2025, 01 09, 22:53:38

Szerző Téma: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés  (Megtekintve 167739 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Gunar

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: SG Tab2-7"
  • PDA: nincs
  • PDA ROM: nincs
Re: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés
« Reply #1700 Dátum: 2015, 10 26, 20:41:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ezekkel a paraméterekkel fogsz tudni romot flashelni-de kell hozzá két dolog:
-bootloader unlock
-custom recovery (TWRP)
Ez egyfajta minimum, ha többet akarsz (CID, MID átírás, firmware flash, firmware downgrade..., akkor S-OFF is kell).
You are not allowed to view links. Register or Loginnézz körül!
Ha nem függő akkor nekem elég is lenne egy nem Telstra gyári rom ha lehet 5.0.1 feletti, de nézetem az XDA-n csak nem leltem mást mint custom-okat, a bootloader unlock-hoz feltétlen kell az S-OFF? A TWRP-hez meg root nem?
Gondolom itt nem megy a rom.zip (gyári) rámásolva pl SD-re és recovery-ből flashelni?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #1701 Dátum: 2015, 10 26, 20:52:53 »
Szia! Köszi szépen!
Amikor kikapcsolt állapotból a hang-le + power-t nyomom akkor bejön egy fehér alapú képernyő és azon mindenféle fastboot, hboot ,stb dolgokat és onnan lehet a recovery-be is bejutni, csak nem vágom mi ez a sok minden (a recovery-n kívü ami ugye ismerős :)l) Ezeknél nem megy az SD-ről rom.zip telepítés?
Ja és azt meg el is felejtettem hogy magyarul sem tud szegény, de lehet hogy csak ezzel a rommal.
A Power és a Hangerő le gomb nyomásával valóban bejuthatsz a bootloaderbe.
Két módot érsz el:ez a Fastboot és a Hboot .
A Fastboot mód az, amiben a fastboot parancsok működnek, a hboot-módból tudsz recoverybe lépni, ill. S-OFF mellett innen lehet gyári szoftvert tartalmazó zipet is telepíteni... ;)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1702 Dátum: 2015, 10 26, 20:55:36 »
Ha nem függő akkor nekem elég is lenne egy nem Telstra gyári rom ha lehet 5.0.1 feletti, de nézetem az XDA-n csak nem leltem mást mint custom-okat, a bootloader unlock-hoz feltétlen kell az S-OFF? A TWRP-hez meg root nem?
Gondolom itt nem megy a rom.zip (gyári) rámásolva pl SD-re és recovery-ből flashelni?
A szolgáltatói lock más dolog, ahhoz nem lesz elég sem az unlock, sem az s-off. Próbáltad már, hogy működik-e magyar kártyával???
A bootloader unlock (és a root jogosultság) feltétele az s-off-nak (és nem fordítva).

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1703 Dátum: 2015, 10 26, 20:57:39 »
A Power és a Hangerő le gomb nyomásával valóban bejuthatsz a bootloaderbe.
Két módot érsz el:ez a Fastboot és a Hboot .
A Fastboot mód az, amiben a fastboot parancsok működnek, a hboot-módból tudsz recoverybe lépni, ill. S-OFF mellett innen lehet gyári szoftvert tartalmazó zipet is telepíteni... ;)
Igen és az S-OFF ha jól tudom 25 dodo, vagy lehet máshogyan is?
Még nem mert vhol eltűnt a nanoSIM kártyám, ha lockos akkor tudunk vele vmit mókolni?
Meglett nem lockos hála az Istennek, 1 gonddal kevesebb!  :taps:

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1704 Dátum: 2015, 10 26, 21:03:59 »
Igen és az S-OFF ha jól tudom 25 dodo, vagy lehet máshogyan is?
Még nem mert vhol eltűnt a nanoSIM kártyám, ha lockos akkor tudunk vele vmit mókolni?
1. Igen, csak a You are not allowed to view links. Register or Login működik. Jól tudod, 25 USD az ára...
2.Nem egyszerű, főleg, hogy nem magyar a szolgáltató...Olvass itt>You are not allowed to view links. Register or Login!

