2024, 12 04, 14:18:11

Szerző Téma: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 375356 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Hanti

• Nem: Férfi
  • PDA: NOTE 4
Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #475 Dátum: 2014, 12 08, 13:26:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez igaz.
Azonban (tapasztalatból) SOHA nem vennék olyan készüléket, amely valamilyen technológiát elsőként használ és nem érvényesíthető a garanciája. Tudom, mekkora taposómalomba van belekényszerítve a fejlesztés, mennyire nincs idő valami újdonság alapos és hibátlan kidolgozásához.
Sajnos minden újdonság úgy kerül ki SOK PÉNZÉRT az utcára, hogy félkész, sok a hiba benne, és hát ezek garanciamentes, fizetős javítása erősen költséges lehet.

Szóval szívesen ölök bele nagyobb összegeket is technokrata újdonságokba, de csak az ésszerűség határain belül.
Számomra ez már kívül van rajta.

De azért szívesen megtapizom majd valakink az EDGE-zsét, aki bevállalósabb nálam.

De csak bal kezeseknek, nézzétek meg a tesztvideókat. :shock:

Nem elérhető TopGun

• PDA: Samsung Galaxy Note 4 LTE
  • PDA ROM: SM-N910F
« Reply #476 Dátum: 2014, 12 08, 20:44:44 »
Sziasztok! Nekem egy olyan kerdesem van, hogy most szeretnek atnyergelni Note II-rol erre a szepsegre, gond nelkul at tudom mentei a dolgaimat "szorostol-borostol" erre a keszulekre? ha pl. Kies progival csinalok mentest, a "regi" telomrol, utana erre a telora at tolthetem a Note II-rol a cuccaim vissza allitassal, vagy mas modon? Nem szeretnem elvesziteni a meglevo cuccaim(SMS, naptar, cimjegyzek, progik, jatekok, kepek, stb.)

Nem elérhető Atala

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Prestigio 4040 DUO / Galaxy Alpha / Gear 2 Neo
  • PDA ROM: Android 4.0.4 / 5.0.2 France
« Reply #477 Dátum: 2014, 12 08, 21:30:55 »
Sziasztok! Nekem egy olyan kerdesem van, hogy most szeretnek atnyergelni Note II-rol erre a szepsegre, gond nelkul at tudom mentei a dolgaimat "szorostol-borostol" erre a keszulekre? ha pl. Kies progival csinalok mentest, a "regi" telomrol, utana erre a telora at tolthetem a Note II-rol a cuccaim vissza allitassal, vagy mas modon? Nem szeretnem elvesziteni a meglevo cuccaim(SMS, naptar, cimjegyzek, progik, jatekok, kepek, stb.)

Progik, játékok inkább újratelepítéssel frissen. Ami 2 ment azt nem tuti 4 fog menni. Sms, névjegyek naptár, képek oké.

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
  • PDA: Note 4(N910C)
  • PDA ROM: N910CXXU1BOC3
« Reply #478 Dátum: 2014, 12 09, 21:10:58 »
Hát jó óra elteltével(vagy több) végigolvastam a topikot :D
Látom nagyon sokan az akksiról beszéltetek a Snapi elméletileg jobban teljesít itt egy videó:

Tekerjetek 6:42-re, de csak ha nem baj, hogy angol :D
Elég nagy a különbség, 3-4 órás kijelzőidő a koreai exynos-al és a snapival pedig 6 és fél óra.
Van egy olyan csatorna aki kommentelt a videó alá, hogy a tapasztalatai igazak voltak, miként az exynos-os gyengébben teljesít akksiban.
Amúgy éjjelre arra nem gondoltatok, hogy bekapcsoljátok az Ultra Power Saving módot?
A wifi-t ugyanúgy be lehet kapcsolni, mert lehet netezni ugyanúgy csak minden fekete fehér, meg lehúzza a proci órajelét stb..., de éjjelre egy próbát megér, hogy bekapcsolt wifi mellett javul-e, igaz nem tudom, hogy az alkalmazások, mint a facebook működik-e tehát ha kapsz üzit vagy valami értesít-e de az üzi és a hívás biztos működik.

