2024, 11 27, 23:11:23

Szerző Téma: Samsung Galaxy S5 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 285230 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

sakab

• Vendég
Re: Samsung Galaxy S5 - Általános beszélgetés
« Reply #3125 Dátum: 2016, 09 13, 03:35:14 »
Sziasztok, jelenleg Phoenix romot hasznalok kb féléve tettem fel, viszont lassan esedékes a cseréje. Tudnátok javasolni valami új romot ill hozzá való kernelt ami bevált nektek aksi időbe, lagolas mentes stb. Igazaból átlagos mindenes felhasználásra, jaték net zene fotó stb.

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #3126 Dátum: 2016, 09 13, 09:10:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok, jelenleg Phoenix romot hasznalok kb féléve tettem fel, viszont lassan esedékes a cseréje. Tudnátok javasolni valami új romot ill hozzá való kernelt ami bevált nektek aksi időbe, lagolas mentes stb. Igazaból átlagos mindenes felhasználásra, jaték net zene fotó stb.

az a legjobb szerintem, fél év alatt vannak már frissítések, jelenleg a 13.6 a legújabb

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
  • PDA: SM-G903F
  • PDA ROM: G903FXXU1A018
« Reply #3127 Dátum: 2016, 09 15, 11:37:33 »
Jóreggelit!
Szeretnék egy kis nagy segítséget kérni ;) Eddig a probléma fel sem merült, de most megakadtam...
Szóval a telóm S5NEO..903F sajnos nem a sima S5 :P Ez nem hiszem, hogy befolyásolná a gondom.
A telón custom rom van, hála GLSMITH és RSTWINGO segítségének ;)
A rom WilNeoLitic.1.5.1.BPF1

Igazából most, hogy "lapozgattam" a telómban, vettem csak észre, hogy a "nagy varázslat" után az SD kártyám elérési útja, vagy nem is tudom hogy mondjam, de így néz ki: /storage/6E95-6944/ és az almappák..
Nade eddig, ha jól rémlik simán /storage/sdcard -volt..
Gyanítom ebből erednek a problémáim is, amiből eljutottam idáig.

Tök egyszerű dolog, felmásoltam 2 mp3 zenét az sd-re, és be akartam állítani csengőhangnak. ÉS akkor jött a "mi a pi..."
hangok és rezgések - csengőhang >ITT minden eddig hangom megvan, a 2 új nincs! Ezek után, ha rányomok a "hang az eszköz tárhelyéről" > egy villanás "hangválasztó leállt"".
OK, semmi gond, alapértelmezés töröl, van a telón még zenelejátszó.. hátha..
1. lépés, alapértelmezés VLC. - zene kiválaszt - lehetőség: beállítás csengőhangnak - VLC azt mondja, beállítva.  Öröm, megnézem a beállításokba a csengőhangom, semmi nem változott.
2. lépés vlc alapértelmezés törlés újabb próba a Poweramp -al. Ugyan ez, megnyitom a zenét - beállítás csengőhangként - öröm, 2 üzenet: csengőhang beállítva - nem lehet beállítani... és ennyi.

Letöröltem, ürítettem, újratelepítettem a gyári Samsung zenék progit.. az sem segített.. nova helyett indítottam a sima touch wiz-el, ugyan ez.. Úgyhogy itt ragadtam, új csengőhang nélkül :D :D :D

Ha tudjátok, mi a szőke megoldás - remélem pofon egyszerű - légyszi.. Olyan ne legyen, hogy újratelepít rom kernel meg minden :D :D :D
CSÓÓKK. puszmány, Adv.

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3128 Dátum: 2016, 09 15, 18:07:57 »
ööö.. a probléma.. szóval: root browserrel körül nézve a storage-re kattintva ilyen mappaszerkezetet látok:
-6e95-6944
-emulated
-enc_emulated
-self

ÉS valahol itt a probléma, mert pl. a gyári Samsung app az emulated-ben keresné a dolgokat, így a zenéket.
Míg pl. ha a vlc-vel nyitom meg ebből a menüből ugyan azt a zenét, akkor "nem lejátszható"

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: SGS9+ / SGS7edge
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
  • PDA ROM: Factory ROM (XEU) CSA2
« Reply #3129 Dátum: 2016, 09 15, 20:32:28 »
Telefon reboot meg volt a zenék felmásolása után? A gyári appok nem látják addig az új médiatartalmat amíg az nincs indexelve, így lejátszani se tudják. Az indexelés meg bootolás alatt fut le. Mihelyst látod Samsung Music alatt a dalokat, működnie kell/fog.

