2024, 12 19, 04:17:37

Szerző Téma: LG G3 root, custom recovery, custom ROM  (Megtekintve 99428 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #200 Dátum: 2014, 12 10, 21:38:50 »
[BETA][2014.12.10] SuperSU v2.39
You are not allowed to view links. Register or Login

10.12.2014 - v2.39 - BETA
- Skip reverse connection watch on firmwares using supolicy (SGS5 5.0 fix?)
- Fixed daemonsu not starting on truly permissive Lollipop
- Adjust daemonisation code
- Small L theme adjustments
- Updated language files

Nem elérhető coseone

• PFC Fan
  • PDA: htc Trinity 100,ipod touch 4 gen.
  • PDA ROM: 1.23.405.2 ,.. ipod: ios 5.
Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #201 Dátum: 2014, 12 12, 15:43:40 »
USB hibakeresés! Ott van gond..frissíteni kell LG hivatalos oldalról mindent. Drivereket ilyesmi. Nálam úgy lett jó, hogy összevolt dugva a pc usb-vel mobillal. Közben el volt indítva a Lilasárkány is..de nem találta a telót..Ekkor xda-n olvastam kommentben ,hogy fel kell ugrania egy ablaknak a mobilon amikor engedélyezed az usb hibakeresést és ott kérdez rá engeded-e ennek a pc-nek a dolgokat..alap szitu. de 5 óráig szívattam magam miatta..ez után minden jó lett. lg g3 gold "v10l"   :) boldogság..Szóval fejlesztői opciok..usb bedug, usb hibakeresés engedélyez..vár egy picit,mobilon kicsit késve ott az ablak ok és már csak enterezni kell a lilasárkányt. Amiből én is a Lite verziót használtam.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #202 Dátum: 2014, 12 16, 17:05:14 »
[STABLE][2014.12.16] SuperSU v2.40

16.12.2014 - v2.40
- /system/su.d now executed for all daemonsu firmwares
- Adjust sysinit context if present
- Updated language files

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #203 Dátum: 2014, 12 24, 21:23:48 »
[RECOVERY][BUMPED][D855/D852] TWRP touch recovery 2.8.3.0 [12/22]

D852: You are not allowed to view links. Register or Login

Requirements
- Root

Installation Instructions:
A. With custom recovery already installed:
1. Download
2. Install TWRP in recovery
3. Reboot recovery

B. With stock recovery (Need ADB):
1. Download & extract zip
2. Move recovery.img to internal storage.
3. Open terminal window/command prompt to execute following commands

Code:
su

dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recovery

CHANGELOG for 2.8.3.0:

-MTP will now tell the host PC that storage is removed instead of disabling MTP completely
-MTP will now report the correct max file size based on the file system in use to the host PC (may fix transfer of large files)
-Update and improve fix permissions and make fixing contexts optional
-Update SuperSU in TWRP to 2.40 and update install process
-Make TWRP work properly on AArch64 (Nexus 9 is now built in true 64-bit binaries and libraries)
-Attempt to set correct permissions and contexts on all files placed in storage so backups will show in Android
-Fix kernel panic during MTP start on some devices
-Support unicode fonts on devices with True Type Font support
-Fix slider value not showing sometimes (vibration settings page)
-Toggle MTP off during adb sideload to set correct USB IDs
-Reduce library requirements for 5.0 L decrypt
-Other minor fixes and improvements

Note: Starting with TWRP 2.8.2.0 and higher, adb sideload uses a new sideload method originally implemented in AOSP recovery. You will need the latest adb binaries to use sideload in these newer versions of TWRP. The version required is 1.0.32. You can find the version by running "adb version" on your computer. The new sideload feature no longer stores the zip on your device. Instead, a fuse file system is created in RAM and the zip is streamed from your computer. This puts less wear and tear on storage and ensures that large zips will not fill up all of your RAM. The sideload may spit an error on your PC side, but the zip should install just fine on your device.