Amúgy Note 3 topikból jövök, nagyon sokáig 3-at terveztem venni, de örülök, hogy nem volt lehetőségem még megvenni, mert mostmár ha el tudnám adni 80k-ért ami eléggé valószínűtlen akkor rögtön meg tudnám venni, ha nem akkor még gyűjtenem kell de már csak 20k kb, mert 60-ért csak sikerül elnyomni :D
Remélhetőleg minél hamarabb Note 4 tulaj leszek én is :D

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #479 Dátum: 2014, 12 09, 21:28:26 »
Ja amúgy linkeltek volt egy videót :

Sokan ezzel szívnak a Snapi változatnál, hogy eléggé késik az alkalmazásváltó gomb, 8:08-ra tekerve látszik, hogy mennyivel gyorsabb az exynos de nézzétek csak meg, hogy mi történik 7:04-nél a Snapival, borzasztó :D
Több videóból is ítélve régebb is azt láttam, hogy az exynos gyorsabb az alkalmazásváltó gombnál, itt lehet köze mondjuk , hogy az exynos jobban kezeli a ramot, de nem tudom, csak mondom :D

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #480 Dátum: 2014, 12 09, 22:49:53 »
Ja amúgy linkeltek volt egy videót :

Sokan ezzel szívnak a Snapi változatnál, hogy eléggé késik az alkalmazásváltó gomb, 8:08-ra tekerve látszik, hogy mennyivel gyorsabb az exynos de nézzétek csak meg, hogy mi történik 7:04-nél a Snapival, borzasztó :D
Több videóból is ítélve régebb is azt láttam, hogy az exynos gyorsabb az alkalmazásváltó gombnál, itt lehet köze mondjuk , hogy az exynos jobban kezeli a ramot, de nem tudom, csak mondom :D
Igazabol ez sztem beteheto a ennek az uj kartyas animacois kinezetnek is... s5 amig a normal regi verzson volt gyors volt mint allat.. most megjott a loli megkaptuk mi is ezt a kartyas valtast... hat mire neha elojon meg valt vagy bezart minden... masodpercek -.- ez szten igy szoftveres optimalizalas lesz amin fognak javitani... gondolom en.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #481 Dátum: 2014, 12 10, 00:49:57 »
Látom nagyon sokan az akksiról beszéltetek a Snapi elméletileg jobban teljesít itt egy videó:

Elég nagy a különbség, 3-4 órás kijelzőidő a koreai exynos-al és a snapival pedig 6 és fél óra.
Van egy olyan csatorna aki kommentelt a videó alá, hogy a tapasztalatai igazak voltak, miként az exynos-os gyengébben teljesít akksiban.
Amúgy éjjelre arra nem gondoltatok, hogy bekapcsoljátok az Ultra Power Saving módot?
A wifi-t ugyanúgy be lehet kapcsolni, mert lehet netezni ugyanúgy csak minden fekete fehér, meg lehúzza a proci órajelét stb..., de éjjelre egy próbát megér, hogy bekapcsolt wifi mellett javul-e, igaz nem tudom, hogy az alkalmazások, mint a facebook működik-e tehát ha kapsz üzit vagy valami értesít-e de az üzi és a hívás biztos működik.

Amúgy Note 3 topikból jövök, nagyon sokáig 3-at terveztem venni, de örülök, hogy nem volt lehetőségem még megvenni, mert mostmár ha el tudnám adni 80k-ért ami eléggé valószínűtlen akkor rögtön meg tudnám venni, ha nem akkor még gyűjtenem kell de már csak 20k kb, mert 60-ért csak sikerül elnyomni :D
Szerintem a következtetés levonásával várd meg, míg lesz sajátod! ;)

Nekem saját tapasztalatom van, majdnem 61 órát ment el 4 óra kijelzőidővel egy töltéssel, ugyanúgy használva, mint az N3-at előtte. Az N3 olyan 10-15%-kal teljesített jobban. Azonos akksinál, de dupla kijelző-pixelszámnál szerintem ez igen tisztességes.
Eddig sehol nem hallottam, hogy a QC jobb lett volna, mint az Exynos, ez az első ilyen video.

