2024, 11 26, 05:33:48

Szerző Téma: Galaxy S4 Mini Általános beszélgetés  (Megtekintve 187737 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Acef

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2014Q3
  • PDA: GT-I9195 B. E.
  • PDA ROM: GT-I9195XXUBML4 / deodexelt UCOB1
Re: Galaxy S4 Mini Általános beszélgetés
« Reply #1175 Dátum: 2014, 11 05, 07:51:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Korabban irtam már kicsit zavaros levelet.. de urrá lett rajtam a pánik.. na szóval a következő a helyzet.. szeretnèk segitsèget kérni ugyanis sikeresen elrontottam az s4 minim..

A mostani állapotról recovery download mod van. A telefon is "müködik" zenèl, bejön a samsung jel ès mint ha a rendszer is "felállna" viszont semmi se jön az értesitèsi sávon kivül ami az aksit az idot mutatja.. odinnal a következő történik.. rádugom beillesztem a fuggetlen romot (telenoros a telefon remelem ez nem baj) beillesztem az AP ba telefon radugva repat nincs pipalva start ekkor megáll a szituáció a telefon download modban egy hangyányi részt ugrik majd az odin megall ott h ..PIT file mapping es inne megallt a ceremonia.. sehova se megy mi lehet a baj? Elotte pedig ilyen 90%nal allt meg 4edxt vagy valami hasonlo hibat irt es fail... h tudnèk életet lehelni bele? Esetleg cwm recovery kell rá?
Hi!
- frissítsd a profilodat, mert ott még az I9000 szerepel

- knoxos volt a telefon (alapsáv verziója) mielőtt odinoztál?
- milyen romot tettél fel? I9195XX....?

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
« Reply #1176 Dátum: 2014, 11 05, 07:59:15 »
Korabban irtam már kicsit zavaros levelet.. de urrá lett rajtam a pánik.. na szóval a következő a helyzet.. szeretnèk segitsèget kérni ugyanis sikeresen elrontottam az s4 minim..

A mostani állapotról recovery download mod van. A telefon is "müködik" zenèl, bejön a samsung jel ès mint ha a rendszer is "felállna" viszont semmi se jön az értesitèsi sávon kivül ami az aksit az idot mutatja.. odinnal a következő történik.. rádugom beillesztem a fuggetlen romot (telenoros a telefon remelem ez nem baj) beillesztem az AP ba telefon radugva repat nincs pipalva start ekkor megáll a szituáció a telefon download modban egy hangyányi részt ugrik majd az odin megall ott h ..PIT file mapping es inne megallt a ceremonia.. sehova se megy mi lehet a baj? Elotte pedig ilyen 90%nal allt meg 4edxt vagy valami hasonlo hibat irt es fail... h tudnèk életet lehelni bele? Esetleg cwm recovery kell rá?

Próbáld meg másik rommal,esetleg másik usb kábellal!

Nem elérhető nagyanyokalacsa

• PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: I9000 XXJVU+ sema 2.5.0 scbm, modem: JVO
« Reply #1177 Dátum: 2014, 11 05, 08:14:02 »
Hi!
- frissítsd a profilodat, mert ott még az I9000 szerepel

- knoxos volt a telefon (alapsáv verziója) mielőtt odinoztál?
- milyen romot tettél fel? I9195XX....?

Knox van/volt rajta. A "legfrissebb" xxubml4 fuggetlen i9195 os rendszert akartam feltenni rá
 Alapsávot nem tudom en balga nem nèztem meg

Az usb zsinor ennyit szamit? Azzal csinaltam amit az s5 hoz kaptam

Nem elérhető Acef

• PFC Fan
« Reply #1178 Dátum: 2014, 11 05, 08:28:30 »
Knox van/volt rajta. A "legfrissebb" xxubml4 fuggetlen i9195 os rendszert akartam feltenni rá
 Alapsávot nem tudom en balga nem nèztem meg

