Szerző Téma: 4.2.2 UNOFFICIAL CARBON ROM Béta v2 - Frissítve 2013.09.02.  (Megtekintve 9342 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
4.2.2 UNOFFICIAL CARBON ROM Béta v2 CM 10.1

Ha az alapok hiányoznak, netán az első custom romod: You are not allowed to view links. Register or Login

Ha valamit ott sem értesz: You are not allowed to view links. Register or Login, ha így sem, nem baj kérdezz bátran.

Plusz egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy custom rom felrakása haladó szintű dolog, nem kezdőknek való!!!

Végre egy a szívemhez közelebb álló (nekem legalább is) igaz portolt, de stock android rom a Cyanogen csapat támogatásával az XDA műhelyéből. Aki szereti a Cyanogen Mod csapat munkáját, netán már ismeri is és jobban kedveli a stock androidot annak ez megváltás….
Remélem feleslegesen írom le, de ugye a JB romok topikban vagy, és van CWM recoveryd, EFS mentésed, még netán Backup mentésed is...
Egy portolt romról van szó aminek az alapja a PAC MAN Rom és a korábban You are not allowed to view links. Register or Login, ami remélem nálunk SGSA tulajoknál jobban kiteljesedik, mint ott – bár ott sem kell szégyenkeznie, népszerű a mai napig! A fejlesztő a kettőből gyúrta, köszönet érte!

Igaz S2-esen fut, de
You are not allowed to view links. Register or Login

Igen jól látjuk ez a rom android 4.2.2-t futtat a telefonunkon. A kütyünk nyilván 4.1.2-es alapsáv verziójú marad, de ezt a romot használva Quadrant Standard Edition/ System Information szerint mégis az SDK verziónk: 4.2.2 – lesz. Lehet rajta vitatkozni, kételkedni benne, ez van.  ;) Rengeteg funkciót kapunk a legújabb 4.2.2-es androidból, aki egyszer kipróbálja és megszereti, nehezen adja ki a kezéből…

Itt is megemlítem amin nálam gond nélkül ment:

XXLQG - Igen, én ezzel az egyel próbáltam, szándékosan mégpedig azért mert eddig ez a legújabb elérhető firmware a telefonukra, ennek meg azért illik egy jó alap... Ha valaki eljut eddig a telefonjával hogy egy custom romot dobjon rá, ráadásul nem is akármilyent, az ne akadjon fent már egy Product Code-on, vajmi jelentősége van...konkrétan semmi. Ha szervizelni kell, így is úgy is a helyreállítást kell követni, a garancia megvonás pedig ha custom romunk van, teljesen mindegy milyen alap rom van alul, meg fog történni ha így visszük be. Helyreállításról kérj személyre szabott segítséget, kapni fogsz! ;)

All Features: CM
Android 4.2.2
Carbon ROM beállítások
Legújabb verziója Carbon Rom
RIL (Adatok, hívás, SMS és stb stb)
Wifi
Bluetooth
Kamera
Zseblámpa
Kijelző
Érzékelők
Hang
Téma választás
Pie vezérlés
USB Mass Storage
MTP

Amik nem működnek (egyelőre…):

Videó felvétel
Wifi-megosztás
Wifi Direct

Telepítés:

Először is az alap Carbon romot kell feltennünk, majd abból kell telepíteni a béta 1.1 update-t, ha nem akarunk téglázni. Itt is van Gapps csomag, kapjuk mellé természetesen. Arra vigyázzunk, innentől mind a Play store-ban mind más szolgáltatásoknál android 4.2.2-önk van! Ha később buherálunk netán systemes app cserét akarunk, ezt ne feledjük, mert a 4.1.2-es JB system appok itt már 90%-ban nem jók! Interfészt természetesen nem igen érinti, tehát nem kell félnünk.  :)

