2024, 12 19, 17:20:37

Szerző Téma: LG G2 - Custom romok, kernelek - Frissítve - 2015.01.04.  (Megtekintve 229052 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető honda130

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: Android 4.4.2
Re: LG G2 - Custom romok, kernelek - Frissítve - 2015.01.04.
« Reply #4000 Dátum: 2016, 04 14, 09:17:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Telepítsd fel ezt:

így be tudsz lépni recoverybe.
Nagyon szépen tenkjú weri a macskát!
Király vagy. Jó Isten! Mennyi dolgot nem tudok én még!
Most meg elkezdtem feltenni egy Miui romot. Ezt: miui-4.2-4.5.19-ita-eng-zhn-spa.
Eddig régebben ez sosem ment fel. Most látszólag felment, nem tudom miért? A TVRP kiírta, hogy a zip fájl telepítése kész. Viszont a Reboot sistem után, pár beállítás után ezt írja ki: (670)Fastboot mode started.
Lesz ebből így valami? Kb. 2 perce áll itt a telefon.

Nem elérhető honda130

• PFC Fan
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: Android 4.4.2
« Reply #4001 Dátum: 2016, 04 14, 10:54:11 »
Nagyon szépen tenkjú weri a macskát!
Király vagy. Jó Isten! Mennyi dolgot nem tudok én még!
Most meg elkezdtem feltenni egy Miui romot. Ezt: miui-4.2-4.5.19-ita-eng-zhn-spa.
Eddig régebben ez sosem ment fel. Most látszólag felment, nem tudom miért? A TVRP kiírta, hogy a zip fájl telepítése kész. Viszont a Reboot sistem után, pár beállítás után ezt írja ki: (670)Fastboot mode started.
Lesz ebből így valami? Kb. 2 perce áll itt a telefon.
Rendben. KDZ volt a barátom. :)

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Huawei Mate 9
  • PDA ROM: MHA-L29C432B156
« Reply #4002 Dátum: 2016, 04 14, 13:35:41 »
már hegesztem is  :ok:
Itt egy kis videó a romról. Van néhány hibája pld: QSlide gomb,Betűk méret beállítás (ezt én javítottam, ha kell linkelem):

A javított LgEasySettings.apk:

Bemásolod a system\app\LgEasysettings mappába megadod neki a jogosultságot és újraindítod a telefont.

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
LG G2 - Custom romok, kernelek - Frissítve - 2015.01.04.
« Reply #4003 Dátum: 2016, 04 14, 19:30:51 »
Alakul az 5.4-es verzió:

:-)

Tapatalkkal küldve az én LG-D802 eszközömről

Nem elérhető hammerjoe

• PDA: HTC 10, LG G2 32GB, iPhone 4s 64GB, Sony Xperia Z2 Tab LTE, LG V700
  • PDA ROM: 1.30.401.1, D80220h, iOS 8.3, 23.0.1.A.0.167
« Reply #4004 Dátum: 2016, 04 14, 22:09:40 »
Skacok! Cloudy 3.3-ról hogy kell visszajönni? Sima KZD? Mert nem megy....
Aki másnak vermet ás,....... az tudja hol a gödör!

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
« Reply #4005 Dátum: 2016, 04 15, 06:38:45 »
Skacok! Cloudy 3.3-ról hogy kell visszajönni? Sima KZD? Mert nem megy....

Egy sima KDZ, abból is a 10E. Ha nem megy a Flashtool-al akkor próbáld ezzel:

Nem elérhető hammerjoe

« Reply #4006 Dátum: 2016, 04 15, 08:54:40 »

Köszi! Én is így emlékeztem, de nem akarja az igazságot......Na majd hátha azzal, amit linkeltél!  :ok:

Nem elérhető hammerjoe

« Reply #4007 Dátum: 2016, 04 15, 09:12:11 »

Teljes a siker!  :ok:
Érdekes, hogy a 10E képes mindent leölni a készülékről! Többször tapasztaltam magam is, csak most kihagytam volna ezt a lépést. Hiba volt részemről. De már javítva a hiányosságom! :D

Nem elérhető Morgós

• Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA: LG 2
  • PDA ROM: Tsunami X 1.5
« Reply #4008 Dátum: 2016, 04 15, 20:31:43 »
Sziasztok!

