2024, 12 04, 13:52:40

Szerző Téma: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 375351 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető AtixD

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Note 4(N910C)
  • PDA ROM: N910CXXU1BOC3
Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #500 Dátum: 2014, 12 11, 20:16:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez rendben is volna. És mi van a karcokkal? Nekem sajnos nem volt első naptól fólia rajta, lett is egy karc rajta, igazából egy pont, ami olyan volt, mint egy mini kráter, mintha egy apró homokszem nyomódott volna a kijelzőbe. Most van rajta fólia, és így nem zavarja a tollat sem. Enélkül azonban érezhetően megakad a toll hegye.
Ez volt az első telefonom, amire nem került fólia azonnal. Meg is szívtam rendesen. :(

Pont így jártam a Note 2-mel mikor először rájöttem, hogy vannak ezek a karcok... :D
Fóliát én is raktam de, neked milyen karc beleront a képbe vagy csak kikapcsolt kijelzőnél látszik?
Mert ha nem ront bele szerencséd van.
De amúgy az a cikk az Galaxy Alpha és nem Note 4, de amúgy azt írja itt is a spec.-ban:

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #501 Dátum: 2014, 12 11, 20:40:45 »
ha odinnal teszek fel rá 1 gyári romot akkor nem ugrik a knox itt se ugye?
Nem értem.
A saját CSC-nek megfelelő ROM-okat szépen frissíti önmaga.
Visszafelé flashelni értelmetlen, minden verzióban komoly javítások történtek, senki nem akar visszalépni.

Keresztbe flashelni (Snapdragon kontra Exynos) úgysem lehetséges.

Ha pedig idegen CSC-s romot raksz fel, akkor átíródik a CSC egy resetnél, ami ismét garanciavesztést jelent, mivel root nélkül nem lehet visszaírni az eredeti CSC-t.

Ezek után mit szeretnél Odinnal rárakni? :D
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #502 Dátum: 2014, 12 11, 21:11:17 »
AMúgy itt fogom én venni:

Megkérdeztem van-e gyári garancia, azt írták, van 2év(ami 1 év, ahogy olvastam itt és regi után +1), kérdeztem, hogy a papírokat majd ki is töltik ami a dobozban van  ha megvásárolnám a készüléket, ugye?(Csak mert a Note 2-nél nem töltöttek ki semmit, igaz nem is mondtam, mert akkoriba nem tudtam a gyári meg bolti garanciás dolgot  :D)

Amúgy az SD kártyára írás, pl. nálam rájöttem, hogy elég jó lenne asszem, mert az ACR-el csak belső tárhelyre tudok menteni és az a gond vele, hogy a zenelejátszó listába minden felvétel ott van.
Szóval a Lollipop upgrade megéri, habár kicsit fura a tárcsózónál az 5.0 zöld színe van a beállításoknál, más helyeken meg az eddigi kék, ami mondjuk jobban tetszik, nekem.  Itt is a videó róla:

De amúgy a tárcsázó, most sokkal jobban tetszik nekem, amit fura lesz megszokni az a toolbar, hasznos mondjuk az átlátszóság.(Legalább nem fogom látni az alján a mobilszolgáltatóm nevét :D)
Én amit várok a telefonban, hogy végre karcmentes lesz megint mint újon volt a 2, pillantást vethetek legszebb kijelzőre ami van most okostelefonokban, kipróbálhatom az ujjlenyomatot, és végre élvezhetem az ágyból való tv irányítást bármelyik tv-vel mert van egy wifi-s de abba az a legnagyobb shit, hogy nem lehet ki/be kapcsolni,  meg a wifi-re is rá kell legyen csatlakozva tv és a telefon, szerencsére a tv automatán csatlakozik ha már be van állítva, mert hanem hasztalan lenne az egész.
Azt amúgy megértem, hogy be kapcsolni nem lehet mert a TV kikapcsolt állapotban nincs wifi-re csatlakozva de az, hogy nem lehet kikapcsolni gáz(LG smart), míg a samsung-nál ki lehet az appjukban.(De ki lehet, amúgy ha időzítőt állítasz :D)

