2024, 11 24, 05:42:45

Szerző Téma: 4.2.2. TouchWiz 5.0 ROM, CM 10.1 Frissítve - 2013.10.05.  (Megtekintve 24884 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
4.2.2. TouchWiz 5.0 ROM, CM 10.1 Frissítve - 2013.10.05.
« Dátum: 2013, 09 22, 16:48:47 »
TouchWiz 5.0 ROM, CyanogenMod 10.1 - Android 4.2.2.

EFS mappa mentés nélkül senki NE álljon neki!!!

EFS mappa mentése: You are not allowed to view links. Register or Login

Telepíthető:
XXLQ4,
XXLQE,
XXLQG rendszereken, ha ettől eltérőd van, kérdezz rá! Csak a sima GT-I9070-re, tehát nem az NFC-s verzsönre!
Szükséges még: Nem gyári kernel és NEM gyári recovery!!!

Elkészült ismételten egy CyanogenMod alapokra épülő rom a telefonunkra, ami hasonlóan a Carbon romhoz Android 4.2.2-t és funkcióit futtatja a drágánkon, annyi különbséggel, hogy ez a tökéletes határait súrolja. Remélem nem vet meg az irányért senki, de én úgy látom hogy egyelőre csak a Cyanogen csapat közreműködésével, vagy az arra épülő romok vannak többségben. Még úgy is, hogy - aki kellően tájékozott tudja jól - az SGSA nincs bent a támogatottsági offisöl listában, tehát mi egyelőre nemis létezünk...nekik persze. ;)
Mindenesetre az XDA műhelyben ismét összeraktak egy kíváló romot, Woft mester keze által, köszönjük neki! :taps: :taps: :ok:
Mint kitalálhattuk CM alapokkal bír a rom és a Samsung TouchWiz feeling van belegyúrva. Mivel mindenkinek más az ízlése, az enyémet osztom meg: Perfekt! :ok:
A rom rendkívűl jól fel van építve, nem egy összedobott katyvasznak látom. Annak ellenére hogy első kiadás, az időnként néha bugos CM-re épül, ami ebben a romban hihetetlen módon egyszerűen tökéletesen fut. Én egy mínuszt vettem észre: nincs rezgős érintés visszajelzés, de csak! a Back és Opciók érintő billentyűknél. Minden egyéb helyen tökéletes. Ha valaki más bugot észlel, nyugodtan ossza meg itt a fórumban. Mint rendszer parádés, az UI a Galaxy S4-ből vett TouchWizzel, Samsungos apróságaival és a Cyanogen kisebb szeletével ( Holo style ablakok, CM telefon app ) tökéletesre sikeredett. Olyannyira, hogy néha magam sem tudom eldönteni, hogy egy épp felbukkanó ablak - hova is sorolható be kinézet alapján, egyszerűen szép. Maga az OS Cyanogen lévén rendkívűl határozott, gyors és ami a legfontosabb (nekem...) akadás és gondolkodásmentes még totálisan belakva is. Ami nyílik az kérdés nélkül nyílik, amit bezárunk azt bezártuk, Task Manager végre tudja a dolgát még az én finnyás ízlésemnek is megfelelően...
Akkumulátor fogyasztás átlagosnak mondható, talán ami az átlag feletti: a sleep állapot brutálisan jó, a néhai 3210-esemre emlékeztet... Összességében mint ahogy a forrásunk is írja, Daily Use (mindennapi használatra) és bizony daily use, remekül megállja a helyét. :ok:
Egy (számomra) meglepő dolgot még megosztok ezzel kapcsolatban. Elsőre elnyerte a tetszésemet, hogy telepítés után azonnal minden porcikája használható. Nem kell a GPU-val piszkálódni, nincs veszélyben az EFS, sorolhatnám...Nade ennyit a rizsáról, puding próbája az evés! Aki akar egy szeletet mindkettőből egy jó rendszerrel próbálja ki.  ;)

Cyanogen lévén ez a .zip is tartalmazza a hozzávaló kernelt, így CoCore-al ne használjuk, CM tudja mit csinál, meg ha esetleg téglázzuk legyen mit idéznem...: én megmondtam!
Elmondom hátha az első custom romod:
Ha valamit itt nem értesz, van előbb egy Általános FAQ-unk is és egy Custom FAQ-unk is. Olvasd el, nem unalmamba klikkeltem.

