Nos akkor a részletes leírás AHOGY ÉN CSINÁLTAM (a link alatt ott van maga a fórum lehet okosodni aki akar)
Mivel nincs külön a topik címben így leírom hogy ez a bnl7-es nyalóka knox mentes root leírása.
1:Letöltjük innen a bnl7es romot a bootloadert és modemet : You are not allowed to view links.
Register or
Login2: csak magát a nagy filet magát a romot felmásoljuk telefonra mindegy hova szerintem én külső sdről lőttem fel. A modem és a bootloader maradjon a gépen mert azt majd sima odinból kell használnunk a végén.
3:Akinek már nyalókája van sajnos rossz hírem van vissza kell downgradelni Kit-Katra. Én ezt a 4filos rommal tettem de úgy olvastam nem kötelező annak lennie egyelőre mindent enged a bootloader... (érdemes amúgy már csak azért is a 4flios ane2 romot választani mert a: eleve mindent pucol biztos nem lesz fent akadás kavarodás b: ezt még simán viszi a towelroot.
4: Ha ez megvan (én nem szenvedtem a kezdőbeállításokkal mindent átugrottam) jöhet a towelroot v3 ezzel rootolás. (elvileg towelroot után nem kell restart én szoktam most is megvolt, sőt supersut is telepítettem és letiltottam vele a knoxot, de ezt xdan nem írják sehol szóval nem hiszem hogy kötelező lépés)
5: Nah itt jön a mobil odin pro 4.20 (mindenképpen ez a verzíó kell mert ez támogatja az s5-t). Akinek nincs vagy megveszi playen vagy eltölt egy kis időt net előtt és levadássza...
a: betallózzuk onnan ahova bemásoltuk a bnl7 romot (amit az első pontban letöltöttünk) az ota/update zip sornál.
b:KIVESSZÜK A PIPÁT AZ ENABLE EVERROOT-Nál
c:Wipe data and cache pipa Wipe Dalvik pipa
d:Az afterflash résznél beállítjuk arra hogy DOWNLOAD MODE !!!EZ FONTOS!!!
e:Flash firmware JIHÁ had szóljon
6: A telefon újra indul kiírja fent hogy restart recovery majd előjön egy aromás telepítő felület. Nyomjuk neki a nextet amíg el nem jön egy olyan rész ahol válogathatunk mit szeretnénk. Legfelül én a Rom Base-nél bent hagytam a pipát lesz ott is olyan kettővel alatta hogy wipe oda is raktam pipát. Utána már csak kisebb módosításokat kérdez mindeki döntse el van e valamelyikre szüksége lényegében magát a rootolás folyamatát egyik se befolyásolja! Viszont jön legalul az advenced option itt pipáljuk be az update stock recovery-t. Jöhet megint a next bla bla elkezdi telepíteni befejzte kér egy nextet nah itt ne kapkodjuk mert jön az a rész hogy restart device. Nah innen vegyük ki a pipát hogy még véletlen se indítsa újra a telefont és katt a finishre.
7: Bent találjuk magunkat download módban nincs semmi dolgunk mint csatlakoztatnunk a telefont usbn a géphez elindítani az odin 3.09-t és az első pontban letöltött bootloader (BL kezdetű) filet és modem (cl kezdetű) filét betallózzuk a helyére Bl a bl gomb mögé cl a cl gomb mögé. Start.
8: Most már újraindul a telefon nekem egyszer elindult majd kikapcsoltam hogy betegyem a simkártyát (nem tudom nálam ez hagyomány minden nagyobb romolás műveletnél kiszedem) következő bekapcsolásra a system leállt fogadott és fekete kijelző. Akksi ki akksi be recovery mód factory reset. Most már tökéletesen megy
Szóval lehet nektek se árt ha download mód után adtok neki egy recoverys factory resetet mielőtt bármit csináltok vele
Remélem segítettem természetesen mindenki saját felelőségére kezdjen hozzá... én is az angol szövegekből összehalászott sorrendben csináltam végig. Kicsit lerágtam a körmöm de egyelőre úgy néz ki teljesen tökéletes és ami a lényeg hogy a knox 0x0 maradt