2024, 11 28, 05:31:14

Szerző Téma: Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root  (Megtekintve 139439 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető janci0607

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: galaxy s5[sm-G900F]
  • PDA ROM: ANG9
Re: Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root
« Reply #925 Dátum: 2015, 12 15, 10:05:14 »
Sziasztok!

Először is köszi mindenkinek a rootolással kapcsolatban leírt, illetve készített (Video) anyagait. Tegnap én is túl estem rajta... az itt található segítséggel.

Érdeklődnék, hogy létezik olyan lista, ami tartalmazza a rootolás után törölhető ( csak fölöslegesen memóriát és energiát zabáló) appok (illetve minden más) listáját galaxy S5-ről? A cél, hogy minél kevesebb fölösleg fusson rajta...

Előre is köszi a választ!

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: SGS9+ / SGS7edge
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
  • PDA ROM: Factory ROM (XEU) CSA2
« Reply #926 Dátum: 2015, 12 15, 11:26:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Először is köszi mindenkinek a rootolással kapcsolatban leírt, illetve készített (Video) anyagait. Tegnap én is túl estem rajta... az itt található segítséggel.

Érdeklődnék, hogy létezik olyan lista, ami tartalmazza a rootolás után törölhető ( csak fölöslegesen memóriát és energiát zabáló) appok (illetve minden más) listáját galaxy S5-ről? A cél, hogy minél kevesebb fölösleg fusson rajta...

Előre is köszi a választ!

Nincs feleslegesen futó app, ami rajta van alapból. Amiket felraksz azok szívják ;) így is kibír 1-2 napot simán a telefon.

Nem elérhető szi1993

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S5 (G-900F)
  • PDA ROM: 5.0
« Reply #927 Dátum: 2015, 12 15, 16:19:47 »
Sziasztok, nekem az a problémám lenne, G900F készülékem van, és BOJ1 trndszer van rajta, de ha másik rendszert szeretnék felrakni, frissíteni a meglévőt, a bootloadert nem frissíti, nem tudom mi lehet a baja. eddig nem volt vele gond, de most nem frissíti, a jelenlegi rendszerrel viszont alacsony fényerő szinten el kezd vibrálni a kijelző zölden, a feloldás sem megy egyszerűen mert úgyszintén vibrál zölden, és csak többszöri kísérlet utan sikerül, de előző verziónál nem volt ilyen gond, kérlek segítsetek.

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #928 Dátum: 2015, 12 15, 20:40:56 »
Sziasztok, nekem az a problémám lenne, G900F készülékem van, és BOJ1 trndszer van rajta, de ha másik rendszert szeretnék felrakni, frissíteni a meglévőt, a bootloadert nem frissíti, nem tudom mi lehet a baja. eddig nem volt vele gond, de most nem frissíti, a jelenlegi rendszerrel viszont alacsony fényerő szinten el kezd vibrálni a kijelző zölden, a feloldás sem megy egyszerűen mert úgyszintén vibrál zölden, és csak többszöri kísérlet utan sikerül, de előző verziónál nem volt ilyen gond, kérlek segítsetek.
szerviz?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető szi1993

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S5 (G-900F)
  • PDA ROM: 5.0
« Reply #929 Dátum: 2015, 12 16, 11:41:34 »
Nem akarom emiatt be vinni, mert a közelben nincs sajnos, esetleg más módon is fel lehet tenni a rendszert, odin nélkül?

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
    • Androidos YouTube csatornám
« Reply #930 Dátum: 2015, 12 16, 14:21:15 »
Nem akarom emiatt be vinni, mert a közelben nincs sajnos, esetleg más módon is fel lehet tenni a rendszert, odin nélkül?
Regisztrálod a mysamsung oldalon és ingyen viszi hozza a futár. Pár nap az egész.

Androidos YouTube csatornám: You are not allowed to view links. Register or Login
Androidos YouTube csatornám : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy 5
  • PDA ROM: BOB7 Alexandr
Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root
« Reply #931 Dátum: 2015, 12 31, 15:08:30 »
Üdv mindenki! Nézte valaki mostanaban az antutut? Frissítették a tesztet benne, és nem tudom eldönteni, hogy a pontozás változott e?!...

