Sziasztok! Egy hónappal ezelőtt írtam, hogy Gondom van egy XXL től rendelt S4 Active al. Mivel nem voltak partnerek a telefon azonnali cseréjét illetően . ( Rezonáló hátlap, nincs LTE , nevetségesen rövid üzemidő, forrósodás,...) A telefont 8 napon belül visszaküldtem . Helyette pedig másnap egy másik cégtől érkezett egy Sony Z1. Tapasztalatok a Z1 vs Samu S4 Active használatában :
Üzemidő:Z1 et ha egész nap nyomkodom , filmezek , netezek, folyamatos e-mail frissítés mellett se tudom lemeríteni. Az S4 ugyan ezt max 4 órán át bírta. Normál használat mellett 2 napot bír a Sony.
Méret:A hosszabb akku idő nagyrészt a nagyobb kapacitású akksinak köszönhető, ami plussz grammokat és méretet jelent. Viszont öröm ránézni a telefonra, gyönyörű forma és csodás anyaghasználat. A fogása hosszú ideig sajnos nem annyira jó mint a Samunak volt. De legalább nem érzem azt, hogy gagyi(bocs a szóhasználatért de ez jut eszembe róla) Erről a szögletes forma tehet.
Kamera funkcióba és minőségben össze se lehet hasonlítani, emiatt erre ki se térek. Öröma fotózás a Z1 el.
KijelzőEz egy érdekes téma, betekintési szögben a Z1 nem tudja a Samsung-ot űberelni, de mivel amúgy se szeretem ha azt nézi a mellettem ülő, hogy éppen mit olvasok, vagy írok nekem ez inkább pozitívum. A Színek tekintetében elsőre furcsa volt a Z1, mintha fakóbb lenne. De rá kellett jönni, hogy nem fakó hanem inkább a valósághoz jobban közelítő a színek összetétele ( nem ad rajzfilm érzést ). Ez akkor feltűnő, ha fényképezel 1 színes tárgyat majd mellé teszed a telefont a tárgynak.
Használat A Samsungon lévő gombok egyszerűen jobban voltak elhelyezve, plusz az előlapi gombok hiányoznak a Z1 ről, emiatt a kijelzőből foglalnak el. Továbbá a Samsung saját billentyűzete nekem jobban feküdt.(gombkiosztás, számok).
Kihangosítva egyik se túl jó, nálam a Sony megoldása vállt be jobban. De itt minimális a különbség. Filmnézésnél a Sony hangszórója szebben szólt, nem rezonált be a telefon tőle, de rossz helyen fogod akkor letakarod a hangszórót. (elején ez sokszor előfordult).
Z1 ben nincs távirányító funkció. Ezt mindenki maga döntse el, hogy fontos-e neki. (vicces lehet a Media Markt-ba kapcsolgatni a TV ket )
Z1 el nyugodtan fürdök/zuhanyzok együtt és merek víz alatt fotózni, kamerázni. A samsung al a leszedhető hátlap miatt nem mertem ezt. ( ez csak saját benyomás) .
S4A ban a link funkció mivel samsung smart TV m van gördülékenyebben működött. A Sony saját megoldása tökéletesen helyettesíti, amire kell.
Sony hoz sokkal jobb fülest (headset et) adnak. Plusz tetszik az oldalán lévő mágneses töltős megoldás
Összességében örülök, hogy a Z1 lett a társam az Active helyett. Ha újra választanom kéne nem kérdés, hogy a Sony megoldása mellett döntök. De vannak dolgok amin változtatnék. A Z1 se tökéletes telefon
Az XXL től a pénz elég nehézkesen vándorolt vissza a Bankszámlára. Többször kellett őket felhívni. Az elején próbálkoztak a "nem is kaptunk semmit!" , majd a "miért nem volt jó?" dolgokkal. Mivel a telefont értékmegjelöléssel fényképekkel és videóval dokumentálva küldtem vissza, nehogy ebbe belefussak sikeres volt végül a "tranzakció". Az ügyintéző hölgy nem mutatkozott be, kérésre a becenevét árulta el ... Majd rossz számlát állítottak ki (benne hagyták a futár ktsg. et) . Ha valaki kevésbé rámenős, úgy éreztem nem kapja vissza a pénzét. ( természetesen a 30 napon túl szaladtunk). A Szervizessel beszéltem telefonon mikor 1 napos volt a készülék. Teljesen hülyének akart nézni, és alapvető jogaimat tagadta. Amennyiben ezt nem teszi tőlük vettem volna a Z1 et és további telefonokat is. A hozzáállás miatt elég sok potenciális vevőtől és biztos vásárlástól estek el.
Üdv!