You are not allowed to view links. Register or Login    -     You are not allowed to view links. Register or Login

Custom rom = nem gyári, azaz ebben az állapotban garancia vesztés, ha így viszed be azonnali megvonás! Helyreállítás, garancia visszaállítása: FAQ topik vagy kérj személyre szabott segítséget! A Te garancia vesztésedért Te felelsz!

Plusz egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy custom rom felrakása haladó szintű dolog, nem kezdőknek való!!!

You are not allowed to view links. Register or Login

Egy pár szó, a többit vagy nézd meg a forrás linken vagy próbáld ki:

- Ugye CM 10.1 az alapja,
- S4 TouchWiz launcher
- S4 ikonok, témák,
- természetesen beépítetten rootolt rom
- S Memo app, etc., etc.,

ROM telepítés:

Remélem feleslegesen írom le:  custom romosok csak backuppal a tarsolyukban álljanak neki, gyári romosok pedig vegyék számításba az Odinnal való gyalulást is, ha valami nem sikerül! Plusz még egy: CM rom lévén én speciel mindig Odinnal állok vissza és aztán teszem a CWM-et, majd onnan a  backupomat. (Lehet hülyézni, az én telefonom még atomstabil, pedig többet kapott mint a Tied ezt elhiheted...)  Ha esetleg gyári romod és kerneled van, rakd fel a CoCore kernelt és utána telepítsd ezt! (haladó usereknek mondom: ezt nem véletlenül írtam ide ;) )

Előbb az alap romot kell telepítenünk, majd a Gapps (GoogleApps) csomagot. Ne legyünk vagányak, hogy majd mi megoldjuk, semmi nem véletlen. Nem véletlenül van külön és nem véletlenül kell!

Fájlok az SD-n, érintetlenül, akksink 100%!
Ne felejtsük el wipe-olunk mindent, így elöbb mentsünk mindent ami kell, fotó, névjegy, etc., etc. Ja, névjegy. Android 4.2.2, így .vcf fájl az hiába! Névjegyek csak gugli szerverről! Előbb szinkronizáljuk fel a gugliba őket, mert csak azt tudjuk használni!
Mentés után kikapcs, majd recoveryben:

wipe data / factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
install zip from sd card / choose zip from sd card

kiválasztjuk a romot telepítjük, majd ismét:
install zip from sd card / choose zip from sd card
most kiválasztjuk a Gapps csomagot telepítjük, majd ismét:
wipe data / factory reset
wipe cache partition
reboot system now

voálá :taps: :ok:

Én a telepítés után jól megkínoztam szegényt + belaktam, majd mivel kernelt is raktunk a rommal együtt, mikor fent volt minden app és mindenhova beléptem nyomtam azért egy:

wipe cache partition,
wipe dalvik cache
-t. Aki tudja mi ez, érti miért nyomtam, ha nem tudod akkor csak szimplán tedd meg... ;)

2013.10.05.:

Megjött az első frissítés a romhoz, aki szemfüles már észrevette tegnap, esetleg ma... :) Meg mondom őszintén kevesebb mint amit vártam, sőt...Egyáltalán nem nyűgözött le, nálam marad a jól belakott beállított 1-es verzsön.
Mint a forrás is leírja: újabb lett az alap rom, törölve lett a Samu Accuweather (tudom pótolható), kisebb bug javítások, nagyobb sebesség.
Amit nem írnak: kernelcsere, és a Gapps-ot is illik (sajna előbb utóbb muszáj) újra rakni....
Összességébe, eddig sem kellett panaszkodnia szerintem, szempillantás alatt történt minden, tehát így egy 5-10%-os sebesség up-ért lehet én lusta vagyok (bár nem pihen a kütyüm, csak mikor alszom..) de én nem fogom szanaszét wipe-olni és újratelepíteni mindent. Ami pozitívum: GPU leképzés és használat mintha azért szépen lassan javulna. ;) :ok:
Ha valakinek más egyéb tapasztalata van nyugodtan ossza meg a fórumon, én egy fél nap után közepes prés alatt ennyit láttam.  :)

Letöltési linkek:

