2024, 12 01, 04:52:37

Szerző Téma: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 375174 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #225 Dátum: 2014, 11 14, 11:54:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Valaki tegye már ki így mint én az akkumulátor  képernyőn lemásolt tartalmát. Ha lenne pár összehasonlítási alap
...
Más, van aki már root-olta a note 4-et ? Neki mert már fogni valaki ?
Íme az enyém tegnapról:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #226 Dátum: 2014, 11 14, 12:18:05 »
Ha az alábbi hibaüzenettel találkoztok, nem kell elküldeni még 1x a hozzászólást, jóeséllyel sikerült. Jelenleg egy kis fórum motor bug van, amin már dolgoznak az illetékesek. Türelmeteket előre is köszönjük.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #227 Dátum: 2014, 11 14, 12:52:24 »
Ha az alábbi hibaüzenettel találkoztok, nem kell elküldeni még 1x a hozzászólást, jóeséllyel sikerült. Jelenleg egy kis fórum motor bug van, amin már dolgoznak az illetékesek. Türelmeteket előre is köszönjük.
Volt ez nálam is. Én elküldtem vagy ötször, de egyszer sem ment át. Legalábbis remélem, hogy ötször nem...

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Karnok

« Reply #228 Dátum: 2014, 11 14, 15:31:30 »
A kijelző időből vegyétek le azt a pár percet amit már konnektorról ment. :-)
Ez 20 perc körülbelül. :-)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #229 Dátum: 2014, 11 14, 19:40:42 »
Kb. 10 percet volt USB-n, míg rámásoltam pár fájlt.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Fotozgató

• PDA: Samsung G. 8+ Samsung Galaxy Note Pro 12.2" P901
« Reply #230 Dátum: 2014, 11 14, 19:58:57 »
Volt ez nálam is. Én elküldtem vagy ötször, de egyszer sem ment át. Legalábbis remélem, hogy ötször nem...
1X elküldöd, majd visszalépsz a fórumig, és frissíted az oldalt. Így ok.

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #231 Dátum: 2014, 11 14, 22:27:40 »
Nekem most ennyi jött össze:

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
  • PDA: samsung i9005
« Reply #232 Dátum: 2014, 11 15, 09:32:45 »
Húúú, köszönöm a hozzászólásokat. Most már csak átlagban 1 napig bírja az akksi. Amire rájöttem az az, hogy a kijelző használat nagyon merít és a hálózati kapcsolat is. Ha egyik sincs használva akkor nincs gond, akkor sokáig bírja az akksi.  Kísérleteztem kikapcsolt telefonnal, kikapcsolt wi-fi vel, ki -be kapcsolgattam azonos ideig mindent
a lényeg ha okosabb vagy a telefonodnál, akkor lehet vele takarékoskodni is :) Folyamatosa használattal kevesebbet bír mint a Note 3 kb fele annyit. Engem a lépésszámláló erőszakossága is zavar, miért nem lehet kilőni és akkor indítani amikor tényleg kell. Egy telefonnak nem a lépésszámláló a lelke szerintem, ami annyira fontos lenne.
A kérdés vajon ha root-olja az ember a telefont, attól még a gyári rom-okat használhatja gond nélkül nem ?
Ha rászánom magam a root-olásra az tuti minden szart alkalmazást kilövök ami fölösleges és talán meríti az akksit.
Emlékszem a Note 3-nál a videofelvétel merített csak igazán, legalábbis úgy emlékszem. Nyilván az egész lehet kernel és rom függő is. De ehhez kísérletezni kellene és root-olni :)
Azért látom elég vegyesek az eredmények. 

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #233 Dátum: 2014, 11 15, 12:13:45 »
Még valami érdekes dolog.... amióta elkezdtem tesztelni a telefont az akksi jobban bírja :) Már 1 nap 3 óra és még 44 % -on van.  Lehet hogy nem is okos, hanem rafkós ?:)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #234 Dátum: 2014, 11 15, 16:31:04 »
a lényeg ha okosabb vagy a telefonodnál, akkor lehet vele takarékoskodni is :)
Mi ezt nem írhattuk le, de MENNYIRE ÍGY VAN! :D
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #235 Dátum: 2014, 11 15, 20:33:41 »
Ugyan nem konkrétan a készülékkel kapcsolatos a kérdés, de azért megkérdezem.