SmithS7edge

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3130 Dátum: 2016, 09 15, 21:02:18 »
Szia egyetlen! :D
Hát.. volt sok minden.. 3-4 újraindítás, meg amit el tudsz képzelni..sd kártya nélkül újra indítás, sd kártya formázás.. stb..stb..
Aztán meguntam, factory reset, és újraindítás..
NA azóta frp lock

Nem elérhető rstwingo

• TOPIKGAZDA
  • Androidos Bubus
  • Navigáció / Navigation: sygic
  • PDA: SM-N910C + SM-N960F/DS
  • PDA ROM: stock 6.0.1 + stock 8.1
« Reply #3131 Dátum: 2016, 09 15, 21:05:25 »
ööö.. a probléma.. szóval: root browserrel körül nézve a storage-re kattintva ilyen mappaszerkezetet látok:
-6e95-6944
-emulated
-enc_emulated
-self

ÉS valahol itt a probléma, mert pl. a gyári Samsung app az emulated-ben keresné a dolgokat, így a zenéket.
Míg pl. ha a vlc-vel nyitom meg ebből a menüből ugyan azt a zenét, akkor "nem lejátszható"

De ha a külső kártyára  /storage/6E95-6944/  csinálsz egy media\audio\ringtones\ mappát és abba másolod, akkor már a hangkiválasztásnál is ki tudod választani

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3132 Dátum: 2016, 09 15, 21:34:09 »
Szia Twingom!
Igen, csináltam ilyen mappát is!!Így is mindig leállt az alkalmazás, és semmit nem tudtam tenni..
DE mint az előbb írtam.. frp lock lett a vége, és még egy "kedves" felirat alul: dm-verification failed ..

Szóval 1. próba, kies3 - tipus és széria szám szerinti firmware újratelepítés...HA nem
2. odin, és a sam mobilról letöltött legutolsó firm... szurkoljatok ;)

Fogalmam sincs mitől szállt el...

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
« Reply #3133 Dátum: 2016, 09 15, 22:23:52 »
Szia Twingom!
Igen, csináltam ilyen mappát is!!Így is mindig leállt az alkalmazás, és semmit nem tudtam tenni..
DE mint az előbb írtam.. frp lock lett a vége, és még egy "kedves" felirat alul: dm-verification failed ..

Szóval 1. próba, kies3 - tipus és széria szám szerinti firmware újratelepítés...HA nem
2. odin, és a sam mobilról letöltött legutolsó firm... szurkoljatok ;)

Fogalmam sincs mitől szállt el...

Ha szimplán újraflasheled a mostani romod és utána nyomsz recoveryből factory resetet, akkor se múlik el?

Az emulated partíció a belső sd-re utal, míg a "6E95-6944" külső sd-re.

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
« Reply #3134 Dátum: 2016, 09 15, 23:20:51 »
Advanceke által felsorolt megnevezéseket nekem a 6.0-ás android használja S7 edge-n. Sanszos, hogy a varázslat kevert be valamit.

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3135 Dátum: 2016, 09 18, 12:50:06 »
Helloka mindenki ;) :D
Szia Smithem ;) Nem, sajna nem jött be egyik sem, mármint se factory reset, se újra flash..csak download módban volt hajlandó egyáltalán bekapcsolni a telo, az odinnal csak félig ment el a telepítés, és ott megállt.. vagy 3 szor próbáltam.. röpke 3 órán keresztül..

Szóval az első verziós megoldás bejött!! BÁR nem értem hogy!!!MERT a Kies3 elindítását követően, azt írta ki, hogy nem támogatott eszköz, illetve nem is lát eszközt.. HA rákattintottam a megerősítés gombra, kilépett a progi.. Így 4. próbálkozásra, telefon rádug, kies elindít, hibaüzenet ablaka csak félretol!, és folytattam a típus/szériaszám szerinti firmware frissítést választva... Kb 5 perc alatt felment, teló újraindult, és minden csilli-villi lett :D lett...teló bekapcsolt, beállítások, minden megvolt.