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1705 Dátum: 2015, 10 27, 14:55:02 »
1. Igen, csak a You are not allowed to view links. Register or Login működik. Jól tudod, 25 USD az ára...
2.Nem egyszerű, főleg, hogy nem magyar a szolgáltató...Olvass itt>You are not allowed to view links. Register or Login!
Mondom baj van velem, ez a Sunsihne hogyan is működik? Csak mert a linken találtam 2db .apk-t letöltöttem őket és fel a telóra, de itt megakadt a "fogaskerék" mert semmit nem csinál, nem akar még lé-t sem

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #1706 Dátum: 2015, 10 27, 18:27:17 »
Mondom baj van velem, ez a Sunsihne hogyan is működik? Csak mert a linken találtam 2db .apk-t letöltöttem őket és fel a telóra, de itt megakadt a "fogaskerék" mert semmit nem csinál, nem akar még lé-t sem
Felteszel egy gyári romot rootolod felteszed csak a Sunshine alkalmazást és elinditod. Gyári rom kell hozzá amit rootolsz. Menni fog.
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1707 Dátum: 2015, 10 27, 19:02:54 »
Felteszel egy gyári romot rootolod felteszed csak a Sunshine alkalmazást és elinditod. Gyári rom kell hozzá amit rootolsz. Menni fog.
Köszi! Tenném én de honnan és hogyan? Mindenhol csak főzöttet találtam és eddig azt olvastam csak bootloader nyitás után az meg csak S-OFF-al megy szóval nem kicsit vagyok már elveszve ezekben. Ez az első HTC a kezemben a samukon, xperiákon progival bármit, itt meg van annyi "ezt csak azzal, azt csak ezzel" hogy ki sem látok mögülük.  :shock:
Légyszi vmi abszolut alapfokon segíts az elsőnél, utána már csak belejövök.  :ima:

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1708 Dátum: 2015, 10 27, 22:15:47 »
Ennyire béna vagyok, már lemondtatok róla hogy megértsem a HTC mikéntjét?
Csak mert az XDA-n régebben adott vasaknál fent voltak a gyári hivatalos romok külön és a customok megint máshol gyűjtve. Most én ilyent pl nem leltem ehhez.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1709 Dátum: 2015, 10 27, 22:36:53 »
Köszi! Tenném én de honnan és hogyan? Mindenhol csak főzöttet találtam és eddig azt olvastam csak bootloader nyitás után az meg csak S-OFF-al megy szóval nem kicsit vagyok már elveszve ezekben. Ez az első HTC a kezemben a samukon, xperiákon progival bármit, itt meg van annyi "ezt csak azzal, azt csak ezzel" hogy ki sem látok mögülük.  :shock:
Légyszi vmi abszolut alapfokon segíts az elsőnél, utána már csak belejövök.  :ima:
OK, leírom újra ::) :
"A bootloader unlock (és a root jogosultság) feltétele az S-OFF-nak (és nem fordítva)."
Ergo nem kell s-off a bootloader unlock-hoz, ellenben az S-OFF-hoz kell az unlock. Capice? ;)
Htcdev.com-on nyisd a bootloadert, tegyél fel utána egy TWRP-recovery-t, lépj bele és készíts egy nandroid mentést. Az sosem árt... :)
Aztán lépj ki a recoveryből (restart system)>meg fogja kérdezni, hogy akarsz-e root jogot. Naná, hadd menjen!
Utána, ha bebootolt a rendszer a Play-ről szedd le valamelyik superuser appot (pl.ezt>You are not allowed to view links. Register or Login).
Állítsd be az appot, aztán mehet az S-OFF.
Az először nem kér pénzt, csak futtat egy tesztet. Ha minden OK, akkor lehet csengetni a 25 USD-t.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1710 Dátum: 2015, 10 27, 22:37:50 »
Ennyire béna vagyok, már lemondtatok róla hogy megértsem a HTC mikéntjét?
Csak mert az XDA-n régebben adott vasaknál fent voltak a gyári hivatalos romok külön és a customok megint máshol gyűjtve. Most én ilyent pl nem leltem ehhez.
Nem gyári van most fenn? :hmm:

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1711 Dátum: 2015, 10 27, 22:45:08 »
OK, leírom újra ::) :
"A bootloader unlock (és a root jogosultság) feltétele az S-OFF-nak (és nem fordítva)."
Ergo nem kell s-off a bootloader unlock-hoz, ellenben az S-OFF-hoz kell az unlock. Capice? ;)
Htcdev.com-on nyisd a bootloadert, tegyél fel utána egy TWRP-recovery-t, lépj bele és készíts egy nandroid mentést. Az sosem árt... :)
Aztán lépj ki a recoveryből (restart system)>meg fogja kérdezni, hogy akarsz-e root jogot. Naná, hadd menjen!
Utána, ha bebootolt a rendszer a Play-ről szedd le valamelyik superuser appot (pl.ezt>You are not allowed to view links. Register or Login).
Állítsd be az appot, aztán mehet az S-OFF.
Az először nem kér pénzt, csak futtat egy tesztet. Ha minden OK, akkor lehet csengetni a 25 USD-t.
OK! Köszi szépen!
Itt voltam megkeveredve a bootnyitásnál, azt hittem az a htcdev már nem élő mód és mással kell mert volt a gyikban a nyitás S-OFF-al dev nélkül. De így akkor már kezdem látni a fényt az alagút végén.  :ok:
A mostani rom az ausztrál Telstra romja és 5.0.1, lehet még ezzel is kell mókolni igaz?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1712 Dátum: 2015, 10 27, 22:50:58 »
OK! Köszi szépen!
Itt voltam megkeveredve a bootnyitásnál, azt hittem az a htcdev már nem élő mód és mással kell mert volt a gyikban a nyitás S-OFF-al dev nélkül. De így akkor már kezdem látni a fényt az alagút végén.  :ok:
A mostani rom az ausztrál Telstra romja és 5.0.1, lehet még ezzel is kell mókolni igaz?
Persze.
Nyisd a bootloadert, tedd fel a TWRP-t, rootold a készüléket és mehet a sunshine reggae! :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1713 Dátum: 2015, 10 27, 22:52:56 »
Persze.
Nyisd a bootloadert, tedd fel a TWRP-t, rootold a készüléket és mehet a sunshine reggae! :D
Ha megvan az S-OFF, akkor azzá alakítod, amivé akarod. ;)

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1714 Dátum: 2015, 10 27, 23:19:13 »
Persze.
Na itt a bibi mert vhol hibázok, ugyanis ezt kapom:

ebből:
< Please cut following message >
(bootloader) <<<< Identifier Token Start >>>>
(bootloader) 9895271EA19983FB5C72F5DF4F97C831
(bootloader) 87D8DCDA9A46476EDD772B6A9EBC58D4
(bootloader) 56070065C49EFEE022D4F4D949B0BF2D
(bootloader) FA38C2200767CBB317BFC8EBA21FAE50
(bootloader) 4C1BA2F15E8D6432E48B767AFA29922C
(bootloader) 8571B2CC54B1BFB20D6F46A1EFF90E97
(bootloader) D9F05CD3BF7293D633F5B0EF9E824999
(bootloader) 77A464E3A68CEC445244FF4E312EC27F
(bootloader) F6B5BCC11DF18FA5C1A2E9FBB2120AE3
(bootloader) F0C3F9816C754192F38452D0F8E024A1
(bootloader) 3A7D3D7F680A8050111465A5025380E1
(bootloader) 14395E4111E616D4110FE09A4A41EA0A
(bootloader) A812EEA7B6F27AB24E39A545FBB4B0AB
(bootloader) FF4AC8DADB3FEA0BD35D10544ECB0FE2
(bootloader) 406AD7CA624A89509375D1EA62A58496
(bootloader) 8C6E2191E30190C3741B7048CB06EAAA
(bootloader) <<<<< Identifier Token End >>>>>

ezt a hibát dobja mert mit kellene kijelölnöm?
"Sajnáljuk, de úgy tűnik, a kísérlet, hogy feltárja a bootloader ez a készülék meghibásodott. Ennek oka lehet több tényező többek közt az egyszerű hibákat a bejegyzést a feloldó token, problémái vannak a készüléken, vagy hiányzik a gyártó támogatja a kinyitó folyamat. Kérem tekintse meg a konkrét hibakód az alább felsorolt, és próbálja újra, ha szükséges.
 Hiba kód: Érvénytelen bootloader Token hossza.
 Hiba Ok A benyújtott Token tűnik a rossz hossza és nem fog működni."

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1715 Dátum: 2015, 10 27, 23:42:00 »
Már semmi meglett! Csak nem olvastam az oldalt végig és sok volt bootloader felirat benne! :D
Lehet este van kicsit.

