2025, 01 11, 10:14:22

Szerző Téma: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés  (Megtekintve 167802 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: Samsung note 10 +
Re: Re: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés
« Reply #1250 Dátum: 2015, 02 26, 15:35:30 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Igen! :)
Ráadásul az M7 meg is nyerte 2013-ban a legjobb és legszebb telefon díjat is! Pedig valljuk be, az iPhone se ronda...
nem vagyok htc fan,de nálam is az m7 a nyerő,mai napig is ha meglátom,ááá egyszerüen gyönyörü.m8 már fele annyira se jön be. :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
Re: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés
« Reply #1251 Dátum: 2015, 02 26, 15:49:53 »
Mas, az M7re kijott hivatalosan az 5.0.2, mi mikorkapjuk? Keresem, de nemtalalom :D
Egyáltalán nem biztos, hogy nálunk is lesz 5.0.2. Csak az a tény, hogy létezik ilyen, nem jelenti azt, hogy minden készülékre ki is adják.
Frissítést biztosan kapunk majd, hiszen elég "bogaras" ez a szoftver, de még nem tudni, hogy az milyen stádiumban van és hogy milyen "sorszámot" kap.

Nem elérhető farpad

• PFC Fan
  • PDA: Vodafone Smart Mini
  • PDA ROM: 4.1.1
« Reply #1252 Dátum: 2015, 02 26, 16:20:14 »
Mi ebben a szégyen?!
Az M8 mindenhol elismerten a legszebb design volt, elég nagy ballépés lett volna gyökeresen más irányt venni.
Miben lenne egyébként ugyanolyan, mint a tavalyi flagship? Új processzor (a jelenleg kapható legerősebb Snapdragon), több RAM, végre egy, a mobilkategóriában legjobbak közé tartozó kamera, erősebb akku, stb... mindez egy díjnyertes külsőben.
Ezzel az erovel minden auto nezhet ki ugyan ugy, ha mar volt az adott gyarnak egy bevalt formaja. Szerintem igen is, mindig mast kell csinalni, nem ugy, mint a Samsung, ahol tenyleg annyira unalmasan egyseges a midelpaletta, hogy az mar faj. Mindegyik ugyan olyan. Szertinem. Egem, a minoseg es atgondoltsag mellett, pont azert nyert meg a HTC, mert hajlando volt kokaztatni es kiemelkedni a tomegbol, a design-nal, es az olyan otletekkep, mint a 4mp-es kamera, amin lehetne megint vitatkozni, de en meg telefonnal, sotetben soha sem csinaltam olyan jo kepeket,mint ezzel a kameraval.

Nem elérhető farpad

• PFC Fan
« Reply #1253 Dátum: 2015, 02 26, 16:24:33 »
Egyáltalán nem biztos, hogy nálunk is lesz 5.0.2. Csak az a tény, hogy létezik ilyen, nem jelenti azt, hogy minden készülékre ki is adják.
Frissítést biztosan kapunk majd, hiszen elég "bogaras" ez a szoftver, de még nem tudni, hogy az milyen stádiumban van és hogy milyen "sorszámot" kap.
Bogaras? En semmit sem vettem eszre. Pedig volt, hogy tobb, mint 1200 orat ment a telefon kikapcsolas, es ujrainditad nelkul es meg csak le sem lassult. Bar ahogy ismerlek, de mar regen nem a gyari szoftvert hasznalod. :D Erdekelne, hogy mit vettel eszre.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1254 Dátum: 2015, 02 26, 16:48:22 »
Ezzel az erovel minden auto nezhet ki ugyan ugy, ha mar volt az adott gyarnak egy bevalt formaja. Szerintem igen is, mindig mast kell csinalni, nem ugy, mint a Samsung, ahol tenyleg annyira unalmasan egyseges a midelpaletta, hogy az mar faj. Mindegyik ugyan olyan. Szertinem. Egem, a minoseg es atgondoltsag mellett, pont azert nyert meg a HTC, mert hajlando volt kokaztatni es kiemelkedni a tomegbol, a design-nal, es az olyan otletekkep, mint a 4mp-es kamera, amin lehetne megint vitatkozni, de en meg telefonnal, sotetben soha sem csinaltam olyan jo kepeket,mint ezzel a kameraval.
Az autóiparban is minden második modellváltás szokott nagyobb változást hozni, pedig ott hosszabb kihordási időkről és nagyobb összegekről beszélünk. ;)
A újabb HTC-k formaterve volt az egyik olyan dolog, ami egyáltalán nem osztotta meg a felhasználókat-ellenben a kamera annál inkább!-, tehát nincs azon semmi csodálni való, ha azt ezúttal finomabban változtatták. Ahhoz minek durván hozzányúlni, amit mások másolnak (ld.:Samsung, LG)???
Az ultrapixeles buli vagy teljes zsákutca, mert nem lehet továbbmenni vele, vagy az már annyiba kerülne, hogy azért tették félre. Üzleti megfontolások is lehetnek, nem csak "egyedi akarok lenni, gyerünk fejjel a falnak"-mentalitás. A pixelekkel nem lehet mit kezdeni.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1255 Dátum: 2015, 02 26, 17:31:25 »
Bogaras? En semmit sem vettem eszre. Pedig volt, hogy tobb, mint 1200 orat ment a telefon kikapcsolas, es ujrainditad nelkul es meg csak le sem lassult. Bar ahogy ismerlek, de mar regen nem a gyari szoftvert hasznalod. :D Erdekelne, hogy mit vettel eszre.
Tele van az xda vele (wifi kapcsolódási hibák, akkukapacitás csökkenése, stb...), olvass csak utána. Attól, mert nem mindenkinél jelentkezik egyforma mértékben, még vannak. ;)
Zavaró apróság(nem bug), hogy pl. a recent apps softkey megnyomásakor nem lehet a lapokat egy mozdulattal törölni. Ráadásul ott van minden, több napja használt alkalmazás is (restart után is!!!) és bár nem terheli a memóriát, de ettől még az egész átláthatatlan, pont a lényege hiányzik: pillanatok alatt kikeresni azt az alkalmazást amit nemrég használtam.
5.0.2-ben legalább van egy Menü gomb jobb felül és onnan beállítható a régi "rácsos" design és érdekes, hogy abban van "clear all" opció... :hmm:

Nem elérhető farpad

• PFC Fan
« Reply #1256 Dátum: 2015, 02 26, 20:25:49 »
Tele van az xda vele (wifi kapcsolódási hibák, akkukapacitás csökkenése, stb...), olvass csak utána. Attól, mert nem mindenkinél jelentkezik egyforma mértékben, még vannak. ;)
Zavaró apróság(nem bug), hogy pl. a recent apps softkey megnyomásakor nem lehet a lapokat egy mozdulattal törölni. Ráadásul ott van minden, több napja használt alkalmazás is (restart után is!!!) és bár nem terheli a memóriát, de ettől még az egész átláthatatlan, pont a lényege hiányzik: pillanatok alatt kikeresni azt az alkalmazást amit nemrég használtam.
5.0.2-ben legalább van egy Menü gomb jobb felül és onnan beállítható a régi "rácsos" design és érdekes, hogy abban van "clear all" opció... :hmm:
Az akku kapacitas szerintem sokszor valamilyen program miatt van, nem az op. rendszer a hibas. Nekem ha az okos oran egy masik watchface-t valasztok ki, amelyik egy bizonyos third party alkalmazas, akkor iszonyatosan szivja az akkut. Sokszor az expertek sem gondoljak vegig, hogy mi telepitettek, es miota van a battery drain erosebben. Egyebkent ugyan ugy birja nekem, mint korabbi verzioval a gyari szoftver. Nekek semmi bajok vele. Igaz van egy erdekesseg. Ha win7 alatt wifi hotspot-ot csinalok a gepbol, akkor folyamatosan eldobalja a kapcsolatot. Hasznalhatatlan, de mas olyan hibaval, amely a mindennapi hasznalatot befolyasolja en nem talalkoztak, pedig nem atlag felhasznalo vagyok.

Nem elérhető farpad

• PFC Fan
« Reply #1257 Dátum: 2015, 02 26, 20:26:52 »
Az autóiparban is minden második modellváltás szokott nagyobb változást hozni, pedig ott hosszabb kihordási időkről és nagyobb összegekről beszélünk. ;)
A újabb HTC-k formaterve volt az egyik olyan dolog, ami egyáltalán nem osztotta meg a felhasználókat-ellenben a kamera annál inkább!-, tehát nincs azon semmi csodálni való, ha azt ezúttal finomabban változtatták. Ahhoz minek durván hozzányúlni, amit mások másolnak (ld.:Samsung, LG)???
Az ultrapixeles buli vagy teljes zsákutca, mert nem lehet továbbmenni vele, vagy az már annyiba kerülne, hogy azért tették félre. Üzleti megfontolások is lehetnek, nem csak "egyedi akarok lenni, gyerünk fejjel a falnak"-mentalitás. A pixelekkel nem lehet mit kezdeni.
Szerintem akkor is kacsa ez a design. Eddigi tapasztalatok alapjan a HTC sosem jott ki ugayn olyan kulseju flagship-el , es remelem ezutan sen fog.