Az usb zsinor ennyit szamit? Azzal csinaltam amit az s5 hoz kaptam
Nyugi, van / lesz megoldás

amit ssas is írt:
- s4 mini kábele
- hátsó, alaplapi usb
- ne fusson a kies (alt ctrl del)
- rendszergazdaként futtasd az Odin-t
- ismét töltsd le a romot, és azzal próbáld

Előtte még kérdés:
- biztosan nem 4.4 volt a telefonon?
- download-ban nézd meg a knox állapotát. Mit ír a KNOX VARRANTY VOID sorban: 0x0, vagy 0 x 1?

« Reply #1179 Dátum: 2014, 11 05, 09:12:06 »
Nyugi, van / lesz megoldás

amit ssas is írt:
- s4 mini kábele
- hátsó, alaplapi usb
- ne fusson a kies (alt ctrl del)
- rendszergazdaként futtasd az Odin-t
- ismét töltsd le a romot, és azzal próbáld

Előtte még kérdés:
- biztosan nem 4.4 volt a telefonon?
- download-ban nézd meg a knox állapotát. Mit ír a KNOX VARRANTY VOID sorban: 0x0, vagy 0 x 1?

Biztos nem az volt, 4.2.2 es cwm 6.0.4 es 0x1 a konx varranty telenoros volt a keszulek csak fuggetlenitve lett. A 4.4 et akartam feltenni amikor abbahagyta de azt csak a vodafoneos rendszerrel láttam.. gondolom nem lehet telenoros belsore vodasat rakni.. most a 4.2.2 akarom visszarakni de nem igazan sikerult.. mondom megall a PIT mappingnal.. legalabb is tegnap este az volt..már azon agyalok samsunghoz beviszem.. vagy egy telefonoshoz..

Nem elérhető Acef

• PFC Fan
« Reply #1180 Dátum: 2014, 11 05, 10:06:42 »
Biztos nem az volt, 4.2.2 es cwm 6.0.4 es 0x1 a konx varranty telenoros volt a keszulek csak fuggetlenitve lett. A 4.4 et akartam feltenni amikor abbahagyta de azt csak a vodafoneos rendszerrel láttam.. gondolom nem lehet telenoros belsore vodasat rakni.. most a 4.2.2 akarom visszarakni de nem igazan sikerult.. mondom megall a PIT mappingnal.. legalabb is tegnap este az volt..már azon agyalok samsunghoz beviszem.. vagy egy telefonoshoz..
- Garanciád már nincs.
- gondolom nem lehet telenoros belsore vodasat rakni. de. lehetett volna (szerintem ha sikerül, akkor inkább a 4.2.2-nél maradj)
- Belefutottál a tipikus 4.4.2/Odin hibába.

-Próbáld meg Odinnal feltenni a recovery-clockwork-6.0.4.6-serranoltexx.tar.md5 -öt első hsz-ben: You are not allowed to view links. Register or Login, hátha megoldja. Írj, hogy mi lett az eredmény.
Nyugi, nem gond ha nem lesz jó, van más megoldás.

« Reply #1181 Dátum: 2014, 11 05, 10:25:58 »
- Garanciád már nincs.
- gondolom nem lehet telenoros belsore vodasat rakni. de. lehetett volna (szerintem ha sikerül, akkor inkább a 4.2.2-nél maradj)
- Belefutottál a tipikus 4.4.2/Odin hibába.

