Android > LG G2

LG G2 Tudástár - GYIK - FAQ - Frissítve - 2015.05.02.

(1/3) > >>

TaRsY:
LG G2
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Bevezető:
A készüléket 2013. augusztus 7-én mutatták be NewYork-ban, és szeptember 12. óta kapható. Az Optimus G és Optimus G Pro telefonokat váltja, de az Optimus nevet elhagyták, immáron simán a G sorozat tagja.

Fontosabb jellemzők/érdekességek:



* Több változatban is kapható a készülék, ezek apróbb dolgokban el is térnek egymástól (pl hálózatkezelés), ami ha romolunk, fontos tudni. Modellváltozatok:
* AT&T - D800 - USA szolgáltatós
* Sprint - LS980 - USA szolgáltatós
* T-Mobile - D801 - nem a hazai T-Mobile, hanem az USA T-mobile változat.
* Verizon - VS980 - más a hátlap, és tud Qi töltést: You are not allowed to view links. Register or Login
* International - D802 - Ez kapható nálunk szolgáltatóknál és a GSM boltokban.
* Canadian version - D803
* Koreai változat - F320K - levehető hátlap, TV antenna, SD slot, 2610mAh akku
* A fényképező modul optikai stabilizátorral ellátott, így a videók minősége nagyon jó, nem rázkódik, ráadásul 1080p-ben 60FPS-t is tud.
* Qualcomm WCD9320 audio chipset - 24-bit/192kHz-et tud a tökéletes hangminőség érdekében. Ez szerintem indokolatlanul hanyagolt jellemző, pedig aki zenét hallgat, fontos. You are not allowed to view links. Register or Login
* more to comeSpecifikáció fontosabb elemei:

* 3000mAh-ás akkumulátor (nem cserélhető)
* LTE támogatás
* 5,2"-es FULHD IPS kijelző
* Gorilla Glass 2
* 2GB RAM
* Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, 2.26 GHz Krait 400, Adreno 330Ismert hardveres hibák:

* Hátlap néhány esetben nem illeszkedik rendesen, ezért nyomásra nyikorog, nyöszög

TaRsY:
Magyar nyelvű tesztek:

* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or LoginAngol nyelvű tesztek:

* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
* You are not allowed to view links. Register or Login
ROM-ok, kernelek, mod-ok szempontjából az XDA fóruma lesz számunkra legnkább látogatott. Címe:
You are not allowed to view links. Register or Login
Ami minket leginkább érinthet:

* G2 General - általános témák, vélemények, öszsehasonlítások
* G2 Accessories - kiegészítők
* G2 Android Development - univerzálisan többféle készülékre készített gyári romok, és modok helye
* G2 Android Development (D802) - specifikusan a nálunk kapható G2-kre készített gyári-nem gyári ROM-ok helye
* G2 Original Android Development - több típusra is fejleszett Cyanogen, Paranoid, AOKP, AOSPA romok helye
* G2 Themes and Apps - témák, alkalmazások, ahogy a neve is mutatjaMKBHD (Marques Brownlee ) Video tesztje
You are not allowed to view links. Register or Login

TaRsY:
Rootolás, Recovery
Bevezető
Több leírás, módszer, program, lehetőség létezik a telefonon való szoftver buherálására, cseréjére, rootolására. Itt egy bevált, ésszerű, könnyű eljárást mutatok be, és a leírást úgy készítem el, hogy nem a szájbarágós lépésről lépésre módszerrel mutatom be a dolgokat, hanem támpontot nyújtok, háttérismeretet, aminek a segítségével bátrabban nyúlhat bele később akárki. Vannak akik már ismerősek a romolás világában, ők át fogják ugorni a már ismert részt, és csak a készülékspecifikus dolgokat olvassák, vagy semmit, mert kiigazodnak XDA-n is. Én a kezdőknek is megpróbálok segítséget nyújtani, a zsargont is próbálom érthetően megfejteni. Amit ismerünk, attól kevésbé félünk, jó olvasgatást!

