2025, 01 08, 01:04:14

Szerző Téma: OnePlus One - általános beszélgetés  (Megtekintve 92670 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: OnePlus One - általános beszélgetés
« Reply #350 Dátum: 2014, 12 04, 10:54:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi!
Lehet nem jól fogalmaztam, nincs nagy rutinom... :)
Arra menüre gondolok, amit a hangerő le + bekapcs gombokkal érek el... Ott már csináltam egy backupot, csak nem voltam biztos benne, hogy ez elég lehet. :)
Sebaj majd idovel belejossz. Ha recoverybol csinalsz mindenrol egy mentest. Az megfelel azzal mintha a szamitogepedet ghostolnad le.

Nem elérhető szabadgy

• Support-ER
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Re: OnePlus One - általános beszélgetés
« Reply #351 Dátum: 2014, 12 04, 13:40:55 »
Is is. Kijelzoje sokkal szebb mint a N5-e. Egyel tobb memoria es 64GB belso tar szemben a N5 16GB-javal. 7-9 ora SOT-ot bir igy nem kell naponta ketszer toltenem. Processzorba nem tul sok az elteres a ket vas kozott. 103571ft-ot meger.

Ami viszont ezeknel is fontosabb. Szinte ugyanolyan tamogatott a fejlesztok koreben mint a Nexus. Slim, Mahdi, Euphoria ROM-ok vannak ra es Franco kernel is. Csak, hogy a kedvenceimet emlitsem. Ezeken kivul van sok mas is.

Ha sikerült „belaknod” a vasat, és vannak már személyes tapasztalataid. lszi oszd meg a véleményed.
amiért ezt kérem. legalább 2 hónapig napi szinten olvastam a PH hozzászólásokat. Éppen a következő havi fizut vártam, hogy megrendeljem a telefont, aztán egyszer csak kijött (talán 38-as) az új verzió. és mindenki el kezdte írni a hibákat. Videó rögzítés sokszor még a 30fps-t se vitte, kijelző ki-be kapcsolások, kisebb-nagyobb összeomlások, stb.

persze amikor bekérdeztem, hogy akkor meséljenek már a hibákról mennyire általános vagy esetleg csak 1-1 szoftver okozza, akkor mindenki leoltott. holott olyan írások voltak, hogy pl. kijelzőt kikapcsolta, de csak 3 mp múlva kapcsolt ki, de a srác csak annyit mondtak, hogy „engem nem zavar”…. WTF?! aztán mindenki jött, hogy az akku idő, meg az akku idő…hol nem tojom le az akku időt. Olyan hibák mellett mentek el a srácok, amelyeknél az N4-et nekifutásból vágtam volna a falhoz. :)

Neten keringő beszámolók és youtube-s videók eléggé ambivalensek. Láttam én már kristálytiszta videót is, és vállalhatatlant is, plusz review-ot ,ahol az egekig magasztalták, de olyat is ahol megbánták a vételt.  Persze minden nagyban függ a felhasználó hozzáértésétől is, amit nem lehet mindig leszűrni a hozzászólásból. Szóval, pls… :)
tudom, tökéletes telefon nincs ,de azért kíváncsi lennék a véleményedre. :)

Illetve bárkitől szívesen fogadok beszámolót! :)
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #352 Dátum: 2014, 12 04, 13:56:59 »
Ha sikerült „belaknod” a vasat, és vannak már személyes tapasztalataid. lszi oszd meg a véleményed.
amiért ezt kérem. legalább 2 hónapig napi szinten olvastam a PH hozzászólásokat. Éppen a következő havi fizut vártam, hogy megrendeljem a telefont, aztán egyszer csak kijött (talán 38-as) az új verzió. és mindenki el kezdte írni a hibákat. Videó rögzítés sokszor még a 30fps-t se vitte, kijelző ki-be kapcsolások, kisebb-nagyobb összeomlások, stb.

persze amikor bekérdeztem, hogy akkor meséljenek már a hibákról mennyire általános vagy esetleg csak 1-1 szoftver okozza, akkor mindenki leoltott. holott olyan írások voltak, hogy pl. kijelzőt kikapcsolta, de csak 3 mp múlva kapcsolt ki, de a srác csak annyit mondtak, hogy „engem nem zavar”…. WTF?! aztán mindenki jött, hogy az akku idő, meg az akku idő…hol nem tojom le az akku időt. Olyan hibák mellett mentek el a srácok, amelyeknél az N4-et nekifutásból vágtam volna a falhoz. :)