Adott tehát a Galaxy Apps nevű program. Ezen belül letöltöttem tartalmakat. Bizonyos tartalmak megjelennek a vásárolt tartalmak között, mások nem. Most volt egy visszaállításom, így annyira nem örültem neki, bár a listából hiányzó tartalmak ingyenesek továbbra is. Viszont mi van akkor, ha már nem lesznek azok? Most, hogy mindent újraraktam, továbbra sem jelennek meg ezek a programok a vásárolt tartalmak között. PlayStore esetében akkor is megjelennek, ha ingyenesek voltak. Ez nekem furcsa.

Egyébként ki mit használ a promóciós programok közül?

Én ajánlani ezeket tudom:
Sketchbook for Galaxy (pro verzió, ingyenes, Galaxy Gifts ki sem adta)
ArtRage (szintén full, Gift nem adta ki)
MyScript Calculator
Hancom Office 2014 (a view alapból telepítve van, ez a full verzió, amivel szerkeszteni is lehet).

Mint írtam is, ezeket a Galaxy Gift nekem nem adta ki (UK BTU ROM), egy google keresés közben találtam őket talán a Samsung saját oldalán, majd ezt követően szereztem be őket. Furcsa, hogy míg a honlapon ezek szerepelnek a Note 4-hez letölthető "ajándékokként", addig maga a Galaxy Gifts meg sem említi őket. Régiónként változhat, hogy mit ad ki a Galaxy Gifts? Vagy ez valami hiba? Már csak azért is, mivel ugye nem adta ki, azonban le tudtam tölteni ingyen.

Bocs, ha a programos résszel valakinek belegázoltam a lelki világába, de úgy gondolom, hogy ez a készülékkel kapcsolatos általános beszélgetésbe belefér. Esetleg ha nem gond, ajánlhatnátok programokat, amiket érdemes kipróbálni / használni, kihasználván a készülék adta lehetőségeket (S Pen, stb.)

Nem elérhető Raistlin31

• Navigáció / Navigation: Garmin ZUMO 390LM , Wayteq 980Bt, Waze, IGO szulinApp
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 910C + SGS
  • PDA ROM: stock 5.0.1
« Reply #236 Dátum: 2014, 11 16, 02:24:18 »
Galaxy Note 4 - Snapdragon 805 vs Exynos 5433

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #237 Dátum: 2014, 11 16, 15:04:33 »
Galaxy Note 4 - Snapdragon 805 vs Exynos 5433

Végülis túl nagy különbség nincs.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Raistlin31

« Reply #238 Dátum: 2014, 11 16, 18:22:37 »
Szerintem direkt nincs nagy különbség a kettő között.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #239 Dátum: 2014, 11 16, 19:05:38 »
Szerintem direkt nincs nagy különbség a kettő között.
Nem tudom, fogyasztásban hogyan megy, nálam beállt a 48-50 óra, ahogyan a QC 800-nál is a Note3-on.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Raistlin31

« Reply #240 Dátum: 2014, 11 17, 00:01:10 »
és ilyenkor hány perc a telefonálás, mennyi a kijelző idő valamint a Wi-Fi és a helymeghatározás (nagy pontosság) be van kapcsolva? Nálam kb 40 p telefonálás, 3-3,5 h kijelző folyamatos bekapcsolt Wi-Fi, és nagy pontosságú helymeghatározás mellett 1,5 nap

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #241 Dátum: 2014, 11 17, 00:23:46 »
és ilyenkor hány perc a telefonálás, mennyi a kijelző idő valamint a Wi-Fi és a helymeghatározás (nagy pontosság) be van kapcsolva? Nálam kb 40 p telefonálás, 3-3,5 h kijelző folyamatos bekapcsolt Wi-Fi, és nagy pontosságú helymeghatározás mellett 1,5 nap
A telefonálás most - hét vége lévén - kevés volt, 57 perc, a nagy pontosságú GPS az alap (de a Google-nak a helyzetjelentés, nyomkövetés le van tiltva),  WiFi az csak töltésnél van be, a képernyő pedig 4 óra 13 percet ment.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
« Reply #242 Dátum: 2014, 11 17, 02:33:30 »
...
A kérdés vajon ha root-olja az ember a telefont, attól még a gyári rom-okat használhatja gond nélkül nem ?
Ha rászánom magam a root-olásra az tuti minden szart alkalmazást kilövök ami fölösleges és talán meríti az akksit.
Emlékszem a Note 3-nál a videofelvétel merített csak igazán, legalábbis úgy emlékszem. Nyilván az egész lehet kernel és rom függő is. De ehhez kísérletezni kellene és root-olni :)
Azért látom elég vegyesek az eredmények.