G2 - A felszín alatt
Nézzük először, hogy működnek az Androidos telefonok. Bekapcsológomb megnyomását követően, feléled, legelsőként a bootloader [boot - rendszerindítás, loader - betöltő, tehát a bootloader egy olyan alacsony szintű beégetett programocska ami a rendszer betöltéséhez szükséges dolgokat tölti be] tölt be, amiből annyit érzékelünk, hogy rezzen egyet a telefon. Majd a betöltőképernyőt látjuk. Ekkor már a háttérben betöltődött a rendszermag: a kernel , ami a hardver szabályozásával, a hardver és a szoftver közti kapcsolatot, interfészt valósítja meg. A kernel szabályozza a processzor órajelét, a bekapcsolt magok számát például (csak hogy a mélyebben beleásás helyett egy tipikusan sokat emlegetett funkcióját említsem). A kernel segítségével aztán maga az Android rendszer további, már számunkra is látható szolgáltatásai, folyamatai, kezelőfelülete töltődik be. A kernel maga különválasztható az afölé épülő szoftvertől, ROM-tól. Így fordulhat elő, hogy adott szoftver alá más és más kerneleket pakolgathatunk. A kernel a sebességet, stabilitást, fogyasztást fogja leginkább befolyásolni. A kezelőfelület testreszabhatósága, kinézete, szolgáltatásai már a ROM függvénye.

Nézzük, mi, hol helyezkedik el a telefon memóriafelületén, későbbiek folyamán jó lesz tudni. A belső memória külön külön kezelendő partíciókra van osztva. Ezeket a particiókat aztán formázhatjük, cserélgethetjük a tartalmát:

* recovery - itt található a recovery, erről bővebben később
* boot -  ami áll a kernelből és a ramdiskből
* system - itt található maga a ROM, amit feltelepítünk
* data - ide települnek a letöltött alkalmazások, és azok adatai, a beállításaink
* cache - gyorsítótár alkalmazások számára
* userdata - a fennmaradó rész, ez a háttértár ahová a képeket, zenéket rakjuk
Most vegyük végig kicsit részletesebben. Mikor ezen partíciók tartalmát módosítjuk, vagy felülírjuk, ezt hívják flashelésnek. A boot partícióban van a kernel, mikor kernelt flashelünk, akkor ez a partíció módosul, és a használt Android szoftverben magában lényegi módosítás nem történik (maximum pár modul kerül még a system partícióra ami a kernel funkcionalitását bővíti, de ez most számunkra felesleges). A system partícióban csücsül az Android maga, a rendszeralkalmazásokkal és egyéb rendszer számára fontos könyvtárakkal stb. Mikor rootolva van a készülék, akkor teljes jogosultságot kapunk ennek a partíciónak akár a telefon futása közben történő módosítgatására. (Ez a későbbiekben moddoláskor fontos dolog). A data partícióra kerül minden, amit a készülék első bekapcsolása után állítottunk be, telepítünk rá, állítunk be. Itt vannak azok a dolgok, amik a mi kezünk által történtek. Itt most nem a fényképekre gondolok. Általában a rész telik be, mikor az Android kiírja, hogy nincs több hely programot telepíteni. Amikor gyári visszaállítást csinálunk a telefonon (factory reset) akkor ez a partíció formázodik meg, törlődik a tartalma, máshol nem történik változás (sytemben, bootban stb), ezért lesz az, hogy factory reset után mintha most kapcsonálnk be telefont először, úgy indul el. A cache partíción a programok gyorsítótára és a Dalvik virtuális gép gyorsítótára van (bővebben esetleg később). Az userdata az a memóriamodulon a fennmaradó rész, ami háttértárként ismeretes, itt vannak a fényképek, zenék, ezt látjuk, mikor a számítógéphez csatlakoztatjuk az eszközt. Telefontól függ, hogy az userdata az az egész belső memória fennmaradó része mint a például Nexus 4, Nexus 5, G2, HTC One esetében, vagy az userdata az csak az SD kártyát jelenti mint a HTC Sensation esetében. De lehet kombinálva is, mint a Samsung eszközökön, ott ezért van két háttértár.
A recoveryről nem esett még szó. A recovery szó maga helyreállítást jelent, sejthető mi lesz a feladata. A recovery partíción egy kis szoftver ül, ami a tobbi partíción történő műveleteket végzi el. Gyári esetben az a dolga, hogy ha érkezik egy OTA frissítés a telefonra, akkor újraindításkor a rendszer helyett a recovery indul el, és frissíti a system és boot partíciót. Szintén a recovery végzi el a factory resetet, ami abból áll, hogy formázza a data partíciót és a cache-t. A gyári recoveryk funkcióikban is korlátozottak és ellenőrzik hogy mit telepítenek fel, így általunk letöltött csomagokat nem fog engedni telepíteni, akármilyen szoftvert nem rakhatunk fel, csak a gyárilag aláírtakat.
Ezért cseréljük le a recoveryt custom recoveryre [a custom szó a customised, azaz átszabott, átalakított szó rövidítése], hogy funkcionálisan kiterjesszük, és azt csináljunk a partíciókkal, amit akarunk! Több ilyen custom recovery is létezik, legelterjedtebbek: CWM (ClockWorkMod) és a TWRP (TeamWinRecoveryProject). Én a TWRP-t ajánlom, és azt is fogom bemutatni majd.