Nem elérhető kdevid

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: HTC U11 AS/4Gb/64GB/SS
  • PDA ROM: Viper U11 Latest
« Reply #1258 Dátum: 2015, 02 26, 20:50:26 »
Az akku kapacitas szerintem sokszor valamilyen program miatt van, nem az op. rendszer a hibas. Nekem ha az okos oran egy masik watchface-t valasztok ki, amelyik egy bizonyos third party alkalmazas, akkor iszonyatosan szivja az akkut. Sokszor az expertek sem gondoljak vegig, hogy mi telepitettek, es miota van a battery drain erosebben. Egyebkent ugyan ugy birja nekem, mint korabbi verzioval a gyari szoftver. Nekek semmi bajok vele. Igaz van egy erdekesseg. Ha win7 alatt wifi hotspot-ot csinalok a gepbol, akkor folyamatosan eldobalja a kapcsolatot. Hasznalhatatlan, de mas olyan hibaval, amely a mindennapi hasznalatot befolyasolja en nem talalkoztak, pedig nem atlag felhasznalo vagyok.
thirdparty : android system, facebook, facebook messenger
Az en pebble steelem gyk barmelyik watchface -el napokig birja :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1259 Dátum: 2015, 02 26, 20:54:38 »
Szerintem akkor is kacsa ez a design. Eddigi tapasztalatok alapjan a HTC sosem jott ki ugayn olyan kulseju flagship-el , es remelem ezutan sen fog.
Kb. az M7 és az M8 között is ennyi volt a különbség.
Szerintem lassan barátkozz a gondolattal...majd vasárnap meglátjuk! ;)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1260 Dátum: 2015, 02 26, 21:03:35 »
Elég hosszú ideje ugyanazok az appok vannak az M8-ra telepítve. A frissítést teljesen szűz rendszerre tettem rá (RUU lesikál mindent). Az összes appot frissítettem, nem használok mást, csak hivatalos, GP alkalmazásokat.
A fogyasztás meg sem közelíti az ugyanolyan konfig. melletti KitKat romon mutatottat.Fő fogyasztó a kernel. Ami gyári, nem custom.
Ezt elég nehéz mással magyarázni...

Nem elérhető kdevid

« Reply #1261 Dátum: 2015, 02 27, 19:58:38 »
Sziasztok... Hogy a kukiba sikerult wipeolni a data particiot, úgy, hogy a recovery belépve, automatikusan megcsinálta.. semmi kérdés nelkul

Nem elérhető kdevid

« Reply #1262 Dátum: 2015, 02 27, 20:19:53 »
Ja, latest twrp

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #1263 Dátum: 2015, 02 27, 20:32:13 »
Sziasztok... Hogy a kukiba sikerult wipeolni a data particiot, úgy, hogy a recovery belépve, automatikusan megcsinálta.. semmi kérdés nelkul

Nekem kétszer sikerült törölnie a datat a TWRP aktuális frissítésének!
Az elsőnél csak lestem hogy ez mi a fene volt, azóta minden új verzió előtt csinálok nandroid backupot.
Mostanába a TWRP appon keresztül frissítem, azóta nem törölte a datat.

Tapatalk-kal küldve az én HTC One_M8-el

Nem elérhető kdevid

Re: Re: Re: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés
« Reply #1264 Dátum: 2015, 02 27, 20:42:37 »
Az elsőnél csak lestem hogy ez mi a fene volt, azóta minden új verzió előtt csinálok nandroid backupot.

mar reg frissitettem... Most felraktam az uj ARHD t, bebootoltam egyszer, vissza akartam menni recoverybe kernelt trlepiteni, mivel nincs apm azonnal, ezert kikapcs, majd lefelehang plusz bekapcs. Bejon recovery, majd wiping data partition... Mindom  censored a...

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1265 Dátum: 2015, 02 27, 21:18:17 »
mar reg frissitettem... Most felraktam az uj ARHD t, bebootoltam egyszer, vissza akartam menni recoverybe kernelt trlepiteni, mivel nincs apm azonnal, ezert kikapcs, majd lefelehang plusz bekapcs. Bejon recovery, majd wiping data partition... Mindom  censored a...
Pedig egyszerű:
Bootloaderből akartál recoverybe lépni...egyel lejebb nyomtad a Hangerő gombot, ami így a Fact. Resetre ugrott.
Nyomtál egy Powert. Ha a TWRP van telepítve, akkor ilyenkor automatikusan odalép és megcsinálja a factory resetet...
Ennyi. ;)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1266 Dátum: 2015, 02 27, 21:21:12 »

Minden TWRP-t felraktam eddig és mindig fastboot parancssorból. De még soha nem jártam így... :hmm:

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #1267 Dátum: 2015, 02 27, 21:23:04 »
Minden TWRP-t felraktam eddig és mindig fastboot parancssorból. De még soha nem jártam így... :hmm:

Én is így szoktam, néztem is egyet mikor indult a rendszer és minden nullán volt!  :shock: >:(

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1268 Dátum: 2015, 02 27, 21:44:19 »
Én is így szoktam, néztem is egyet mikor indult a rendszer és minden nullán volt!  :shock: >:(
Ez nekem valahogyan nem kerek, biztos van benne valami csavar, ami elkerülhette a figyelmedet... Erase cache megvolt előtte/utána?
Sense rom volt fenn előtte/közben, vagy GE?

