2024, 12 01, 04:49:29

Szerző Téma: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 375173 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ruphor

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: samsung i9005
Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #200 Dátum: 2014, 11 08, 00:14:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szervusz

Ezzel az alkalmazással megtudsz szinte mindent a vasadról :) a régiókódot is , a mellékelt fotókon látszik hol keresd .

Köszönöm :)

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #201 Dátum: 2014, 11 08, 15:01:15 »
Nem tudja valaki melyik régiókód a miénk ?? Van egy rakás 3 betűs kód és gőzöm nincs melyik az

Általában az a rom, ami XX kezdődik. Talán az XE a magyar. De az XX-ben is van magyar nyelv.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
« Reply #202 Dátum: 2014, 11 08, 15:20:52 »
Általában az a rom, ami XX kezdődik. Talán az XE a magyar. De az XX-ben is van magyar nyelv.
Lényegében bármelyik XX-et felteheted. A fő különbség csak az lesz, hogy milyen nyelven indul a telefon. Szolgáltatós romot nem érdemes feltenni. Kivéve saját szolgáltatót.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #203 Dátum: 2014, 11 08, 16:00:24 »
magyar fuggetlen regio kod a XEH

Tapatalk 2-vel küldve az én SM-G900F-ről

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #204 Dátum: 2014, 11 09, 09:50:38 »
Köszönöm, a PHONE Info nevű alkalmazás tényleg hasznos. Kiír mindent a telefonról, és tényleg XEH a régiókód
Nagyon merül a telefonom, ha használom fél nap, ha nem akkor sem bírja csak max másfél napig
a Note 3 pontosan két napig bírta, pedig használtam rendesen, (facebook, gmail, viber, játékok stb)
Állítólag a Note 4 főleg Exynos chipset-tel jobban kellene hogy bírja. Így marad valamelyik gyári program, pl időjárás vagy lépésszámláló stb, vagy csak a kernel és a rom. Jó lenne ha legalább a gyári programokat ami nem kell ki lehetne lőni. Nem íródna mindig vissza

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #205 Dátum: 2014, 11 09, 11:46:14 »
Köszönöm, a PHONE Info nevű alkalmazás tényleg hasznos. Kiír mindent a telefonról, és tényleg XEH a régiókód
Nagyon merül a telefonom, ha használom fél nap, ha nem akkor sem bírja csak max másfél napig
a Note 3 pontosan két napig bírta, pedig használtam rendesen, (facebook, gmail, viber, játékok stb)
Állítólag a Note 4 főleg Exynos chipset-tel jobban kellene hogy bírja. Így marad valamelyik gyári program, pl időjárás vagy lépésszámláló stb, vagy csak a kernel és a rom. Jó lenne ha legalább a gyári programokat ami nem kell ki lehetne lőni. Nem íródna mindig vissza
Nekem a Note 3-hoz képest kevésbé merül, illetve a memória kezelése is jobb.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #206 Dátum: 2014, 11 09, 12:47:48 »
Nekem kb. ugyanannyit megy, mint a Note3, 40-45 óra, 3-3,5 órás kijelzőidővel, automata fényerőn(!!!), naponta olyan 40-50 percet telefonálva.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Killer

• Navigáció / Navigation: mikor mi
  • PDA: SE X1,S7 EDGE, stb.
  • PDA ROM: Mostanában mindig gyári
« Reply #207 Dátum: 2014, 11 09, 21:12:47 »
+1

Nem elérhető Killer

• Navigáció / Navigation: mikor mi
  • PDA: SE X1,S7 EDGE, stb.
  • PDA ROM: Mostanában mindig gyári
« Reply #208 Dátum: 2014, 11 09, 21:14:24 »
A lezárt képernyőre nem teszi ki a távirányítót, ez normális? Pedig engedélyeztem.  >:(

Nem elérhető skandargraun

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4
  • PDA ROM: passz
« Reply #209 Dátum: 2014, 11 09, 21:46:26 »

Eredetileg én is ezt olvastam, aztán xda-n meg egyre többen írták, hogy a snapdragon bírja jobban.Aztán lehet hogy pont azt vásároltak, ennek ellenére én még objektív válasszal sehol sem találkoztam.

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #210 Dátum: 2014, 11 09, 22:22:15 »
Annyian írtátok már ezt a memória kezelés jobb dolgot hogy érdekelne, miben jelentkezik ez ?
Alapból ebben is van 32 GB RAM és általában ha már ennyit kiad az ember egy telefonért tesz bele ha kell még SD kártyát is. De hogy ez hogy derül ki hogy milyen a memóriakezelés ezt nem értem. Nálam csak az derült ki hogy valamiért a Note 4 gyorsabban meríti az akksit mint a Note 3. Ennek lehet oka valamelyik gyári alkalmazás vagy a jobb memóriakezelés :) vagy az hogy az a kernel és ROM ami fenn volt Note 3-on az nagyon jól kezelte az akksit
Nem tudom. Nem kapcsoltam semmilyen energiatakarékos módot ez igaz.  Hát nem tudom.Kikapcsolom a netet éjszakára és megnézem akkor is ilyen gyorsan merül vagy sem.

