Gondoltam, hogy nem miattunk fog csődbe menni a samu. De példának okáért szép is lenne, ha pl egy PC nél ugyan ezt megcsinálnák. Csak a gyártó által készített file kezelővel tudnánk csak másolni. Ha meg rendszergazdaként használom a gépet, ugrik a gari...
Nem hiszem, hogy root miatt bizonyíthatatlan lenne a hiba forrása. Pl rootolom a készüléket, és egy strandolás alkalmával beázik a kütyü. Csak azért úszott a gari, mert szoftveresen változtattam rajta?...nonszensz.
Különbséget kéne tenniük. Pl ha processzor túlhúzás miatt elfüstöl, akkor no gari, fizess, ha balfxxx voltál. Beázásnál meg mind1 van e root.
Elvileg a knox miatt kormányzati mobilnak is alkalmas a készülék. Szerintem egyedül a presztizs miatt ragaszkodnak hozzá. Még jó, hogy ezt is feltörték, mint a blackbarryt
Abszolút egyetértek. Ez a hozzáállás PC-nél elképzelhetetlen a root vonatkozásában, sőt fel sem merül.
Egyébként volt már info arról, hogy valami EU direktíva miatt engedni kellene a rootot, sőt megmaradó gari mellett. De hogy ezt hogyan tudod érvényesíteni, az jó kérdés. Talán az Unió se nagyon törődik vele, nem akarja betartatni, vagy nemigen fordul senki a megfelelő szervéhez.
Ehelyett azt lehetett olvasni, ha a gyártóhoz fordulsz a root engedélyezéséhez, akkor oké, de egyben le kell mondj a gariról is. Akkor már egyszerűbb kapásból feltenni akár egy knoxugratós megoldást.
Erre most még rátesz a Google a Nyalókával a zárt bootloader és még több SELinux funkció alkalmazásával.
A biztonságnak használhat, de előre jelezték, hogy ez lesz. Ha jól elterjed az Android a készülékgyártók közreműködésével, akkor a Google később már diktál és nem enged annyi rugalmasságot. Lassan a felületet se nagyon szabhatják át.