Nem elérhető kdevid

« Reply #1269 Dátum: 2015, 02 27, 22:13:53 »
Ez nekem valahogyan nem kerek, biztos van benne valami csavar, ami elkerülhette a figyelmedet... Erase cache megvolt előtte/utána?
Sense rom volt fenn előtte/közben, vagy GE?
latom felreertrsz minket, reboot into recovery volt... (kikapcsgomb hosszan -> reboot -> amikor jon a felirat hangero le ) Bootloaderben meg csak factory van, a storage megmaradt... Csak datawipe volt... Ha factory lenne, akkor szeztortem volna, mert eddig nem volt mentesem a belso tarrol... TB meg memoriakartyara tolja

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1270 Dátum: 2015, 02 27, 22:34:45 »
latom felreertrsz minket, reboot into recovery volt... (kikapcsgomb hosszan -> reboot -> amikor jon a felirat hangero le ) Bootloaderben meg csak factory van, a storage megmaradt... Csak datawipe volt... Ha factory lenne, akkor szeztortem volna, mert eddig nem volt mentesem a belso tarrol... TB meg memoriakartyara tolja
Ja, az elejét félreértettem...de ha TWRP recoveryvel indítod bootloader/hboot módból a factory resetet, akkor is csak a /data partíciót törli, a belső tárat nem-ellenben a gyári rendszerrel, ahol ilyenkor tényleg fullwipe van.
A TB mentés helyét bármikor át lehet állítani a külső tárra is, nem kötelező és nem is javasolt a belsőre menteni.
Egyébként simán törölheted a belső tárat-néha nem is árt-, ha van nandroid mentésed a külső táron. Utána visszaállsz nandroidból és minden meglesz, az appok elindításakor úgyis létrejön a szükséges mappa a tárhelyeken...

Nem elérhető kdevid

Re: Re: Re: Re: HTC ONE (M8) Általános beszélgetés
« Reply #1271 Dátum: 2015, 02 27, 23:54:54 »
Ja, az elejét félreértettem...de ha TWRP recoveryvel indítod bootloader/hboot módból a factory resetet, akkor is csak a /data partíciót törli, a belső tárat nem-ellenben a gyári rendszerrel, ahol ilyenkor tényleg fullwipe van.
A TB mentés helyét bármikor át lehet állítani a külső tárra is, nem kötelező és nem is javasolt a belsőre menteni.
Egyébként simán törölheted a belső tárat-néha nem is árt-, ha van nandroid mentésed a külső táron. Utána visszaállsz nandroidból és minden meglesz, az appok elindításakor úgyis létrejön a szükséges mappa a tárhelyeken...
  namindegy, ez misztikus elegge... TB ment SDre minden ejjel, de pl a "wrz" navim, a belson van nagynehezen profira pofozva, meg a kepeim... Mondjuk azt visszarakom owncloudbol, igaz... Amugymeg nem akarok torolgetni, meg mentegetni, hasznalni akarom... Az is elegge hervaszto, hogy, ha base csere van, akkor illene a fullwipe... Namindegy

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1272 Dátum: 2015, 02 28, 06:32:53 »
  namindegy, ez misztikus elegge... TB ment SDre minden ejjel, de pl a "wrz" navim, a belson van nagynehezen profira pofozva, meg a kepeim... Mondjuk azt visszarakom owncloudbol, igaz... Amugymeg nem akarok torolgetni, meg mentegetni, hasznalni akarom... Az is elegge hervaszto, hogy, ha base csere van, akkor illene a fullwipe... Namindegy
A képeidet is mentheted külső sd-re, a TB  Beállítás menüjében szintén van Mentés helye opció, ahol a külső tároló kijelölhető.
Nem tudom mi ebben a misztikus, de szívesen segítek demisztifikálni...  :D

Nem elérhető tmarkm

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO / Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S8 / HTC 10
  • PDA ROM: Stock / Viper 10_5.9.0
« Reply #1273 Dátum: 2015, 02 28, 08:26:52 »
A képeidet is mentheted külső sd-re, a TB  Beállítás menüjében szintén van Mentés helye opció, ahol a külső tároló kijelölhető.

:D :ok:

Nem elérhető kdevid

« Reply #1274 Dátum: 2015, 02 28, 10:40:18 »
koszi Mr, de megoldom :D:D:D