Neten keringő beszámolók és youtube-s videók eléggé ambivalensek. Láttam én már kristálytiszta videót is, és vállalhatatlant is, plusz review-ot ,ahol az egekig magasztalták, de olyat is ahol megbánták a vételt.  Persze minden nagyban függ a felhasználó hozzáértésétől is, amit nem lehet mindig leszűrni a hozzászólásból. Szóval, pls… :)

PH no comment... Nincsenek a vassal ilyen hibak. 44S OTA-val a kijelzo erintesi hibak is javitva lettek.

Nem elérhető csonkasz

• Navigáció / Navigation: OnePlus One
  • PDA: OnePlus One
  • PDA ROM: 13.1.2-ZNH2KAS3P0-bacon
« Reply #353 Dátum: 2014, 12 04, 14:01:07 »

Kb másfél hónapnyi használat után azt mondom, hogy egy átlagfelhasználónak tökéletes. A többek által leírt hibákból nálam talán egy jelentkezett, de a 44S megoldotta azt is.
Igen, ahogy írták a PH fórumban már többször. Ha a fórumokat olvasgatod, csak a rossz dolgokkal találkozol. Mert én sem fogom leírni hetente egyszer sem, hogy OK minden. És hányan vannak még, akik ugyanígy vannak.

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
« Reply #354 Dátum: 2014, 12 04, 14:10:10 »
Kb másfél hónapnyi használat után azt mondom, hogy egy átlagfelhasználónak tökéletes. A többek által leírt hibákból nálam talán egy jelentkezett, de a 44S megoldotta azt is.
Igen, ahogy írták a PH fórumban már többször. Ha a fórumokat olvasgatod, csak a rossz dolgokkal találkozol. Mert én sem fogom leírni hetente egyszer sem, hogy OK minden. És hányan vannak még, akik ugyanígy vannak.
Nekem 3 hónap után sincs bajom, egyetértek csonkasz kollégával, legtöbbször csak a sírás részt veszik(ük) észre, és a csöndben lévő elégedett tulajok sokasága pedig láthatatlan. Mindegyik fórum azért van, hogy segítséget nyújtson, és persze beszélgessünk közös dolgokról, de ne tévesszen meg senkit, hogy ez vagy az a készülék rossz.

Nem elérhető KerryVTR

• PFC Fan
  • PDA: OnePlus 5T
  • PDA ROM: OxygenOS Open Beta 1
« Reply #355 Dátum: 2014, 12 04, 14:29:06 »

Az én véleményem nem annyira mérvadó, mert hétfő óta használom, ráadásul eddig az android is idegen volt számomra, de egyelőre nagyon pozitív csalódás. 6-7 éve iPhone-t használok, de mióta olvastam erről a telefonról, elkezdett érdekelni a dolog. A Samsung külsőre nem tetszik, és nem is akartam annyi pénzt szánni arra, hogy "csak" kipróbáljak egy androidos rendszert. Igaz nem is néztem tüzetesen körül. De ez elsőre megfogott.
Szóval amióta használatba vettem, már több ROM-ot feltelepítettem, és volt vele hiba, de ez csak egyszer, és nem tudom, hogy előjön-e valaha még. De én azt is inkább a ROM-nak tudnám be...
Most épp egy Mahdi 2.9 van rajta, és egyelőre ez jön be a legjobban külsőre. Van, ahol nem magyar a menü, de nem vagyok telhetetlen! :D A gyári ROM nem sokáig volt rajta, de csak a kíváncsiság miatt cseréltem le.
Az akku idejével egyelőre nekem nincs bajom, sőt, az Iphone 6 Plus-hoz képest sokkal jobbnak tűnik... Nekem ez egy fontos szempont, mert ha utazok, akkor nem szeretném, ha délutánra már nem tudnék telefonálni sem a telefonomról.
Nekem a kamera, illetve a képek minősége ami egy kicsit kétséges, de még nem volt lehetőségem napsütésben, jó fényviszonyok mellett használni. De ez nem annyira érdekel igazából, mert ez nem fényképezőgép, hanem telefon! :)
Még egy apróságot vettem észre, amikor az élő háttérképeket cserélgettem, hogy az amik benne vannak a ROM-ba, zökkenésmentesen futnak, de a playből szedtem le olyat, ami akadozott néha. Nem tudom van-e ennek jelentősége, én végül is nem használom ezeket, de kipróbáltam...
Alapvetően azt gondolom ez alatt a rövid idő alatt, hogy egy nagyon jó kis telefon, érdemes megvenni, bár még egyszer mondom, hogy nekem nem volt tapasztalatom másik androidos telefonokkal! Viszont elgondolkodtam, hogy el fogom adni az Iphone-t. :)
Aztán jöhet majd a 1+2! ;)

Nem elérhető KerryVTR

• PFC Fan
« Reply #356 Dátum: 2014, 12 04, 14:36:32 »
Kernelt illetően lenne egy kérdésem!

Ezt bármikor lehet telepíteni, vagy van egy sorrend, amikor kell?
Jelenleg egy Mahdi 2.9 ROM van a telefonon, és kipróbálnék másik kernelt. Van ehhez valami olyan, ami direkt ehhez van, vagy másik is jó hozzá? Mire kell kernel cserénél figyelni?
Próbáltam utánaolvasni a neten, de nem igazán jutottam dűlőre.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #357 Dátum: 2014, 12 04, 14:48:04 »
Kernelt illetően lenne egy kérdésem!

Ezt bármikor lehet telepíteni, vagy van egy sorrend, amikor kell?
Jelenleg egy Mahdi 2.9 ROM van a telefonon, és kipróbálnék másik kernelt. Van ehhez valami olyan, ami direkt ehhez van, vagy másik is jó hozzá? Mire kell kernel cserénél figyelni?
Próbáltam utánaolvasni a neten, de nem igazán jutottam dűlőre.
Barmikor cserelheto. CM ROM-hoz CM kernel kell AOSP-hez pedig AOSP. Franco fejleszti nindkettore. Mahdira AOSP-t kell feltenni. Ha veletlenul nem jo kernelt flashelsz nem indul a rendszer bootloopba kerulsz. Akkor sem kell panikolni, mert TWRP-ben megy az MTP tehat tudsz a vasra masolni meg ott van az ADB sideload is.

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
« Reply #358 Dátum: 2014, 12 04, 14:52:55 »
Plusz még a romot is újrarakhatod wipe-ok nélkül, az visszateszi a kernelt is, mahdi nowipe-os ráadásul, simán újratelepítés.

Nem elérhető KerryVTR

• PFC Fan
« Reply #359 Dátum: 2014, 12 04, 15:18:18 »
Köszönöm a segítséget! :)

Fel is tettem a Franco R34-et, de továbbra sem látom azt a menüt, ahol a processzor teljesítményét lehetne állítani... :/

Nem elérhető kosmoo

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Huawei P9 EVA-L09
  • PDA ROM: egyenlöre telekomos c150b141 :grrr
OnePlus One - általános beszélgetés
« Reply #360 Dátum: 2014, 12 04, 15:48:43 »
Multiromot nem hasznal senki?

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
« Reply #361 Dátum: 2014, 12 04, 16:05:52 »

Fel is tettem a Franco R34-et, de továbbra sem látom azt a menüt, ahol a processzor teljesítményét lehetne állítani... :/
Tedd fel boeffla kernelét és config appját, ott simán állítgathatod.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #362 Dátum: 2014, 12 04, 16:18:42 »

Kell hozza a kernel alkalmazasa is az FKU, Franco kernel updater.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #363 Dátum: 2014, 12 04, 18:35:41 »
Egy jo baratomnak egyszercsak megszunt a DT2W a 1+1-on. Neztem neki, de sehol nem talaltam erre vonatkozo beallitast. Full stock az egesz vas ugy ahogy van meg rootolva sincs. Mitol allitodhatott ez el? Hol lehetne visszakapcsolni? Egyeb gesztusok a zarkepernyon mukodnek, V-re elindul a vaku, kor rajzolasnal a kamera.

Nem elérhető kosmoo

« Reply #364 Dátum: 2014, 12 04, 19:38:23 »
Egy jo baratomnak egyszercsak megszunt a DT2W a 1+1-on. Neztem neki, de sehol nem talaltam erre vonatkozo beallitast. Full stock az egesz vas ugy ahogy van meg rootolva sincs. Mitol allitodhatott ez el? Hol lehetne visszakapcsolni? Egyeb gesztusok a zarkepernyon mukodnek, V-re elindul a vaku, kor rajzolasnal a kamera.
Valahol en lattam a beallitasokba majd vegigbongeszem ha lesz idom.
Kerdezz ra az xdan hatha tudnak vmi okosat

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #365 Dátum: 2014, 12 04, 19:46:26 »
Valahol en lattam a beallitasokba majd vegigbongeszem ha lesz idom.
Kerdezz ra az xdan hatha tudnak vmi okosat
Ok koszi annyira nem surgos. Megvarom mig megtalalod:-)

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
« Reply #366 Dátum: 2014, 12 04, 19:58:09 »
Mintha a képernyő beállításoknál lenne...

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: GMaps, Waze, Igo
  • PDA: OnePlus One A0001 Bacon
  • PDA ROM: DirtyUnicorns 8.1.0
« Reply #367 Dátum: 2014, 12 04, 21:04:02 »
Csókolom!

Beállítások / Kijelző & Fények / alulról a negyedik opció, azaz "Dupla érintésre felébresztés"
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #368 Dátum: 2014, 12 04, 21:05:36 »
Kérdés. Nem, nem fogok ilyet tenni, tökéletesen sok még az is amit most teljesít a gép...

DE: Létezik/lehet OC kernelt alá pakolni és ha igen, mi a plafon érték MHz-ben kifejezve amire lehet húzni cpu/gpu-t? :D  :p :shock:

Én még nem találtam.
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #369 Dátum: 2014, 12 04, 21:11:57 »
Csókolom!

Beállítások / Kijelző & Fények / alulról a negyedik opció, azaz "Dupla érintésre felébresztés"
Koszi Zagor:-)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #370 Dátum: 2014, 12 04, 21:22:11 »
A Lightflow alkalmazas mukodik 1+1-al? A fejleszto weboldalan nem talaltam errol semilyen informaciot.

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #371 Dátum: 2014, 12 04, 21:31:24 »
A Lightflow alkalmazas mukodik 1+1-al? A fejleszto weboldalan nem talaltam errol semilyen informaciot.
Először is, csak a poén kedvéért! :D

Másodszor. Lightflow:
Félig. RGB ledet jól kezeli bármilyen szín-sebesség tekintetében. Bill világítást nem kezeli, azt nem villantja notif esetén. A kameraledes villódzás működik. Most próbáltam pár módon a free verzióval. Email, hangouts, hívás, sms-re jelez. Még valami kedves kolega? :D  :taps:

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #372 Dátum: 2014, 12 04, 22:03:21 »
Először is, csak a poén kedvéért! :D

Másodszor. Lightflow:
Félig. RGB ledet jól kezeli bármilyen szín-sebesség tekintetében. Bill világítást nem kezeli, azt nem villantja notif esetén. A kameraledes villódzás működik. Most próbáltam pár módon a free verzióval. Email, hangouts, hívás, sms-re jelez. Még valami kedves kolega? :D  :taps:
Tokeletes! Koszonom a gyors reagalast. Nehezen valnek meg a Lightflow-tol. Nexuson alap, hogy a fontos alkalmazasaimnak ertesiteseit kulon szinnel jelezze a LED. A hardver gombok nem erdekelnek ugyis onscreen fogom hasznalni. Ket ev Nexus utan nem kellenek a hw gombok.

Nem elérhető kosmoo

« Reply #373 Dátum: 2014, 12 05, 07:51:50 »
Van 2 gmailes fiokom, ebbol az egyik fb is, a masik cyanogen fiok is plusz viber whatsapp.
A szemelyeknel kivalasztom hogy csak az egyik nevjegyeit mutassa, de a tarcsazoba az osszes nevjegynel megjelenik 3x annyi  csomo nev duplan triplan van.
Erre van valami megoldas?

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
« Reply #374 Dátum: 2014, 12 05, 08:04:12 »
Van 2 gmailes fiokom, ebbol az egyik fb is, a masik cyanogen fiok is plusz viber whatsapp.
A szemelyeknel kivalasztom hogy csak az egyik nevjegyeit mutassa, de a tarcsazoba az osszes nevjegynel megjelenik 3x annyi  csomo nev duplan triplan van.
Erre van valami megoldas?
Ez engem is zavar, de nekem működik a fiókra szűrés a névjegyeknél, a tárcsázónál nem, és a triplázásra sem találtam még gyógymódot. :(