A TWRP Recovery
A menükön való gyors végigaszaladással bemutatom, milyen funkciókat rejt, az itt olvasottakat majd recoveryben vizuálisan is látva senki sem fog eltévedni:

* Install - Itt telepíthetünk .zip formátumú szofvereket, modokat, kerneleket. Be kell tallózni a kívánt zip fájlt és egy gombnyomásra (itt mondjuk egy gombhúzásra konkrétan -swipe). a TWRP olyat is tud, hogy egy telepítési sort hoz létre (queue), így több zipet kiválasztva, abban a sorrendben mind települ. Ez kimondottan praktikus AOSP romok telepítésekor (lásd később), így egyszerre települ a rom, gapps és a kernel is
* Wipe - Mint törlés. Itt formázhatjuk a partíciókat. Swipe-ra a már említett factory reset funkció indítható (data törlése), Format data gombbal vigyázzunk, mert az az userspace-t törli, azaz a fényképeinket, fájljainkat! Az Advanced wipe menüben pedig mi pipáljuk be a formázandó partíciókat manuálisan.
* Backup - A partíciókról biztonsági mentést készíthetünk. Amennyiben van egy jó rendszerünk, azt mindenestől (tehát a datával együtt) menthetjük az userspace-re, így bármikor vissza tudunk állítani később majd egy működő rendszert, mintha nem is nyúltunk volna hozzá
* Restore - Itt állíthatjuk vissza az előző menüben készített backupokat
* Mount- PC számára elérhetővé felcsatolja a System, Data vagy Cache köteteket. Nincs rá szükségünk első körben.
* Setting - A Recovery beállításai találhatük meg itt
* Advanced- fejlettebb funkciók, helyet kapott itt egy egyszerű fájlkezelő és az ADB Sideload funkció, arról később.
* Reboot - Újraindítás menü: System - rendszerbe (Android), Power off - kikapcs, Recovery - recoverybe, Bootloader - bootloaderbe indítja újra a készüléket.
G2 Specifikus tudnivalók
Hogy a G2 belső memóriáján matatni tudjunk anélkül, hogy a bootloader kiakadna, hogy hoppá, nem gyári a rendszer, ezért egy kis átveréssel megoldották, hogy a bootloader ne vegye figyelembe a módosított kernel aláírását. A bootloaderben magában nincsen módosítás, mint pl a HTC-knél S-OFF esetén. Lényeg a lényeg, hogy ezzel nem kell foglalkoznunk, mert automatikusan elvégződik a lokifálás (de szépen hangzik ez magyarul) minden telepítéskor.

A rootolásról
Miért is rootolunk? Mi is a root? A rootolás során a system-be kerül egy su bináris és egy app ami a jogosultságokat kezeli. A root révén olyan jogosultságokhoz jutnak a programok (és ezáltal mi), amik segítségével bármibe bárhogyan belenyúlkálhatunk, legyen az például a hosts fájl, hogy eltűnjenek a reklámok, vagy a processzor órajele és vezérlése. Root segítségével képes a Titanium Backup mentést készíteni és visszaállítani, alkalmazásokat törölhetünk a gyári, /system/app-ban lévő appok közül.


Hogyan kell custom (nem gyári!!) recovery-be belépni kikapcsolt telefon esetén?
Hangerő le és bekapcsoló gomb egyszere történő lenyomását követően, mikor az LG logo felvillan, elengedni, majd ismét ezt a két gombot rögtön megnyomva a factory reset képernyő fogad. Ne ijedjünk meg, nem fogjuk formázni a készülékt. Bekapcsoló gombra megkérdezi, hogy biztos factory reset? Még egy bekapcsoló gomb nyomással erősítsük meg, hogy naná, hogy factory reset, és belép recoverybe a formázás helyett. Ha nem custom recoveryt van, hanem a gyári, vigyázz mert formázni fogsz!

