Akkuidő dologról írnék most pár sort.
Mikor rossz akkuidőket tapasztaltam, mindig észrevettem, hogy a chrome tör az élre. Lecseréltem dolphinra, akkor pedig az. Wakelock detektor semmit sem mutatott. Visszatértem a chrome-ra, megnéztem rákattolva az akkunál, hogy mik a statisztikák és valami Rádió kapcsolat ébren tartás vagy ilyesmi volt mindig több mint 1 óra. Gondolkodtam és rájöttem, hogy ennyit nem is használtam a chrome-ot összesen. A megoldás: mivel nem appal, hanem az m.facebook oldallal követtem az eseményeket Facebookon, az volt megnyitva legtöbbször. És ha háttérbe rakod a chrome-ot és visszamész később, jelzi hogy értesítésed volt-e stb. Avagy a háttérben is folyamatosan kommunikál, tölt oda-vissza adatokat a böngészőn keresztül, és ezáltal aktívan tartja a mobilnet kapcsolatot, és az merít is szépen. Azóta felraktam a Facebook appot (még nem greenify-oltam, de lehet majd az is lesz), chrome-ban pedig meg sem nyitom és voilá, 4 órás SOT-ot értem el.
Tanulság az, hogy ne hagyjunk chrome-ban nyitva olyan oldalt, ami folyamatosan tölt, streamel vagy facebook.