Szia itt nézz szét Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek
Köszi a tippet, sokat segítettek ott. Esetleg lehetni nyitni egy Z1 Compact topikot. Idemásolom amit a Z1-nél írtam. Sok kapott segítséggel, egy működő leírás a Z1C rootolásához, frissítéséhez.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok, hátha valaki olvassa.
Z1 Compact működő rootolás, illetve update. Először én a 4.4.2 14.3.A.0.
681_Generic_UK tettem fel.
Működő leírás. Lehet nyitni kellene egy Z1 Compact topikot is.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kezdetek: Először is szükség van a root hozzáférésre, hogy a DRM kulcsokat menthessük. Kövesd ezeket a lépéseket, azt követően, hogy lesz egy márka nélküli UK KitKat (4.4.X) firmware root hozzáférésed. Készítsünk egy biztonsági másolatot a telefonról, mert minden törölve lesz!
1.Segítség a témában: You are not allowed to view links.
Register or
Login Pc-re kell telepíteni:
2. Sony Z1 Compact USB meghajtók ( You are not allowed to view links.
Register or
Login3. Flashtool ( You are not allowed to view links.
Register or
Login4. Fastboot és flashmode illesztőprogramokat Flashtool (menj a flashtool telepítési könyvtárba, és nyisd meg a mappát drivers) (megjegyzés: ha a Windows 8.1 64bit le kell tiltania a digitális aláírás ellenőrzése).
SD kártyára kell másolni:
5. Töltsd le SuperSU és tedd az SD-kártyára (ne csomagold ki) (You are not allowed to view links.
Register or
Login) Megjegyzés: SD kártya formázott exFAT nem támogatott. Azt is fel a fájlokat a belső tároló: Kövesse a lépéseket 4-6 után a 10. lépésben.
6. Töltsd le a legfrissebb Z1C-lockeddualrecovery(...)flashable.zip és tedd az SD-kártyára (ne csomagold ki) You are not allowed to view links.
Register or
Login7.Töltsd le z1c-44-14.3.A.0.686-UK.system.flashable.zip és tedd az SD-kártyára (ne csomagold ki) You are not allowed to view links.
Register or
Login8. Töltsd le SO-02F_14.1.H.1.281_docomo.ftf és tedd a telepítési könyvtárában flashtool a mappában firmware/ You are not allowed to view links.
Register or
LoginTelepítés:
9. Kapcsold ki a telefont. Nyisd meg flashtool programot, válaszd a Flash->Flashmode és a flash SO- 02F_14.1.H.1.281_docomo.ftf (select Wipe [Check ALL] and Exclude [Uncheck ALL])
10. Tartsd hangerő le, és csatlakoztasd az USB kábelt (a telefon indul el flashmode, flash elkezdődik)
11. Kapcsold be a telefont (némi időt vesz igénybe), és menj a Beállítások=> „About telefon”, és nyomd meg 7-szer az "Android build". Ez nyitja meg a fejlesztőt lehetőségek beállításai. Engedélyezd USB hibakeresés alatt Developer lehetőségeket, és engedélyezd az "Ismeretlen forrásokat" a biztonsági beállításoknál.
12. Most flash C6903_14.1.G.534_ianford10_UK Unbranded_modified.ftf a flashmode (Indítsd a telefont ismét flash módban, kapcsold ki a telefont, tartsd hangerő le, és csatlakoztasd az USB kábelt (select Exclude [Uncheck ALL] and Wipe should be empty) You are not allowed to view links.
Register or
Login13. Indítsd el a telefont a szokásos módon, és csatlakoztasd az USB kábelt (képernyő fekete lesz, ez normális, és ez marad így, amíg befejezed 16. lépést)
14. Töltse le és bontsd ki Z1C - lockeddualrecovery (...)installer.zip. Ezután futtasd install.bat, és válaszd ki a 3. opciót [Telepítés nem rootolt ROM] (You are not allowed to view links.
Register or
Login) Megjegyzés: Ez egy másik fájl. Ezt kell futtatni itt a számítógépen.
15. Miután a folyamat befejeződött, és kapsz egy visszaigazolást, hogy a készülék rootolt, kapcsold ki a telefont. (hangerő fel+bekapcsoló gomb hosszan nyomva)
16. Flash D5503_14.3.A.0.686_Generic_UK-nosystem.ftf (flashmode ismét) (select Wipe [Uncheck ALL] and Exclude [Uncheck ALL)
17. Menj a Recovery menü. Ehhez, kapcsold ki a telefont. Ezután kapcsold be újra. Miután rezeg és a zöld LED világít, tartsd a Hangerő
FEL gombot nyomva. (LED kigyullad lila)
18. Most format/system (Mounts&Storage alatt található) (Fontos: ne indítsd újra).
19. Gyári beállítások visszaállítása a Recovery menüben.
20. Telepítse a következő fájlokat ebben a sorrendben (Fontos)
- z1c-44-14.3.A.0.686-UK.system.flashable.zip
- Z1C-lockeddualrecovery(...)flashable.zip
- UPDATE-SuperSU -V1.(...).zip
Indítsa újra a telefont. Gratulálok, a telefon most már
rootolt. (bootloader még zárva)
DRM kulcs mentése:
Most, hogy a telefon rootolt, folytasd a DRM kulcsok mentését. (TA partíció).
