Egy atlagos napon amikor ugyanugy hasznaljuk a telefont mint a tobbi napon akkor lehet mondani egy olyan uzemidot reszletekkel ami alapnak tekintheto az adott felhasznalo szemszogebol. Nyilvan ha olyan helyen jarok ahol allandoan ingadozik a terero ott a radiok sokat fogyasztanak ez teny. Jobb esetben ez nem mindennapi. En mondjuk alapbol kikapcsolt LTE-n vagyok, mert Magyarorszagon teljesen felesleges csak zabalja az akkut a sok fel, le lepegetes miatt. Az SoC porgese meg szinten normalisnak mondhato egy atlagos napon. Persze ha az ember odaadja egy 10 eves gyereknek a telefont akkor o lemeriti a Beach Buggy Racing-el 4 ora alatt. Szoval atlag napi hasznalatban bizony a kijelzo a legnagyobb fogyaszto egy mai vasban.
Mr ebbol is látszik, hogy ami neked átlagos nap, az másnak nem az. Én pl. mindig LTE hálón lógok, ha elérhető, és úgy kevesebbet eszik a telefon, mint 3G-n (a reakcióidőről nem is beszélve).
A kijelző fényerő is rengeteget változik egyik napról a másikra, ahogy az egyik embernek túl sötét az, ami a másiknak még OK. Nyilván egy-két hét után elég egyértelmű, ha készüléket váltok, és lényeges különbség van az én felhasználói szokásom mellett elérhető üzemidőben, de két különböző ember, más földrajzi hely, eltérő fényviszonyok, illetve különböző OS-ek között baromira nehéz korrekten összevetni. Szóval amit a kolléga irt, miszerint nála 1,5 nap körül van, és ez több, mint előtte az 5S, nagyjából az elérhető leginkább használható információ.