Antutu 5.7.1 ben 45949 pont volt
Antutu 6.0 ban 65456 pont lett.

Igaz másik rom alatt, illetve boeffla kernel+egy kis állítgatás is volt, de 20000 pont Különbség az soknak tűnik.. :)

Tapatalk-kal küldve az én SM-G900F-el

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #932 Dátum: 2015, 12 31, 17:22:41 »
Üdv mindenki! Nézte valaki mostanaban az antutut? Frissítették a tesztet benne, és nem tudom eldönteni, hogy a pontozás változott e?!...

Antutu 5.7.1 ben 45949 pont volt
Antutu 6.0 ban 65456 pont lett.

Igaz másik rom alatt, illetve boeffla kernel+egy kis állítgatás is volt, de 20000 pont Különbség az soknak tűnik.. :)

Mobil arénán volt róla szó hogy a 6.0-ban változtak a pontozások igen.

BUÉK mindenkinek:)

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #933 Dátum: 2016, 01 01, 11:04:06 »
Hát nálam gyári rommal ugyanannyi maradt.

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #934 Dátum: 2016, 01 03, 14:09:46 »
Hát igen. Nekem furcsa kicsit. Most volt egy kis időm, így romolgattam. 10-20 ezer pontszám különbségek is voltak. S6 port romokban az alkalmazás váltások egyszerüen hihetetlen gyorsak, de még mindig a phoeniX rom a legjobb számomra. Kár, hogy nem a leggyorsabb a frissítése :(

Nem elérhető blaze13

• PDA: Samsung Note 4
  • PDA ROM: 6.0.1
« Reply #935 Dátum: 2016, 01 13, 19:04:31 »
Sziasztok!

Ma s5 tulaj lettem :)
S4 minirol valtottam, igy eleg nagy elorelepes, ha kap ez is valami szep custok romot :)
Knox szamlalo mar valtott, szoval ilyen aggodalmam nincs, viszont par kerdesem lenne :)
Eloszor is root cwm es efs backup kerdesem lenne, hogy va-e ezekrol itt topik, vagy valami segitseg? Vagy valaki tudna-e segiteni? :)

Ha ezek megvannak, ki milyen romot ajanl?

Minden segitseget elore is koszonok! :)

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
Re: Re: Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root
« Reply #936 Dátum: 2016, 01 13, 22:23:01 »
Sziasztok!

Ma s5 tulaj lettem :)
S4 minirol valtottam, igy eleg nagy elorelepes, ha kap ez is valami szep custok romot :)
Knox szamlalo mar valtott, szoval ilyen aggodalmam nincs, viszont par kerdesem lenne :)
Eloszor is root cwm es efs backup kerdesem lenne, hogy va-e ezekrol itt topik, vagy valami segitseg? Vagy valaki tudna-e segiteni? :)

Ha ezek megvannak, ki milyen romot ajanl?

Minden segitseget elore is koszonok! :)

Szia! Gratulálok a telóhoz.
Az első hsz-t olvasd át.

Tapatalk 2-vel küldve az én SM-N910F-ről

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető blaze13

« Reply #937 Dátum: 2016, 01 19, 19:49:46 »
Szia! Gratulálok a telóhoz.
Az első hsz-t olvasd át.

Szia

Vegre van egy kis idom, a telo rootolva van mar, igy azt kihagyhatom egyelőre.. cwm recivery es odinhez hol talalok linket? Az elso oldalon levoek mar nem mukodnek

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root
« Reply #938 Dátum: 2016, 01 19, 21:40:32 »
Szia

Vegre van egy kis idom, a telo rootolva van mar, igy azt kihagyhatom egyelőre.. cwm recivery es odinhez hol talalok linket? Az elso oldalon levoek mar nem mukodnek

XDA-t már nézted? Ott mindent megtalálsz.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető blaze13

Re: Re: Re: Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root
« Reply #939 Dátum: 2016, 01 20, 09:37:49 »

Igen azt tudom, csak gondoltam itt a magyar kozosseg osszeszedte ezen linkeket, esetleg a legjobb romokrol van valami beszelgetes, vagy hasonlo, mint az s4 mini topikban.. na mind1.. xdan majd kerdezek.. :)

Nem elérhető csabics

• PDA: Samsung Galaxy S5
« Reply #940 Dátum: 2016, 02 01, 10:31:14 »
Üdv.
Tudtok adni egy "négyfájlos "rom linket?
Köszönöm előre is.

