2024, 11 25, 01:44:49

Szerző Téma: [ROM][GT-I9100][JB][4.3] CyanogenMod 10.2 official nightlies!  (Megtekintve 52599 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető andreas49

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, iGO sz.n. HERE
  • PDA: LG G4 32 Gb - H815
  • PDA ROM: V10g-EUR
Re: [ROM][GT-I9100][JB][4.3] CyanogenMod 10.2 official nightlies!
« Reply #425 Dátum: 2013, 11 16, 11:18:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kipróbáltam ezt az új cm installert!
Már kicsit szórakozott a telóm néha, párszor lefagyott, igaz már jó régen nem volt hozzányúlva csak a frissítéseket csináltam sűrűn. Letöröltem mindent és csináltam egy 3 fileos pucolóst, odinból, arra feltettem a legújabb gyári magyart. Playből feltettem a cm installert és a leírtak szerint végigcsináltam. Kell egy windowsos kliens is a számítógépre. A lényeg hogy végül minden kernel vagy egyéb kavarás nélkül egy gyári jbre feltette a cm-et. Csinál egy teljes gyalulást ha jól értettem és mindent automatikusan elvégez!
Ami érdekes az a cm verzió!, Ezt írja a telefonbeállításnál: 10.2-20131114-SNAPSHOT-InstallerWPPQ46R-i9100
Szóval ez már 10.2-es de mivel az eddig csak nightly így nem tudom ez mi lehet.
Aztán még ott van hogy nincs cm frissítés a telefon menüben hanem van egy System Updates, amire ha nyomok egy "check for update"-t nem talál semmit. Pedig azóta 15-én már jött ki újabb nightly. Szóval érdekes:) Persze recoveryből valószínűleg fel lehet tenni a legújabb nightly frissítést és utána már ott lesz a cm frissítés menü, de még nem próbáltam, ma megnézem azt is és leírom! Na ennyi, akinek van tapasztalata azt írja meg! Ha meg mindenkinél pozitív lesz a tapasztalat, be lehetne tenni az első hozzászólásba, mert tényleg sokkal egyszerűbb annak aki más romról jönne át!
Ja és még annyi, hogy google packet sem kell feltenni, mert gondolom az installer azt is hozzácsapja. Vagyis úgy tűnik, mert ott van a play, a google+, gmail..., a térkép meg a hangouts az nincs, de azt ha jól emlékszem eddig is sk kellett feltenni.
Hali,
Sikerült nekem is feltennem a CM installerrel, de egyből a meglévő utolsó függtelen magyar ROM-ra. Nekem nem csinált semmit az sd-én, ugyanúgy meg vannak azok a könyvtárak, amelyek nem függnek össze a CM-mel. Igy valószínüleg kell a pucolos 3+1 file.
A beállításoknál nekem az android verzió: 4.3.1, a CM verzió pedig ugyanaz, mint neked:10.2-20131114-SNAPSHOT-InstallerWPPQ46R-i9100. Szintén igaz, hogy nem kell a google pack, csak az egyedieket kell manuálisan feltenni.
Ennél egyszerübben már nem is lehetne rom-olni. Ami érdekes, hogy a sárga háromszöget miért teszi ki? Így fel kell tennen a trangle..-t
Egy kérés: sajnos a pucolos telepítést úgy látsdzik nem lehet megúszni. Leírnád ennek a részletes készítését egy meglévő file-ből, de elég szájbarágós szerűen, köszi előre is.
Szerintem, ha más is úgy vélekedik, akkor fel kellene tenni az 1. hsz-ba 