-Próbáld meg Odinnal feltenni a recovery-clockwork-6.0.4.6-serranoltexx.tar.md5 -öt első hsz-ben: You are not allowed to view links. Register or Login, hátha megoldja. Írj, hogy mi lett az eredmény.
Nyugi, nem gond ha nem lesz jó, van más megoldás.
Hat nagyon boldog vagyok :D ennek a tipikus hibanak.. örülni lehet csak..:D

Ez a recovery volt rajta igy felismerem sztem jo lesz.. majd delutan irok mi lett

« Reply #1182 Dátum: 2014, 11 05, 15:27:24 »
Hat nagyon boldog vagyok :D ennek a tipikus hibanak.. örülni lehet csak..:D

Ez a recovery volt rajta igy felismerem sztem jo lesz.. majd delutan irok mi lett

recovery fent van de amikor rámegyek a startra kiirja h fail a telefonon pedig pirossal a következö szoveg van "sw rev check fail fused 2 binary 1"

Nem elérhető Acef

• PFC Fan
« Reply #1183 Dátum: 2014, 11 05, 16:04:29 »
recovery fent van de amikor rámegyek a startra kiirja h fail a telefonon pedig pirossal a következö szoveg van "sw rev check fail fused 2 binary 1"
Na ezzel még nem találkoztam, majd a gyakorlottabbak megmondják az okát.

Szerintem az alábbival még várj, amíg megerősíti valaki:
Itt a 4.4.2-es rom. Ezt Papi54 készítette, vagy legalábbis ő linkelte egy másik fórumon. Ezt a romot lehet/kell használni az Odin/4.4 hibánál. Ezt már használták, rendben felmegy. You are not allowed to view links. Register or Login
"Odinban a PDA vagy AP gombhoz betallózod. A repartition NE LEGYEN bepipálva!
Várd meg, amig a teló ujraindul, addig ne huzd le a gépről!!"

lackogyerek
A Deodexelt Gyári romok ... / 1. hsz / UCNF7-nél linkelt, "Ha valakinél gubanc van, és már egyik rom sem hajlandó feltelepülni, akkor itt egy újracsomagolt régebbi verzió ami esetleg segíthet!" szöveg alatti rom nem jó, legalábbis aki próbálta annak nem ment fel, ezért linkeltem a fentit. Ránéznétek az UCNF7-nél linkeltre, hogy mi a gond?

« Reply #1184 Dátum: 2014, 11 05, 16:43:30 »
Na ezzel még nem találkoztam, majd a gyakorlottabbak megmondják az okát.

Szerintem az alábbival még várj, amíg megerősíti valaki:
Itt a 4.4.2-es rom. Ezt Papi54 készítette, vagy legalábbis ő linkelte egy másik fórumon. Ezt a romot lehet/kell használni az Odin/4.4 hibánál. Ezt már használták, rendben felmegy. You are not allowed to view links. Register or Login
"Odinban a PDA vagy AP gombhoz betallózod. A repartition NE LEGYEN bepipálva!
Várd meg, amig a teló ujraindul, addig ne huzd le a gépről!!"

lackogyerek
A Deodexelt Gyári romok ... / 1. hsz / UCNF7-nél linkelt, "Ha valakinél gubanc van, és már egyik rom sem hajlandó feltelepülni, akkor itt egy újracsomagolt régebbi verzió ami esetleg segíthet!" szöveg alatti rom nem jó, legalábbis aki próbálta annak nem ment fel, ezért linkeltem a fentit. Ránéznétek az UCNF7-nél linkeltre, hogy mi a gond?

Ez ilyen total biztos megoldas? Es ha ott is bejon ez?

Nem elérhető Acef

• PFC Fan
« Reply #1185 Dátum: 2014, 11 05, 16:55:40 »
Ez ilyen total biztos megoldas? Es ha ott is bejon ez?
itt szintén ez volt a hiba (kb az 584. hsz-től olvasd)

Valsz neked is ez lesz a megoldás, csak a linkelt Kitkat rom-al.
Olvasd át, és csináld meg ha gondolod.

De inkább várd meg azokat, akik már találkoztak ezzel a hibával, nehogy gond legyen a telefonnal!