Szeretném kérdezni hogy ha Flashtool-al  KDZ-vel szeretnék Lolipopra frissíteni mert  a szoftververzióm D80220h-EUR-xx és alapból a telefon nem ajánlja fel a frissítést, okozhat e nekem ez nagy problémát vagy esetleg téglásítást.  Itt találtam 1 útmutatót hogy is kell  You are not allowed to view links. Register or Login , jó ez vagy valami jobb és prímább is akad.
Kérdezném még hogy érdemes e Lolira frissíteni, vagy nem ad annyival többet.

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
« Reply #4009 Dátum: 2016, 04 15, 20:35:19 »
Sziasztok!

Szeretném kérdezni hogy ha Flashtool-al  KDZ-vel szeretnék Lolipopra frissíteni mert  a szoftververzióm D80220h-EUR-xx és alapból a telefon nem ajánlja fel a frissítést, okozhat e nekem ez nagy problémát vagy esetleg téglásítást.  Itt találtam 1 útmutatót hogy is kell  You are not allowed to view links. Register or Login , jó ez vagy valami jobb és prímább is akad.
Kérdezném még hogy érdemes e Lolira frissíteni, vagy nem ad annyival többet.
A FAQ-ban leírt módon csinálod akkor tuti semmi gond nem lesz.

Idézet a FAQ-ból:

LG G2 Firmware frissítés

Egy LG G2 firmware frissítés messze NEM kezdőknek való, csak és akkor állj neki, ha tudod hogy mit csinálsz!

A hivatalos rom frissítésnek 4 módja van:

1. Beviszed a szolgáltatódhoz, vagy az LG-hez, és megmondod hogy para van, nem mered. Szépen elkérik a gari papírt, és 10 perc alatt rátolják a romot.

2. Van otthon a PC-den LG PC suite, LG Mobile Support Tool. Ez mutatja mit hogyan miért kell, ha nagy unalmadba rádugod a gépre szépen fogja a kezed, és végigvezet. Itt ugye ne számítsunk gyors ütemű fejlődésre, itt csak a régiónak megfelelő offisöl ápdét van.

3. Ugyanez OTA (Over The Air) módon, azaz wifin a telefon letölti a szoftvert, s elvégez mindent.

LG PC suite, LG Mobile Support Tool vagy OTA-ról érkező frissítést, TILOS rootolt és/vagy TWRP-vel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak az alábbi KDZ-s frissítést válasszuk.

Ha ez mégis sikerült, mert Te / vagy valaki rányomott, akkor vszínűleg bajban vagy, nyugi, remélem van kiút, kávé, szussza + nagy levegő, olvass tovább, ha valami kínai kérdezz nyugodtan.

4. KDZ-s telepítés, amivel olyan gyári LG G2-es fw raksz fel amit akarsz. Alább ez kerül bemutatásra. Ha rootolva vagy és el akarod tüntetni, a KDZ-s rom felrakása a végén egy Hard Reset, és szinte 99%-hogy volt root, nincs root. 

Ugye van egy szép ( vagy mégse? ) tulajdonsága a G2-esednek, mégpedig hogy nem kivehető az akksi. Ez nem kis jelentőséggel bír, főleg ha egy ilyen műveletnek nekiállsz. Ha egy folyamat elindul, akkor az biza elindult, Te azt manuálisan nem állítod meg. Így figyelj minden apróságra ami le van írva, linkekre, driverekre, mert rettenetesen könnyen elkaszálod a telefonodat, ami ugye még viccnek is horrorisztikus...