Én inkább a saját tesztemnek hiszek. :D
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #482 Dátum: 2014, 12 10, 05:59:07 »

Csak azt nem értem, hogy minek éjszakára wifi. Ha már úgyis az Ultra Power Saving módot akarod mellé.
Éjszaka úgyis alszol, ráér reggel frissíteni, ha felébredsz. ;)
A Samsung wifi elég sokat fogyaszt az LG-hez képest, ahogy mások tapasztalták. Szerintem felesleges éjszaka mennie, ha úgysem használod és még lelalább nem is ad hangjelzést valami beérkezőre.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #483 Dátum: 2014, 12 10, 06:10:01 »
Csak azt nem értem, hogy minek éjszakára wifi. Ha már úgyis az Ultra Power Saving módot akarod mellé.
Éjszaka úgyis alszol, ráér reggel frissíteni, ha felébredsz. ;)
A Samsung wifi elég sokat fogyaszt az LG-hez képest, ahogy mások tapasztalták. Szerintem felesleges éjszaka mennie, ha úgysem használod és még lelalább nem is ad hangjelzést valami beérkezőre.
En mar csak azt nem ertem mert nem fer el tolton ejszaka mikozben alszotok?:D

Nem elérhető Time

« Reply #484 Dátum: 2014, 12 10, 07:08:03 »
En mar csak azt nem ertem mert nem fer el tolton ejszaka mikozben alszotok?:D

Hát mondjuk azért, mert sokszor elég kétnaéonta feltöltenem. Vagy már feltöltöttem délelőtt vagy délután a melóhelyen, mert úgy alakult a töltési igény.

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #485 Dátum: 2014, 12 10, 07:08:26 »
Végre egy Vodás frissítés is jött (NK4)  :taps: és megjelent a 4G ikon..  :ok:

Nem elérhető Time

« Reply #486 Dátum: 2014, 12 10, 07:14:06 »
Végre egy Vodás frissítés is jött (NK4)  :taps: és megjelent a 4G ikon..  :ok:

Ez legvalószínűbben nem a szoftverfrissítés miatt van, hanem hogy végre a Voda is elkezdett LTE-t szolgáltatni. Egyelőre csak nagyon helyenként és max. 75 Mbps sebességgel.
Ez utóbbi nem igazán gyakorlati korlát mobiltelefonra szerintem. A Telekom ugyan nagyobb max. sebességet tud ennél, de az előfizetésem úgyis 30 Mbps-re van korlátozva. Vixzont nemrég óta szinte az egész országban 4G elérhetőség lett.

Nem elérhető Bala

« Reply #487 Dátum: 2014, 12 10, 07:16:17 »
Ez legvalószínűbben nem a szoftverfrissítés miatt van, hanem hogy végre a Voda is elkezdett LTE-t szolgáltatni. Egyelőre csak nagyon helyenként és max. 75 Mbps sebességgel.
Ez utóbbi nem igazán gyakorlati korlát mobiltelefonra szerintem. A Telekom ugyan nagyobb max. sebességet tud ennél, de az előfizetésem úgyis 30 Mbps-re van korlátozva.
Fehérváron eddig 4G ikont még nem láttam, csak ma reggel, hogy frissült :)

Nem elérhető Bala

« Reply #488 Dátum: 2014, 12 10, 12:06:27 »
Mintha hangosabb lenne ezzel a rommal..  :hmm: Pedig eddig se volt halk..  :)

Nem elérhető GS_Laja

• Navigáció / Navigation: Garmin
  • PDA: Samsung Note 4
  • PDA ROM: eredeti gyari
« Reply #489 Dátum: 2014, 12 10, 13:42:18 »
Sziasztok, friss Note 4 tulajkent azonnal lenne egy hulye kerdesem.
Koreai kiadasu a telefon, hogyan tudom elocsalni a magyar nyelvet belole?
Angol, nemet, meg kinai nyelv az benne van. A keziras es a billentyuzet nyelvet atallitottam magyarra, de a telefon nyelvet nem tudom atallitani.

Koszi a valaszokat elore is.