Ezek után(mivel a kies régebbi cuccot tett fel) a Sammobilról leszedtem EZT: You are not allowed to view links. Register or Login és feldobtam a telóra. Még puccosabb lett minden :D aztán jól megrootoltam, és táráámm mindenem működik, mint eddig!

1. a csc ország nem tudom miért lett Bulgaria...
2. a wifi érezhetően gyengébb, mármint a jel vétele, mint a custom romnál volt
3. a grafika láthatóan rosszabb. mint a custom romnál volt
4. a hang sokkal halkabb- hangszórón mint a custom romnál volt

Hirtelen ennyi.. de most már bátrabban "customolgatok"...NEM mintha lenne újabb, vagy más erre a telóra...

Puszi drágáim.

Nem elérhető rstwingo

• TOPIKGAZDA
  • Androidos Bubus
« Reply #3136 Dátum: 2016, 09 18, 15:44:19 »
Szia Smithem ;) Nem, sajna nem jött be egyik sem, mármint se factory reset, se újra flash..csak download módban volt hajlandó egyáltalán bekapcsolni a telo, az odinnal csak félig ment el a telepítés, és ott megállt.. vagy 3 szor próbáltam.. röpke 3 órán keresztül..

Szóval az első verziós megoldás bejött!! BÁR nem értem hogy!!!MERT a Kies3 elindítását követően, azt írta ki, hogy nem támogatott eszköz, illetve nem is lát eszközt.. HA rákattintottam a megerősítés gombra, kilépett a progi.. Így 4. próbálkozásra, telefon rádug, kies elindít, hibaüzenet ablaka csak félretol!, és folytattam a típus/szériaszám szerinti firmware frissítést választva... Kb 5 perc alatt felment, teló újraindult, és minden csilli-villi lett :D lett...teló bekapcsolt, beállítások, minden megvolt.

Ezek után(mivel a kies régebbi cuccot tett fel) a Sammobilról leszedtem EZT: You are not allowed to view links. Register or Login és feldobtam a telóra. Még puccosabb lett minden :D aztán jól megrootoltam, és táráámm mindenem működik, mint eddig!

Hirtelen ennyi.. de most már bátrabban "customolgatok"...NEM mintha lenne újabb, vagy más erre a telóra...

Puszi drágáim.

Szia

Ha megfogadod , ha a teló nagyon rosszalkodik, akkor mindig 4 fájlosat PIT fájlal és reparticionnal

NE a sammobilról tölts le, hanem a samfirmel letudod tölteni az eredeti legutolsó 4 fájlosat

A kies azért irja ki a nem kompatibilist, mert kiakarják vezetni és a helyette levő Smart Switch PC-t akarja használtatni, igaz azzal is ugyan azt megtudod csinálni mint a KIES-sel

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
« Reply #3137 Dátum: 2016, 09 18, 16:08:00 »

Puszi drágáim.

Szia Szöszink!

1. azért lett Bulgária, mert multi-csc-s romok ezek, ez az alapértelmezett benne.
2-3. leginkább pont csc függő, azaz ország függő lehet,
4. de a custom rom speciális beállításokkal van ellátva.

Szóval mindenről a gyári szoftver tehet :D (sima S5-nél nekem is ez volt)

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3138 Dátum: 2016, 09 19, 10:58:41 »
Hellóó Srácaim! :D
Köszönet a szösz tanítást :D
A 4 file-os dologról már olvastam.. de azt még egyszer sem csináltam.. és nem tudom hogy működik..

Google a barátom :D gondolom ez az : You are not allowed to view links. Register or Login  hát.. még tanulmányozom.. olvasom a fórumot.. azért nem olyan egyértelmű..

Aztán.. természetesen megvan a smart switch is, legközelebb.. ha lesz "legközelebb"" :D :D akkor megpróbálom azzal!
A CSC-kódon tudok én magam állítani régió/ország kódot, ha már multi?? vagy ez már bulgár marad :P ? :D ESETLEG ötlet az xda-forumos custom romon kívül másra??! Mert bár keresgéltem.. de végeredményként mindig ide jutottam :http://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/general/how-to-t3298654 ...

De nem erőltetem..ha nincs hozzá.. nincs.. mire megint telefont cserélek.. lesz s6neo, vagy s7neo :D :D :D  és cseszhetem hihi...

