2020, 04 02, 07:06:44

Szerző Téma: Samsung Galaxy S5 FAQ - GYIK  (Megtekintve 6561 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mycso

 • TOPIKGAZDA
 • ****
 • Hozzászólások: 1004
 • Nem: Férfi
 • Galaxy User
  • ez+az
 • Navigáció / Navigation: Navigon/Google
 • PDA: aláírás
 • PDA ROM: aláírás
Samsung Galaxy S5 FAQ - GYIK
« Dátum: 2014, 04 27, 16:16:56 »
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható. Természetesen megvásárolható kártyafüggetlen készülékként is. Egyelőre fehér és fekete színekben kapható.

Specifikációk, tartozékok:

Méretei: 142 x 72.5 x 8.1 milliméter és 145 gramm, ez már-már nagynak mondható, élőben bár látszik a méretbeli különbség az S4-hez képest, nem mondanám tetemesnek: You are not allowed to view links. Register or Login
Anyaghasználata és az összeszerelés minősége tökéletesnek mondható, végre a hátlap nem fényes, hanem matt, tapintásra gumiszerű érzetet adó borítást kapott. A technikai hátteret tekintve: a kijelzője egy 5.1"-os You are not allowed to view links. Register or Login (1080x1920) Full HD, kapacitív érintőkijelző amit You are not allowed to view links. Register or Login véd. A tárhelyet illetően16GB, belső tároló áll a rendelkezésünkre, mely microSD kártyával bővíthető (max. + 128GB). Operációs rendszernek a 4.4.2.-es KitKat-et kapjuk a készüléken a Samsung megszokott egyedi felületének új verziójával, a TouchWiz-el kiegészítve, amit mostantól MotinWiz-nek neveznek. A már bejáratott "samsungos" menürendszert is átszabták, ám több beállítás közül is választhatunk.
A technikát tekintve a következő paraméterekkel bír a telefon: You are not allowed to view links. Register or Login amely egy You are not allowed to view links. Register or Login típusú processzor tartalmaz, négy magja pedig egyenként 2.5GHz-en ketyeg. A megjelenítést az You are not allowed to view links. Register or Login grafikus chip segíti, mely 578 MHz-en teszi a dolgát. Memóriából maradt a 2GB You are not allowed to view links. Register or Login, pedig vártuk a minimum 3GB ramot.
Természetesen itt is elérhető a Google Play, mely segít a testre szabhatóságban, 16 megapixeles ledes villanófényes hátlapi, természetesen FULL HD videó rögzítéssel és 2 megapixeles előlapi fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket, amely videó felvételére is képes. A készülék bal oldalán a hangerőt szabályozó gombokat találjuk, jobb oldalt pedig a power gombot, mely a kijelző feloldására/lezárására is szolgál. A tetején 3,5 mm-es jack csatlakozó, az alján microUSB csatlakozó kapott helyet. Az előlapon a kijelző felett a másodlagos kamerát, szenzorokat és az RGB jelző led-et találjuk, alatt pedig gombok kaptak helyet --> két kapacitív és egy fizikai. Ez utóbbinál található az egyik nagy újítás: az újlenyomat olvasó. A hátlapon felül van a kamera, alatta a hozzá tartozó led segédfénnyel ami mellett a pulzusmérőt találjuk. A hangszóró rostélya a készülék hátulján, alul található és meglepően szépen, erőteljesen szól.
Egy nagy újítás, hogy a készülék IP67-es szabványú, tehát por és vízálló, egészen 30 percig bírja 1 méter mély vízben
A hátlapi borítás alatt találjuk a 2800mAh akkumulátort, mely nagyobb kapacitású az elődnél és sokkal tovább is bírja, remek akkuidővel büszkélkedhet az S5.
A többi specifikációra, tulajdonságra külön nem térnék ki, erre tökéletespéldául a You are not allowed to view links. Register or Login oldala.
A garanciát tekintve 2 évet kapunk a telefonra a You are not allowed to view links. Register or Login-tól (1+1), ami a You are not allowed to view links. Register or Login követően kitolható +2 hónappal.


Az alapcsomag tartalma: készülék+stereo headset(jó minőségű)+töltő fej+USB adatkábel.
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
N910F N4@BOC4 /  G920F S6@BOFJ

You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mycso

 • TOPIKGAZDA
 • ****
 • Hozzászólások: 1004
 • Nem: Férfi
 • Galaxy User
  • ez+az
 • Navigáció / Navigation: Navigon/Google
 • PDA: aláírás
 • PDA ROM: aláírás
Re: Samsung Galaxy S5 FAQ - GYIK
« Reply #1 Dátum: 2014, 04 27, 16:23:02 »
ART

Mi is az ART és mire jó?
Röviden: Android futtatási környezet, mely a dalvik futtatási környezetet hivatott felváltani, más metódussal dolgoznak, az ART elméletileg gyorsabbá és lag-mentesebbé teheti a rendszert.
Bővebben: You are not allowed to view links. Register or Login

A működő és egyelőre nem működő programok listája: You are not allowed to view links. Register or Login

Használatba vétele:
"You are not allowed to view links. Register or Login" --> Itt a "You are not allowed to view links. Register or Login"erre bökjünk rá 7x, ezután kiírja, hogy Fejlesztők lettünk.

Egy menüt visszalépve, találunk egy új opciót: "You are not allowed to view links. Register or Login", ezen belül a "Futtatási rendszer kiválasztása" opcióval tudjuk megadni, hogy You are not allowed to view links. Register or Login fusson a telefonunk.
Rányomva, a telefon újraindul.

Boot után (ez az első hosszadalmasabb lesz a megszokottnál), You are not allowed to view links. Register or Login jelenik meg előttük. Ekkor történik a rendszer átkonvertálása és ennek az ideje a telepített programok mennyiségétől függ, ha sok van, akkor percekig fogja csinálni. (célszerű egy tiszta rendszeren kipróbálni, babrálgatni)

videó
You are not allowed to view links. Register or Login

Ne ijedjünk meg, de ekkor szoftverfrissítést sem fogunk találni, sőt You are not allowed to view links. Register or Login az üzenetet kapjuk. És download módban a 'system status' "You are not allowed to view links. Register or Login"-ra vált, ám nem kell megijednünk, mert visszaállva az eredeti futtatási környezetre (Dalvik), ez a státusz ismét "You are not allowed to view links. Register or Login" lesz és természetesen elérhetőek lesznek a You are not allowed to view links. Register or Login is.
Bár ez van, akinél úgy működött, hogy Dalvik-ra való visszaállás után, még igényelt egy 'Factory resetet' (gyári visszaállítás).

You are not allowed to view links. Register or Login

Tehát nem okoz garanciális problémát és természetesen a KNOX flag-et sem változtatja.
N910F N4@BOC4 /  G920F S6@BOFJ

You are not allowed to view links. Register or Login