Rom v1 - You are not allowed to view links. Register or Login

Rom v1.1 - You are not allowed to view links. Register or Login

Gapps csomag - You are not allowed to view links. Register or Login

Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

Ha valamelyik link nem működik vagy valamit kihagytam volna, szólj és javítjuk azonnal!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
  • Navigáció / Navigation: Igo, Navigon
  • PDA: SGSA
  • PDA ROM: 4.2.2. TouchWiz 5.0
Re: 4.2.2. TouchWiz 5.0 ROM, CM 10.1
« Reply #1 Dátum: 2013, 09 22, 20:14:19 »
Valóban félelmetesen gyors ez a rom, de azért akad vele pár gondom. Az egyik a névjegyek. Igazán maradhatott volna a gyári, mert ettől kiesik a szemem. A másik pedig ez a fantasztikus színvilág, ahol vagy látom a szürke háttér előtt a feliratokat, vagy csak saccolom mi is lehet odaírva. :)
Ezekre az apróságokra tudnál ajánlani esetleg valami áthidaló megoldást?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2 Dátum: 2013, 09 22, 20:21:58 »
Valóban félelmetesen gyors ez a rom, de azért akad vele pár gondom. Az egyik a névjegyek. Igazán maradhatott volna a gyári, mert ettől kiesik a szemem. A másik pedig ez a fantasztikus színvilág, ahol vagy látom a szürke háttér előtt a feliratokat, vagy csak saccolom mi is lehet odaírva. :)
Ezekre az apróságokra tudnál ajánlani esetleg valami áthidaló megoldást?
A névjegyekre: megkerestem az alkalmazás kezelőben és töröltem amit engedett, majd reboot. Újra sync-elt, most jó. De ha esetleg így is gond van, akkor lépj ki ma újra be. Nekem így tuti :ok: Egyébként ez a gyári. ;)
Színek? Konkrétan hol láttad? Én eddig látok mindent. :hmm:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
« Reply #3 Dátum: 2013, 09 22, 20:46:46 »
A névjegyekre: megkerestem az alkalmazás kezelőben és töröltem amit engedett, majd reboot. Újra sync-elt, most jó. De ha esetleg így is gond van, akkor lépj ki ma újra be. Nekem így tuti :ok: Egyébként ez a gyári. ;)
Színek? Konkrétan hol láttad? Én eddig látok mindent. :hmm:
Alapvetően a szürkével van gondom, mert kissé világosnak tartom a fehér betűkhöz. Pld ha ébresztőt állítasz, akkor alul a ment és elvet nálam igen betegen néz ki. Bezzeg a fekete háttérhez tudtak sötétszürkét betűket párosítani.
A névjegyek helyett majd nézek egy értelmesebb alkalmazást, mert ezt ki nem állhatom. :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4 Dátum: 2013, 09 22, 20:50:29 »
Alapvetően a szürkével van gondom, mert kissé világosnak tartom a fehér betűkhöz. Pld ha ébresztőt állítasz, akkor alul a ment és elvet nálam igen betegen néz ki. Bezzeg a fekete háttérhez tudtak sötétszürkét betűket párosítani.
A névjegyek helyett majd nézek egy értelmesebb alkalmazást, mert ezt ki nem állhatom. :D
Nekem elviselhető, bár eddig konkrétan az ébresztőt nem figyeltem. :hmm: De kis hiba ez, én ezért nem adom a romot. ;) :D Az OS kárpótol. :taps:

Nem elérhető Legenden

• PDA: Nexus 7 - Galaxy S Advance - Galaxy Young N
  • PDA ROM: CyanogenMod 11
« Reply #5 Dátum: 2013, 09 22, 21:26:45 »
Szimpatikusnak tunik ez a rom. Sajnos az sgsa most csak masodlagos telefonom(az fuggetlen a blade 3 sajna nem...) de amint megoldodik a problema valoszinuleg kiprobalom.