Nem elérhető szabos214

• PFC Fan
  • PDA: Samsung s4 mini
  • PDA ROM: Cyanogen 10.2.1.3
« Reply #1186 Dátum: 2014, 11 06, 12:50:52 »
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a témában tapasztaltabb társaktól :)
Adott az s4 mini, egyik napról a másikra (semilyen módosítás, telepítés nem történt) el kezdett nagyon melegedni, akksi merülni, beszélgetéseket random megszakítani.
Kicsit megpróbáltam beleásni magam a témába, gondoltam rakok rá másik rom ot hátha ettől észhez tér (gari már lejárt) ez azt hiszem sikerült is cyanogen 10.2 lett rajta, hozzá való kernellel. Alapvetően működik, de a probléma nem oldódott meg. Akksit is cseréltem benne (páromnak is ilyen van). Volt, hogy akksi cserénél a másikba még 40% ot mutatott, ebbe meg 1% és egyből kikapcsolt.
Ha tudnátok mondani bármit, ami segíthet hálás lennék...legalább, hogy a hiba még ezután is lehet szoftveres eredetű, vagy másfelé kéne keresgélni...Köszi előre is.

« Reply #1187 Dátum: 2014, 11 14, 07:06:46 »
itt szintén ez volt a hiba (kb az 584. hsz-től olvasd)

Valsz neked is ez lesz a megoldás, csak a linkelt Kitkat rom-al.
Olvasd át, és csináld meg ha gondolod.

De inkább várd meg azokat, akik már találkoztak ezzel a hibával, nehogy gond legyen a telefonnal!

Nekem nem sikerült megcsinálnom szóval maradt a samsung..5500 pénzért 20 perc alatt meg is csinálták..:D
De azért köszönöm a segítséget.

Nem elérhető kyozai

• PFC Fan
  • PDA: Palm Treo Pro
  • PDA ROM: pda viet wm6.1
« Reply #1188 Dátum: 2014, 11 14, 18:19:08 »
Sziasztok!

Pár napja van egy új t-mobilos (4.4.2) s4  mini-m, olyan problémám van, hogy nagyon gyorsan kb 5-6 óra alatt lemerül az akksi, ezenkívűl elég sokszor melegedik a teló. Teljesen feltöltöm, kicsit netezek, esetleg egy két videó... a legjobb tudásom szerint a háttérben futó dolgokat kilőttem....
Külföldi fórumokon láttam, hogy sok embermek vam akksi gondja ennél a típusnál. Kicsit elvagyok keseredve mert  azért ettől többet vártam... Vam valami megoldás, esetleg szerviz?

Köszi a segítséget...

Üdv

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Galaxy S4 mini i9195
  • PDA ROM: I9195XXUBNB3 R2 by lackogyerek
« Reply #1189 Dátum: 2014, 11 15, 16:35:43 »
Sziasztok!

Pár napja van egy új t-mobilos (4.4.2) s4  mini-m, olyan problémám van, hogy nagyon gyorsan kb 5-6 óra alatt lemerül az akksi, ezenkívűl elég sokszor melegedik a teló. Teljesen feltöltöm, kicsit netezek, esetleg egy két videó... a legjobb tudásom szerint a háttérben futó dolgokat kilőttem....
Külföldi fórumokon láttam, hogy sok embermek vam akksi gondja ennél a típusnál. Kicsit elvagyok keseredve mert  azért ettől többet vártam... Vam valami megoldás, esetleg szerviz?

Köszi a segítséget...

Üdv
Érdekes, nálam semmi gond az akksi teljesítményével. Nem lehet, hogy nálad az akksi döglött?

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
  • Okosabb vagyok a telefonomnál!
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy A5 (2016) SM-A510F
  • PDA ROM: A510FXXS3BPJA
« Reply #1190 Dátum: 2014, 11 15, 17:27:46 »
Sziasztok!

Köszi a segítséget...

Üdv
Nézd meg You are not allowed to view links. Register or Login, hátha segít.
Ami működik, azt ne bántsd!
Ami nem működik, azt ne erőltesd!