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #941 Dátum: 2016, 02 01, 12:42:45 »
Üdv.
Tudtok adni egy "négyfájlos "rom linket?
Köszönöm előre is.

Így hirtelen nem, de evvel a megoldással simán tudsz magamnak csinálni. (1 hsz)

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #942 Dátum: 2016, 03 04, 23:16:33 »
Na emberek kiváncsi voltam, így felraktam alexandr féle 6.0.1 romot. Nagyon pöpec :) Alkalmazás váltó ugrik mint cm13 alatt. Akksira leszek kiváncsi :)

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: SGS9+ / SGS7edge
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
  • PDA ROM: Factory ROM (XEU) CSA2
« Reply #943 Dátum: 2016, 03 05, 06:36:29 »
Így hirtelen nem, de evvel a megoldással simán tudsz magamnak csinálni. (1 hsz)

Kis kereséssel találtál volna magadnak...

Amúgy itt van egy ANE2-es ROM: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető siptiesto

• PFC Fan
« Reply #944 Dátum: 2016, 03 05, 22:47:40 »
Na emberek kiváncsi voltam, így felraktam alexandr féle 6.0.1 romot. Nagyon pöpec :) Alkalmazás váltó ugrik mint cm13 alatt. Akksira leszek kiváncsi :)

Hello alcapone386!

Én már vagy 2 hete a Phoenix v11-et használom, ez tetszik mert jól személyre lehet szabni. Előtte sokáig alexndr romok voltak. Kíváncsi vagyok a részletes tapasztalataidra és véleményedre az alexndr 6.0.1-el kapcsolatban. Jó ez a rom most nekem, de ha esetleg felcsigáz kellően ez a 6.0.1. akkor lehet váltok. Szóval kérlek, oszd még itt vagy pm-ben tapasztalataidat!

Köszi! ;-)

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #945 Dátum: 2016, 03 06, 21:09:08 »
Hello alcapone386!

Én már vagy 2 hete a Phoenix v11-et használom, ez tetszik mert jól személyre lehet szabni. Előtte sokáig alexndr romok voltak. Kíváncsi vagyok a részletes tapasztalataidra és véleményedre az alexndr 6.0.1-el kapcsolatban. Jó ez a rom most nekem, de ha esetleg felcsigáz kellően ez a 6.0.1. akkor lehet váltok. Szóval kérlek, oszd még itt vagy pm-ben tapasztalataidat!

Köszi! ;-)

Phoenix rom egy nagyon jól összerakott romra sikeredett, eddig nálam ő a no.1. Igaz boeffla kernellel érte el mind üzemidőben mind sebességben a maxot. Ahogy írtad is, jól személyre szabható, így mindenki úgy tudja beállítani, ahogy csak szeretné.

Namost, alexandr arról híres, hogy nem tűzdeli tele semmi extrával a romjait, hanem ad egy rootolt gyári romot. Így elviekben magunknak utólag tudjuk piszkálni.
Nos a most nemrégiben kijött 6.0.1 ROM igen jóra sikeredett. Remélem hamar kijön rá boeffla kernel, mert eddig boeffla kernel csak pozitív javulást jelentett.

5.0 phoenix és 6.0.1 alexandr között tapasztalt különbség:
Üzemidőben valamivel jobb a phoneix, de majdhogynem elenyésző. Sebességben jobbnak tűnik a 6.0.1. Ami nagyon szembetűnő, az az alkalmazásváltó. Eddig mindig idegesített, hogy kb.2 mp-es késéssel jött elő, hogy megnyomtam a gombot. 6.0.1 nél, megnyomom a gombot, és már elő is jön. Nagyon kellemes.
A folyamatos engedély kérés viszont idegesítő. Biztos hozzá fogok szokni, vagy lesz valami mod, de jelenleg zavar. Restartnál mindig kiírja a sd kártya elérhetőségét, de ez is megszokható. Ami még meglepett, hogy restart után nem használható az ujjlenyomat olvasó, és a tartalék jelszót kéri. Tehát nem elég a pin kód, de még egy kódot be kell írni.