Officional Firmware letöltésnek több módja van: 
1. Itt sasolod a legfrissebbet: You are not allowed to view links. Register or Login

2. Eme két helyen nem a legfrissebbet, de a készülékednek megfelelőt tudod letölteni, az hótziher:

Mindkét helyen egyértelmű a dolog, telefon IMEI száma bepötyög, download.

3. Látogatod eme bejegyzést, ugyanis ha valami megjelenik linkelni fogom mint alább látod.

4. Rákérdezel a fórumon, és mi szépen javasoljuk a hármas pontot.

A legfrissebb magyar HU/HUNGARY_OPEN_16G romok D802-re:

Az hogy 16GB vagy 32GB tárhellyel rendelkezik a telefonod, jelen esetben már teljesen mindegy, rom felrakás szempontjából legalábbis. Még a 4.2.2 JellyBean-es időszakban volt aki a 16G romot rakta fel a 32GB készülékére, és csak 16GB tárhelyet kezelt a rom. Ez mára már teljesen megszűnt, mindenkét fajta 4.4.2 KitKat rom (16G, 32G) kezeli mindkét tárhellyel rendelkező telefont.
Magyarul a 16GB-osok nyugodt szívvel flashelhetik a 32GB romot, és természetesen fordítva is. A rom felépítése teljesen megegyezik.

Ami több mint fontos: Mindig csak a készülékednek megfelelő romot rakd fel! A G2-nek mint ahogy Tarsy kolléga fentebb írja, van több változata. D800/801/802/.... Rendkívül fontos hogy pl D802-re CSAK D802-es romot rakj, mert ha véletlenül rátolsz egy D800-asra valót, jóeséllyel tönkretetted a telefonodat!!!

Bárminek is nekiállsz, előbb menteni, menteni, menteni, Minden telefonon és belső SD-n lévő adatot mentsél!!!

Windows alatt mindent rendszergazdaként futtatunk (Jobb egér klikk, futtatás rendszergazdaként) + a vírusirtót tessék kikapcsolni a frissítés idejére a gépen, mert nem fogja engedni a folyamatot!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frissítés menete:

1. Ha nem ez az első manővered LG rom flash ügyben , előbb törölsz minden cullangot a gépről, előző LG-s mappákat, drivereket, korábbi flash tool zip-eket, mindent.

2. Telepíted ezt a drivert:  You are not allowed to view links. Register or Login

Ha ezzel a driverrel nem menne, ez a link mindig az elérhető legfrissebbet adja: You are not allowed to view links. Register or Login

3.  Letöltöd a gépre:  You are not allowed to view links. Register or Login

4. Kicsomagolod a Flashtool.zip-et az asztalon, majd a feltenni kívánt letöltött kdz-t ahogyan van belerakod/másolod a kicsomagolt mappába!

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

5. Futtatod a LGFlashTool2014.exe-t rendszergazdaként!

6. Kapsz egy ilyen ablakot, amit így állíts be, de valószínű már be lesz:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Csatlakoztatod a telefont, download módban: Kikapcsolt állapotban hangerő fel (ha 4.2.2 JellyBean-ed van hangerő le), ezzel egyidejűleg rádugod a gépre. Szemmel láthatóan beléptél download módba.

A fenti ablakba értelemszerűen betallózod a kdz fájlt.

Két lehetőség van alul - Normal Flash és CSE Flash.
A Normal flash - csak szimplán ráküldi a romot, az adatok megmaradnak, de ha ezt választjuk utána HardReset ajánlott!!
A CSE Flash - gyalul mindent, olyan lesz a teló mint újkorában, törli a belső SD-t is, elvégzi a HardReset-et!

7. Majd kapod ezt, ahol egyértelműen a Start-ra nyomsz: 

8. Ezután kapjuk ezt az ablakot. Előbb klikkelünk a ClearPhone Registry gombocskára, leokézzuk a felugró ablakát, majd beállítjuk így:

Fontos, hogy nézz le a tálcára, mert nekem pl. egyszer előbukkant, egyszer nem, csak ott pihent a tálcán!