Nem elérhető laczine

• Nem: Nő
  • Mrs.
  • PDA: Samsung Galaxy s9+, Huawei p20,
  • PDA ROM: Android 8, Android 8.
« Reply #204 Dátum: 2015, 01 06, 11:23:48 »
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Kijött végre SEA-ra is a Lollipop. Nem OTA-n, hanem kdz-t telepítettem. Előtte, utána természetesen teljes full reset volt. Még a memkarit is leformáztam, hogy véletlenül se kavarjon be esetleg az. Háromszor próbáltam egymás után és mind a 3x ugyanaz az eredmény. Amikor felmegy az új rom utána telepítget magának és beállítgat stb. Aztán amikor a kezdőképernyő megjelenik nincs sem navigácós sáv sem pedig előlapi érintő gombok sincsenek. A képernyő teljesen fekete, háttérkép semmi. Megjelenik rendesen a kezdőlapon szokásos smart notice és úgy néz ki, hogy minden rendben lenne, de nincsen sem alul sem felül semmi. Bementem a beállításokba és ott próbáltam megnézni az előlapi érintőgombok beállításánál, de ott sincs semmi választási lehetőség sem. Ha a hátteret változtatnám meg azt írja a háttérkép megváltozott, de semmi nem változott. Marad a tök fekete háttér.
Most feltettem vissza a kitkat-ot aztán custom recovery-ből CloudyG3 2.0 romját, amivel tökéletesen megy.
Miért nem tudok sima lollipop-os gyári romot tenni a telómra?
Köszi előre is a segítséget! :D 
"Minden műveletlen ember önmaga karikatúrája" (Schlegel)

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #205 Dátum: 2015, 01 06, 15:13:58 »
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Kijött végre SEA-ra is a Lollipop. Nem OTA-n, hanem kdz-t telepítettem. Előtte, utána természetesen teljes full reset volt. Még a memkarit is leformáztam, hogy véletlenül se kavarjon be esetleg az. Háromszor próbáltam egymás után és mind a 3x ugyanaz az eredmény. Amikor felmegy az új rom utána telepítget magának és beállítgat stb. Aztán amikor a kezdőképernyő megjelenik nincs sem navigácós sáv sem pedig előlapi érintő gombok sincsenek. A képernyő teljesen fekete, háttérkép semmi. Megjelenik rendesen a kezdőlapon szokásos smart notice és úgy néz ki, hogy minden rendben lenne, de nincsen sem alul sem felül semmi. Bementem a beállításokba és ott próbáltam megnézni az előlapi érintőgombok beállításánál, de ott sincs semmi választási lehetőség sem. Ha a hátteret változtatnám meg azt írja a háttérkép megváltozott, de semmi nem változott. Marad a tök fekete háttér.
Most feltettem vissza a kitkat-ot aztán custom recovery-ből CloudyG3 2.0 romját, amivel tökéletesen megy.
Miért nem tudok sima lollipop-os gyári romot tenni a telómra?
Köszi előre is a segítséget! :D
gőzöm nincs mi lehet,de ne erőltesd ezt a liliputot még. :D én is megyek szerintem vissza,kk-ra,arrol nem beszélve,még 5.0.1 is hibás,nem kicsit,majd tán,5.2-5.3 tájékán lesz eböl valami,mi meg a tesztalanyok vagyunk. :D

Anno az Apple elsõ iOS 8.0.1 frissítése vadiúj iPhone 6 és iPhone 6 Plus mobilok ezreit vágta haza és úgy tûnik, a Google Android 5.0.1 Lollipop update sem kivétel ez alól, sok felhasználónak komoly fejtörést okozva. Azonban szerencsére az a bug nem teszi tönkre a telefonokat, „csak” egy memória hibáról van szó. Sajnos ez azzal járhat, hogy a RAM elfogy, így egy idõ után minden alkalmazás kevés memória hibával leáll, egészen addig, amíg a telefont újra nem indítják. A legtöbbet az Android rendszer „eszi” meg, amely átlagban maximum 500 megabájtot igényel, ám a bug miatt akár 1.2 gigabájt RAM-ot is elfogyaszthat, így akadályozva meg minden más mûködést a telefonon. A Google support fórumán már több mint kétezren jelezték a hibát, a Redditen pedig mintegy ezerötszázan.

