Üdv sziasztok!
Látom többen vagytok akik nem kis tudással bírtok ezen kütyüben. Nem vetődött még fel senkiben vagy nincs tervben hogy készítsen egy FAQ-ot? Minden típust belevéve? Én személy szerint összevadászom ami kell, de nem lenne baj, ha egy csokorba lenne. KNOX-os dzsuvát, rootolást flag billenés nélkül/vele, gyári romokon melyiken megy/melyiken nem, letölthető használati útmutató, EFS mentés ha kell/módszere + egyéb ilyen cullangok egy helyen. Nem lenne baj, pl. ha a kezdő user nem a gari vesztés és efs hiba után találná meg mit kellett volna tenni.
Lusta dög vagyok és nincs kedvem nekiállni. De ha esetleg mégis leszel olyan szíves és összegyűjtöd csak a kérdéseket, akkor én írok mindegyikre egy szép választ :-)
Eszembe is jutott egy lehetséges kérdés és a válasz:
Kérdés:
Miért nem ismeri fel a Kies a telefonom?
Válasz:
Ennek több oka is lehet.
1. Nem a legfrissebb verziójú Kies van telepítve.
2. A Samsung USB driver-ek nincsenek telepítve, hiányosak, vagy frissítésre szorulnak. A legújabb Kies telepítésével orvosolható ez a probléma.
3. A telefonon le lett cserélve a gyári Samsung 3E recovery valamilyen alternatív verzióra (CWM, TWRP). Vissza kell tenni a 3E-t, mert a Kies - úgy látszik - ezt is nézi.
4. Szükség lehet az "USB hibakeresés" funkció bekapcsolására (esetleg éppen a kikapcsolására).