Lényeg, tanulmányozzam, ezt a 4 file-os repartos.. "izéét" :D :D :D ééss.. és hogyan tovább :P

Kösszenet, puszka , szösszenet ;)

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3139 Dátum: 2016, 09 19, 11:39:44 »
..hhmm..
csak érdekesség.. vagy érdeklődnék inkább, mert ezt a sok betű/szám kombinációt nem értem..
1. You are not allowed to view links. Register or Login ez a samu update szerinti jelenlegi legfrissebb firm-em... PDA: G903FXXU1BPF4 CSC: G903FOXX1BPF2

2. ami most fent van: G903FXXU1BPF4_G903FOXX1BPF2_G903FXXU1BPD3_HOME.tar.md5

3. amit a samfirm letöltött:  G903FXXU1BPD4_G903FVFG1BPD5_G903FXXU1BPD4_HOME.tar

szóval a G903FOXX1BPF2_G903FXXU1BPD3 és a G903FVFG1BPD5_G903FXXU1BPD4 a különbség :D EZEK MIK

Pusszantás :(

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3140 Dátum: 2016, 09 19, 13:34:15 »
csak én :P

Szóval felraktam a samfirm által letöltött firm-et..
Minden faxa, minden "jó", csak nincs eredeti csc kód, illetve egyfolytában bevillan valami android alkalmazás leállt, de nem tudom elolvasni mi az, mert éppcsak bevillan.. de egyfolytában..
szóval egyelőre megy vissza a "bulgár".. aztán majd látom mit mondtok ;)
Pusz.

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
« Reply #3141 Dátum: 2016, 09 19, 15:01:41 »
Szia Szöszi!

PDA: G903FXXU1BPF4 a kiemelt rész a lényeg. Minél hátrébb van az ABC-be az a 3 betű, annál frissebb. Tehát a "bolgár" szoftver a legújabb.

CSC kód váltáshoz töltsd le ezt: You are not allowed to view links. Register or Login

3 csíkos menü -> Egyéb eszközök... -> CSC Átállító (Root) (Utána még meg kell erősíteni, hogy ezt akarod, mert visszaáll a telefon gyári állapotra.)

Még egy kis kiegészítés a verziókhoz:
G903FXXU1BPF4_G903FOXX1BPF2_G903FXXU1BPD3_HOME.tar.md5 a fájlnév

Első rész a PDA, ennek a verziója BPF4. Második rész a bootloader verziója: BPF2. A harmadik rész a CSC verziója: BPD3. Ebből a PDA és a bootloader verziója lényeges, a CSC-n nem sok minden múlik.
Mint látható a fenti példában, nem feltétlenül tölti le a SamFirm a legújabb verziót, így a helyedben nem erőltetném ;)

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
Re: Re: Samsung Galaxy S5 - Általános beszélgetés
« Reply #3142 Dátum: 2016, 09 19, 15:40:32 »
csak én :P

Szóval felraktam a samfirm által letöltött firm-et..
Minden faxa, minden "jó", csak nincs eredeti csc kód, illetve egyfolytában bevillan valami android alkalmazás leállt, de nem tudom elolvasni mi az, mert éppcsak bevillan.. de egyfolytában..
szóval egyelőre megy vissza a "bulgár".. aztán majd látom mit mondtok ;)
Pusz.

Csinálj egy gyári visszaállítás. Szerintem utána jó lesz.

Tapatalk-kal küldve az én SM-G935F-el

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető rstwingo

• TOPIKGAZDA
  • Androidos Bubus
« Reply #3143 Dátum: 2016, 09 19, 17:12:22 »
..hhmm..
csak érdekesség.. vagy érdeklődnék inkább, mert ezt a sok betű/szám kombinációt nem értem..
1. You are not allowed to view links. Register or Login ez a samu update szerinti jelenlegi legfrissebb firm-em... PDA: G903FXXU1BPF4 CSC: G903FOXX1BPF2

2. ami most fent van: G903FXXU1BPF4_G903FOXX1BPF2_G903FXXU1BPD3_HOME.tar.md5

3. amit a samfirm letöltött:  G903FXXU1BPD4_G903FVFG1BPD5_G903FXXU1BPD4_HOME.tar

szóval a G903FOXX1BPF2_G903FXXU1BPD3 és a G903FVFG1BPD5_G903FXXU1BPD4 a különbség :D EZEK MIK