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #206 Dátum: 2015, 01 06, 15:36:21 »
gőzöm nincs mi lehet,de ne erőltesd ezt a liliputot még. :D én is megyek szerintem vissza,kk-ra,arrol nem beszélve,még 5.0.1 is hibás,nem kicsit,majd tán,5.2-5.3 tájékán lesz eböl valami,mi meg a tesztalanyok vagyunk. :D

Anno az Apple elsõ iOS 8.0.1 frissítése vadiúj iPhone 6 és iPhone 6 Plus mobilok ezreit vágta haza és úgy tûnik, a Google Android 5.0.1 Lollipop update sem kivétel ez alól, sok felhasználónak komoly fejtörést okozva. Azonban szerencsére az a bug nem teszi tönkre a telefonokat, „csak” egy memória hibáról van szó. Sajnos ez azzal járhat, hogy a RAM elfogy, így egy idõ után minden alkalmazás kevés memória hibával leáll, egészen addig, amíg a telefont újra nem indítják. A legtöbbet az Android rendszer „eszi” meg, amely átlagban maximum 500 megabájtot igényel, ám a bug miatt akár 1.2 gigabájt RAM-ot is elfogyaszthat, így akadályozva meg minden más mûködést a telefonon. A Google support fórumán már több mint kétezren jelezték a hibát, a Redditen pedig mintegy ezerötszázan.
Most Cloudy Lollipop van rajta, ezzel teljesen jó. Az akksi idő is és minden oké. Holnap jön az LG G órám hozzá, kíváncsi leszek, hogy muzsikálnak majd együtt!? :D Remélem nem kavar be, hogy nem gyári szoft van a telón és az óra is felismeri a droid 5-öt! :D
Az első Lollipop frissítés a Samsungon sem volt tökéletes, nem ment vele a gear fit-em, de most már azt is javították.
Abban bízom, hogy a SEA-val nem csak én jártam így és majd kezdenek valamit vele, hogy lehessen a gyári Lollipop-ot is használni :D Hacsak nem nálam van a hiba :O

Nem elérhető andreas49

• Navigáció / Navigation: Sygic, iGO sz.n. HERE
  • PDA: LG G4 32 Gb - H815
  • PDA ROM: V10g-EUR
« Reply #207 Dátum: 2015, 01 06, 16:40:10 »
Most Cloudy Lollipop van rajta, ezzel teljesen jó. Az akksi idő is és minden oké. Holnap jön az LG G órám hozzá, kíváncsi leszek, hogy muzsikálnak majd együtt!? :D Remélem nem kavar be, hogy nem gyári szoft van a telón és az óra is felismeri a droid 5-öt! :D
Az első Lollipop frissítés a Samsungon sem volt tökéletes, nem ment vele a gear fit-em, de most már azt is javították.
Abban bízom, hogy a SEA-val nem csak én jártam így és majd kezdenek valamit vele, hogy lehessen a gyári Lollipop-ot is használni :D Hacsak nem nálam van a hiba :O
Felraktam én is v20b-t, de félóra után vissza a v10i. Nálam ezek a problémák nem jelentkeztek, de az SD használhatatlansága miatt (semmilyen program nem képes írni az SD-re - root kellene), valamint xposed hiánya miatt áltam vissza a KK-ra. Ha az XDA-an lesz 5.x-re xposed, valamint TweaksBox akkor talán felrakom.

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #208 Dátum: 2015, 01 06, 19:52:12 »
Felraktam én is v20b-t, de félóra után vissza a v10i. Nálam ezek a problémák nem jelentkeztek, de az SD használhatatlansága miatt (semmilyen program nem képes írni az SD-re - root kellene), valamint xposed hiánya miatt áltam vissza a KK-ra. Ha az XDA-an lesz 5.x-re xposed, valamint TweaksBox akkor talán felrakom.
Lehet, hogy neked van igazad! :D Most egyelőre megvárom az órát hozzá aztán majd meglátjuk mire megyek vele :D