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Google Maps
  • PDA: OnePlus 7T Pro
« Reply #426 Dátum: 2013, 11 16, 12:16:07 »
Hali,
Sikerült nekem is feltennem a CM installerrel, de egyből a meglévő utolsó függtelen magyar ROM-ra. Nekem nem csinált semmit az sd-én, ugyanúgy meg vannak azok a könyvtárak, amelyek nem függnek össze a CM-mel. Igy valószínüleg kell a pucolos 3+1 file.
A beállításoknál nekem az android verzió: 4.3.1, a CM verzió pedig ugyanaz, mint neked:10.2-20131114-SNAPSHOT-InstallerWPPQ46R-i9100. Szintén igaz, hogy nem kell a google pack, csak az egyedieket kell manuálisan feltenni.
Ennél egyszerübben már nem is lehetne rom-olni. Ami érdekes, hogy a sárga háromszöget miért teszi ki? Így fel kell tennen a trangle..-t
Egy kérés: sajnos a pucolos telepítést úgy látsdzik nem lehet megúszni. Leírnád ennek a részletes készítését egy meglévő file-ből, de elég szájbarágós szerűen, köszi előre is.
Szerintem, ha más is úgy vélekedik, akkor fel kellene tenni az 1. hsz-ba
Nos, a 3 file-os pucolóst megtalálod a gyári jb topic első oldalán. Én az lsj-s 3 fileost tettem fel, You are not allowed to view links. Register or Login , odinból, ott megtalálod a leírását hogy hogyan kell. Gondolom az odinos romolás megy, mert ha azt tudod nagy gond nem lehet. Én utána még feltettem a legújabb magyar vodásat, de igazából erre nincs szükség, szóval kihagyhatod. Ha felállt a rendszer akkor csak belépsz a google fiókodba és a playről felteszed a cm installert és ugyan úgy ahogy előbb újra felteszed a cm-et. De mindezek előtt még most kösd rá a gépre a telót mint külső tárhely és manuálisan a total commanderből törölj mindent az sd-ről, persze ami majd kell később azt mentsd le hogy majd később vissza tudjad tenni, képek, zenék, könyvek stb.

Nem elérhető andreas49

« Reply #427 Dátum: 2013, 11 16, 12:44:26 »
Nos, a 3 file-os pucolóst megtalálod a gyári jb topic első oldalán. Én az lsj-s 3 fileost tettem fel, You are not allowed to view links. Register or Login , odinból, ott megtalálod a leírását hogy hogyan kell. Gondolom az odinos romolás megy, mert ha azt tudod nagy gond nem lehet. Én utána még feltettem a legújabb magyar vodásat, de igazából erre nincs szükség, szóval kihagyhatod. Ha felállt a rendszer akkor csak belépsz a google fiókodba és a playről felteszed a cm installert és ugyan úgy ahogy előbb újra felteszed a cm-et. De mindezek előtt még most kösd rá a gépre a telót mint külső tárhely és manuálisan a total commanderből törölj mindent az sd-ről, persze ami majd kell később azt mentsd le hogy majd később vissza tudjad tenni, képek, zenék, könyvek stb.
Igazából nekem a 3+1 file készítésére lett volna szükségem, hogy a későbbiekben bármilyen 1 file rom-ból tudjak 3+1-et készíteni.
Nekem az XWLSS_XEH független van meg.
Amúgy a cm 10.2 szerintem az eddigi leggyorsabb ROM. Majd holnap tesztelgetem és újrateszem 3+1 file-sel.
Érdekes, hogy senki nem akarja leírni, miként kell készíteni, pedig Te is azt írtad, hogy készitettem pucolos filet.
Miért olyan nagy titok ez?

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #428 Dátum: 2013, 11 16, 12:52:07 »
Igazából nekem a 3+1 file készítésére lett volna szükségem, hogy a későbbiekben bármilyen 1 file rom-ból tudjak 3+1-et készíteni.
Nekem az XWLSS_XEH független van meg.
Amúgy a cm 10.2 szerintem az eddigi leggyorsabb ROM. Majd holnap tesztelgetem és újrateszem 3+1 file-sel.
Érdekes, hogy senki nem akarja leírni, miként kell készíteni, pedig Te is azt írtad, hogy készitettem pucolos filet.
Miért olyan nagy titok ez?
Szerintem te érted ezt nagyon félre:) Eleve nem én készítettem hanem azzal tettem fel. Biztos van módja hogy minden új kiadásból ami md5-ös van valami mód hogy szét lehessen szedni, de minek azzal bajlódni ha van már készen és ha azzal feltettem, utána már a legújabbat is fel tudom tenni 1 fileosban. De a 3 fileos sem törli le az sd kártyádat azt manuálisan kell megtenned. Ott linkeltem a 3 fileos jb-t. Ha azt teszed fel odinból, akkor azt hívják "3 file-os pucolosnak" Az a lényege, hogy nem egy md5-ös filet kapsz amit odinnál a pda-hoz kell betenni hanem 3 + 1 filet amit mindet a saját helyére kell belinkelni az odinba és úgy romolni. És ahogy mondtam ott le van írva melyiket hova, de ide is bemásolom akkor:
"Telepítés Odinnal:

-Indítsd az Odint rendszergazda módban
-Csatlakoztasd a telot DOWNLOAD módban
-Tallózd be a letöltött .tar fájlokat e szerint:

-PIT-hez: emmc_EXT4_16GB.pit - ez nem kötelező, te döntsd el hogy teszed e. Viszont ha teszed, akkor hagyd bepipálva a re-partition lehetőséget az odin-ban. Egyébként olyan mintha ott sem lenne. Ha viszont nem teszed, akkor ne pipáld ki a re-partition lehetőséget!
-PDA-hoz: code.tar
-PHONE-hoz: modem.tar
-CSC-hez: csc.tar"

Na ennyi a nagy titok:)
Ja és előbb írtad hogy miért van a háromszög miután feltetted a cm-et hát azért mert nem az eredeti samus jb van fent, mert ez már custom rom.

Nem elérhető adroid001

• PDA: Sony Xperia Z3 Compact
  • PDA ROM: 4.4.4
« Reply #429 Dátum: 2013, 11 16, 13:20:53 »
Sziasztok!

2013.11.10-ei. CyanogenMod 10.2 official nightlies van fent a telefonomon.Szuper minden ,nem fagy semmi gond,csak az a kis gond van,hogy a Galéria nem látja memória kártyán a fényképeket.Van pedig 100 db kép ,amit a hónapok alatt csináltam....Egyszer csak eltűnt s az istenért nem tudom rávenni a telefont,h lássa.
Valakinek valami épkézláb ötlete,hogy mi lehet a gond?Pedig a fényképező gép is a memóriakártyára menti a képeket,de csak az elmúlt 10-15 kép van oda elmentve a többi pedig nem.....

Várom válaszokat!Köszi előre is!

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #430 Dátum: 2013, 11 17, 06:47:35 »
Szerintem te érted ezt nagyon félre:) Eleve nem én készítettem hanem azzal tettem fel. Biztos van módja hogy minden új kiadásból ami md5-ös van valami mód hogy szét lehessen szedni, de minek azzal bajlódni ha van már készen és ha azzal feltettem, utána már a legújabbat is fel tudom tenni 1 fileosban. De a 3 fileos sem törli le az sd kártyádat azt manuálisan kell megtenned. Ott linkeltem a 3 fileos jb-t. Ha azt teszed fel odinból, akkor azt hívják "3 file-os pucolosnak" Az a lényege, hogy nem egy md5-ös filet kapsz amit odinnál a pda-hoz kell betenni hanem 3 + 1 filet amit mindet a saját helyére kell belinkelni az odinba és úgy romolni. És ahogy mondtam ott le van írva melyiket hova, de ide is bemásolom akkor:
"Telepítés Odinnal:

-Indítsd az Odint rendszergazda módban
-Csatlakoztasd a telot DOWNLOAD módban
-Tallózd be a letöltött .tar fájlokat e szerint:

-PIT-hez: emmc_EXT4_16GB.pit - ez nem kötelező, te döntsd el hogy teszed e. Viszont ha teszed, akkor hagyd bepipálva a re-partition lehetőséget az odin-ban. Egyébként olyan mintha ott sem lenne. Ha viszont nem teszed, akkor ne pipáld ki a re-partition lehetőséget!
-PDA-hoz: code.tar
-PHONE-hoz: modem.tar
-CSC-hez: csc.tar"

Na ennyi a nagy titok:)
Ja és előbb írtad hogy miért van a háromszög miután feltetted a cm-et hát azért mert nem az eredeti samus jb van fent, mert ez már custom rom.