Nem elérhető lacikap910i

• PDA: Note 9 6/128
  • PDA ROM: Gyári.
« Reply #503 Dátum: 2014, 12 11, 22:34:36 »
Sziasztok végig mentem a soron és itt az új jövevény a note 4..de kérdésem lenne 128gb  gyári Samsung  Micro SD-t  Elviszi ???válaszokat előre is köszönöm
GH337-T20-8110I-V70-V85-V90-SL45-P900-P910I-MDA VARIO-MDA PRO-O2 ATOM LIFE-OMNIA-TOUCH PRO-HD2-Iphone 4-iphone4s-galaxy note 2-note 3-note4 -note edge-NOTE8

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #504 Dátum: 2014, 12 11, 23:00:26 »
Pont így jártam a Note 2-mel mikor először rájöttem, hogy vannak ezek a karcok... :D
Fóliát én is raktam de, neked milyen karc beleront a képbe vagy csak kikapcsolt kijelzőnél látszik?
Mert ha nem ront bele szerencséd van.
De amúgy az a cikk az Galaxy Alpha és nem Note 4, de amúgy azt írja itt is a spec.-ban:

A cikkben írja valahol, hogy az alpha-tocopherol hasonlóan a korábban bejelentett note 4 is a gorilla glass ezen verzióját használja.
Igen, sajnos egy nagyon apró, szürke pontként látszik a kijelzőn bekapcsolt állapotban, világos háttér mellett.
Egyelőre nem annyira zavaró, akkor jobban zavart, amikor még fólia nélkül az S Pen megakadt benne.
Kikapcsoltam kijelző esetén, mivel akkor ugye fekete az egész, egy apró világos szürke pont, ami látszik, mintha egy mikorbuborék lenne a fólia alatt. Sajnos nem az.  :(
Most vettem invisibleShield HDX-et, majd ha felteszem, megnézem, hogy azzal mennyire látszik.
Ja, 2. nap az övtáskám műanyag cipzárja karcolta meg a kamera lencsét, úgy, hogy a közepén kivágott fólia meg rajta volt. És pont oda karcolta, ahol a kivágás volt. Szerencsére a képeken nem látszik. Azt hittem kicsit többet bír.
Sehol máshol nincs rajta semmi, nem is értem, hogy ezek egyáltalán hogyan keletkeztek...
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető atikanj

• PDA: LG V10 H960A
« Reply #505 Dátum: 2014, 12 11, 23:41:24 »
Sziasztok végig mentem a soron és itt az új jövevény a note 4..de kérdésem lenne 128gb  gyári Samsung  Micro SD-t  Elviszi ???válaszokat előre is köszönöm
  Szia  ... válasz a kérdésedre a videóban .

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #506 Dátum: 2014, 12 12, 01:32:45 »
  Szia  ... válasz a kérdésedre a videóban .

Na de ez SanDisk! ;)
A Samsungot is viszi vajon? :D
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #507 Dátum: 2014, 12 12, 02:20:48 »
Szerintem egy 64GB-os Samsung PRO kártyával (MB-MG64DA/EU) jobban jársz  :ok: mint egy ""128GB""-os gyári Samsung Micro SD-vel   :)

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #508 Dátum: 2014, 12 12, 04:12:40 »
Nem értem.
A saját CSC-nek megfelelő ROM-okat szépen frissíti önmaga.
Visszafelé flashelni értelmetlen, minden verzióban komoly javítások történtek, senki nem akar visszalépni.

Keresztbe flashelni (Snapdragon kontra Exynos) úgysem lehetséges.

Ha pedig idegen CSC-s romot raksz fel, akkor átíródik a CSC egy resetnél, ami ismét garanciavesztést jelent, mivel root nélkül nem lehet visszaírni az eredeti CSC-t.

Ezek után mit szeretnél Odinnal rárakni? :D
tré mobilos a telefon, ezáltal tré mobilos rom van rajta, namost én hálózatfeloldó kóddal függetlenítem és szeretném rátenni utána 1 független szoftvert ami nincs tele t-mobile os FOSOKKAL, a note 3 amat is ugyan így ujratettem és ott nem volt gond.. de inkább kérdezek mielőtt csinálok vmit, tehát lesz pánik ha letöltök 1 független romot odinba pda hoz és START v nem lesz pánik?