Nem elérhető andreas49

• Navigáció / Navigation: Sygic, iGO sz.n. HERE
  • PDA: LG G4 32 Gb - H815
  • PDA ROM: V10g-EUR
« Reply #209 Dátum: 2015, 01 07, 14:06:41 »
Hali,
Megjelent a CyanogenMod 12 official verzió első nightly-je
a hozzávaló gapps-ok egyéni ízlés szerint:

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #210 Dátum: 2015, 01 14, 09:18:42 »
[RECOVERY][BUMPED][D855/D852] TWRP touch recovery 2.8.4.0 [01/13]
D855: You are not allowed to view links. Register or Login

D852: You are not allowed to view links. Register or Login

CHANGELOG for 2.8.4.0:

-Add flashing of boot and recovery images via the TWRP GUI (Find the Images button on the Install page)
-Fix some MTP related crashes and bugs
-Eliminate TWRP toggling USB IDs during boot if MTP is enabled
-Fix various adb sideload issues
-Improve threading of actions
-Eliminate separate thread for screen timeout
-Update libblkid to 2.25.0
-Use power button as back button on watch themes for easier navigation
-Add mutex locking to data manager
-Improve custom theme handling on encrypted devices
-Allow the stock theme to be offset by build flags so we can center a lower res theme on a higher res screen especially for watches with round screens

Nem elérhető TucsiGuy

• Navigáció / Navigation: Garmin Monterra
  • PDA: LG G3 32 Gb
  • PDA ROM: AndroidNow 10 SE
« Reply #211 Dátum: 2015, 01 15, 06:50:52 »
Hátha valakit érdekel:

Már régóta ezt használom és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Nem elérhető geris197

• PFC Fan
  • PDA: Huawei P9 Lite
« Reply #212 Dátum: 2015, 01 15, 07:28:07 »
Ezt az új TWRP-t 2.8.4.0 próbálta már valaki?Van benne MODEM mentés?Mert ha nincs akkor nekem felejtős.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #213 Dátum: 2015, 01 15, 08:31:28 »
Ezt az új TWRP-t 2.8.4.0 próbálta már valaki?Van benne MODEM mentés?Mert ha nincs akkor nekem felejtős.
Mitol lenne TWRP-ben radio mentes? Az is csak egy zip amit fogod es beflashelsz es frissul. Viszont mar tud img-t is flashelni, ez viszont nagyon hasznos.

Nem elérhető geris197

• PFC Fan
  • PDA: Huawei P9 Lite
« Reply #214 Dátum: 2015, 01 15, 09:40:12 »
Mitol lenne TWRP-ben radio mentes? Az is csak egy zip amit fogod es beflashelsz es frissul. Viszont mar tud img-t is flashelni, ez viszont nagyon hasznos.
Nekem a 2.8.0.0 twrp van és abban van modem mentési lehetőség.Feltettem a 2.8.3.0 és abban pedig nincs.Én azt nem tudom,hogy hogyan kell modemet flesselni,de én twrp-ben csinálom a teljes rendszer mentést és ha romoláskor bexarik valami,akkor csak egy visszaállítás és máris rendben minden.Viszont ha nincs benne modem mentési lehetőség akkor verzió váltásnál 4.4>5.0 gubanc lehet,állítólag.

Nem elérhető Stannis87

• PFC Fan
  • PDA: I9300
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
« Reply #215 Dátum: 2015, 01 15, 10:16:57 »
Sziasztok. Volna egy olyan kérdésem, ha adott egy hálózat függő(v20e-216-30) LG G3 teló, van e lehetőség rootra 5.0-nál vagy esetleg visszarakni a 4.4-et és azt rootolni? Igazából csak az unlock kellene, régebben még az s3 idején romolgattam de az már igen rég volt, azóta meg nem igazán követtem a dolgokat. Előre is köszi a választ.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #216 Dátum: 2015, 01 15, 14:45:31 »
Nekem a 2.8.0.0 twrp van és abban van modem mentési lehetőség.Feltettem a 2.8.3.0 és abban pedig nincs.Én azt nem tudom,hogy hogyan kell modemet flesselni,de én twrp-ben csinálom a teljes rendszer mentést és ha romoláskor bexarik valami,akkor csak egy visszaállítás és máris rendben minden.Viszont ha nincs benne modem mentési lehetőség akkor verzió váltásnál 4.4>5.0 gubanc lehet,állítólag.
A radio teljesen fuggetlen a ROM-tol. Ez minden telefonnal igy van. Kukon kell flashelni.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #217 Dátum: 2015, 01 15, 19:00:24 »
A radio teljesen fuggetlen a ROM-tol. Ez minden telefonnal igy van. Kukon kell flashelni.