9. Elindul a flash, kapsz egy ilyent, (lehet nem lesz ennyi kérdőjel):

Itt a lényeg, semmivel nem kell törödni, semmit nem kell nyomni, hadd dobálja a hibaüziket (van akinek dobálja van akinek nem, nem kell a PC-n nyomni semmit), ha ránézel a telefonra, látod az update elindult, ott kövesd a folyamatot!
Mikor a folyamat végigment a teló újraindul kétszer. Először nem szabad lehúzni, be fog lépni egy pillanatra a recoverybe, elvégzi a HardReset-et és bootol rendesen. Mikor látod a nyelv választást, lehúzhatod, bezárhatsz a PC-n mindent, rátetted a romot. Aki a CSE Flash-t nyomta annak itt rebootol (újraindul) még egyszer, semmi pánik.

Többen vannak akik bajba kerültek már, természetesen user error miatt.

- Ha custom rom felrakása nem sikerült,
- ha custom recovery felrakása nem sikerült,
- ha véletlenül törölted a system-et,
- ha véletlenül wipe-oltad az Internal Storage-t amin a custom rom volt, így nincs mit flahelni     

és mindemellett nem megy a fenti flashelés, akkor ugyanezt tedd egy JellyBean rommal, és jóeséllyel sikerülni fog.

HU/HUNGARY_OPEN_16G  =  You are not allowed to view links. Register or Login

Tesztelve eddig: Windows 7 32bit és 64bit, Windows 8 / 8.1 64bit -es rendszereken!

Hogy tisztában legyél a dolgokkal, néha nem árt tudni mit kell tenned baj esetén. Egy két életmentő link arra az esetre ha totál letégláztad, és jó példa arra hogy miért kell vigyázni egy romolással.

Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

Nem elérhető Morgós

« Reply #4010 Dátum: 2016, 04 15, 20:54:29 »
Pongi!

Köszönöm szépen. Ha valami nem tiszta úgyis kiabálok :-)

Nem elérhető Morgós

« Reply #4011 Dátum: 2016, 04 15, 21:10:50 »
Csak volna még 1 kérdésem.
D80220h-EUR-xx  tudsz adni linket ehhez a legfrissebb hivatalos verzióhoz, azaz lolipophoz
az akaszt ki hogy itt vodafonost irnak ott csak 20v-30 a ami megkülönbözteti a verziókat és még nem ástam bele magam mi mire is jó
Utoljára 2 éve a Samumat frissítettem  :-)

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
« Reply #4012 Dátum: 2016, 04 15, 21:17:12 »
Csak volna még 1 kérdésem.
D80220h-EUR-xx  tudsz adni linket ehhez a legfrissebb hivatalos verzióhoz, azaz lolipophoz
az akaszt ki hogy itt vodafonost irnak ott csak 20v-30 a ami megkülönbözteti a verziókat és még nem ástam bele magam mi mire is jó
Utoljára 2 éve a Samumat frissítettem  :-)
A FAQ-ban van link is.
De itt találsz a tipusnak megfelelő firmwaret. A 30f azt hiszem ami a legújabb. Ami 30-al kezdődik rom az lollipop.

Nem elérhető Morgós

« Reply #4013 Dátum: 2016, 04 15, 23:37:18 »
Köszi a segítséget
Már minden tiszta, csak ez a dög nem akar downloadba menni  >:(

Nem elérhető Nheo

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: LG
  • PDA ROM: LG
« Reply #4014 Dátum: 2016, 05 01, 16:53:51 »
Sziasztok.

Visszamennék KK-ra akku időt tesztelni.
Tudtok egy jó .zip-es 20H-s file-t?
Droidth-é sehol nincs már fent. Végül is 2 éve töltötte fel.
Esetleg ha vki elspájzolta...
Előre is köszi

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
LG G2 - Custom romok, kernelek - Frissítve - 2015.01.04.
« Reply #4015 Dátum: 2016, 05 03, 21:22:57 »
Sziasztok!
Cloudy G 3.3 van fent es eleg gyatra az akkuidom. Ha gyarit, vagy customot akarnek feltenn~, erdemes volna most elolrol kdzvel ujrahuzn9m, igaz?