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #509 Dátum: 2014, 12 12, 06:49:38 »
tré mobilos a telefon, ezáltal tré mobilos rom van rajta, namost én hálózatfeloldó kóddal függetlenítem és szeretném rátenni utána 1 független szoftvert ami nincs tele t-mobile os FOSOKKAL, a note 3 amat is ugyan így ujratettem és ott nem volt gond.. de inkább kérdezek mielőtt csinálok vmit, tehát lesz pánik ha letöltök 1 független romot odinba pda hoz és START v nem lesz pánik?
Akkor se lenne panik ha nem fuggetlenited... felmehet barmilyen... kuldtem mar vissza nem magyar regio koddal telefont (marha emlekeim nem csalnak a csc tartalmazza a regio kodot):D de majd itt kijavitanak ugyis. Szoval multkor s5is angol fuggetlen rommal vittek el... es tremobilos. Kicsereltek ami rossz volt meg felraktak ra ujra egy tremobilos romot :D szoval no panik attol hogy fuggetlen romot raksz fel :)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #510 Dátum: 2014, 12 12, 10:57:58 »
És megvan a 60 óra egy töltéssel, mint az előd, Note3-mal is rendszeresen!
4 óra képernyőhasználat, még volt 3%.
Látom, hogy az energiatakarékos üzemmód be van kapcsolva. Esetleg megosztanád a beállításokat, amik engedélyezve vannak? Illetve a WiFi hogyan van beállítva nálad?
Mindig bekalcsolva, csak ha töltöm van, vagy soha?
Ez azért érdekes számomra, mert nekem úgy volt, hogy "csak ha töltő van"  azonban szemmel láthatólag mindig rajta maradt.
Köszi szépen!

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #511 Dátum: 2014, 12 12, 15:01:27 »
A cikkben írja valahol, hogy az alpha-tocopherol hasonlóan a korábban bejelentett note 4 is a gorilla glass ezen verzióját használja.
Igen, sajnos egy nagyon apró, szürke pontként látszik a kijelzőn bekapcsolt állapotban, világos háttér mellett.
Egyelőre nem annyira zavaró, akkor jobban zavart, amikor még fólia nélkül az S Pen megakadt benne.
Kikapcsoltam kijelző esetén, mivel akkor ugye fekete az egész, egy apró világos szürke pont, ami látszik, mintha egy mikorbuborék lenne a fólia alatt. Sajnos nem az.  :(
Most vettem invisibleShield HDX-et, majd ha felteszem, megnézem, hogy azzal mennyire látszik.
Ja, 2. nap az övtáskám műanyag cipzárja karcolta meg a kamera lencsét, úgy, hogy a közepén kivágott fólia meg rajta volt. És pont oda karcolta, ahol a kivágás volt. Szerencsére a képeken nem látszik. Azt hittem kicsit többet bír.
Sehol máshol nincs rajta semmi, nem is értem, hogy ezek egyáltalán hogyan keletkeztek...

Ja, tényleg nem olvastam végig , csak rápillantottam nagyjából :D
Nekem egy fél centis karc lett, középen jobb fele.
De neked mennyi idő után is lett meg a karc?Mert nekem azért eltelt pár hónap, mikor a zsemeből kivéve nézegettem, hogy ez mi a ge*i, ez nem jön le xd
Az elég szar, ha ilyen könnyen karcólodik, szerintem vásárláskor akkor veszek valamilyen olcsót ha találok, habár nem, nem is kell, ha adnak a Ringke FUSION -al.
Remélem valami olyan tempered glass jön ami jó lesz rá, mert már rég óta terveztem, hogy a kövi telóra az lesz, mert elég sokszor leejtettem már pofára, persze csak tokkal.(talán keveset anélkül is :D), ha véletlen betörne a tempered amit persze nem szerertnék, de lehetne kicsit szívatni a népet, igaz még olyankor sem biztos, ha leveszed a GG4 is ép marad, de az esetek nagy részében, ha nem erős az ütés annyira sztem kivédi simán.

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #512 Dátum: 2014, 12 12, 15:10:55 »
Akkor se lenne panik ha nem fuggetlenited... felmehet barmilyen... kuldtem mar vissza nem magyar regio koddal telefont (marha emlekeim nem csalnak a csc tartalmazza a regio kodot):D de majd itt kijavitanak ugyis. Szoval multkor s5is angol fuggetlen rommal vittek el... es tremobilos. Kicsereltek ami rossz volt meg felraktak ra ujra egy tremobilos romot :D szoval no panik attol hogy fuggetlen romot raksz fel :)
jolvan! köszcsi! én is így gondoltam de azért megkérdeztem :P viszont a sammobile honlapján nincs hungary XEH ezért hungary telenor lesz, ha már úgyis telenoros vagyok.. én viszont alapból nem viszek szolgáltatóhoz szervizbe telefont, hanem a gyártóhoz szoktam.. 1-2 nap alatt kész van, meg nem szállítgatják oda vissza és módosítgatják a saját hülyeségeikkel..