Sent from my Blade III using Tapatalk 4

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
« Reply #6 Dátum: 2013, 09 22, 21:33:56 »
Nekem elviselhető, bár eddig konkrétan az ébresztőt nem figyeltem. :hmm: De kis hiba ez, én ezért nem adom a romot. ;) :D Az OS kárpótol. :taps:
Valóban nagyon szimpatikus, gyors, eddig stabil. Viszont nehezen viselem a kompromisszumokat. Mindenben van egy csepp hiba, ebben is. Egyelőre marad, de remélem faragnak még rajta egy hangyányit.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7 Dátum: 2013, 09 22, 21:38:17 »
Valóban nagyon szimpatikus, gyors, eddig stabil. Viszont nehezen viselem a kompromisszumokat. Mindenben van egy csepp hiba, ebben is. Egyelőre marad, de remélem faragnak még rajta egy hangyányit.
Első verza, ne feledd! A Vanilla 5/2-ja lett faca. ;) Innen csak jobb lehet, de így is simán ver mindent, hozzáteszem nekem... :ok:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2013, 09 23, 07:09:56 »

Ugye erről beszéltünk, csak hogy más is tisztán lásson.  ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gyorkigyorgy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Dakota 10
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE + PureVanilla v5/2 + Cocore 6.2
« Reply #9 Dátum: 2013, 09 23, 09:22:12 »
Szia Attika! Pure Vanilla 5/2-Cocore 6.2-höz képest neked üzemidőben mik a tapasztalataid? Az átlagos, amit írsz mit jelent?

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
« Reply #10 Dátum: 2013, 09 23, 15:28:17 »
Ugye erről beszéltünk, csak hogy más is tisztán lásson.  ;)
Igen pontosan erre gondoltam. Itt egész tűrhetően néz ki, de élőben azért kicsit mást mutat. A kijelölt napok sem látszanak jobban sajnos.
Viszont ma egész nap nyaggattam és nagyon jól pörög! Keresnem kell rá egy másik témát amiben jobban el vannak találva a színek, meg keresek valami normális alkalmazást a telefonszámoknak és egy darabig marad. :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #11 Dátum: 2013, 09 23, 15:35:44 »
Igen pontosan erre gondoltam. Itt egész tűrhetően néz ki, de élőben azért kicsit mást mutat. A kijelölt napok sem látszanak jobban sajnos.
Viszont ma egész nap nyaggattam és nagyon jól pörög! Keresnem kell rá egy másik témát amiben jobban el vannak találva a színek, meg keresek valami normális alkalmazást a telefonszámoknak és egy darabig marad. :D
:ok:

Telefon számok: Ne keress appot, belépsz a telefon appba, 3 részre van osztva legfelül ugye? 1. tárcsázó, 2. hívásnapló, 3. Gyakran hívottak és alatta teljes telefonkönyv sötét és stabil háttérrel.  ;) :ok:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #12 Dátum: 2013, 09 23, 15:43:29 »
Szia Attika! Pure Vanilla 5/2-Cocore 6.2-höz képest neked üzemidőben mik a tapasztalataid? Az átlagos, amit írsz mit jelent?

Szia György!

Azért  írtam, hogy átlagos mert minden embernek különbözőek a beállítottságai, szokásai, mindenki máshogy nyüstöli a kütyüjét. Az én beállítottságaim és használati szokásaim mellett (0-24-ig aktív net kapcsolat, folyamatos auto.szinkron, etc., etc., ) az átlagosnak mondható 4 óra körüli kijelző használat van meg. Mivel azért ez egy fejlettebb rendszer, kevesebb energiával nyilán nem éri be. Amikor erőteljes prés alatt van elkéri a magáét rendesen. Ahhoz hogy minden azonnal működjön és ne gondolkodjon sehol, nem más mint energia (is) kell. Megjelenése óta kínzom, volt hogy 3 és fél óra alatt kifeküdt, volt hogy majdnem 4 és fél óra volt. Tehát az akkuidő ennél a romnál és a többinél is userfüggő.  ;)

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
« Reply #13 Dátum: 2013, 09 23, 18:32:24 »
Haha, nincs rom bug nélkül! :) Próbáltam megosztani egy képet a fészen és azt tűnt fel, hogy nincs billentyűzet ha elfordítom a ketyerét. De nem csak itt nem fér ki, sehol nem tudom előcsalogatni.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #14 Dátum: 2013, 09 23, 20:54:12 »
Haha, nincs rom bug nélkül! :) Próbáltam megosztani egy képet a fészen és azt tűnt fel, hogy nincs billentyűzet ha elfordítom a ketyerét. De nem csak itt nem fér ki, sehol nem tudom előcsalogatni.
Akkor vmi nem kerek Nálad. Itt perfekt. ;)

