Annyian írtátok már ezt a memória kezelés jobb dolgot hogy érdekelne, miben jelentkezik ez ?
Alapból ebben is van 32 GB RAM és általában ha már ennyit kiad az ember egy telefonért tesz bele ha kell még SD kártyát is. De hogy ez hogy derül ki hogy milyen a memóriakezelés ezt nem értem. Nálam csak az derült ki hogy valamiért a Note 4 gyorsabban meríti az akksit mint a Note 3. Ennek lehet oka valamelyik gyári alkalmazás vagy a jobb memóriakezelés vagy az hogy az a kernel és ROM ami fenn volt Note 3-on az nagyon jól kezelte az akksit
Nem tudom. Nem kapcsoltam semmilyen energiatakarékos módot ez igaz. Hát nem tudom.Kikapcsolom a netet éjszakára és megnézem akkor is ilyen gyorsan merül vagy sem.
Jó lenne a 32 GB ram, de az még PC-be is sok. 3 GB ramja van a telefonnak. A 32 GB pedig a tárhely. Olyan, mint egy számítógépnél a Winchester/SSD. A RAM sajnos nem bővíthető. A RAM a programok futtatására való, míg a tárhely a tárulásukra.
A merülésnek több oka is lehet.
- Mennyire használod a telefont (ha éjjel nappal nyomogatod, akkor kb 4-8 óra alatt lemerül)
- Függ attól is, hogy milyen programot használsz, előfordulhat az is, hogy valamelyik program nem megfelelően működik és az okozza a gyorsabb merülést
- Valószínű a gyors töltés is rontja az akksi készenléti idejét, de ez inkább hosszabb távon fog jelentkezni
- új készülék esetén kell pár ciklus, ami idő alatt eléri az akksi a max kapacitását
- A Li-ION akksikat sose szabad teljesen lemeríteni, mert tönkremennek
- Max fényerő mellett is sokat fogyaszt nem beszélve arról, hogy csökken az Amoled panel élettartama is
- Hibás romnál/firmware esetén is előfordulhat, ezen egy újabb verzió is segíthet
Nekem Snapdragon változat van, egy napot eddig mindig kibírt. Előtte Z2 volt, az 2 napot is bírt.