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #513 Dátum: 2014, 12 12, 15:45:16 »
jolvan! köszcsi! én is így gondoltam de azért megkérdeztem :P viszont a sammobile honlapján nincs hungary XEH ezért hungary telenor lesz, ha már úgyis telenoros vagyok.. én viszont alapból nem viszek szolgáltatóhoz szervizbe telefont, hanem a gyártóhoz szoktam.. 1-2 nap alatt kész van, meg nem szállítgatják oda vissza és módosítgatják a saját hülyeségeikkel..
En is regeltem es hivtam a samu futart :) 3nap alatt szallitassal egyutt tul voltunk rajta most s5nel is :)

Nem elérhető Hanti

• PDA: NOTE 4
« Reply #514 Dátum: 2014, 12 12, 16:09:09 »

Sehol nincs N910F- re XEH, mivel ilyen teló nincs forgalomban, az XEH- s nyolcmagos N910C.

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #515 Dátum: 2014, 12 12, 16:29:40 »
Snapdragon-os Note 4-el tuti nem verné meg az Iphone 6-ot speed-ben :D de exynos-al sikerült 2.-jára is.

Érdekes a vége :D de csak alig 2 másodperc az semmi.
Az első:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #516 Dátum: 2014, 12 12, 16:57:05 »
Ja, tényleg nem olvastam végig , csak rápillantottam nagyjából :D
Nekem egy fél centis karc lett, középen jobb fele.
De neked mennyi idő után is lett meg a karc?Mert nekem azért eltelt pár hónap, mikor a zsemeből kivéve nézegettem, hogy ez mi a ge*i, ez nem jön le xd
Az elég szar, ha ilyen könnyen karcólodik, szerintem vásárláskor akkor veszek valamilyen olcsót ha találok, habár nem, nem is kell, ha adnak a Ringke FUSION -al.
Remélem valami olyan tempered glass jön ami jó lesz rá, mert már rég óta terveztem, hogy a kövi telóra az lesz, mert elég sokszor leejtettem már pofára, persze csak tokkal.(talán keveset anélkül is :D), ha véletlen betörne a tempered amit persze nem szerertnék, de lehetne kicsit szívatni a népet, igaz még olyankor sem biztos, ha leveszed a GG4 is ép marad, de az esetek nagy részében, ha nem erős az ütés annyira sztem kivédi simán.
Másnap megjelent. Olyan, mintha egy porszem belenyomódott  volna a kijelzőbe. Övtáskában volt, kulcs meg minden nélkül. A lencsét is a táska cipzárja karcolta meg.
Zagg dolgozik a tempered glass problémán. Én hdx fóliát vettem tőlük, mert nem akartam várni, illetve fel áron volt, így £25-én, ami a normál ár, inkább vettem kettőt.
Csak még nem volt érkezésem felrakni.

Ha meg nagyon durván odalesz valami miatt, folyószámla-biztosítással £30-ért adnak egy újat. Annyira nem zavar, nem lövöm el a lehetőséget, majd csak ha már nagyon muszáj.

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #517 Dátum: 2014, 12 12, 17:01:05 »
Sehol nincs N910F- re XEH, mivel ilyen teló nincs forgalomban, az XEH- s nyolcmagos N910C.
tehát szolgáltatónál csak F van, és függetlenbe lehet venni C-t és egyéb variánsokat? mondjuk engem nemzavar h 4 magos és nem 8.. nemhinném h óriási különbség van ami normál használatnál észrevehető.. a többi csak faxverés.. h az emberünk feltesz 20 diagnosztikai progit és elmegy rá napi 2x h hány pontot ért el...  aztán elindírja a facebookot és csetel.. :( :D az akkuidő miatt érné meg az exynos én úgygondolom, mert az energiatakarékosabb :)