Nem elérhető gyorkigyorgy

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Dakota 10
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE + PureVanilla v5/2 + Cocore 6.2
« Reply #15 Dátum: 2013, 09 23, 22:04:16 »
Sziasztok. Ha rákattintik a tárcsázás ikonjára, akkor kiírja, hogy a címtár alkalmazás sajnos leállt. Valami ötlet?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #16 Dátum: 2013, 09 24, 02:30:11 »
Sziasztok. Ha rákattintik a tárcsázás ikonjára, akkor kiírja, hogy a címtár alkalmazás sajnos leállt. Valami ötlet?
Leírás szerint telepítettél?
Keresd meg az alkalmazás kezelőben és állítsd le, töröld az adatait, reboot. Talán.  :)

Nem elérhető csezoli21

• PFC Fan
  • PDA: galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1
« Reply #17 Dátum: 2013, 09 24, 06:49:20 »
Sziasztok
Kipróbáltam ezt a romot, az ég világon semmi hang nem jön a telefonból még az ébresztőből sem, valami ötlet?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #18 Dátum: 2013, 09 24, 06:51:47 »
Sziasztok
Kipróbáltam ezt a romot, az ég világon semmi hang nem jön a telefonból még az ébresztőből sem, valami ötlet?

Szia!
Milyen rendszerre tetted és hogyan?

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
Re: Re: 4.2.2. TouchWiz 5.0 ROM, CM 10.1
« Reply #19 Dátum: 2013, 09 24, 07:35:50 »
Akkor vmi nem kerek Nálad. Itt perfekt. ;)
Valóban nálam volt a hiba, de csak egy újra indítás javította meg. A névjegyzék is megoldani látszik. Találtam egy htc témát, ezzel fekete a háttér és egész tűrhető lett.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető csezoli21

• PFC Fan
« Reply #20 Dátum: 2013, 09 24, 17:36:52 »
Szia!
Milyen rendszerre tetted és hogyan?

Cache meg dalvik wipe és meg is oldodott úgy néz ki, másik nagy gondom nem tudom bekapcsolni az usb hibakeresést mert a beállitások menüböl hiányzik a komplett menüpont amiben ez volt valami ötlet?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #21 Dátum: 2013, 09 24, 17:41:31 »
Cache meg dalvik wipe és meg is oldodott úgy néz ki, másik nagy gondom nem tudom bekapcsolni az usb hibakeresést mert a beállitások menüböl hiányzik a komplett menüpont amiben ez volt valami ötlet?
Ötlet, az van: Nekem is kiírta hogy kapcsoljam be, de a PC-n úgy jelenik meg ha rádugom mintha be lenne kapcsolva. Nem találtam menüpontot rá, de működik minden ahogy kell, így nem érdekes... ;)

Nem elérhető csezoli21

• PFC Fan
« Reply #22 Dátum: 2013, 09 24, 17:56:29 »
Ötlet, az van: Nekem is kiírta hogy kapcsoljam be, de a PC-n úgy jelenik meg ha rádugom mintha be lenne kapcsolva. Nem találtam menüpontot rá, de működik minden ahogy kell, így nem érdekes... ;)
Az lehet, de van olyan viszonylag fontos alkalmazás ami kéri és ugye ugy érzékeli nincs bekapcsolva, remélem bele húz a srác a fejlesztésbe mert eddig ez tetszik a legjobban nekem! Nem akarok mást visszatenni aa telefonra

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #23 Dátum: 2013, 09 24, 17:59:56 »
Az lehet, de van olyan viszonylag fontos alkalmazás ami kéri és ugye ugy érzékeli nincs bekapcsolva, remélem bele húz a srác a fejlesztésbe mert eddig ez tetszik a legjobban nekem! Nem akarok mást visszatenni aa telefonra
Én sem... :ok:
Viszont azt meg lehet tudni mi az app? Nálam a Titanium Backup írta ki.

Nem elérhető csezoli21

• PFC Fan
« Reply #24 Dátum: 2013, 09 24, 18:03:19 »
Én sem... :ok:
Viszont azt meg lehet tudni mi az app? Nálam a Titanium Backup írta ki.

App quarantine de link2sd vel is tudok fagyasztani csak annak volt widgetje is, mindegy kivárok hátha köv. Verzióba benne lesz, amugy mikor várható frissités tudsz valamit?