Hello alcapone386!
Én már vagy 2 hete a Phoenix v11-et használom, ez tetszik mert jól személyre lehet szabni. Előtte sokáig alexndr romok voltak. Kíváncsi vagyok a részletes tapasztalataidra és véleményedre az alexndr 6.0.1-el kapcsolatban. Jó ez a rom most nekem, de ha esetleg felcsigáz kellően ez a 6.0.1. akkor lehet váltok. Szóval kérlek, oszd még itt vagy pm-ben tapasztalataidat!
Köszi! ;-)
Tapatalk-kal küldve az én SM-G900F-el
Phoenix rom egy nagyon jól összerakott romra sikeredett, eddig nálam ő a no.1. Igaz boeffla kernellel érte el mind üzemidőben mind sebességben a maxot. Ahogy írtad is, jól személyre szabható, így mindenki úgy tudja beállítani, ahogy csak szeretné.
Namost, alexandr arról híres, hogy nem tűzdeli tele semmi extrával a romjait, hanem ad egy rootolt gyári romot. Így elviekben magunknak utólag tudjuk piszkálni.
Nos a most nemrégiben kijött 6.0.1 ROM igen jóra sikeredett. Remélem hamar kijön rá boeffla kernel, mert eddig boeffla kernel csak pozitív javulást jelentett.
5.0 phoenix és 6.0.1 alexandr között tapasztalt különbség:
Üzemidőben valamivel jobb a phoneix, de majdhogynem elenyésző. Sebességben jobbnak tűnik a 6.0.1. Ami nagyon szembetűnő, az az alkalmazásváltó. Eddig mindig idegesített, hogy kb.2 mp-es késéssel jött elő, hogy megnyomtam a gombot. 6.0.1 nél, megnyomom a gombot, és már elő is jön. Nagyon kellemes.
A folyamatos engedély kérés viszont idegesítő. Biztos hozzá fogok szokni, vagy lesz valami mod, de jelenleg zavar. Restartnál mindig kiírja a sd kártya elérhetőségét, de ez is megszokható. Ami még meglepett, hogy restart után nem használható az ujjlenyomat olvasó, és a tartalék jelszót kéri. Tehát nem elég a pin kód, de még egy kódot be kell írni.
Ezeket leszámítva, gyorsulás tapasztalható. Pl tárcsázó is akadásmentesen jön elő. Ez gondolom a memória kezelés javítása miatt van.
Összességében, nekem bejött. Fagyás még nem volt, akksi jól bírja, melegedés csak játék közben van. Nem bántam meg, hogy felraktam. Igaz sosem bírom ki, hogy ne rakjak fel egy új romot. Ha megbánnám, ott a biztonsági mentés és kész. Ezért személy szerint csak annak ajánlom a felfakást, akinek vagy CWM vagy TWRP van fent, tehát knox 0x1.
Knox kímélve is felrakható pl az alexandr féle 6.0.1 ROM, de ha valami geb.sz közbejön, akkor csak idegeskedés lesz.
Siptiesto: mivel phoneix romod van, így a backup után érdemes felrakni.
Ahogy én raktam:
1. Backup
2. Sd kártyára a rom. (Option.prop megfelelő átírása)
3.BL,Cp fájlok bekészítése odinba.
4. Telefon recovery - factory reset
5. Rom felrakása
6. Restart download módba
7. Odinnal bl,cp felrakása
8. Csupasz indítás. (Nem állítottam be semmit csak tovább...tovább...tovább...)
9. Recovery factory reset (elvileg 8 lépésnél már kész az új rom, tehát már ott beállíthatod a romot, de én szeretek még egy factoryt csinálni)
10. Telefon restart, és jöhet a belakás.
Sok sikert
Tapatalk-kal küldve az én SM-G900F-el