2024, 12 01, 11:31:13

Szerző Téma: Samsung Galaxy S5 - Custom romok, kernelek, root  (Megtekintve 139562 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
Re: ROOT
« Reply #275 Dátum: 2015, 01 02, 23:03:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Végül nem rootoltam, csak újra húztam az 5.0 át. Már csak az a kérdés, hogy CSC mire jó? Spanyol romban BNL2-es, Lengyelben BNL1 es.
Csc a regio kodot hordozza

Tapatalk-kal küldve az én SM-G900F-el

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy 5
  • PDA ROM: BOB7 Alexandr
« Reply #276 Dátum: 2015, 01 03, 08:33:34 »
Csc a regio kodot hordozza

Köszönöm.
Akkor így az appok lengyelnek érzékelnek most?! :) Nem is baj :D

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #277 Dátum: 2015, 01 03, 11:16:19 »
Köszönöm.
Akkor így az appok lengyelnek érzékelnek most?! :) Nem is baj :D
Sztem az appok a system nyelvet figyelik, a csc ha jól tudom az ota frissítésekben szelektálja h az adott telefon mikor és mit kap ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #278 Dátum: 2015, 01 03, 14:52:14 »
Sztem az appok a system nyelvet figyelik, a csc ha jól tudom az ota frissítésekben szelektálja h az adott telefon mikor és mit kap ;)
Akkor igazából ez mind1:) Ha kijön a magyar, akkor felmegy. Remélem sikerül a knox 0x0 erre is.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #279 Dátum: 2015, 01 04, 23:21:38 »
Akkor igazából ez mind1:) Ha kijön a magyar, akkor felmegy. Remélem sikerül a knox 0x0 erre is.
Nem vagyok benne biztos hogy az xdas sracok ha csak nem magyarok megcsinaljak nekunk kulon az elore rootolt gyari xeh regio kodos fw verziot ;) enelkul meg ugye ninca knox mentes root :)

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: aláírás
  • PDA ROM: aláírás
« Reply #280 Dátum: 2015, 01 05, 20:16:44 »
Bár már tudom lolli a menő, de hátha érdekel még valakit kitkat root, a mobileodinos módszertől egyszerőbben, gyorsabban:

G900F, rom: ANG2 (4.4.2) root
1, ODIN-al felraktam az ANE2 kernelt, majd restart után frissítette az összes programom (alkalmazás optimalizálás)
2, Ezután tr.apk indít, root sikeres
megj: a helytelen kernel miatt a wifi nem fog működni, viszont a tr.apk internetre szomjazik, tehát legyen internet kapcsoltunk!!
3, ODIN-al fel az ANG2 kernel majd restart után frissítette az összes programom (alkalmazás optimalizálás)
4, SuperSU telepítés és root ellenőrzése: OK
5, Download mód ismét: Knox warranty void: 0x0
Nem csináltam wipe-ot, FR-t és működik tökéletesen!
Huawei P30Pro /  Huawei GT3Pro