Úgy gondolom, hogyha az 1 fájlos ROM-hoz betallózol még egy hozzávaló PIT-et Odinban, és repartition mellett teszed fel, akkor az is "pucolós" lesz.
A PIT-et meg veheted egy azonos Android fő verziós 3 fájlosból, mert az nem változik gyakran minden nüansznyi ROM változással.
Más kérdés, hogy mi értelme van ennek, ha úgyis csak a pucolás a cél és megy fel utána egy másik ROM azonnal. Teljesen jó a "garantált" 3 fájlos pucolni, még ha esetleg régebbi verzió is.

Nem elérhető eriklili

• Nem: Nő
  • Anna
  • PDA ROM: S7 Edge G935F,10.1.tablet 4.4.2 gyári,Xiaomi MI 5s+
« Reply #431 Dátum: 2013, 11 19, 14:05:19 »
Sziasztok!
Kérdezném, hogy nekem a Neat ROM van fenn, amit Spitya csinált, arra szeretném a Cm installerrel feltenni a CM-t, a 3+1 fajlos pucolos után mit kell még letolteni Cm installeren kívül? Előre is nagyon köszi!  :'( :oops: :ima:

Nem elérhető csabastv

• PDA: Galaxy S4 mini GT-I9195
  • PDA ROM: I9195XXUCNEA Stock
« Reply #432 Dátum: 2013, 11 19, 14:14:50 »
Sziasztok!
Kérdezném, hogy nekem a Neat ROM van fenn, amit Spitya csinált, arra szeretném a Cm installerrel feltenni a CM-t, a 3+1 fajlos pucolos után mit kell még letolteni Cm installeren kívül? Előre is nagyon köszi!  :'( :oops: :ima:

innen le kell tölteni a progit a Windows-os PC-re és követni a telepítőt

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #433 Dátum: 2013, 11 19, 14:31:31 »
innen le kell tölteni a progit a Windows-os PC-re és követni a telepítőt
Nagyon köszi, megprobalom, remélem sikerül!  :oops:

Nem elérhető Hitman

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Galaxy S4 mini i9195
  • PDA ROM: I9195XXUBNB3 R2 by lackogyerek
« Reply #434 Dátum: 2013, 11 19, 15:36:24 »
Sziasztok!
Nem értem miért bonyolítod túl az egészet? 1.hsz-ben minden le van írva, mit meg hogy.  :hmm:

Nem elérhető eriklili

• Anna
Re: Re: [ROM][GT-I9100][JB][4.3] CyanogenMod 10.2 official nightlies!
« Reply #435 Dátum: 2013, 11 19, 20:41:02 »
Sziasztok!
Kérdezném, hogy ezt az installert lehet használni az N8010tabletemen is?
Ha nagyon láma a kérdés, akkor bocs!

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9000-ről

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #436 Dátum: 2013, 11 19, 20:54:31 »

Köszi a segítséget,szuperül sikerült,kérdezném,hogy ez az installálási mód az I9000 és a N8010-s tableten is működik,mert ha igen akkor azokra is felteszem a cm-t/az I9000 már az van,de régebbi kiadás!
Előre is köszi! :ok:

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #437 Dátum: 2013, 11 19, 23:38:50 »
Köszi a segítséget,szuperül sikerült,kérdezném,hogy ez az installálási mód az I9000 és a N8010-s tableten is működik,mert ha igen akkor azokra is felteszem a cm-t/az I9000 már az van,de régebbi kiadás!
Előre is köszi! :ok:
vigyázz azért mert valahol van egy lista hogy melyik készülékeket támogatja. Nézz utána

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9100-el

Nem elérhető eriklili

• Anna
Re: Re: Re: [ROM][GT-I9100][JB][4.3] CyanogenMod 10.2 official nightlies!
« Reply #438 Dátum: 2013, 11 19, 23:46:30 »
vigyázz azért mert valahol van egy lista hogy melyik készülékeket támogatja. Nézz utána

Köszi nem engedi a play letolteni a telcsire a cm telep I tó t pedig a tableten is szivesen használtam volna!Hol tudok utananezni, hogy melyikre telepíthető?