Kövesd az alábbi lépéseket:
- Engedélyezd USB hibakeresés a telefonon (lásd 10. lépés)
- Töltsd le TA és indítsd el-TA.bat ( You are not allowed to view links.
Register or
Login)
- Válaszd ki az 1. lehetőség (tartalék), hogy a TA partíció
- Folyamat kész, a biztonsági mentés a mappa backup/ lesz. (Készíts biztonsági mentést a mentésről!)
Gratulálok, van egy biztonsági másolatod a DRM kulcsokról.
Bootloader feloldása:
csak független telefonokonMost, ha van egy biztonsági másolatot a DRM kulcsok készen áll, hogy feltárja a bootloader. Be kell, hogy egy nyitott bootloader telepítéséhez Custom ROM-ok, a vizsgálati épít, stb. Készítsen biztonsági másolatot, mert az SD kártya formázásra kerül! Kövesse ezt az útmutatót, hogy kinyit a bootloader: You are not allowed to view links.
Register or
Login Igen, ez is működik Z1 kompakt, az összes lépést azonos. Átugorhatja az illesztőprogramok telepítését, mert akkor már azokat a fenti lépéseket. Bootloader visszazárása:
Ha azt szeretné, hogy visszazárás a bootloader (pl. letöltéséhez hivatalos sony frissítések Sony Update Service), akkor megteheti a flashtool. Ez csak akkor működik, ha már kinyitotta a bootloader a hivatalos módszer. Megjegyzés: Ez nem állítja vissza a DRM kulcsokat. Ha van egy garanciális probléma, akkor vissza kell állítania a TA Partition (ami visszazárás a bootloader és visszaállítja DRM billentyűk) Backup TA.
Nyisd meg a flashtool-t:
- Kattintson a BLU ikonra
- Csatlakoztassa a telefont flashmode (tartsa hangerő le, és csatlakoztassa az USB-kábel)
- Flashtool kérni fogja a készülék típusától, válassza a Sony XPERIA Z1 (ha Z1 kompakt nincs a listában)
- Flashtool fogja olvasni az IMEI, és a feloldó kódot. Ellenőrizze, hogy ezek helyesek (vö. feloldó kódot, az Ön által kapott e-mailben a Sony , amikor kinyitotta a bootloader )
- Flashtool fogja menteni a feloldó kódot a programját mappában egyéni/mydevices.
- Kattintson a "Lock bootloader "(-> Ha azt szeretné, hogy kinyit újra, ismételje meg a lépéseket (automatikusan felismeri, hogy a bootloader zárva van)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
A rootolás tökéletesen működik nálam. Ezt követően
a kiadott frissítéseket az alábbi módon tedd fel. Adatvesztés nélkül.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Töltsd le:
1. D5503_14.1.A.0.757_Generic_UK-nosystem.ftf a PC-re telepített flashtool firmware mappájába
Töltsd le és másold SD kártyára:
2. Z1C-44-14.1.A.0757-UK.system.flashable.zip az SD kártyára (ne csomagold ki)
3.Z1C-lockeddualrecovery(...).Flashable.zip az SD kártyára (ne csomagold ki)
4. SuperSU és tedd az SD kártyára (ne csomagold ki)
5. Menj a Recovery menübe, és próbáld SuperSU flash. Ha ez sikerül, folytasd. Ellenkező esetben, mikor rezeg, és a zöld LED világít, nyomd meg a hangerő le, és lépj így a Recovery menübe.
6. A helyreállítási menüben/system (Mounts & Storage alatt található) telepítsd a következő fájlokat (ebben a sorrendben, ne indítsd újra)
- Z1C-44-14.1.A.0757-UK.system.flashable.zip
- Z1C-lockeddualrecovery(...).Flashable.zip
- SuperSU zip fájl
7. A telepítés után menj Advanced=>Kikapcsolás (lehet, hogy a power off energiagazdálkodási lehetőségek alatt található, attól függ, melyik helyreállítást használod)
8. Indítsd el a telefont flashmodeban (tartsd hangerő le, a telefon legyen kikapcsolva, és csatlakoztasd az USB -kábelt)
Indítsd el flashtoolt és a flasheld a D5503_14.1.A.0757_Generic_UK-nosystem.ftf select Wipe [Uncheck Data] and Exclude [Uncheck ALL])
Készen is vagyunk!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jó
rootolást, és bootloader nyitást minden
Z1 compact tulajnak.