Nem elérhető alcapone3

• PDA: Omnia II
  • PDA ROM: RAPIDNXXJJ1
« Reply #281 Dátum: 2015, 01 14, 11:35:32 »
Nos akkor a részletes leírás AHOGY ÉN CSINÁLTAM (a link alatt ott van maga a fórum lehet okosodni aki akar)
Mivel nincs külön a topik címben így leírom hogy ez a bnl7-es nyalóka knox mentes root leírása.
1:Letöltjük innen a bnl7es romot a bootloadert és modemet : You are not allowed to view links. Register or Login
2: csak magát a nagy filet magát a romot felmásoljuk telefonra mindegy hova szerintem én külső sdről lőttem fel. A modem és a bootloader maradjon a  gépen mert azt majd sima odinból kell használnunk a végén.
3:Akinek már nyalókája van sajnos rossz hírem van vissza kell downgradelni Kit-Katra. Én ezt a 4filos rommal tettem de úgy olvastam nem kötelező annak lennie egyelőre mindent enged a bootloader... (érdemes amúgy már csak azért is a 4flios ane2 romot választani mert a: eleve mindent pucol biztos nem lesz fent akadás kavarodás b: ezt még simán viszi a towelroot.
4: Ha ez megvan (én nem szenvedtem a kezdőbeállításokkal mindent átugrottam) jöhet a towelroot v3 ezzel rootolás. (elvileg towelroot után nem kell restart én szoktam most is megvolt, sőt supersut is telepítettem és letiltottam vele a knoxot, de ezt xdan nem írják sehol szóval nem hiszem hogy kötelező lépés)
5: Nah itt jön a  mobil odin pro 4.20 (mindenképpen ez a verzíó kell mert ez támogatja az s5-t). Akinek nincs vagy megveszi playen vagy eltölt egy kis időt net előtt és levadássza...
  a: betallózzuk onnan ahova bemásoltuk a bnl7 romot (amit az első pontban letöltöttünk) az ota/update zip sornál.
  b:KIVESSZÜK A PIPÁT AZ ENABLE EVERROOT-Nál
  c:Wipe data and cache pipa Wipe Dalvik pipa
  d:Az afterflash résznél beállítjuk arra hogy DOWNLOAD MODE !!!EZ FONTOS!!!
  e:Flash firmware JIHÁ had szóljon
6: A telefon újra indul kiírja fent hogy restart recovery majd előjön egy aromás telepítő felület. Nyomjuk neki a nextet amíg el nem jön egy olyan rész ahol válogathatunk mit szeretnénk. Legfelül én a Rom Base-nél bent hagytam a pipát lesz ott is olyan kettővel alatta hogy wipe oda is raktam pipát. Utána már csak kisebb módosításokat kérdez mindeki döntse el van e valamelyikre szüksége lényegében magát a rootolás folyamatát egyik se befolyásolja! Viszont jön legalul az advenced option itt pipáljuk be az update stock recovery-t. Jöhet megint a next bla bla elkezdi telepíteni befejzte kér egy nextet nah itt ne kapkodjuk mert jön az a rész hogy restart device. Nah innen vegyük ki a pipát hogy még véletlen se indítsa újra a telefont és katt a finishre.
7: Bent találjuk magunkat download módban nincs semmi dolgunk mint csatlakoztatnunk a telefont usbn a géphez elindítani az odin 3.09-t és az első pontban letöltött bootloader (BL kezdetű) filet és modem (cl kezdetű) filét betallózzuk a helyére Bl a bl gomb mögé cl a cl gomb mögé. Start.
8: Most már újraindul a telefon nekem egyszer elindult majd kikapcsoltam hogy betegyem a simkártyát (nem tudom nálam ez hagyomány minden nagyobb romolás műveletnél kiszedem) következő bekapcsolásra a system leállt fogadott és fekete kijelző. Akksi ki akksi be recovery mód factory reset. Most már tökéletesen megy ;) Szóval lehet nektek se árt ha download mód után adtok neki egy recoverys factory resetet mielőtt bármit csináltok vele ;)

Remélem segítettem természetesen mindenki saját felelőségére kezdjen hozzá... én is az angol szövegekből összehalászott sorrendben csináltam végig. Kicsit lerágtam a körmöm de egyelőre úgy néz ki teljesen tökéletes és ami a lényeg hogy a knox 0x0 maradt ;)

SuperSU nál amikor a knoxot tiltottad mennyi ideig csinálta? Már 5 perce dolgozik rajta :D

Szerk.: ujraindítás után rögtön megcsinálta.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #282 Dátum: 2015, 01 14, 11:50:58 »
SuperSU nál amikor a knoxot tiltottad mennyi ideig csinálta? Már 5 perce dolgozik rajta :D

Szerk.: ujraindítás után rögtön megcsinálta.
Inditsd ujra ilyenkor es utana pikk pakk megvan.. De erdekes nem szedtek ki most mar elore a knox appokat belole? Amikor a bnl7et csinaltam nem kellet a knoxal szenvedni mert kivolt pakolva.

Nem elérhető alcapone3

« Reply #283 Dátum: 2015, 01 14, 12:02:40 »
Inditsd ujra ilyenkor es utana pikk pakk megvan.. De erdekes nem szedtek ki most mar elore a knox appokat belole? Amikor a bnl7et csinaltam nem kellet a knoxal szenvedni mert kivolt pakolva.

