Sziasztok!
Tegnap az Overmax Vertis 01 telefonomra felraktam a Max Smart V5 romot, amelyet innen lehet letölteni:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginLeírom az eddigi tapasztalataimat.
A rom mérete kb. 433 MB, simán gond nélkül feltelepült CWM recoveriből (Overmax-Vertis-01-CWM-6012-recovery-by-Cappa72_v1.img), amelyet már korábban feltelepítettem.
Az első induláskor (ami minden indításkor ugyanez) az Overmax felirat után zenei kíséret mellett ZTE Max Smart felirattal indul és pillanatok alatt használatra kész. Gyakorlatilag azonnal feláll a két sim kártya. A rom android 4.2.2 verziót mutat. A kernel 2013. 12.30. 3.4.5 verziójú.
A készülék kezelőfelülete gyakorlatilag megegyezik a Samsung Galaxy S3-S4 felületével. A főmenüben négy beállítási csoport látható: Network Connections, My Devic., Account, és More. A sim kezelés remek, mindkét sim kártyához külön-külön mindent be tudunk állítani. Az egyéb beállítások a már máshol is megszokott széles skálán mozognak.
A rom-al sok hasznos programot kapunk, email kliensből mindjárt kettőt is: Aqua és a normál, azonban egyik sem kezeli az exchange server-t csak az IMAP és POP3 rendszereket. Ennek áthidalására, akinek szükséges aCloudMagic email klienst ajánlom, az szuperül lekezeli az exchange server-t is. A DualSim Ringtone-al jól együttműködik.
Néhány program a romból: ES File explorer, Maxton browser, Lock Screen, Mobileuncle tools, Quick office, S Memo, Smart Memo, SuperSu, Torch, TouchPal X.
A kijelzőn - jobb felső szél - az akkutöltöttség jelzés alapból kör alakú és közepén a töltöttségi értékkel.
A kijelző bal szélén egy diszkrét nyíl helyezkedik el, amellyel egy programtár-sáv nyitható és zárható.
A rom működés gyors, akadásmentes, a felülete alapból szép és esztétikus. Van néhány gyári háttérkép is, elég jók. Sok-sok csengőhang és értesítési hang került a romba, amik között vannak egész szuperek is.
Az akkuhasználat is elég jónak tűnik, készenléti állapotban (két emeil érkezés és olvasás mellett, kevés nyomogatással, egy néhány perces bejövő hívással) teljes töltöttségről 17 óra 16 perc alatt 84%-ra csökkent a töltöttségi érték, ami szerintem nem rossz eredmény.
Számítógéphez kapcsolva azonnal reagál, feladja az USB tárhely bekapcsolás ablakot, arra kattintva azonnal hozza a micro sd és a belső tárhely felugró ablakát a monitoron.
Mindent összegezve, egy remek kis romról van szó, ez is sokkal jobb, mint a MIUI, így kísérletező kedvű felhasználóknak ajánlani tudom.