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1716 Dátum: 2015, 10 28, 01:06:35 »
Ha megvan az S-OFF, akkor azzá alakítod, amivé akarod. ;)
Nagyon szépen köszönöm a segítő jobbot!
nyitva, rootolva, S-OFF még nincsen, mert üres a zsuga amiről ilyeneket intézek (van rá külön, biztos ami biztos)
Szóval gyárit sem lehet rátolni a Telstra helyére ha nincsen S-OFF ? Inkább kérdezem még1x mert már csak az kellene. Csak milyen romot tudok rátenni a CID miatt, mert az ugye nem hiszem hogy EU-s?
Valahogy ez az S-OFF nekem még nem tiszta teljesen mire is kell és mire nem, mit lehet tenni nélküle max és mi az amihez elengedhetetlen. Ja meg ha találok véletlenül (másképp nem hiszem  :'( ) egy orig romot akkor az hogyan megy majd fel. TWRP-vel install jó .zip -ből?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1717 Dátum: 2015, 10 28, 06:26:34 »
nyitva, rootolva, S-OFF még nincsen, mert üres a zsuga amiről ilyeneket intézek (van rá külön, biztos ami biztos)
Szóval gyárit sem lehet rátolni a Telstra helyére ha nincsen S-OFF ? Inkább kérdezem még1x mert már csak az kellene. Csak milyen romot tudok rátenni a CID miatt, mert az ugye nem hiszem hogy EU-s?
Valahogy ez az S-OFF nekem még nem tiszta teljesen mire is kell és mire nem, mit lehet tenni nélküle max és mi az amihez elengedhetetlen. Ja meg ha találok véletlenül (másképp nem hiszem  :'( ) egy orig romot akkor az hogyan megy majd fel. TWRP-vel install jó .zip -ből?
Eredeti romot ezzel a szoftververzióval nemigen fogsz találni...
Az S-Off leginkább arra kellene, hogy Eu-s firmware-t tudjál telepíteni.
Az ARHD szerintem csont nélkül rámehet, az majdnem teljesen gyári kinézetű rom. Így lesz benne magyar nyelv is. ;)

Tapatalk-kal küldve az én HTC One_M8-el

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #1718 Dátum: 2015, 10 28, 19:38:58 »
Ha nem titok mi a cid,mid hatha van a tarsolyomban egy rom.
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1719 Dátum: 2015, 10 28, 20:09:16 »
Ha nem titok mi a cid,mid hatha van a tarsolyomban egy rom.
Nem titkolta, én is kértem!>You are not allowed to view links. Register or Login!
 :)

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #1720 Dátum: 2015, 10 28, 21:36:16 »
Nem titkolta, én is kértem!>You are not allowed to view links. Register or Login!
 :)
Holnap körbenézek. :ok:

Nem elérhető Gunar

• PFC Fan
« Reply #1721 Dátum: 2015, 10 28, 21:45:29 »
Eredeti romot ezzel a szoftververzióval nemigen fogsz találni...
Az S-Off leginkább arra kellene, hogy Eu-s firmware-t tudjál telepíteni.
Az ARHD szerintem csont nélkül rámehet, az majdnem teljesen gyári kinézetű rom. Így lesz benne magyar nyelv is. ;)

Tapatalk-kal küldve az én HTC One_M8-el
Gondolom az ARHD is csak S-OFF után-, Amugy a boot képet/gif-et le lehet cserélni vhogy?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1722 Dátum: 2015, 10 29, 07:51:19 »
Gondolom az ARHD is csak S-OFF után-, Amugy a boot képet/gif-et le lehet cserélni vhogy?
A bootloader unlock és custom recovery-flash után bármilyen főzött romot/kernelt tudsz telepíteni-NEM KELL HOZZÁ S-OFF!
De ahhoz, hogy az újabb szoftverekből készült customok hibátlanul működjenek, érdemes/szükséges a verziójuknak megfelelő firmware-t is telepíteni. Ehhez kell az S-OFF!
A bootanimáció recoveryből telepíthető/root jogosultság mellett cserélhető. A bekapcsoláskor látható HTC felirat (splash screen) is megváltoztatható, de ehhez azonban kell az S-OFF.

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
« Reply #1723 Dátum: 2015, 10 29, 08:08:20 »
Na You are not allowed to view links. Register or Login kéne körülnézni. Amig él a link.
CID TELST001 

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1724 Dátum: 2015, 10 29, 08:10:19 »
Na You are not allowed to view links. Register or Login kéne körülnézni. Amig él a link.
CID TELST001 

Első mondat... ;)