Mi az ADB Sideload, és hogy kell használni?
ADB Sideloadra akkor lehet szükség, a a telefonon nincsen működő szoftver, csak recovery-be lehet belépni, és a háttértáron sincsen telepíthető szoftver (mert pl telibeformáztuk véletlenül). Ilyenkor jön jól a sideload, leírás nteeb kollegától itt:
You are not allowed to view links. Register or Login

attika79:
LG G2 - EFS mappa mentése

Akinek nem az első olyan androidos kütyüje, amin romol, netán Samuról tért át (mint jómagam) , annak nem ismeretlen a fogalom.


Mi is az az EFS mappa, miért is kell menteni?

Az EFS mappa a telefon gyökerén lévő mappa az Android rendszerben, ami tárolja az IMEI számodat, telefon azonosítódat, és minden ehhez kapcsolódó kis kiegészítőt.
Ennek a mappának a sérülésekor jó eséllyel sérül az IMEI számod, és olyan rádiórészhez kapcsolódó dolgok is, ami által soha többet nem fogsz szolgáltatói hálózatra kapcsolódni, magyarul csak PDA-ként fogod használni a G2-esed... Ebben az árkategóriában mondanom sem kell, hogy ez konkrétan = egy agyérgörcsös idegrohammal.
Szóval hogy mentsd, több mint fontos...


Mitől sérül?

Bármitől, ami nem a telefon átlag felhasználásának felel meg. Kicsit konkrétabban:
- "elméletileg", ha egy gyári romot felraksz kdz-vel, talán nem fog (de nem éri meg kockáztatni)
- recoveryből custom romot / vagy egy akármit flashelsz - jó esélyed van rá
Halkan jegyzem meg, XDA-n kezdenek potyadozni custom rom topikokban a nem mentett és sérült vagy elmászott IMEI-el rendelkezők...


Nekem még az eredeti? Igen / Nem

IMEI ellenőrzés a gyári tárcsázóba beírt: *#06# kóddal. Az eredeti IMEI-d ha még nem szedted le, a telefonod hátulján kis matricán, vagy a telefon dobozon van jelölve. Megemlítem, aki custom romon van, és a beírt kódra nem reagál a kütyü, ne parázzon (egyelőre) mert ez valószínűleg csak gyári romon és gyári tárcsázóval műxik. Ha ebben a helyzetben vagy, csinálj egy nandroid backupot, tegyél fel kdz-vel egy neked megfelelő gyári romot, és most ellenőrizd.
Ha gyári romon vagy, és elmászott az IMEI-d, a romolástól, de még nincs gondod - na ez jó kérdés, szerintem itt jobb ha megállsz... kérdezz a fórumon.


A mentése és vissza állítása:

Ahogy halad a kor, hála a fejlesztésnek ez a rész is frankón fejlődik. A mentés / vissza állításnak két módja van, én az elsőt preferálom, mert egyszerű mint az 1x1, G2-re készítették, kb. 15mp, a hibázás esélye 0.
Feltétele a root jog, mivel ugye másképp nem turkálsz a telefon gyökéren.

1. Letöltöd az alábbi appot, telepíted, és mented. Használata értelemszerű, backup IMEI-el mented, restore IMEI-el vissza állítod. (Fölöslegesen ne játssz vele, csak ha bajban vagy!)
A mentett EFS mappád ezután megtalálod a belső tárhelyen egy sphinxvn nevű mappában, amit ments több helyre - tedd a dropboxodba, mentsd a gugli fiókodba, etc., etc. - mert a HardReset nem válogat.

You are not allowed to view links. Register or Login

2. Van másik módja is, haladó és bátor usereknek.
+ ha nagy bajban vagy, ADB-hez kell nyúlni, esetleg már komoly para van, igyál egy kávét, nyugi, indulj innen: You are not allowed to view links. Register or Login
Ennek az előnye, hogy az egész patriciótábláról tudsz mentést csinálni. Aki sűrűn romol, annak erősen ajánlott.




Ami még fontos!
A mentett EFS mappádat soha semmilyen körülmények között NE ADD KI SENKINEK!!!