Irta, hogy tiltsam le. Sikerült. Most ott járok, hogy odin után újraindítottam és kis idő elteltével el is indult. Király :)

Nem elérhető alcapone3

« Reply #284 Dátum: 2015, 01 14, 12:42:27 »

Kész a telefon. Root is van, knox is maradt 0x0. Tökéletes a leírásod. Köszönöm nagy segítség volt.  :ok:

Egy kis lényegeten észrevétel: 1másodperces szívrohamot kaptam amikor nem találtam a leírásban található gombot az odinban ("bootloader (BL kezdetű) filet és modem (cl kezdetű) filét betallózzuk a helyére Bl a bl gomb mögé cl a cl gomb mögé"), de gyorsan rájöttem, hogy cl=CP.

superSU: superSU telepít, érzékeli a knox meglétét. Itt ugye okézni kell, hogy tíltsa le. Ha esetleg 30mp nél tovább pörög a köröcske, akkor egy restartot kell eszközölni. Utána 2mp alatt kész a knox tiltás.

Ha valaki először telepít mobilODIN-t ne lepődjön meg. Amikor először indítja van két kérdés. 1.: hogy Normal vagy TWRP itt a normalra kell kattintani. 2.: Utána le akar tölteni egy fájlt. Na azt is le kell tölteni. . Ezek után követhető a leírás.

Nem elérhető alcapone3

« Reply #285 Dátum: 2015, 01 14, 19:45:19 »
All in 1 minden ami kellhet: You are not allowed to view links. Register or Login

Ha bármit sértek, szóljatok, törlöm.

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #286 Dátum: 2015, 01 14, 20:49:32 »
All in 1 minden ami kellhet: You are not allowed to view links. Register or Login

Ha bármit sértek, szóljatok, törlöm.
Nem sértesz vele pfc szabályt, de egy kicsit azért kifejthetnéd h mit tartalmaz a pakk ;) :P
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #287 Dátum: 2015, 01 14, 20:56:21 »
Nem sértesz vele pfc szabályt, de egy kicsit azért kifejthetnéd h mit tartalmaz a pakk ;) :P
Mindent ami a rootolt BOA3 UK knox 0x0 hoz kell. Piec leírasa jó hozzá, illetve kiegészítettem kettővel feljebb.

Egyedül a 4 fájlos 4.4.2 nincs benne, mert az már többször is volt linkelve.
 Ja igen.....felelősséget nem vállalok...blablabla :)

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #288 Dátum: 2015, 01 15, 11:03:38 »
Mindent ami a rootolt BOA3 UK knox 0x0 hoz kell. Piec leírasa jó hozzá, illetve kiegészítettem kettővel feljebb.

Egyedül a 4 fájlos 4.4.2 nincs benne, mert az már többször is volt linkelve.
 Ja igen.....felelősséget nem vállalok...blablabla :)
Sztem ha a mobil odin pro is benne van akkor azt vagy torold a pakkbol vagy nem tudom.. mert ugye az fizetos app es innentol warez:( csak ne hogy kapj erte itt egy ejnyebejnyet

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #289 Dátum: 2015, 01 15, 11:12:51 »
Sztem ha a mobil odin pro is benne van akkor azt vagy torold a pakkbol vagy nem tudom.. mert ugye az fizetos app es innentol warez:( csak ne hogy kapj erte itt egy ejnyebejnyet

Jogos. Delete :)

Nem elérhető alcapone3

« Reply #290 Dátum: 2015, 01 15, 11:50:05 »
Jogos. Delete :)
Javított link (minden, ami a rootolt BOA3 UK knox 0x0 hoz kell, leírás fentebb, Piec jóvoltából. Tesztelve, működik): You are not allowed to view links. Register or Login

MobilODIN Prot nem tartalmazza. Azt tessék megvásárolni  :taps: :ok:

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #291 Dátum: 2015, 01 15, 19:58:43 »
Javított link (minden, ami a rootolt BOA3 UK knox 0x0 hoz kell, leírás fentebb, Piec jóvoltából. Tesztelve, működik): You are not allowed to view links. Register or Login

MobilODIN Prot nem tartalmazza. Azt tessék megvásárolni  :taps: :ok:
felkéne rakni de annyira nincs kedvem... :D bnl7 is tökéletesen megy nálam... :D lusta vagyok mint állatt:D

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #292 Dátum: 2015, 01 15, 21:43:05 »
felkéne rakni de annyira nincs kedvem... :D bnl7 is tökéletesen megy nálam... :D lusta vagyok mint állatt:D
Naja el lehet vele tökölni.
Amugy bnl9 után mint ha ez jobban bírná akksiidőben. Illetve ujjlenyomat is jobb. Kicsit optimalizáltabbnak tűnik.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #293 Dátum: 2015, 01 16, 07:34:13 »
Naja el lehet vele tökölni.
Amugy bnl9 után mint ha ez jobban bírná akksiidőben. Illetve ujjlenyomat is jobb. Kicsit optimalizáltabbnak tűnik.
Ujjlenyomatot abazolut nem hasznalok annak orulnek ha a jelszavakat hozza lehetne csatolni... mint note 4 igy nincs ertelme..:(

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #294 Dátum: 2015, 01 16, 10:14:36 »
Ujjlenyomatot abazolut nem hasznalok annak orulnek ha a jelszavakat hozza lehetne csatolni... mint note 4 igy nincs ertelme..:(

Jaja próbálgattam, hátha van valami megoldás s5 re jelszó ügyben. 1 jó progit találtam. Tette a dolgát szuperül, de mindenképpen meg kell vásárolni, hogy pár nap után is működjön. Amennyit kérnek érte, annyit meg nem ér az egész... :)

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #295 Dátum: 2015, 01 16, 11:28:11 »
Jaja próbálgattam, hátha van valami megoldás s5 re jelszó ügyben. 1 jó progit találtam. Tette a dolgát szuperül, de mindenképpen meg kell vásárolni, hogy pár nap után is működjön. Amennyit kérnek érte, annyit meg nem ér az egész... :)
Mi volt a neve?:)

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #296 Dátum: 2015, 01 16, 11:46:43 »
Mi volt a neve?:)

LastPass (online kell bejelentkezni így nem találtam "olcsósításos" megoldást rá :(

Appok zárolása ujjlenyomattal:You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #297 Dátum: 2015, 01 16, 12:20:13 »
LastPass (online kell bejelentkezni így nem találtam "olcsósításos" megoldást rá :(

Appok zárolása ujjlenyomattal:You are not allowed to view links. Register or Login
A linkelt appal oldaottam meg a kérdést... lockoltam azt a böngészőt, amibe el vannak mentve a jelszavak és mész. Van egy másik böngésző, abba a vendégek netezhetnek..:)

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #298 Dátum: 2015, 01 16, 17:36:53 »
A linkelt appal oldaottam meg a kérdést... lockoltam azt a böngészőt, amibe el vannak mentve a jelszavak és mész. Van egy másik böngésző, abba a vendégek netezhetnek..:)
Hat jahm.. note 4 megint mas verzios lolival fog jonni... es fognak ra vigyazni hogy ne lehessen portolgatni mert csak azt a verziot fogadja el majd az app...:( es attol felek hogy ez igyis marad vegig gondosab vigyazva az android verziokra:( igazabol vicc hogy az ujjlenyomat olvasot nem kapjuk meg...

Nem elérhető alcapone386

• PFC Fan
« Reply #299 Dátum: 2015, 01 16, 17:40:52 »
Hat jahm.. note 4 megint mas verzios lolival fog jonni... es fognak ra vigyazni hogy ne lehessen portolgatni mert csak azt a verziot fogadja el majd az app...:( es attol felek hogy ez igyis marad vegig gondosab vigyazva az android verziokra:( igazabol vicc hogy az ujjlenyomat olvasot nem kapjuk meg...

Smucig samsung :( Remélem xda-s barátaink tesznek róla, hogy legyen.