Én egy barátomnak rendeltem most kínából telefont. Persze többe került, de az eladóval megbeszéltük hogy 65 dollárt ír rá és adott sázmlát is, hogy ebbne már benne van a DHL postadíja is. A vámon megfogták a telefont és a 65 dollár ugye kb 18ezer forint, erre kiszabtak 5000 forint áfát és még további 4ezeret "ügyntézés" címszóval. Ez utóbbi csak a DHL baromsága volt.. de a lényeg, hogy arra figyelj, hogy 150 euró fölötti csomagnál a csomag értékének 27%-ot kifizettetik veled, ÉS még valami illetéket is kérnek gratizba, ezt nemtudom mitől függ és mennyi. 150 euró alatt csak áfát fizettetnek. Szóval legjobb esetben is minimum 160 ezer forint lesz összesen, ha megrendeled. Plusz az a bizonyos illeték, ami nemtudom mi. Szánalom ez az ország. Legközelebb ha rendelek, ráiratom a csomagra, hogy 10 euro és kapja be a nav.
Hiaba iratod ra h 10 euro, ki fogjak bontani, bekerik az osszes doksit a rendelesrol utalasrol szamlarol stb.
En ezert inkabb nem mo-ra rendelem hanem ausztriaba, meg ha a szallitas 1-2 euroval tobb is.
Mas.
Ha valakit erdekel, elado lesz a telefonom.
Nem surgos, es nem mindenaron.
Mielott jon a 2 ki akarok probalni egy xiaomi dupla simest igy ezt eladom.
Megvan hozza minden gyari cucc, szamla stb.
Akit erdekel irjon es csinalok kepeket stb.
Nem akarok rajt nyerni sem de bukni sem, szoval korrekt ajanlatokat varok.
Egy szilikon tok van hozza amiben hasznalom meg folia a telon az elejetol fogva, azt cserelni kene mar mert karcos.
Nem igazan neztem utana mennyiert mennek hasznaltan, meg tobb mint 1 ev gari van ra, ha erdekel valakit ezt is megnezem pontosan.
Exodus van most rajt 5.1.1 de ha mas kell ra megoldhato.
Legyen az iranyar 90e?
Tapatalk-kal küldve az én A0001-el