1 hetes gyors vélemény a G3-ról.
Gyári 4.4.2+root, semmi egyéb mod.
Kijelző: A helyzet, hogy a full hd az s4-ben épp elég volt...ameddig nem kezdtem el használni a qhd-t. Azóta vadászok a 4K-s háttérképekre, mert ha full HD-s hátteret állítok be, látom a "hiányzó pixeleket" vagyis, hogy kicsit életlen a kép, ráadásul az ikonok nagy része is tűéles, így még jobban kijön a háttér mosódása. Nincs igazi szükség erre a felbontásra, de tényleg durva (pl a 4K-s demo anyag ami a telefonon van gyárilag). A betekintési szög viszont gyengébb mint pl az Amoled-nél. Konkrétan kicsit oldalról nézve (pl 45 fokban) olyan, mintha csökkenne a fényerő. Szemből viszont gyönyörű. 50%-on napon is tökéletesen olvasható.
Sebesség: ART környezetben futtatom, néhány progi és játék kivételével minden fut így is és elég gyors. Nagyon ritkán látok lag-ot, nem is zavaró. A GPU optimalizálása még ráférne, mert ott bizony érezhető, hogy van benne egy kis "érdesség" amit S4-nél nem láttam. Lehet, hogy a qhd kijelző jobban megdolgoztatja a gput és a felbontás miatt jobban kijön. Játékoknál érezhető eléggé. :-(
Hang: Nálam az egyik nagyon fontos kérdés. A gyári szoftverekkel és beállításokkal nagyon laposan szólt fejhallgatóval minden zene. Hiába állítottam kiemelést pl a basszusra, szinte semmit nem változott. Elég ideges lettem, mert az S4 embertelenül jól szólt, de az S1 is. Sajnos ez általában szoftveres tiltások eredménye, ilyen olyan EU-s hangerővédelmi és egyéb irányelvek.... No ezt a problémát a ViperFX megoldotta. Mióta felraktam és optimalizáltam, nagyon kellemesre kikeverhető a hangzás.
A diktafon résszel van még gondom. Sajnos felvételnél nem jól szabályoz automatikusan és betorzít egy hangerő felett (ami nem koncert, csak egy próbatermi zenélés dob nélkül!) szóval kénytelen leszek külső progit használni (tapemachine).
Kamera: Pontos és gyors. Tetszik ahogy dolgozik. Bár szerintem a 4K-s felvételt túlságosan tömöríti, gondolom a lejátszhatóság és a méret miatt.
Fogyasztás: Háááát, ezt még gyúrni kell. Az 1 nap megvan (24 óra kikapcsolás nélkül) de több nem. És ez általános használatra igaz. Én 10L-es rommal használom, lehet, hogy az M vagy az N jobb lett. Szerintem én ezzel a rommal megvárom az 5-öt. Persze a kijelző fogyaszt. De én a wifi fogyaztásást is soknak látom. De még nem nézegettem meg az akksifigyelő program grafikonját (nem a gyárit, hanem amit használok, hogy monitorozzon mindent) A wakeup detektor viszont szerencsére azt írja, hogy sokat "alszik", vagyis nem pörög folyamatosan.
A kinézet eddig is bejött, nagyon jól eltalált és kellemesen ergonomikus. Könnyen megszoktam a hátlapi gombokat.
Általánosságban tetszett ez a telefon, de végül azért vettem meg, mert az LG G-pad 8.3 meggyőzőtt. Az egy nagyon korrektül összerakott gép. Tehát ebben az esetben az volt az etalon. Nem mondhatom, hogy roszabb a G3, de bizonyos dolgokban nem érzem azt a szintet. Azon meglepődtem, hogy az S4 (igaz az utolsó Echoe S5 port rommal) mennyire problémamentes telefon volt nekem mostanában. És itt az apróságokra gondolok, ami egy alkalmazáson belül jöhet elő (pl a torz felvétel).
Szóval nekem ez a telefon kis csalódás, nagy öröm
De elég friss konstrukció, hogy ezek a kis hibák idővel elmúljanak.