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
« Reply #211 Dátum: 2014, 11 10, 01:29:18 »
Annyian írtátok már ezt a memória kezelés jobb dolgot hogy érdekelne, miben jelentkezik ez ?
Alapból ebben is van 32 GB RAM és általában ha már ennyit kiad az ember egy telefonért tesz bele ha kell még SD kártyát is. De hogy ez hogy derül ki hogy milyen a memóriakezelés ezt nem értem. Nálam csak az derült ki hogy valamiért a Note 4 gyorsabban meríti az akksit mint a Note 3. Ennek lehet oka valamelyik gyári alkalmazás vagy a jobb memóriakezelés :) vagy az hogy az a kernel és ROM ami fenn volt Note 3-on az nagyon jól kezelte az akksit
Nem tudom. Nem kapcsoltam semmilyen energiatakarékos módot ez igaz.  Hát nem tudom.Kikapcsolom a netet éjszakára és megnézem akkor is ilyen gyorsan merül vagy sem.

Jó lenne a 32 GB ram, de az még PC-be is sok. 3 GB ramja van a telefonnak. A 32 GB pedig a tárhely. Olyan, mint egy számítógépnél a Winchester/SSD. A RAM sajnos nem bővíthető. A RAM a programok futtatására való, míg a tárhely a tárulásukra.
A merülésnek több oka is lehet.
- Mennyire használod a telefont (ha éjjel nappal nyomogatod, akkor kb 4-8 óra alatt lemerül)
- Függ attól is, hogy milyen programot használsz, előfordulhat az is, hogy valamelyik program nem megfelelően működik és az okozza a gyorsabb merülést
- Valószínű a gyors töltés is rontja az akksi készenléti idejét, de ez inkább hosszabb távon fog jelentkezni
- új készülék esetén kell pár ciklus, ami idő alatt eléri az akksi a max kapacitását
- A Li-ION akksikat sose szabad teljesen lemeríteni, mert tönkremennek
- Max fényerő mellett is sokat fogyaszt nem beszélve arról, hogy csökken az Amoled panel élettartama is
- Hibás romnál/firmware esetén is előfordulhat, ezen egy újabb verzió is segíthet

Nekem Snapdragon változat van, egy napot eddig mindig kibírt. Előtte Z2 volt, az 2 napot is bírt.

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #212 Dátum: 2014, 11 10, 08:07:14 »
Jó lenne a 32 GB ram, de az még PC-be is sok. 3 GB ramja van a telefonnak. A 32 GB pedig a tárhely. Olyan, mint egy számítógépnél a Winchester/SSD. A RAM sajnos nem bővíthető. A RAM a programok futtatására való, míg a tárhely a tárulásukra.
A merülésnek több oka is lehet.
- Mennyire használod a telefont (ha éjjel nappal nyomogatod, akkor kb 4-8 óra alatt lemerül)
- Függ attól is, hogy milyen programot használsz, előfordulhat az is, hogy valamelyik program nem megfelelően működik és az okozza a gyorsabb merülést
- Valószínű a gyors töltés is rontja az akksi készenléti idejét, de ez inkább hosszabb távon fog jelentkezni
- új készülék esetén kell pár ciklus, ami idő alatt eléri az akksi a max kapacitását
- A Li-ION akksikat sose szabad teljesen lemeríteni, mert tönkremennek
- Max fényerő mellett is sokat fogyaszt nem beszélve arról, hogy csökken az Amoled panel élettartama is
- Hibás romnál/firmware esetén is előfordulhat, ezen egy újabb verzió is segíthet

Nekem Snapdragon változat van, egy napot eddig mindig kibírt. Előtte Z2 volt, az 2 napot is bírt.