Nem elérhető csabastv

• PDA: Galaxy S4 mini GT-I9195
  • PDA ROM: I9195XXUCNEA Stock
« Reply #439 Dátum: 2013, 11 20, 10:01:27 »
Köszi nem engedi a play letolteni a telcsire a cm telep I tó t pedig a tableten is szivesen használtam volna!Hol tudok utananezni, hogy melyikre telepíthető?

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #440 Dátum: 2013, 11 20, 17:52:11 »

Talán azért nem engedi, mert éppen az nem is támogatja!, szóval inkább azon hanyagold!

Nem elérhető papas025

• PFC Fan
« Reply #441 Dátum: 2013, 11 20, 18:17:21 »
Sziasztok!
Azon töprengek már pár napja, hogy váltanom kellene Cyanogenmod 10.2-re, de van pár kérdésem amire nem találtam egyértelmű választ. Eddig csak gyári rom volt rajta. Gingerbread-del vettem azzal nem volt semmi bajom, aztán jött az Ice Cream Sandwich. Ennél a szokásos bugok idegesítenek. Feltettem a Jelly Bean-t, de azzal úgy éreztem, hogy nagyon belassult a teló, így visszaraktam az Ice Cream-et és most pedig Cyanogenmod 10.2-vel szemezek.
Ha feltelepítem, de visszaszeretném rakni a gyári szoftvert akkor odinnal a háromfájlos megoldással megoldható?
Ha feltelepítem, akkor a kernelhez is nyúlnom kell vagy azt automatikusan módosítja, esetleg az marad a gyári?
Mindennapi használatot befolyásoló bugok vannak-e? A friss verzióba milyen ismert bugok vannak?
Vannak-e olyan programok amik gyári szoftverrel működnek, de Cyanogenmoddal már nem?
Most hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe.
Elnézést ha kicsit hosszúra sikeredett.

Nem elérhető zeuszeus

• PDA: SAMSUNG Galaxy S II
  • PDA ROM: cm10.2
« Reply #442 Dátum: 2013, 11 20, 18:33:16 »
Sziasztok!
Azon töprengek már pár napja, hogy váltanom kellene Cyanogenmod 10.2-re, de van pár kérdésem amire nem találtam egyértelmű választ. Eddig csak gyári rom volt rajta. Gingerbread-del vettem azzal nem volt semmi bajom, aztán jött az Ice Cream Sandwich. Ennél a szokásos bugok idegesítenek. Feltettem a Jelly Bean-t, de azzal úgy éreztem, hogy nagyon belassult a teló, így visszaraktam az Ice Cream-et és most pedig Cyanogenmod 10.2-vel szemezek.
Ha feltelepítem, de visszaszeretném rakni a gyári szoftvert akkor odinnal a háromfájlos megoldással megoldható?
Ha feltelepítem, akkor a kernelhez is nyúlnom kell vagy azt automatikusan módosítja, esetleg az marad a gyári?
Mindennapi használatot befolyásoló bugok vannak-e? A friss verzióba milyen ismert bugok vannak?
Vannak-e olyan programok amik gyári szoftverrel működnek, de Cyanogenmoddal már nem?
Most hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe.
Elnézést ha kicsit hosszúra sikeredett.

Szia.
Szerintem ha meg nem hasznaltal cm-ot. Tegyel fel vagy egy pilz vagy egy dori vagy egy siah kernelt ami passzol a mostani rendszeredhez, en a siah ot javaslom, csinalj egy teljes backupot recowerybol, majd instalald fel a cm 10.2 es tegyel fel utana egy friss dori kernelt, mert azzal jobb az akku. Temazd meg, probald ki telepitsd ra a kedvenc apjaidat, es orulj. Ha meg megsem tetszene, lepj be recowerybe es tedd vissza a korabban mentett rendszeredet egy visszaalitassal.