Nem elérhető kyozai

• PFC Fan
« Reply #1191 Dátum: 2014, 11 15, 23:39:35 »
Köszönöm, majd meglesem, tegnap rátettem egy gyári novemberi black edition rom-ot, valamit javult a helyzet, most kb 8-10 % - ot merül az akksi óránként. A kérdésem a következő : ha szervizbe viszem akkor tegyem vissza a t-mobilos rom-ot vagy maradhat ez is rajta?

Köszi

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #1192 Dátum: 2014, 11 16, 09:10:27 »
Köszönöm, majd meglesem, tegnap rátettem egy gyári novemberi black edition rom-ot, valamit javult a helyzet, most kb 8-10 % - ot merül az akksi óránként. A kérdésem a következő : ha szervizbe viszem akkor tegyem vissza a t-mobilos rom-ot vagy maradhat ez is rajta?

Köszi
Ha garos még akkor igen, feltéve hogy a knox jelző nem ugrott. Ha igen akkor már mindegy.

Nem elérhető kyozai

• PFC Fan
Re: Re: Galaxy S4 Mini Általános beszélgetés
« Reply #1193 Dátum: 2014, 11 16, 09:13:42 »

Köszi
Tévedtem, korai volt az öröm :(

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető g1mp

• PFC Fan
  • PDA: Samsung GT I9195
  • PDA ROM: I9195XXUCNK1
« Reply #1194 Dátum: 2014, 11 29, 16:11:17 »
Sziasztok!

Néhány napja I9195 készülékemre KIES-el lefrissítettem a 4.4.2 KitKatot XXUBMJ7 (kár volt...).
Jött a szokásos "nem tudom bekapcsolni a wifi-t és a beállításokban a Biztonság menüpont is elszáll" probléma.
Megoldása -szolgáljon itt mementóul másoknak- összefoglalva:
- You are not allowed to view links. Register or Login -> Odin v3.09
- You are not allowed to view links. Register or Login -> XXUCNK1 modem
- You are not allowed to view links. Register or Login "Modem felrakása / cseréje Odinnal' bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni (nekem elég volt egy alkalommal)

A legvégén voila...! Működik a wifi...

TL;DR;
Szerk.: a recovery módban se a wipe cache partition, se a factory reset nem oldotta meg a problémát (utóbbit a Samu magyarországi képviselete pedig jelezte számomra...)

A probléma mivolta pedig:
- Wifi driver nem megfelelő (catlog kimenet alább)
11-24 18:05:23.175 E/WifiHW  (940): ##################### set firmware type 0 #####################
11-24 18:05:23.426 E/WifiHW  (940): return of insmod : ret = -1, Exec format error
11-24 18:05:23.426 E/WifiStateMachine(940): Failed to load driver
11-24 18:05:23.446 E/WifiStateMachine(940): sendErrorBroadcast code:10
11-24 18:05:23.466 E/WifiController(940): Wi-Fi driver is unstable. Received CMD_STATEMACHINE_RESET

- A Beállítások menüpont-Biztonság almenüje egész egyszerűen azért szállt el, mert nem tudta lekérdezni a wifi eszköz állapotát.

Remélem segíthettem valakinek.

Üdv,
g1mp.

Nem elérhető blaze13

• PDA: Samsung Note 4
  • PDA ROM: 6.0.1
« Reply #1195 Dátum: 2014, 11 29, 18:24:49 »
Sziasztok!
Egy èrdekes problémával találkoztam a napokban, remélem tudtok segíteni :) Telefonáláskor nem tudom szabályozni a hangerőt (se kihangosítva, se normál ill. bth headsettel sem). Nem volna nagy tragédia, ha nem lenne olyan hangos, mint ha kihangosítva telefonálnék.. Egyébként videó és zenehallgatáskor ezt a hibát nem tapasztaltam.
Remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm! :)

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #1196 Dátum: 2014, 12 01, 13:33:44 »
Sziasztok!