Gyakorlatilag a gyári romot is lehet rootolni. Itt inkább nem az a kérdés, hogy lehet-e vagy sem, hanem a knox miatt veszhet a garancia. Kérdés, hogy kinek mennyire éri ez meg.
Root nélkül is le lehet tiltani egy csomó alkalmazást, hogy ne induljon el kezdéskor.
Én még várok egy kicsit, hátha lesz megint olyan megoldás, hogy a knox ne állítódjon át.

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #243 Dátum: 2014, 11 17, 07:11:20 »
Gyakorlatilag a gyári romot is lehet rootolni. Itt inkább nem az a kérdés, hogy lehet-e vagy sem, hanem a knox miatt veszhet a garancia. Kérdés, hogy kinek mennyire éri ez meg.
Root nélkül is le lehet tiltani egy csomó alkalmazást, hogy ne induljon el kezdéskor.
Én még várok egy kicsit, hátha lesz megint olyan megoldás, hogy a knox ne állítódjon át.

Köszi.
Igazából nekem még egy telefonom sem volt szervizben,  igaz sok ideje nem is volt rá soha :) De amíg nálam volt soha nem volt olyan gond amivel szervizbe került. Ja de , egyetlen egyszer de akkor már újonnan is gond volt vele és cserélni kellett a kijelzőt. Pl a lépésszámlálót hiába tíltom le, mindig visszaíródik, nekem pedig nem kell. A másik szeretném lementeni az EFS -mappát, még ahhoz sincs jogom, még olyan alkalmazás sem tudja mi képes a telefon memóriájára írni. Vannak olyan dolgok amik szerintem alapok lennének én csak ezt szeretném ..

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #244 Dátum: 2014, 11 17, 09:37:01 »
Megvolt ma az első hiba  >:( Elindítottam a fényképezőt: ikonok + fekete kép és semmi reakció, még kilépni is csak bezárással tudtam, újraindítás után működött.

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
« Reply #245 Dátum: 2014, 11 17, 10:21:41 »
Köszi.
Igazából nekem még egy telefonom sem volt szervizben,  igaz sok ideje nem is volt rá soha :) De amíg nálam volt soha nem volt olyan gond amivel szervizbe került. Ja de , egyetlen egyszer de akkor már újonnan is gond volt vele és cserélni kellett a kijelzőt. Pl a lépésszámlálót hiába tíltom le, mindig visszaíródik, nekem pedig nem kell. A másik szeretném lementeni az EFS -mappát, még ahhoz sincs jogom, még olyan alkalmazás sem tudja mi képes a telefon memóriájára írni. Vannak olyan dolgok amik szerintem alapok lennének én csak ezt szeretném ..

Szerencsére a telefonok közül nekem se.
Viszont a Note 2014 volt szervizelve (az is knoxos), nem tudom, hogy megnézte-e a srácc a knoxot vagy sem pedig az orrom előtt csinálta.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #246 Dátum: 2014, 11 17, 12:08:21 »
Szerencsére a telefonok közül nekem se.
Viszont a Note 2014 volt szervizelve (az is knoxos), nem tudom, hogy megnézte-e a srácc a knoxot vagy sem pedig az orrom előtt csinálta.
Én szervizeltettem S4-et többször és mindig nézte.  :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #247 Dátum: 2014, 11 17, 14:31:45 »
Köszi.
Egy kijelzőcsere Note4-ben most kicsivel 100e alatt van. MEGÉRI a root? :D

Minek akarsz EFS-t menteni??? Ameddig nincs rootolva, addig teljesen védett, nem állítódhat el. Akkor meg???

Nem azt mondom, hogy korrekt a Samsung ezzel a KNOX-szal, de simán használható root nélkül is.

Akinek hiányzik a root/romolás a Note4-nél, az vegyen egy olcsó szutykot és naponta 2x ROM-olja/rootolja, hogy ne legyen hiányérzete!!!
Sir Winston Churchill

Nem elérhető carpediem007

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S 4 (I9505)
  • PDA ROM: Gyári + Custom rom :)
« Reply #248 Dátum: 2014, 11 17, 15:29:36 »
OTGn keresztül NTFS-t támogatja?

Samsung Note 3 !

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
« Reply #249 Dátum: 2014, 11 17, 19:01:06 »
OTGn keresztül NTFS-t támogatja?

Samsung Note 3 !
Nem hiszem. Root nélkül a Nexus media importer segítségével beolvasható. Rootal a Paragon szoftvere a jó.