Nos a kód a képernyőzár! Nem volt külön kód. A titkosítás azért kell, hogy ha elhagyod a telefon, ne lehessen hozzáférni az adatokhoz, még rom csere esetén sem. Mint pl. a truecrypt! A baj nem azzal van, hanem hog ymiért nem fogadja el!
Na az egész más... Te írtad:
eszköz titkosítása az be volt kapcsolva
Az eszköz titkosítása az a gyári rom esetében (ha jól emlékszem) a
Biztonság menüpont alatt található titkosítás, nem egy zárképernyő lock.
A lockot jó eséllyel darálja az Odin, hacsak simán a képernyőzárat állítottad be.
Szerk.:
Én ha elhagyom a telefonom netán hazaérek és észreveszem, hogy nincs meg 2 dolgot teszek meg. Belépek az AVG honlapra az e-mail címemmel, megnézem lokásilan hol van a telefon. Ha nem látom, akkor elcsórták az biztos és a kártyám sincs benne, mert nekem 24órát neten van. Így ha nem azon van, az nem én vagyok. Ha ez történik, azonnal megváltoztatom a gugli jelszavamat ami
x betű
xy szám és
w írásjel. Elég 1 karaktert változtatni, az életbe nem jössz rá...
és egyúttal előbb az AVG anthi-theft-el majd a gugli eszközkezelő lehetőséggel formázom kb. 3 perc alatt. Mindkettő az első nettel való érintkezésénél végbemegy kérdés és sim független módon. Mikor jelszót váltasz, a következő update-el kilép mindenhonnan. Ez szerintem azon felül hogy nem hagyom el, több mint elég hozzáteszem nekem...
No meg a szolgáltatónak is jelzem, és a Tré a nap 24 órájában - az adatokért persze - bármilyen napszakban azonnal tiltja.