Nem elérhető Hanti

« Reply #518 Dátum: 2014, 12 12, 17:38:44 »
tehát szolgáltatónál csak F van, és függetlenbe lehet venni C-t és egyéb variánsokat? mondjuk engem nemzavar h 4 magos és nem 8.. nemhinném h óriási különbség van ami normál használatnál észrevehető.. a többi csak faxverés.. h az emberünk feltesz 20 diagnosztikai progit és elmegy rá napi 2x h hány pontot ért el...  aztán elindírja a facebookot és csetel.. :( :D az akkuidő miatt érné meg az exynos én úgygondolom, mert az energiatakarékosabb :)

Az egyéb variáns az nem európai és nincs rá gari. Az exinos 64bit-es és úgy 10%-al gyorsabb. A nyalókánál fog kijönni jobban az előnye, mert az támogatja a 64bit-et. A felépítése megegyezik a 2015-ben megjelenő snapragon 810-el, tehát idén jövő évi technika.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #519 Dátum: 2014, 12 12, 17:58:05 »
Sem pánik, sem garancia nem lesz, nyugodj meg.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
« Reply #520 Dátum: 2014, 12 12, 18:03:51 »
Sem pánik, sem garancia nem lesz, nyugodj meg.
:D  :D kicsit félre értelmezhető volt ez a komment "sem pánik SEM GARANCIA" :D de értettek! köszcsi neked is! :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #521 Dátum: 2014, 12 12, 18:10:03 »
Látom, hogy az energiatakarékos üzemmód be van kapcsolva. Esetleg megosztanád a beállításokat, amik engedélyezve vannak? Illetve a WiFi hogyan van beállítva nálad?
Mindig bekalcsolva, csak ha töltöm van, vagy soha?
Ez azért érdekes számomra, mert nekem úgy volt, hogy "csak ha töltő van"  azonban szemmel láthatólag mindig rajta maradt.
Köszi szépen!
Nincs semmi különös, egyedül a teljesítmény korlátozása van engedélyezve az energiatakarékos menübeől, a WiFinél pedig a SOHA van.
A készülék amúgy folyamatosan LTE hálózaton van.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #522 Dátum: 2014, 12 12, 18:17:10 »
:D  :D kicsit félre értelmezhető volt ez a komment "sem pánik SEM GARANCIA" :D de értettek! köszcsi neked is! :)
Szivcsi!

Akkor kifejtem bővebben is.

Ha Neked függő készüléked van, akkor az 99%, hogy F, azaz CSAK szolgáltatós ROM van rá.
Arra Te független ROM-ot, azaz a C-re valót, azt rá nem teszed. Mert egészen más a ROM a két fajta chipset miatt.
A nyitás az megy KNOX ugrás nélkül, 6e Ft körül csinálják már néhányan, de a nem szolgáltatós ROM felrakása az megoldhatatlan feladat, még a KNOX beáldozásával sem megoldható.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Hanti

« Reply #523 Dátum: 2014, 12 12, 18:40:04 »
Szivcsi!

Akkor kifejtem bővebben is.

Ha Neked függő készüléked van, akkor az 99%, hogy F, azaz CSAK szolgáltatós ROM van rá.
Arra Te független ROM-ot, azaz a C-re valót, azt rá nem teszed. Mert egészen más a ROM a két fajta chipset miatt.
A nyitás az megy KNOX ugrás nélkül, 6e Ft körül csinálják már néhányan, de a nem szolgáltatós ROM felrakása az megoldhatatlan feladat, még a KNOX beáldozásával sem megoldható.

Simán megoldható az F-re bármelyik európai független rom felrakható és utána csak arra kell várni hogy a szolgáltatói rom újabb legyen és máris visszarakható. Persze ez nyalókánál működik-e, azt nem lehet tudni.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #524 Dátum: 2014, 12 12, 19:13:31 »
Nincs semmi különös, egyedül a teljesítmény korlátozása van engedélyezve az energiatakarékos menübeől, a WiFinél pedig a SOHA van.
A készülék amúgy folyamatosan LTE hálózaton van.
És a teljesítmény korlátozáson belül minden be van kapcsolva?
Sajnos házon belül nálunk csak edge van, így amikor itthon vagyok, folyamatosan wifin vagyok, mert nem nagyon tölt be semmi sem.
Viszont azt vettem észre, hogy nekem is a "soha" van beállítva, ennek estére folyamatosan wifin van a készülék. Esetleg az intelligens hálózat váltót kapcsoljam ki? Vagy mi okozhatja? Sview cover?
Gyanús, hogy ebből format lesz... Valami nem stimmel...