Ezeket leszámítva, gyorsulás tapasztalható. Pl tárcsázó is akadásmentesen jön elő. Ez gondolom a memória kezelés javítása miatt van.

Összességében, nekem bejött. Fagyás még nem volt, akksi jól bírja, melegedés csak játék közben van. Nem bántam meg, hogy felraktam. Igaz sosem bírom ki, hogy ne rakjak fel egy új romot. Ha megbánnám, ott a biztonsági mentés és kész. Ezért személy szerint csak annak ajánlom a felfakást, akinek vagy CWM vagy TWRP van fent, tehát knox 0x1.

Knox kímélve is felrakható pl az alexandr féle 6.0.1 ROM, de ha valami geb.sz közbejön, akkor csak idegeskedés lesz.

Siptiesto: mivel phoneix romod van, így a backup után érdemes felrakni.

Ahogy én raktam:
1. Backup
2. Sd kártyára a rom. (Option.prop megfelelő átírása)
3.BL,Cp fájlok bekészítése odinba.
4. Telefon recovery - factory reset
5. Rom felrakása
6. Restart download módba
7. Odinnal bl,cp felrakása
8. Csupasz indítás. (Nem állítottam be semmit csak tovább...tovább...tovább...)
9. Recovery factory reset (elvileg 8 lépésnél már kész az új rom, tehát már ott beállíthatod a romot, de én szeretek még egy factoryt csinálni)
10. Telefon restart, és jöhet a belakás.

Sok sikert ;)

Nem elérhető siptiesto

• PFC Fan
« Reply #946 Dátum: 2016, 03 06, 22:21:43 »
Phoenix rom egy nagyon jól összerakott romra sikeredett, eddig nálam ő a no.1. Igaz boeffla kernellel érte el mind üzemidőben mind sebességben a maxot. Ahogy írtad is, jól személyre szabható, így mindenki úgy tudja beállítani, ahogy csak szeretné.

Namost, alexandr arról híres, hogy nem tűzdeli tele semmi extrával a romjait, hanem ad egy rootolt gyári romot. Így elviekben magunknak utólag tudjuk piszkálni.
Nos a most nemrégiben kijött 6.0.1 ROM igen jóra sikeredett. Remélem hamar kijön rá boeffla kernel, mert eddig boeffla kernel csak pozitív javulást jelentett.

5.0 phoenix és 6.0.1 alexandr között tapasztalt különbség:
Üzemidőben valamivel jobb a phoneix, de majdhogynem elenyésző. Sebességben jobbnak tűnik a 6.0.1. Ami nagyon szembetűnő, az az alkalmazásváltó. Eddig mindig idegesített, hogy kb.2 mp-es késéssel jött elő, hogy megnyomtam a gombot. 6.0.1 nél, megnyomom a gombot, és már elő is jön. Nagyon kellemes.
A folyamatos engedély kérés viszont idegesítő. Biztos hozzá fogok szokni, vagy lesz valami mod, de jelenleg zavar. Restartnál mindig kiírja a sd kártya elérhetőségét, de ez is megszokható. Ami még meglepett, hogy restart után nem használható az ujjlenyomat olvasó, és a tartalék jelszót kéri. Tehát nem elég a pin kód, de még egy kódot be kell írni.

Ezeket leszámítva, gyorsulás tapasztalható. Pl tárcsázó is akadásmentesen jön elő. Ez gondolom a memória kezelés javítása miatt van.

Összességében, nekem bejött. Fagyás még nem volt, akksi jól bírja, melegedés csak játék közben van. Nem bántam meg, hogy felraktam. Igaz sosem bírom ki, hogy ne rakjak fel egy új romot. Ha megbánnám, ott a biztonsági mentés és kész. Ezért személy szerint csak annak ajánlom a felfakást, akinek vagy CWM vagy TWRP van fent, tehát knox 0x1.

