kipróbálom, csak írd le a kockázatokat/folyamatot, és döntök. +azért megvárom, hogy hogyan reagál a Te telefonod.
Nincs kockázat: Csak annyi, hogy a módszer az én telefonomon nem működik.
Cél: Lecserélni csak a modemet új verzióra úgy, hogy az alapsáv verzió kiírás is megváltozzon. Lehetőleg nem Odin-nal
Egy kis elmélet:
1. A telefon "modem" nevű partíciójára települ fel a modem, ha Odinnal installáljuk a gyári firmware-t.
2. A modem partíció induláskor becsatolódik
csak olvasható-ként a rendszerbe és elérhető lesz a
/firmware mappa alatt. Egészen konkrétan a
/firmware/image mappa alatt található
87 fájlból áll a modem.
3. A gyári firmware tartalmazza a modemet, ez a
NON-HLOS.bin fájl. Ez egy ún. lemezkép-fájl, ami
FAT fájlrendszer formájában tartalmazza a fent említett 87 fájlt. Bővebben lásd alább.
Használt eszközök:
1. Total Commander - a legjobb fájlmenedzser, aki ismeri, tudja miről beszélek!
2. DiskInternals Linux reader - ezzel elég sok Linuxos lemezkép-fájl tartalma kinyerhető Windows alatt is.
3. Total Commander Android verzió - a telefonon is hasznos segédeszköz!
A módszer:
1. Szétcsomagolom a gyári firmware-t Total Commander-rel, kiszedem belőle a
NON-HLOS.bin fájlt.
2. DiskInternals Linux Readerrel kinyitom a fenti fájlt és kimentem a benne levő
IMAGE mappát a tartalmával együtt. Ahogy már említettem, 87 fájl van a mappában.
3. A modem verziója benne van a
modem.b07 nevű fájlban. Total Commander-ben az F3 billentyűvel belenézve rá lehet keresni az
I9195XXUBNB3 szövegre. Meg fogja találni
4. Total Commanderrel az összes fájl és a mappa nevét is lecserélem kisbetűkre a
Csoportos átnevezés funkcióval.
5. Fogom a mappát a fájlokkal együtt és felrakom a telefon belső vagy külső tárhelyére.
6. Az Androidos Total Commanderrel elnavigálok a
/firmware mappába és alul a
".R" gombot használva újracstolom a partíciót
"írható/olvaható"-ként - figyelem, ehhez root kell!
7. Az előzőleg a telefonra másolt IMAGE mappa tartalmával felülírom a /firmware/image mappa tartalmát.
8. Újraindítom a telefont és megnézem az alapsáv verziót: Na ez az, ami nálam nem változott. Amit még észrevettem, hogy a fájlok dátuma sem változtt meg a /firmware/image mappa alatt.
Lehetséges okok:
1. Elképzelhető, hogy a telefon valamelyik másik particióján van egy másolat az aktuális modemről és valahogy visszaállítódik onnan mindig az eredeti.
2. A KNOX. Ez a Samsungos förmedvény egyszerűen nem engedi felülírni a modem fájlokat, de hibát sem jelez, amikor valaki megpróbálkozik vele.
Végszó:
- Valaki kipróbálhatná a fentieket. Ha pontosan így csinálod, nem okoz semmi kárt. Restart után ugyanúgy működik minden, beleértve a mobilnetet és a WiFit is. Természetesen ezzel együtt is csak
SAJÁT FELELŐSSÉGRE, ha nekiállsz!!!
- Olyan valaki is kipróbálhatná, akinek a telefonján még nincs KNOX-os bootloader (az enyémen van)
Szép napot!