Ha esetleg a szolgáltatód valamiért letiltotta a telefonodat az IMEI alapján NE kérd senkiét, mert esélyed sincs vissza állítani! Minden telefonnak egyedi az IMEI száma, ezáltal az EFS mappája is!!!

Az IMEI szám (azaz a telefon egyedi azonosító) módosítását, másítását jelenleg a Büntető Törvény Könyv szigorúan bünteti, a fórum egész területén tiltott!!!
Ha ilyen vagy ehhez kapcsolódó hozzászólást látunk, kérdés és figyelmeztetés nélkül azonnal moderálni fogjuk!!!

Köszönjük Torrente777 fórumtársunknak a közreműködést!  :taps:


Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

attika79:
LG G2 Firmware frissítés

Egy LG G2 firmware frissítés messze NEM kezdőknek való, csak és akkor állj neki, ha tudod hogy mit csinálsz!
A hivatalos rom frissítésnek 4 módja van:

1. Beviszed a szolgáltatódhoz, vagy az LG-hez, és megmondod hogy para van, nem mered. Szépen elkérik a gari papírt, és 10 perc alatt rátolják a romot.

2. Van otthon a PC-den LG PC suite, LG Mobile Support Tool. Ez mutatja mit hogyan miért kell, ha nagy unalmadba rádugod a gépre szépen fogja a kezed, és végigvezet. Itt ugye ne számítsunk gyors ütemű fejlődésre, itt csak a régiónak megfelelő offisöl ápdét van.

3. Ugyanez OTA (Over The Air) módon, azaz wifin a telefon letölti a szoftvert, s elvégez mindent.

LG PC suite, LG Mobile Support Tool vagy OTA-ról érkező frissítést, TILOS rootolt és/vagy TWRP-vel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak az alábbi KDZ-s frissítést válasszuk.

Ha ez mégis sikerült, mert Te / vagy valaki rányomott, akkor vszínűleg bajban vagy, nyugi, remélem van kiút, kávé, szussza + nagy levegő, olvass tovább, ha valami kínai kérdezz nyugodtan.

4. KDZ-s telepítés, amivel olyan gyári LG G2-es fw raksz fel amit akarsz. Alább ez kerül bemutatásra. Ha rootolva vagy és el akarod tüntetni, a KDZ-s rom felrakása a végén egy Hard Reset, és szinte 99%-hogy volt root, nincs root. 


Ugye van egy szép ( vagy mégse? ) tulajdonsága a G2-esednek, mégpedig hogy nem kivehető az akksi. Ez nem kis jelentőséggel bír, főleg ha egy ilyen műveletnek nekiállsz. Ha egy folyamat elindul, akkor az biza elindult, Te azt manuálisan nem állítod meg. Így figyelj minden apróságra ami le van írva, linkekre, driverekre, mert rettenetesen könnyen elkaszálod a telefonodat, ami ugye még viccnek is horrorisztikus...

Officional Firmware letöltésnek több módja van: 
1. Itt sasolod a legfrissebbet: You are not allowed to view links. Register or Login

2. Eme két helyen nem a legfrissebbet, de a készülékednek megfelelőt tudod letölteni, az hótziher:

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Mindkét helyen egyértelmű a dolog, telefon IMEI száma bepötyög, download.

3. Látogatod eme bejegyzést, ugyanis ha valami megjelenik linkelni fogom mint alább látod.

4. Rákérdezel a fórumon, és mi szépen javasoljuk a hármas pontot.


A legfrissebb magyar HU/HUNGARY_OPEN_16G romok D802-re:

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login


Az hogy 16GB vagy 32GB tárhellyel rendelkezik a telefonod, jelen esetben már teljesen mindegy, rom felrakás szempontjából legalábbis. Még a 4.2.2 JellyBean-es időszakban volt aki a 16G romot rakta fel a 32GB készülékére, és csak 16GB tárhelyet kezelt a rom. Ez mára már teljesen megszűnt, mindenkét fajta 4.4.2 KitKat rom (16G, 32G) kezeli mindkét tárhellyel rendelkező telefont.
Magyarul a 16GB-osok nyugodt szívvel flashelhetik a 32GB romot, és természetesen fordítva is. A rom felépítése teljesen megegyezik.