Köszönöm :) Így már jobban értem.
Akkor szerinted a gyorstöltést nem is nagyon érdemes használni ?
Megnéztem a képernyő fényereje -3 ra van állítva, semmi olyan alkalmazás nem fut ami új lenne a Note 3 alkalmazásaihoz képest. Igaz a lépésszámláló és valami időjárás alkalmazás mindig automatikusan elindul.
Nem lehet kilőni. És az is igaz hogy nem gyári ROM-ot használtam . De a 2 nap csak akkor nem volt meg ha extrém módon használtam pl játékra a telefont. De elég rendesen volt használva és ahhoz képest nekem kevesebbet bír most a Note 4 akksija. Sajnos az a ROM ami fenn volt Note 3-on nem létezik Note 4-re.
És igazából az zavar hogy csak én panaszkodok erre úgy látom, mindenkinek napokig megy a telója egy töltéssel

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
« Reply #213 Dátum: 2014, 11 10, 11:28:09 »
Megnéztem a képernyő fényereje -3 ra van állítva, semmi olyan alkalmazás nem fut ami új lenne a Note 3 alkalmazásaihoz képest. Igaz a lépésszámláló és valami időjárás alkalmazás mindig automatikusan elindul.
Nem lehet kilőni. És az is igaz hogy nem gyári ROM-ot használtam . De a 2 nap csak akkor nem volt meg ha extrém módon használtam pl játékra a telefont. De elég rendesen volt használva és ahhoz képest nekem kevesebbet bír most a Note 4 akksija. Sajnos az a ROM ami fenn volt Note 3-on nem létezik Note 4-re.
És igazából az zavar hogy csak én panaszkodok erre úgy látom, mindenkinek napokig megy a telója egy töltéssel

Nekem is egy másfél napot megy.
Szerintem olyan esetekben érdemes a gyors töltést használni, mikor nincs sok idő töltésre. Én lefekvéstől kelésig töltöm a telefont, ami kb 5-6 óra, ezért tök felesleges a gyors töltés ilyenkor.
Pár screen shoot a battery  statisztikáról sokat elárulhat.

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #214 Dátum: 2014, 11 10, 12:41:11 »

Wakelock Detector a Playről, amivel tudod nézni mik ébresztgetnek, fogyasztanak.
A Greenify pedig tudja hibernálni ami nem kell, de root nem árt hozzá, bár csak a teljes funkcionalitáshoz kell.
Az időjárás programok tudnak fogyasztani, no meg valószínűleg pont a lépésszámláló is, meg ami állandóan küldözgeti a hely adataidat. Nekem pl. az Időkép hibernálva van a Greenify appal, csak akkor megy, ha elindítom.
A Google beállítások hely menüpontban legyen kikapcsolva a tartózkodási hely jelentése és a hely előzmények, ha akkut akarsz spórolni.
Ha meg követni akarod a telefont, az egy másik és ellentétes szempont.

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #215 Dátum: 2014, 11 10, 13:34:48 »
Wakelock Detector a Playről, amivel tudod nézni mik ébresztgetnek, fogyasztanak.
A Greenify pedig tudja hibernálni ami nem kell, de root nem árt hozzá, bár csak a teljes funkcionalitáshoz kell.
Az időjárás programok tudnak fogyasztani, no meg valószínűleg pont a lépésszámláló is, meg ami állandóan küldözgeti a hely adataidat. Nekem pl. az Időkép hibernálva van a Greenify appal, csak akkor megy, ha elindítom.
A Google beállítások hely menüpontban legyen kikapcsolva a tartózkodási hely jelentése és a hely előzmények, ha akkut akarsz spórolni.
Ha meg követni akarod a telefont, az egy másik és ellentétes szempont.

Köszönöm a tippeket, ki is próbálom.
Közben készítettem egy képernyőképet az akksiról. Úgy hogy éjjel kikapcsoltam a netet nem sokat fogyasztott, majd reggel bekapcsoltam és igyekeztem mindent a PC-n intézni, nem telefonáltam , nem játszottam, így lett most az érték ennyi

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #216 Dátum: 2014, 11 10, 17:18:39 »
Köszönöm a tippeket, ki is próbálom.
Közben készítettem egy képernyőképet az akksiról. Úgy hogy éjjel kikapcsoltam a netet nem sokat fogyasztott, majd reggel bekapcsoltam és igyekeztem mindent a PC-n intézni, nem telefonáltam , nem játszottam, így lett most az érték ennyi
A WiFi az ilyen a Samsungnál.
Irgalmatlanul zabál, kb. 10x annyit, mint mondjuk az LG WiFi-je. Nem tudom, mit csinálnak rosszul. Mert nem azért fogyaszt 10x annyit, mert annyival érzékenyebb lenne. Ez van a Galaxy S1 óta.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #217 Dátum: 2014, 11 10, 18:06:01 »
A WiFi az ilyen a Samsungnál.
Irgalmatlanul zabál, kb. 10x annyit, mint mondjuk az LG WiFi-je. Nem tudom, mit csinálnak rosszul. Mert nem azért fogyaszt 10x annyit, mert annyival érzékenyebb lenne. Ez van a Galaxy S1 óta.
en ezt nem tapasztaltam soha... :D meloban wifirol megyek s5el es egeszen ez volt s2 ota otthon wifirol a torzshelyeimen alapnol csatlakozik a helyi wifire... s5el igyis siman meglenne a ket nap csak szamomra nem problema hogy mondjuk 50+%on felrakom estenkent toltore...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #218 Dátum: 2014, 11 11, 00:18:41 »
en ezt nem tapasztaltam soha... :D meloban wifirol megyek s5el es egeszen ez volt s2 ota otthon wifirol a torzshelyeimen alapnol csatlakozik a helyi wifire... s5el igyis siman meglenne a ket nap csak szamomra nem problema hogy mondjuk 50+%on felrakom estenkent toltore...