Pusszantás :(

Amit a samfirm letölt az a legutolsó romod vagyis a legfrissebb
és igen csinálj utána egy recoveryben egy full wipet és rendesen fog működni

samfirm használata magyarul  You are not allowed to view links. Register or Login
legfrissebb samfirm  You are not allowed to view links. Register or Login  > telódra beállítva

nálam ezt hozza a samfirm SM-G903F XEH  >> G903FXXU1BPF4/G903FOXX1BPF2/G903FXXU1BPD3/G903FXXU1BPF4

nem tudom nálad hogy hozott mást ki

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3144 Dátum: 2016, 09 19, 17:36:28 »
:D :D Hy Drágáim!!
Na lassan összeáll a szösz rálátás a segítségetekkel!!!

Csak hogy tovább fokozzam... elegem lett, és ráengedtem a smart switch-et, hogy csináljon gyári firm-et.. Csinált, egy harmadik fajtát.. újabbat, mint a kies3, de régebbit, mint a sammobilos  :P újrakonfigolom.. aztán.. meglátom.. tegyek-e még fel valamit.. vagy tök mindegy..
Annyi csak, hogy az elvileg legutolsó sammobilos firm jobb lehet, mint amit a smárt tesz fel??!!

Pusz.

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #3145 Dátum: 2016, 09 19, 17:42:08 »
AHAA!! TWINGO!!! Bakker... Azért, mert én a régió kódhoz VDH-t írtam.. nem XEH-t!!! Na akkor még egyszer :D

sakab

• Vendég
« Reply #3146 Dátum: 2016, 09 20, 10:46:45 »
az a legjobb szerintem, fél év alatt vannak már frissítések, jelenleg a 13.6 a legújabb

Feltettem javaslatodra a 13.6ot...nincs ujlenyomat...kezdhetem előről
Kérdés akkor újra... melyik a legjobb rom aksi időbe gyorsaságba stabilitásba ami támogatja az ujlenyomatot es a pulzus mérést?

sakab

• Vendég
« Reply #3147 Dátum: 2016, 09 20, 11:09:43 »
Vissza szeretném tenni kezdésként a gyári stock romot odinnal, és akkor onnan jönne a root twm custom
Megtaláltam korábbi hsz-ek között ezt a linket:

Kérdésem az lenne, hogy gyári Tmobilos 900F hez miket szedjek le? Knox meg a többi már nem izgat mert nincs rajta gar.
Csak met  CP_G900FXXU1POJ1.tar.md5,  CP_G900FXXU1POI2.tar.md5, CP_G900FXXU1POH1.tar.md5 ilyenek vannak ugye POJ, POI, POH,  valaki bemásolná nekem mind 3 ból h mit kellene feltelepítenem?

Illetve egy ODINos rootot és CWM-et is kérhetnék ha nem vagyok pofátlan?  :oops:
Köszönöm előre is

Nem elérhető glsmith

• PFC Fan
« Reply #3148 Dátum: 2016, 09 20, 14:56:38 »
Ha jól sejtem már custom ROM van a telefonon. (kezdésnek: nem ez a téma helye, eggyel lejjebb kellene írni)
Ha ez meg van, akkor felesleges mind a gyári ROM, mind a custom recovery, mert már fent az utóbbi. Elég ott flashelni az új ROM-ot, factory reset, bootloader meg modem flashelés ODIN-ból és kész is vagy.

sakab

• Vendég
« Reply #3149 Dátum: 2016, 09 22, 09:44:26 »
Na sikerült felvarázsolni az xxx No limits 5.4-et. Belaktam első benyomásom, hogy gyors pörög szép, viszont az aksit jobban eszi mint elötte a Phoenix. A g900F hez Boeffla kernelt honnan tudnám leszedni és odin-ba hova kell tallozni?
Amugy érdekes módon ugyan ez jelentkezett nálam is, mint amit nem rég irt itt valaki, hogy már ás elérhetőge van az SD kártyának valami szám és pl foldermount-ba nem tudom az istennek se hozzá adni a játékokat, Torrent kliensnél szintén nem tudom kiválasztani mint cél mappa...látja látja kiválasztani ki tudom de ahogy leokézom hibával kidob. eléggé bosszantó