Üdv mindenkinek!
Ezt a kis leírást azért állítottam össze, ha esetleg rajtam kívül más is szeretné élvezni a gyári 4.3 előnyeit roottal, custom recoveryvel, illetve ezeknek minden szépségével a garancia elbukása nélkül.
Maga a topic nem tartalmazza a gyári 4.1.2-es firmware rootolását, custom recoveryt telepítését. Ezeket feltételezem, aki idetéved már tudja/megcsinálta magának (ellenkező esetben szóljatok, és készítek ahhoz is leírást).
Maga a procedúra, ha az ember csakúgy nekimegy legalább egy napnyi tömény kínszenvedés, ezért is írom le, hogy legalább másnak ne kelljen.
Elsőként szeretném leszögezni, hogy az itt következő leírás csak akkor működik,
ha a telefon NEM lett updatelve 4.3-ra. Ha igen, akkor minden további romolgatási kísérlet a garancia elvesztésével jár.
A verzió: The Galaxy ProjectElőször is a 4.3-hoz frissíteni kell a meglévő recoverynket innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login . Én személy szerint TWRP-t használok, csak ajánlani tudom, de ez természetesen egyéni ízlés.
Ha ezzel megvagyunk, jöhet a rom, amit itt: You are not allowed to view links.
Register or
Login érhetünk el. A felrakása ugyanúgy történik, mint bármelyik másik esetében, a trükk ezután következik. Miután a romot feltettük, és elindult a telefon minden szép, és minden jó kell, hogy legyen. Azaz mégsem. Maga a rendszer minden hasonlósága ellenére mégiscsak tákolmány, hiányoznak belőle a samsung és a gugli előtelepített appjai (szándékosan), illetve nem a gyári kernellel érkezik.
Az előbbieket elméletben elérhetjük az eredeti fórumtémában egy linken keresztül, gyakorlatban azonban a mappa üres. Magyarán ezt a megoldást csak annak ajánlom, aki nyugodt szívvel tud aludni az S-voice, S-planner, S-mittoménmik nélkül.
Az utóbbi egy custom kernel, név szerint boeffla. Ez arra hivatott, hogy a portolt 4.3-on is lehetővé tegye a wifi használatát (a gyárival nem megy), azonban ennek van egy hátulütője: bizonyos kameramodullal rendelkező típusoknál annak appja fc-zik, amint elindul.
Ennek a megoldásához egy kicsit kókányolni kell. Először is navigáljuk el magunkat ide: You are not allowed to view links.
Register or
Login majd szedjük le a romunkhoz megfelelő stock kernelt (ebben az esetben ez a
Kernel-Stock_ZHUCML1.zip néven fut), majd recoveryben telepítsük fel. Ha ezzel megvagyunk, indítsuk el a rendszert. Várjuk meg amíg betölt szépen minden, majd indítsuk el a kamerát illetve lőjünk el legalább egy képet.
Ezek után szedjük le innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login a legalul található
Kernel-Boeffla_5.1_Beta9.zip néven futó custom kernelt. Ezt is másoljuk fel a telefonra majd recoveryben telepítsük fel. Ha minden jól ment akkor a stock kernel alatt futtatott kamera alkalmazáshoz szükséges összetevők amelyek hiányoznak a boefflából szépen bekerülnek a rendszerbe, így használhatóvá téve azt custom kernel alatt is.
FONTOS!!! Ha ez után a történet után bármikor factory reseteljük a telefont, ezek a beállítások elvesznek, és a kamera megint működésképtelen lesz.B verzió: Alliance ROMRecovery frissítésre szintén szükség lesz ennél a JB-nél is. Használhatjuk azokat, amelyeket az „A” verzióban kilinkeltem, vagy ezen: You are not allowed to view links.
Register or
Login a linken leszedhetünk egy TWRP-t (ennél a romnál kifejezetten ezt ajánlja az eredeti topic is).
Szedjük le a romot innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login. Fontos, hogy a zip fájl a telefon belső tárhelyére kerüljön. Ez azért szükséges, mivel magát a telepítést egy ROM Customizer fedőnéven futó alkalmazással fogjuk telepíteni, az pedig valamiért nem szereti az SD kártyát (fel lehet vele ismertetni, de egyrészt macerás, másrészt így sem mindig sikerül…jobb a biztos).
Telepítsük a rom customizert a play storeból (ingyenes a progi, nem malware, nem bloat), majd indítsuk el. Itt válasszuk ki a belső memóriából való telepítést, illetve hogy miket szeretnénk a rom mellett felrakni. Kernelből mindenképp stockot válasszunk. A telefon ezután újraindul, és automatikusan feltelepül. Innen két eset lehetséges.
1. eset:Lefut a telepítés, a telefon újraindul. elindítjuk a kamerát, majd csináljunk vele egy képet. Ezek után menjünk be a telefon recovery-jébe, majd telepítsük fel kézzel még egyszer a romot. Újraindítás után menni fog a kamera progi, és a wifi is. A biztonság kedvéért a ROM Customizerbe belépve lőjük be, hogy a boeffla kernelt szeretnénk feltenni. Újraindulásra, illetve a fentebb leírt automatizált eseményekre ne számítsunk, a program valamiért stock kernel mellett nem futtatja le a telepítést automatikusan, csak a komponenseket állítja be.
2. eset:A telefon újraindul, de nem indul el magától a telepítés. Ilyenkor kézzel kell telepítenünk a romot. Ha végzett a készülék, elindulás után ismét a rom customizerbe belépve állítsuk be a boeffla kernelt csak a kiválasztandóak közül. A program itt ismét megkísérli az előbbi tornamutatványt, azonban mivel a stock kernellel nem barátok, ezért ezúttal még az újraindulás is elmarad. Ilyenkor manuálisan csináljunk egy rebootot, majd szintén kézzel telepítsük fel még egyszer a romot (ezúttal a boeffla megy majd fel). A második feltelepülés után a rendszert már normálisan használhatjuk.
FONTOS!!! Factory reset esetén itt is újra meg kell csinálni a kameradriveres történetet.Az eredeti topikokat itt: You are not allowed to view links.
Register or
Login és itt: You are not allowed to view links.
Register or
Login érhetitek el.
Az itt szereplő leírástól egyes esetekben eltérő eredményeket lehet kapni (ez készüléktől is függ). Ezért mindenkit kérek, hogy csak saját felelősségre kezdjen neki. Sem az itt kilinkelt szoftverek/programok, sem pedig az eredeti leírás nem az én szellemi tulajdonom, én csak lefordítottam magyarra, és kiegészítettem egy-két saját tapasztalattal.
Jó főzőcskézést kívánok mindenkinek.