Nem elérhető eriklili

• Anna
« Reply #443 Dátum: 2013, 11 20, 20:46:59 »

Nagyon köszi a linket,sajnos se az I9000.se az N8010 nem szerepel benne,viszont az sgs2-n klassz lett egyelőre gyors,és 4.3.1 került rá! :ok:

Nem elérhető papas025

• PFC Fan
« Reply #444 Dátum: 2013, 11 21, 11:21:06 »
Szia.
Szerintem ha meg nem hasznaltal cm-ot. Tegyel fel vagy egy pilz vagy egy dori vagy egy siah kernelt ami passzol a mostani rendszeredhez, en a siah ot javaslom, csinalj egy teljes backupot recowerybol, majd instalald fel a cm 10.2 es tegyel fel utana egy friss dori kernelt, mert azzal jobb az akku. Temazd meg, probald ki telepitsd ra a kedvenc apjaidat, es orulj. Ha meg megsem tetszene, lepj be recowerybe es tedd vissza a korabban mentett rendszeredet egy visszaalitassal.

Szia
Gyári kernellel akkor ne is próbálkozzak? Kicsit tartok ettől a kernel cserétől, lehet azért, mert még nem csináltam és nem is tudom a pontos menetét. Illetve azt se, h egy ilyen csere után a gyárit honnan tudom beszerezni v a három fájlosba benne van a kernel is?
Viszont olvastam valahol, h gyári kernellel meg vigyázni kell a superbrick-bug miatt, és láttam valahol egy programot ami megállapítja, h superbrickes-e a kernel ami a telón van, de az istenért se találom sehol valaki tudja annak a programnak a nevét?

Nem elérhető andreas49

« Reply #445 Dátum: 2013, 11 21, 13:02:18 »
Hali,
Feltettem a 10.2-est és az alábbi észrevételeim vannak, nem tudom másnál is előfordul-e.
1. A 'Frissitése' keresése nem müködik, pedig van újabb nightly a letöltő oldalon.
2. A beállítások->nyelv és bevitelnél alapértelmezettnek teszem a "Swype+Dragon"-t de 1-2 nap után újras visszateszi a magyar-android billentyüzetet.
3. Ma feltettem a 'Dorimanx' kernelt, kiváncsi vagyok az akku időre, bár az eredetivel sem volt olyan rossz, estére 30-35%.

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #446 Dátum: 2013, 11 21, 14:07:08 »
Hali,
Feltettem a 10.2-est és az alábbi észrevételeim vannak, nem tudom másnál is előfordul-e.
1. A 'Frissitése' keresése nem müködik, pedig van újabb nightly a letöltő oldalon.
2. A beállítások->nyelv és bevitelnél alapértelmezettnek teszem a "Swype+Dragon"-t de 1-2 nap után újras visszateszi a magyar-android billentyüzetet.
3. Ma feltettem a 'Dorimanx' kernelt, kiváncsi vagyok az akku időre, bár az eredetivel sem volt olyan rossz, estére 30-35%.
a frissítés tipusánál ki van választva hogy új verzió beleértve nightly is? És a keresés manuális

Nem elérhető andreas49

« Reply #447 Dátum: 2013, 11 21, 14:20:30 »
a frissítés tipusánál ki van választva hogy új verzió beleértve nightly is? És a keresés manuális

Köszi, így már megtalálta az újabb nighlty-ket is.

Nem elérhető andreas49

« Reply #448 Dátum: 2013, 11 21, 14:40:08 »
Hoppá!!
Mint elözöleg írtam, feltettem kernelként a dorit.
Most pedig frissitettem a nightly-t, ami egyből átírta a dorit.
Miként lehet megoldani, hogy ne kelljen minden frissités után újra rakni a kernel-t?

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
« Reply #449 Dátum: 2013, 11 21, 14:43:55 »
Hoppá!!
Mint elözöleg írtam, feltettem kernelként a dorit.
Most pedig frissitettem a nightly-t, ami egyből átírta a dorit.
Miként lehet megoldani, hogy ne kelljen minden frissités után újra rakni a kernel-t?
berakod a zip-be azt a kernelt,de az a 3 mp  tényleg kibirhatatlan? kicserélni tovább tart ;) :D