Biztonsági mentés után!!!
Letöltött .zip-ek az SD-n, majd a recoveryben:

wipe data/factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
install zip from SD card/ choose zip from SD

megkeressük az alap romot, telepítjük, majd ismét:

most a Gapps csomagot, majd újra

most pedig az 1.1-es update-t,

wipe data/factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot system now

:D

Ez a CM rom hozza a maga kernelét és CWM recovery-jét is. Utóbbi újabb lévén egy kicsit változik, nézzünk utána bele, ne akkor keressünk mikor valamit ténykedni kell. Mondanom sem kell, fixrootot tartalmaz (hazudok – beépített rootot), de kapunk beépített performance controllt is, bővített teljesen személyre szabható értesítési sávot, zárképernyőn oldalra elhelyezhető widgeteket, jól figyeljünk: 360’-os gömb panoráma készítésre alkalmas camera.apk-ot, iszonyatosan jó RAM kezelést. Szóval android 4.2.2 = jön. Én gondolkodás nélkül feláldoztam a videó rögzítést a gömb panorámáért, fenomenális… és ha még egy későbbi update tartalmazni fogja? Námber van.  :ok:  A régi tárhelyen lévő videók nem mind lejátszhatóak a formátumuknak köszönhetően, nem volt még nagyon időm, de törlés majd újra felrakás konvertálással gondolom (remélem) segít rajta. Névjegyeket előbb a gugliba szinkronizáljuk mert a 4.2.2-ben már (vagy ebben a romban, mindegy) nincs telefonos tárhely, .vcf fájlunk hiába van, itt nem lesz, importálás csak gugli szerverről van. Egy dologról ne feledkezzünk meg: több funkció, több tudás, több energia, több fogyasztás, kevesebb üzemidő. Nagyon nem kell aggódni, a 3-4 órás képernyőhasználatot így is kibírja jó beállítással, bár inkább a 3-hoz van közel, mint a 4-hez…. Ha van kérdésed, természetesen tedd fel nyugodtan, ne engem szidj…  :D

Letöltési linkek:

ROM-ok:

Alap Carbon Rom, azaz Beta 1:

Beta 1.1

4.2.2-es Gapps csomag:

2013.07.29.:

A leírásban szerepelő videó formátum lejátszás gondokat sajna nekem a konvertálás sem oldotta meg, viszont találtam egy nagyon korrekt app-ot a probléma megoldására.

MX Player - You are not allowed to view links. Register or Login

Magyar nyelvű videó lejátszó ami tartalmazza azt a hardver dekódert ami a romból kimaradt. Belépve az alkalmazásba / beállítások / dekóder / H/W+dekóder használata - ezt kipipáljuk és gond és akadás nélkül lejátszik mindent. Belépve az alap galériába onnan indítva egy eddig nem játszott videót, meg tudjuk adni az Mx Playert alapértelmezett lejátszónak! ;) :ok:

2013.09.02.:

Egy új frissítés érkezett a romhoz, ezt is mint az 1.1-es verziót csak és kizárólag az tegye fel, akinek fent vannak már az előzőek. Tehát: Flash 1 / 1.1 / 2.
Mint jelölve van a forrásnál, mikrofon gondokat oldottak meg vele, így már nem csak szájról olvasással és integetéssel tudunk pl. skype-olni. Köszönjük. :D :ok:

v2:

Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

Remélem feleslegesen írom le:  custom romosok csak backuppal a tarsolyukban álljanak neki, gyári romosok pedig vegyék számításba az Odinnal való gyalulást is, ha esetleg valami nem sikerül!
Ha valamit kihagytam volna, szólj és javítjuk azonnal!
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Re: 4.2.2 UNOFFICIAL CARBON ROM Béta 1.1
« Reply #1 Dátum: 2013, 07 17, 07:24:52 »
Nagyon köszi, legkésőbb hétvégén kipróbálom  :ok:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2 Dátum: 2013, 07 17, 07:35:18 »
Nagyon köszi, legkésőbb hétvégén kipróbálom  :ok:

:ok:
Backupod legyen, vagy startra kész Odinod a legutolsó rommal és nem érhet baj. + XXLQG Nekem a CoCore kernelben lévő 6.0.28-as CWM recovery ziccerbe felrakta.  :ok: A rommal együtt pedig kapjuk a 6.0.32-es verziót!  ;)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #3 Dátum: 2013, 07 17, 09:12:49 »
:ok:
Backupod legyen, vagy startra kész Odinod a legutolsó rommal és nem érhet baj. + XXLQG Nekem a CoCore kernelben lévő 6.0.28-as CWM recovery ziccerbe felrakta.  :ok: A rommal együtt pedig kapjuk a 6.0.32-es verziót!  ;)
Kettőt belerúgok és jó lesz ;D
De azért köszi, be vannak spájzolva a cuccok  :D Ha feltettem, írok tapasztalatokat

csatarik71

• Vendég
« Reply #4 Dátum: 2013, 07 17, 11:23:20 »
Szia!

XXLQE t-mobilos alapra tettem fel tegnap...eddig minden ok. Nem akad, nem fagy, lehet vele telefonálni, fogadni hívást is... sms, mms ok... valóban a videó nem megy! Fotókat lehet vele készíteni de csak a belső memóriára teszi a képeket, vagy csak én nem találtam meg a beállításokat. Antutu 7155 pont eddig ezzel volt a leggyorsabb a telóm! Eddig ennyi de nyugodtan kérdezzetek megpróbálok válaszolni...

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #5 Dátum: 2013, 07 17, 11:56:27 »
Szia!

XXLQE t-mobilos alapra tettem fel tegnap...eddig minden ok. Nem akad, nem fagy, lehet vele telefonálni, fogadni hívást is... sms, mms ok... valóban a videó nem megy! Fotókat lehet vele készíteni de csak a belső memóriára teszi a képeket, vagy csak én nem találtam meg a beállításokat. Antutu 7155 pont eddig ezzel volt a leggyorsabb a telóm! Eddig ennyi de nyugodtan kérdezzetek megpróbálok válaszolni...
Megtennéd kérlek, hogy quadranttal is megméred a teljesítményt?  :ima:

csatarik71

• Vendég
« Reply #6 Dátum: 2013, 07 17, 12:43:32 »
Megtennéd kérlek, hogy quadranttal is megméred a teljesítményt?  :ima:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #7 Dátum: 2013, 07 17, 14:59:46 »
Köszönöm szépen!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2013, 07 17, 17:07:32 »
Szia!

Szia csatarik71!

Üdv a fórumban!

Természetesen működik XXLQE-n is, mégis azt mondom ha van időd cseréld ki az olasz XXLQG-re, igaz apró, de kisebb hibajavítások vannak benne. Persze Rád van bízva, Te tudod! A lényeg, Neked legyen jó!  :D :ok:
Köszi a képeket, ez ismét be bízonyítja hogy a benchmark tesztek messze vannak a felhasználói UI-tól. Nem is az Antutu-ra gondolok inkább a Quadrant-ra. 2594 lett. Nálam is 2660. A gyári szűz belakás nélküli JB rom 2972 volt mint ahogy az általános topik 57.oldalán mutattam. Viszont a két rendszer - most már Te is látod - ég és föld. Nincs akadás, gondolkodás, fagyás, azonnal történik minden.
Így a benchmark tesztekről nem kell messze menő konzekvenciát levonni, használathoz képest talán éppen fordítottan arányos...  :D

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
« Reply #9 Dátum: 2013, 07 17, 18:02:42 »
Üdv. Ez a rom elmegy SGSA-n?
Nem fog nyöszörögni, hogy nincs elég kraft neki? Ez talán hülye kérdés volt, de anno szenvedés volt a 4.2.2 SGS en

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #10 Dátum: 2013, 07 17, 19:29:54 »
Üdv. Ez a rom elmegy SGSA-n?
Nem fog nyöszörögni, hogy nincs elég kraft neki? Ez talán hülye kérdés volt, de anno szenvedés volt a 4.2.2 SGS en

Szia repicki!