Nem elérhető waszabi07

• LG Fan
  • PDA: Iphone 5
  • PDA ROM: IOS 9.3
« Reply #4016 Dátum: 2016, 05 06, 22:41:26 »
Sziasztok!
Cloudy G 3.3 van fent es eleg gyatra az akkuidom. Ha gyarit, vagy customot akarnek feltenn~, erdemes volna most elolrol kdzvel ujrahuzn9m, igaz?

Szerintem mindenképp érdemes.
Amúgy én most CM13-at használok, nagyon nagy kellemes csalódás, jó az akksi időm is és gyorsabb mint bármi más, kamera is egész jó.  Így elnézem azt a pár hiányzó programot.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #4017 Dátum: 2016, 05 08, 22:43:52 »
Szerintem mindenképp érdemes.
Amúgy én most CM13-at használok, nagyon nagy kellemes csalódás, jó az akksi időm is és gyorsabb mint bármi más, kamera is egész jó.  Így elnézem azt a pár hiányzó programot.
Azt irjak, h a wifi diskonnektal sleep alatt. Valoban igy van ez? Most akartam feltenni, de emiatt elbizonytalanodtam.

Nem elérhető moqs

• PDA: Samsung i9300
« Reply #4018 Dátum: 2016, 05 11, 14:28:33 »
Sziasztok!

Azt hiszem nagy bajban vagyok, szeretném a segítségeteket kérni.

Adott egy LG G2 (d802). CM12 volt rajta Clockworkrecovery vel. Szerettem volna frissíteni CM13-ra.  Felmásoltam rá a cm-13.0-20160418-SNAPSHOT-ZNH0EAO2NJ-d802. Szokásos módon factory reset, töröltem az összes cachet. Indítom a telefont újra és boot loopba lép. Megjelenik az LG logo majd eltűnik. Nagy nehezen sikerült belépnem a recoverybe úgy hogy az egyik ilyen felvillanásnál a power+ volume down-t megnyomtam mégegyszer. Haveromnak is hasonló volt az ugyanilyen telefonjával ezért installáltam a bootstack-d802-CAF-signed-et mert neki megoldott a problémát illetve az egyik youtube videon is azt ajánlották. Na most installálás után feljön az LG logo  és a képernyő tetején : Secure Booting Error! Cause: boot certification verify.

Valahogy még megtudnám menteni a telefont?
Előre is köszönöm a válaszotokat!

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
« Reply #4019 Dátum: 2016, 05 11, 14:31:28 »
Sziasztok!

Azt hiszem nagy bajban vagyok, szeretném a segítségeteket kérni.

Adott egy LG G2 (d802). CM12 volt rajta Clockworkrecovery vel. Szerettem volna frissíteni CM13-ra.  Felmásoltam rá a cm-13.0-20160418-SNAPSHOT-ZNH0EAO2NJ-d802. Szokásos módon factory reset, töröltem az összes cachet. Indítom a telefont újra és boot loopba lép. Megjelenik az LG logo majd eltűnik. Nagy nehezen sikerült belépnem a recoverybe úgy hogy az egyik ilyen felvillanásnál a power+ volume down-t megnyomtam mégegyszer. Haveromnak is hasonló volt az ugyanilyen telefonjával ezért installáltam a bootstack-d802-CAF-signed-et mert neki megoldott a problémát illetve az egyik youtube videon is azt ajánlották. Na most installálás után feljön az LG logo  és a képernyő tetején : Secure Booting Error! Cause: boot certification verify.

Valahogy még megtudnám menteni a telefont?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Flash tool-al tegyél fel egy stock romot lehetőleg a 10E-t. Az ujra írja a particiókat.

Nem elérhető moqs

« Reply #4020 Dátum: 2016, 05 11, 14:47:49 »
Flash tool-al tegyél fel egy stock romot lehetőleg a 10E-t. Az ujra írja a particiókat.