Néhány napja I9195 készülékemre KIES-el lefrissítettem a 4.4.2 KitKatot XXUBMJ7 (kár volt...).
Jött a szokásos "nem tudom bekapcsolni a wifi-t és a beállításokban a Biztonság menüpont is elszáll" probléma.
Megoldása -szolgáljon itt mementóul másoknak- összefoglalva:
- You are not allowed to view links. Register or Login -> Odin v3.09
- You are not allowed to view links. Register or Login -> XXUCNK1 modem
- You are not allowed to view links. Register or Login "Modem felrakása / cseréje Odinnal' bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni (nekem elég volt egy alkalommal)

A legvégén voila...! Működik a wifi...

TL;DR;
Szerk.: a recovery módban se a wipe cache partition, se a factory reset nem oldotta meg a problémát (utóbbit a Samu magyarországi képviselete pedig jelezte számomra...)

A probléma mivolta pedig:
- Wifi driver nem megfelelő (catlog kimenet alább)
11-24 18:05:23.175 E/WifiHW  (940): ##################### set firmware type 0 #####################
11-24 18:05:23.426 E/WifiHW  (940): return of insmod : ret = -1, Exec format error
11-24 18:05:23.426 E/WifiStateMachine(940): Failed to load driver
11-24 18:05:23.446 E/WifiStateMachine(940): sendErrorBroadcast code:10
11-24 18:05:23.466 E/WifiController(940): Wi-Fi driver is unstable. Received CMD_STATEMACHINE_RESET

- A Beállítások menüpont-Biztonság almenüje egész egyszerűen azért szállt el, mert nem tudta lekérdezni a wifi eszköz állapotát.

Remélem segíthettem valakinek.

Üdv,
g1mp.
Ezt a hibát, és a megoldását is, már többször taglaltuk itt a fórumon, de azért köszönjük!

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
  • Okosabb vagyok a telefonomnál!
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy A5 (2016) SM-A510F
  • PDA ROM: A510FXXS3BPJA
« Reply #1197 Dátum: 2014, 12 01, 14:40:11 »
Arra nincs valakinek ötlete, miért írja ki a Play Store, hogy nincs elég helyem a belső tárolón, miközben az alábbi parancs szerint legalább 500 megabájt van?
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
busybox df -h /data

A parancs kimenete kicsit átrendezve:
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
Filesystem /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/userdata
Size 5.4G
Used 4.9G
Available 504.5M
Use% 91%
Mounted on /data
Nem tudom frissíteni az applikációim, pedig van hely bőven....
Ami működik, azt ne bántsd!
Ami nem működik, azt ne erőltesd!

Nem elérhető Tomi613

• Navigáció / Navigation: iGO_Nextgen
  • PDA: SM-N950F Samsung Galaxy Note 8
  • PDA ROM: N950FXXU1AQl1; android ver.:7.1.1
« Reply #1198 Dátum: 2014, 12 01, 14:52:23 »
Ez nálam is így van. Valami önvédelem lehet mint a Windowsnál. Kell a gyorsítótárnak. Ha elfogy  hely nem indulna el a telefon.

Nem elérhető g1mp

• PFC Fan
  • PDA: Samsung GT I9195
  • PDA ROM: I9195XXUCNK1
« Reply #1199 Dátum: 2014, 12 02, 11:45:11 »
Ezt a hibát, és a megoldását is, már többször taglaltuk itt a fórumon, de azért köszönjük!

Elnézést, nem volt célom a duplikálás!

Próbáltam keresni ebben a threadben de nem találtam semmit, ezért kérdezek:
- legújabb "heppje" a kitkat-nak, hogy nem megy el alvóba a képernyő, hanem a beállított fényerőn világít folyamatosan... valakinek van valami tippje (a beállítások menüben próbáltam 15-30s és az összes többit, de egyikkel se jó) ?

Üdv,
g1mp.