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #490 Dátum: 2014, 12 10, 13:47:16 »
De lehet, hogy csak azért az első videó, mert az koreai exynos volt.
Amúgy én sem szoktam úgy, hagyni a wifi-t, csak néha de azt is azért, mert úgy felejtem, igaz töltőre általában rádugom minden éjszakára és reggel leveszem, már csak azért is ha véletlen többet kell használni akkor biztos nem merül le egy nap alatt.
Hogy legyen miről beszélni, nézzétek milyen profi összehasonlítást csináltam unalmamba xDD, ha kell érvelni, hogy miért éri meg váltani itt van : xD(Note 2-t nem általánosítottként írtam, hanem mint saját :D)

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ezt már a Note 4 előtt csináltam csak a 2-vel és 3-al,  aztán bővült a lista, ahogy megjelent a 4 :))
Szerk.: Most nézem, hogy mi az, hogy "tisztáb" tisztább :D
Szerk2.: Ja azt is most nézem, hogy jól írtam csak nem látszik teljesen a kép :DDD

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #491 Dátum: 2014, 12 11, 02:39:50 »
De lehet, hogy csak azért az első videó, mert az koreai exynos volt.
Amúgy én sem szoktam úgy, hagyni a wifi-t, csak néha de azt is azért, mert úgy felejtem, igaz töltőre általában rádugom minden éjszakára és reggel leveszem, már csak azért is ha véletlen többet kell használni akkor biztos nem merül le egy nap alatt.
Hogy legyen miről beszélni, nézzétek milyen profi összehasonlítást csináltam unalmamba xDD, ha kell érvelni, hogy miért éri meg váltani itt van : xD(Note 2-t nem általánosítottként írtam, hanem mint saját :D)

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ezt már a Note 4 előtt csináltam csak a 2-vel és 3-al,  aztán bővült a lista, ahogy megjelent a 4 :))
Szerk.: Most nézem, hogy mi az, hogy "tisztáb" tisztább :D
Szerk2.: Ja azt is most nézem, hogy jól írtam csak nem látszik teljesen a kép :DDD
te bimbó, :D neked milyen 4 ed van h 8 magos? Exynos? vagy a snapdragon is 8 magos?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #492 Dátum: 2014, 12 11, 02:53:45 »
te bimbó, :D neked milyen 4 ed van h 8 magos? Exynos? vagy a snapdragon is 8 magos?
Hol is írta, hogy Snapdragon????
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető AtixD

• PFC Fan
« Reply #493 Dátum: 2014, 12 11, 13:01:54 »

xDD
A note 4-ből igen 2 van, de persze nem írtam ki, mind a 2 változatot csak amelyiket fogom venni :D

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #494 Dátum: 2014, 12 11, 16:29:36 »
A cikk alapján, a Note 4-nek Gorilla Glass 4 van már a kijelzőjén:

Nem elérhető Bala

« Reply #495 Dátum: 2014, 12 11, 18:45:21 »
Amit meg is erősített a Corning, kérdés, hogy ez jó-e nekünk  :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #496 Dátum: 2014, 12 11, 18:53:28 »
Amit meg is erősített a Corning, kérdés, hogy ez jó-e nekünk  :)
Ha igaz, hogy droptest-en nehezebben törik, akkor feltétlenül...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Bala

« Reply #497 Dátum: 2014, 12 11, 19:07:27 »
Ha igaz, hogy droptest-en nehezebben törik, akkor feltétlenül...
Remélem így is van ha, már egyszer ennyivel vékonyabb  :ok:

Nem elérhető fudejovagy

• PFC Fan
  • PDA: SGS2+SGS3+SGS4+SGS5 DUAL+G3 DUAL +NOTE 4
  • PDA ROM: STOCK!
« Reply #498 Dátum: 2014, 12 11, 19:13:30 »
ha odinnal teszek fel rá 1 gyári romot akkor nem ugrik a knox itt se ugye?

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #499 Dátum: 2014, 12 11, 19:33:47 »
Ez rendben is volna. És mi van a karcokkal? Nekem sajnos nem volt első naptól fólia rajta, lett is egy karc rajta, igazából egy pont, ami olyan volt, mint egy mini kráter, mintha egy apró homokszem nyomódott volna a kijelzőbe. Most van rajta fólia, és így nem zavarja a tollat sem. Enélkül azonban érezhetően megakad a toll hegye.
Ez volt az első telefonom, amire nem került fólia azonnal. Meg is szívtam rendesen. :(
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login