Nem független. A G3 esetén nem jó a 4.4-es radio az 5.0-hoz és fordítva. Akkor írj ilyet, ha biztosan tudod.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #218 Dátum: 2015, 01 15, 19:01:16 »

Érdekes, nálam az előbb a 2.8.3.0-ban volt modem a backup alatt. Most már a 2.8.4.0 van és abban is van.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #219 Dátum: 2015, 01 15, 19:18:05 »
Nem független. A G3 esetén nem jó a 4.4-es radio az 5.0-hoz és fordítva. Akkor írj ilyet, ha biztosan tudod.
Custom rom zip-ben nincs radio rom. Szovsl hidd el, hogy biztosan tudom! Nexusnal is ajanlott a radio frissites ha uj verzio jon. Ez viszont nem a ROM zip filejaban van benne hanem kulon kell flashelni.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #220 Dátum: 2015, 01 15, 19:54:31 »
Custom rom zip-ben nincs radio rom. Szovsl hidd el, hogy biztosan tudom! Nexusnal is ajanlott a radio frissites ha uj verzio jon. Ez viszont nem a ROM zip filejaban van benne hanem kulon kell flashelni.

Valóban nincs a custom romban radio, azonban értsd már meg, hogy nem fog menni 5.0-s rom 4.4-es radioval és 4.4-es rom 5.0-s radioval. Mindenhol le van írva, hogy tessék menteni a KK radio-t, ha netán vissza szeretne menni. Ezt a TWRP megfelelő verziójával lehet megtenni. Persze lehet full gyári kdz-t is telepíteni, csak ugyebár akkor a recovery is gyári lesz és körülményesebb azt újra flashelni.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #221 Dátum: 2015, 01 15, 19:58:13 »
Valóban nincs a custom romban radio, azonban értsd már meg, hogy nem fog menni 5.0-s rom 4.4-es radioval és 4.4-es rom 5.0-s radioval. Mindenhol le van írva, hogy tessék menteni a KK radio-t, ha netán vissza szeretne menni. Persze lehet full gyári kdz-t is telepíteni, csak ugyebár akkor a recovery is gyári lesz és körülményesebb azt újra flashelni.
En ezt tudom, mert ez a legtobb telefonnal igy van. Van kulon recoverybol flashelheto radio zip mindegyik verziobol, legalabbis nalunk nem lustak elkesziteni:-)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Re: Re: Re: LG G3 root, custom recovery, custom ROM
« Reply #222 Dátum: 2015, 01 15, 20:00:37 »
En ezt tudom, mert ez a legtobb telefonnal igy van. Van kulon recoverybol flashelheto radio zip mindegyik verziobol, legalabbis nalunk nem lustak elkesziteni:-)

Igen, külön kell flashelni, de én még nem találkoztam a kezdezekben KK radioval, igaz nem is kerestem. Így viszont sokkal egyszerűbb, mert nem kell külön azzal foglalkozni, ha már egyszer van róla backup.

Nem elérhető chudoba47

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S3
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #223 Dátum: 2015, 01 20, 18:07:04 »
Sziasztok.  D855-ös telefonom van,gyári V10J rommal. Az lenne a kérdésem,hogy érdemes lenne feltenni a V10L romot? Jobb lenne valamivel? Lolit nem szeretnék egyelőre.
Ha valaki tudja,esetleg azt is leírná,milyen különbségek vannak a J és L romok között?

Köszönöm előre is.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #224 Dátum: 2015, 01 21, 15:18:04 »
[STABLE][2015.01.20] SuperSU v2.45