Majd ha pl. egy LG-vel párhuzamosan használod és hasonlítgatod...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #219 Dátum: 2014, 11 11, 07:30:46 »
Majd ha pl. egy LG-vel párhuzamosan használod és hasonlítgatod...
s4 mellet volt g2 m ket hetig... aztan asszonye lett :) pedig s4nem egy aku bajnok:))

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #220 Dátum: 2014, 11 11, 11:59:37 »
s4 mellet volt g2 m ket hetig... aztan asszonye lett :) pedig s4nem egy aku bajnok:))

Na, akkor hasonlítsd össze, egy éjszakára töltsd fel mindkettőt 100%-ra, majd hagyd bekapcsolva a WiFi-t éjszakára, folyamatosan (tehát ne engedd, hogy a képernyő lekapcsolásával lekapcsolja a WiFi-t is) és reggel hasonlítsd össze, hány százalékon van a Samsung és hányon az LG. Meg fogsz lepődni. :)

SIM nélkül, 0-24 bekapcsolt WiFi-vel az LG G pro 2 elmegy 110 órát.
Ugyanígy a Note3 elment 34-et. Hát ennyi...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető ruphor

• PFC Fan
« Reply #221 Dátum: 2014, 11 11, 14:13:10 »
Valaki tegye már ki így mint én az akkumulátor  képernyőn lemásolt tartalmát. Ha lenne pár összehasonlítási alap
...
Más, van aki már root-olta a note 4-et ? Neki mert már fogni valaki ?

Nem elérhető Fotozgató

• PDA: Samsung G. 8+ Samsung Galaxy Note Pro 12.2" P901
« Reply #222 Dátum: 2014, 11 13, 10:41:06 »
Valaki tud segíteni?

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #223 Dátum: 2014, 11 13, 18:09:29 »
Sziasztok!
Én is blog tulajdonosa vagyok egy ilyen masinának.
Ahogy hazaértem a vassal, ment is fel rá az unbranded UK stock ROM.
Miután végzett az odin, végig mentem az első üzembe helyezésen, majd data és cache wipe.
Minden jó volt.
Próbaképpen feltettem a DU battery saver programot, de a telepítést követően úgy éreztem,  hogy azonos használat mellett jobban merült a készülék. Így uninstall, majd cache wipe.
Most minden olyan,  mint amikor fent volt a program. Valahogyan jobban merül, mint a program előtt.
Okozhat ilyen problémát egy battery monitor program? Vagy máshol van a hiba?
Maga a cache wipe onnan jött, hogy még az s4-gyel kapcsolatban olvastam ezt a megoldást az akku problémákra. Egyáltalán a cache wipe mire jó ilyen esetben (meg úgy egyébként)?

Rakjam újra az egészet? Azt kihagynám, ha lehet...

Szerk: az miért van,  hogy vagy ötször próbáltam tapatalk - kal megírni ezt és egyszer sem küldte el? Be kellett lépnem Chrome - ba, és csak onnan tudtam hozzászólást írni...
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4 - Általános beszélgetés
« Reply #224 Dátum: 2014, 11 14, 08:32:36 »
Na, akkor hasonlítsd össze, egy éjszakára töltsd fel mindkettőt 100%-ra, majd hagyd bekapcsolva a WiFi-t éjszakára, folyamatosan (tehát ne engedd, hogy a képernyő lekapcsolásával lekapcsolja a WiFi-t is) és reggel hasonlítsd össze, hány százalékon van a Samsung és hányon az LG. Meg fogsz lepődni. :)

SIM nélkül, 0-24 bekapcsolt WiFi-vel az LG G pro 2 elmegy 110 órát.
Ugyanígy a Note3 elment 34-et. Hát ennyi...
mondtam parhuzamba voltak ... ha nem voltak tolton este kb ugyannazt a merulest hoztak allando wifi mellett..;) de mar nem tudnam megnezni... asszony ugy dobta el a g2t miutan mrgvettem az s5t es csapott le az s4re mint a pinty :D