Knox kímélve is felrakható pl az alexandr féle 6.0.1 ROM, de ha valami geb.sz közbejön, akkor csak idegeskedés lesz.

Siptiesto: mivel phoneix romod van, így a backup után érdemes felrakni.

Ahogy én raktam:
1. Backup
2. Sd kártyára a rom. (Option.prop megfelelő átírása)
3.BL,Cp fájlok bekészítése odinba.
4. Telefon recovery - factory reset
5. Rom felrakása
6. Restart download módba
7. Odinnal bl,cp felrakása
8. Csupasz indítás. (Nem állítottam be semmit csak tovább...tovább...tovább...)
9. Recovery factory reset (elvileg 8 lépésnél már kész az új rom, tehát már ott beállíthatod a romot, de én szeretek még egy factoryt csinálni)
10. Telefon restart, és jöhet a belakás.

Sok sikert ;)

Nagyon köszönöm ezt az igen részletes leírást! Remélem nem csak én, hanem más is kedvet kap a romolgatáshoz! Ha lesz időm, biztos megcsinálom. Viszont én eddig a sima odex verziókat használtam, szóval a deodex illetve option.prop átírás őszintén szólva nem tudom mit takar, ahogy az xposed fogalmát sem vágom teljesen, illetve kernelt sem cseréltem még sosem. Nem vagyok ugyan amatőr a romolgatásban, de van még mit tanulnom. És mivel tapasztalva tanul az ember, igy én is ezt fogom tenni és teszem is.
Még egyszer köszönöm a tapasztalataidat alcapone386! ;-)

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #947 Dátum: 2016, 03 06, 23:40:05 »
Nagyon köszönöm ezt az igen részletes leírást! Remélem nem csak én, hanem más is kedvet kap a romolgatáshoz! Ha lesz időm, biztos megcsinálom. Viszont én eddig a sima odex verziókat használtam, szóval a deodex illetve option.prop átírás őszintén szólva nem tudom mit takar, ahogy az xposed fogalmát sem vágom teljesen, illetve kernelt sem cseréltem még sosem. Nem vagyok ugyan amatőr a romolgatásban, de van még mit tanulnom. És mivel tapasztalva tanul az ember, igy én is ezt fogom tenni és teszem is.
Még egyszer köszönöm a tapasztalataidat alcapone386! ;-)

Nagyon szivesen :)
Ha még nem ugrott a knoxod, akkor előtte azt kell eldöntened, feláldozod e?! Én fél évig bírtam, aztán neki kezdtem a romolásnak. Nem bántam meg, hálisten garanciális problémám még nem volt :)

Nem elérhető siptiesto

• PFC Fan
« Reply #948 Dátum: 2016, 03 06, 23:46:50 »
Nagyon szivesen :)
Ha még nem ugrott a knoxod, akkor előtte azt kell eldöntened, feláldozod e?! Én fél évig bírtam, aztán neki kezdtem a romolásnak. Nem bántam meg, hálisten garanciális problémám még nem volt :)

Hát a knox az már régen ugrott. :-D Kezdtem Ambasadii romokkal, amikor ő abbahagyta akkor jött Alexndr, az jó volt sokáig, de érdekes módon a Bok6 utáni Bpa2 frissítés nekem szétvágta a telómat, vagyis totál nem volt térerő amíg fent volt. Ezután tettem fel a Phoenix v11-et, de nézem xda-n Alexndr további ténykedését és ez a Cpb2 felcsigázott, főleg amit olvastam róla tőled is... Simán felteszem ahogy időm engedi... ;-)

Nem elérhető Marley91

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S5
  • PDA ROM: G900FXXU1BOJ1
« Reply #949 Dátum: 2016, 03 07, 01:11:25 »
Sziasztok! Nagyon nagyon kezdő vagyok ebben a Samsung romolásban, szeretném ha valaki le írná nekem hogy pontosan hogyan kell fel tenni az alexandr 6.0.1 rom-ot knox ugrás nélkül. Sajnos az s5 fórumon senki nem válaszolt nekem. :( Remélem itt pozitívan fogok csalódni! :) Köszönöm annak aki segít!