Ami több mint fontos: Mindig csak a készülékednek megfelelő romot rakd fel! A G2-nek mint ahogy Tarsy kolléga fentebb írja, van több változata. D800/801/802/.... Rendkívül fontos hogy pl D802-re CSAK D802-es romot rakj, mert ha véletlenül rátolsz egy D800-asra valót, jóeséllyel tönkretetted a telefonodat!!!
Bárminek is nekiállsz, előbb menteni, menteni, menteni, Minden telefonon és belső SD-n lévő adatot mentsél!!!
Windows alatt mindent rendszergazdaként futtatunk (Jobb egér klikk, futtatás rendszergazdaként) + a vírusirtót tessék kikapcsolni a frissítés idejére a gépen, mert nem fogja engedni a folyamatot!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Frissítés menete:


1. Ha nem ez az első manővered LG rom flash ügyben , előbb törölsz minden cullangot a gépről, előző LG-s mappákat, drivereket, korábbi flash tool zip-eket, mindent.

2. Telepíted ezt a drivert:  You are not allowed to view links. Register or Login

Ha ezzel a driverrel nem menne, ez a link mindig az elérhető legfrissebbet adja: You are not allowed to view links. Register or Login

3.  Letöltöd a gépre:  You are not allowed to view links. Register or Login

4. Kicsomagolod a Flashtool.zip-et az asztalon, majd a feltenni kívánt letöltött kdz-t ahogyan van belerakod/másolod a kicsomagolt mappába!

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

5. Futtatod a LGFlashTool2014.exe-t rendszergazdaként!

6. Kapsz egy ilyen ablakot, amit így állíts be, de valószínű már be lesz:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Csatlakoztatod a telefont, download módban: Kikapcsolt állapotban hangerő fel (ha 4.2.2 JellyBean-ed van hangerő le), ezzel egyidejűleg rádugod a gépre. Szemmel láthatóan beléptél download módba.

A fenti ablakba értelemszerűen betallózod a kdz fájlt.

Két lehetőség van alul - Normal Flash és CSE Flash.
A Normal flash - csak szimplán ráküldi a romot, az adatok megmaradnak, de ha ezt választjuk utána HardReset ajánlott!!
A CSE Flash - gyalul mindent, olyan lesz a teló mint újkorában, törli a belső SD-t is, elvégzi a HardReset-et!

7. Majd kapod ezt, ahol egyértelműen a Start-ra nyomsz: 

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

8. Ezután kapjuk ezt az ablakot. Előbb klikkelünk a ClearPhone Registry gombocskára, leokézzuk a felugró ablakát, majd beállítjuk így:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Fontos, hogy nézz le a tálcára, mert nekem pl. egyszer előbukkant, egyszer nem, csak ott pihent a tálcán!

9. Elindul a flash, kapsz egy ilyent, (lehet nem lesz ennyi kérdőjel):

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Itt a lényeg, semmivel nem kell törödni, semmit nem kell nyomni, hadd dobálja a hibaüziket (van akinek dobálja van akinek nem, nem kell a PC-n nyomni semmit), ha ránézel a telefonra, látod az update elindult, ott kövesd a folyamatot!
Mikor a folyamat végigment a teló újraindul kétszer. Először nem szabad lehúzni, be fog lépni egy pillanatra a recoverybe, elvégzi a HardReset-et és bootol rendesen. Mikor látod a nyelv választást, lehúzhatod, bezárhatsz a PC-n mindent, rátetted a romot. Aki a CSE Flash-t nyomta annak itt rebootol (újraindul) még egyszer, semmi pánik.


You are not allowed to view links. Register or Login



Többen vannak akik bajba kerültek már, természetesen user error miatt.

- Ha custom rom felrakása nem sikerült,
- ha custom recovery felrakása nem sikerült,
- ha véletlenül törölted a system-et,
- ha véletlenül wipe-oltad az Internal Storage-t amin a custom rom volt, így nincs mit flahelni     

és mindemellett nem megy a fenti flashelés, akkor ugyanezt tedd egy JellyBean rommal, és jóeséllyel sikerülni fog.

HU/HUNGARY_OPEN_16G  =  You are not allowed to view links. Register or Login



Tesztelve eddig: Windows 7 32bit és 64bit, Windows 8 / 8.1 64bit -es rendszereken!


Hogy tisztában legyél a dolgokkal, néha nem árt tudni mit kell tenned baj esetén. Egy két életmentő link arra az esetre ha totál letégláztad, és jó példa arra hogy miért kell vigyázni egy romolással.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login


Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése