Tegnapelotti es tegnapi kalvariam a telefonommal:
Tegnap reggel nezem miert nincs hangja a telefonomnak? Latom a jack bemenetben van valami. Nah mondom
a akkor kihuzasnal bennemaradt a dugo vege tegnapelott haveromnal. Tegnap szetszedes, majd masodszori szetszedesre, mert elsore mar feladtam, sikerult kiszedni a beletort veget. A masodik szetszedestol a bekapcsologomb meg is adta magat, valoszinuleg a kabel serulhetett meg. Sajnos a bekapcsolo gomb es a hangerogomb kabele forrasztva van az alaplaphoz, ugyhogy ha ezek bedoglenek elegge problemas lehet a cserejuk. Ezt anno az iFixit-esek is megmondtak a teardown videoban. Aztan mikor rajottem, hogy nem jo a bekapcsolo gomb gyorsan engedelyeztem a gesztus vezerlest, hogy legalabb ket koppra fel tudjam eleszteni a kijelzot. Nyarra kikapcsoltam, mert a nagy melegben eletrekelt a zsebemben a telefon:-D Aztan mentem haveromhoz sorozni ahol tegnapelott az eset is tortent. Telefon az asztalon, felveszem, mert irni akartam WhatsAppon, kop kop, semmi. Mondom haveromnak csorogj mar ram. Kikapcsolt az asztalon a vas. Remek akkor kuka. Csak a tobb mint 110 ezer uzenetemet sajnalom a WhatsAppban. Aztan par sor utan eszembejutott a forrasztas az alaplapon. A szamitogep alaplapjait is be lehet inditani ugy, hogy hozzaerinted a csavarhuzot a motherboard switch-nel amire radugod az elolapi gomb kabelet. Gondoltam
meg itt miert ne mukodne? Elsore rezzent egyet a vibramotor mint mikor beindul. Nah mondom ez mar jo jel. Csak biztos hideg a motor es szivato kell ra:-D Lecsatlakoztattam a flex kabeleket ketszer is majd vissza, na aztan beindult. Most azota megy rendesen:-) Szoval a kikapcsolo gombom banta az esetet.