Szerintem elég nagy a gáz, mert ha hangerő fel + rádugom a gépre akkor semmit nem ír ki a telefon. Nem kellene feljönnie,hogy download mode?
Nagyon hasonló tüneteket produkál mint ami itt van leírva:

Nem elérhető moqs

« Reply #4021 Dátum: 2016, 05 11, 15:08:05 »
Elnézést, előbb elbénáztam. Sikerült a download mód.  Az E10 alatt a D80210E_00.kdz-ra gondolsz?

Nem elérhető moqs

« Reply #4022 Dátum: 2016, 05 11, 17:05:22 »
Köszi a segítséget. Sikerült felrakni a gyári 4.2.2-t. Utána root majd TWRP telepít.  A CM telepítésnél előszór legújabb TWRP-re frissítettem. Aztán bootstack , CM , Gapps és most megy a 6 os android.

Köszi még egyszer szép napot!

Nem elérhető waszabi07

• LG Fan
  • PDA: Iphone 5
  • PDA ROM: IOS 9.3
« Reply #4023 Dátum: 2016, 05 15, 13:58:01 »
Azt irjak, h a wifi diskonnektal sleep alatt. Valoban igy van ez? Most akartam feltenni, de emiatt elbizonytalanodtam.

Nekem itthon nem csatlakozik le soha a wifiről, legalábbis eddig nem vettem észre, pedig lassan fél hónapja ez van fent.

Nem elérhető arsenelupin

• PFC Fan
  • PDA: LG G2,Nexus 4
  • PDA ROM: valami folytán mindig 10E a vége :)
« Reply #4024 Dátum: 2016, 05 17, 13:54:19 »
hello Tarsy! t'om már viszonylag rég fözted ezt a Romot de most jutottam oda hogy feltegyem..sima,gyors nagyon  censored a minden,viszont egy dolog van h néha a navigácios sáv kap egy szürke csikot és csak reboot segit :shock: van rá esetleg vmi megoldás? tenkju :ok:
Új SlimSaber build véééégre elkészült kismillió beta teszt után(0917)!

megszenvedtem az én kevéske kis tudásommal, de csomót tanultam és sikerült komolyabb hibákat is orvosolni bla bla.

Változások  a 0902 óta
  • gyorsabb és pontosabb kamera - az életben nem lesz gyári rom szintű, de legalább nem olyan kotvány végre
  • Alacsonyabbra vettem a minimum fényerőt
  • Működik a kernelben a Franco Sound, a Kernel Adiutor-ban tudjátok állítani a hangszóró/füles/mik erősítéseket.
  • Az egyik teszter javította az értesítési sávon az akksi ikon elhelyezését.
  • Mocskos frissek vagyunk: android-5.1.1_r16
  • Slim Recent App Sidebar - ha slim recentset használsz a sima legutóbbak helyett, akkor lehet app indító sidebart csinálni. a recents beállításoknál ott vannak a beállításai ennek s
  • A hangerő panel alapból  nyitottra állítható
  • Temérdek fix és javítás a Slimsaberben és a külső CM repokban
  • még hívással kapcsolatos fix is (*)
  • nfc tile fix, ui tweak for more smoothneess etc.

Megjegyzések!
- A franco sound kernel adiutorból még ismeretlen okból ha hangerőre plusz egyet nyomsz nagyobbat utgrik fel a ang mint kéne, kicist utána vissza kell venni. A default beállítások miatt lehet. Nem zavaró dolog, attól még minden működik ahogy kell és beállíthtó.
- az összes legutóbbi alkalmazás bezárására való gombot csak akkor állítsd alulra, ha előtte a navbar magasságot átállítottad, vagy át és vissza gyárira, különben a navbar alá fog csúszni és nem lehet megnyomni. Ez ilyen már hatezer éve, én meg nem tudtam javítani.
-Kéretik Slim Gapps-ot használni You are not allowed to view links. Register or Login

Letöltés: