 1 note2 esed van.. hidd el már az is több mint elég.. én ugyan úgy elvoltam pl s2-s3 al mint most a note 4 el.. pedig kb egész nap nyomkodom a munkábamenet ott is és hazafele is :D mikor eladtam a note3 at átmenetileg 1 s3 at használtam.. tökéletes volt az is.. gyors szép meg minden.. végigmentem at s szérián, volt lg g2-g3 am is.. xperiam is.. szal sokmindent kipróbáltam :D de őszintén megmondva ha már véleményt írok a note 4 ről.. a note3 jobban bejött mármint szoftveresen és funkcionalitásban is.. külsőre ez, de amúgy a 3 jobban adta nekem :D

Nem elérhető Killer

• Navigáció / Navigation: mikor mi
  • PDA: SE X1,S7 EDGE, stb.
  • PDA ROM: Mostanában mindig gyári
« Reply #546 Dátum: 2014, 12 14, 13:15:48 »
ja neeeem.. nem mondtam h baj :) csak hidd el nekem van élet ilyen telefon nélkül is, és nagyon kár ilyen bóvli videókkal bizonygatni h melyik jobb a másiknál.. meg h az Ifanok miket mondanak.. kit érdekel.. mindenki olyan telefont vesz amire szüksége van, ami tetszik neki és amire van pénze! nagyon felesleges azért telefont venni h felvághass vele h neked mid van.. :) úgy emlékszem hogy neked 1 note2 esed van.. hidd el már az is több mint elég.. én ugyan úgy elvoltam pl s2-s3 al mint most a note 4 el.. pedig kb egész nap nyomkodom a munkábamenet ott is és hazafele is :D mikor eladtam a note3 at átmenetileg 1 s3 at használtam.. tökéletes volt az is.. gyors szép meg minden.. végigmentem at s szérián, volt lg g2-g3 am is.. xperiam is.. szal sokmindent kipróbáltam :D de őszintén megmondva ha már véleményt írok a note 4 ről.. a note3 jobban bejött mármint szoftveresen és funkcionalitásban is.. külsőre ez, de amúgy a 3 jobban adta nekem :D
+1

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #547 Dátum: 2014, 12 14, 21:47:51 »
Ha jól olvastam lehetőséged volt választani a Fit és G Watch R között, mind2 ingyen volt. Akkor nem vetted, hanem kaptad, nem? :D
Igen, kaptam. Munkáért cserébe, nem pénzt, hanem ezt. Lehetne boncolgatni, hogy vétel-e.
De szerintem hagyjuk, nem ez lett volna a lényeg...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #548 Dátum: 2014, 12 15, 09:37:23 »

En is gondolkodok mar egyen. Anno amikor s5 vettem a szolgaltato nekem is fel aron felkinalta a fitet vagy a neot hozza de egyik se az esetem... ha az lgt nekem is hozza rakjak sztem nem gondolkozok rajta es hozom... igen a szija legalabb cserelheto :)kijelzoje milyen? Az orat ha akarod mindig mutatja vagy van benne mozgas erzekelo hogy ha olyan pozba emeled mintha orat neznel autonatan bekapcsol? Fenyben mennyire lathato? Most napfenyben ugye nehrz lenne eme csodalatos idojarasban megnezni:D

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #549 Dátum: 2014, 12 15, 14:33:38 »
Nektek gondolom ilyen laggotok nem volt :DDDD

15:25-16:05 között :D

Látszik, hogy Snapdragon-os Note 4 van a vidiben :D