Egyáltalán nem hülye kérdés, én elég aktívan figyelem a CM romokat, fejlesztést is. Ennek ellenére mikor megláttam nekem is kikerekedett a szemem.... Hogy nyöszörög-e? Naná hogy egyáltalán nem, sőt. Nálam még ott sem akad ahol a Vanilla megtorpant, pedig aztán annak sem kell szégyenkeznie...pedig az teljesen saját készítésű rom!  :ok:
Kraftról annyit egyáltalán nem kevés, még úgy sem hogy a cpu nincs húzva (nem is lehet asszem, de nem is kell...) a max 1000Mhz-en van, csak a viselkedés van állítva. Írtam a FAQ-ban a CM csapat igen ütős romokat dob össze, nagyon jól optimalizálnak. Aki ezt kipróbálja érezni fogja és el is fogja hinni. Miután ezt feldobtam, visszatettem a Vanillás Backupot, nem írom mi lett a véleményem, mert szerettem azt is. Nem fogom nagyon ajnározni, lehet nekem tetszik Neked egyáltalán nem fog. Én jobban szeretem ha zsírozott rendszerem van, ami az akadást, torpanást hírből sem ismeri....
Ez egy portolt rom ami eredetileg S2-re készült, de hála a fejlesztőnek gondolt egyet, azt + az SGSA-ra készült PacMan CM romot egybegyúrta. A mi SGSA-nk hardware-e 268Mb RAM-al van elmaradva pl.: egy SGS3 Minitől... szerinted? Nem érdemel ez egy Android 4.2.2-t? Dehogynem ;)

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
Re: Re: 4.2.2 UNOFFICIAL CARBON ROM Béta 1.1
« Reply #11 Dátum: 2013, 07 17, 20:16:29 »
Szia repicki!

Egyáltalán nem hülye kérdés, én elég aktívan figyelem a CM romokat, fejlesztést is. Ennek ellenére mikor megláttam nekem is kikerekedett a szemem.... Hogy nyöszörög-e? Naná hogy egyáltalán nem, sőt. Nálam még ott sem akad ahol a Vanilla megtorpant, pedig aztán annak sem kell szégyenkeznie...pedig az teljesen saját készítésű rom!  :ok:
Kraftról annyit egyáltalán nem kevés, még úgy sem hogy a cpu nincs húzva (nem is lehet asszem, de nem is kell...) a max 1000Mhz-en van, csak a viselkedés van állítva. Írtam a FAQ-ban a CM csapat igen ütős romokat dob össze, nagyon jól optimalizálnak. Aki ezt kipróbálja érezni fogja és el is fogja hinni. Miután ezt feldobtam, visszatettem a Vanillás Backupot, nem írom mi lett a véleményem, mert szerettem azt is. Nem fogom nagyon ajnározni, lehet nekem tetszik Neked egyáltalán nem fog. Én jobban szeretem ha zsírozott rendszerem van, ami az akadást, torpanást hírből sem ismeri....
Ez egy portolt rom ami eredetileg S2-re készült, de hála a fejlesztőnek gondolt egyet, azt + az SGSA-ra készült PacMan CM romot egybegyúrta. A mi SGSA-nk hardware-e 268Mb RAM-al van elmaradva pl.: egy SGS3 Minitől... szerinted? Nem érdemel ez egy Android 4.2.2-t? Dehogynem ;)

Köszi már fel is dobtam :))

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #12 Dátum: 2013, 07 17, 20:39:13 »
Köszi már fel is dobtam :))

Referálj Nálad milyen, hogy tetszik?  :D

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
Re: Re: Re: 4.2.2 UNOFFICIAL CARBON ROM Béta 1.1
« Reply #13 Dátum: 2013, 07 17, 20:51:46 »
Referálj Nálad milyen, hogy tetszik?  :D

Eddig totál rendben van.
Még kell kis tesztelés h mennyire stabil meg a programjaimnak mennyire tetszik ;) szóval gyilkolom egy kicsit...
Még visszatérek :D

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
« Reply #14 Dátum: 2013, 07 19, 19:37:01 »
Üdv, itt vagyok megint. Érdeklődnék, hogy aki felrakta ezt a rom-ot, volt GPS probléma vele?
Nálam sajna nem működött a GPS és vissza is mentem PV-re.
Remélem találok rá valami megoldást, mert ezt az egy bibit leszámítva nagyon rendben van ez a rom.LQE FW-re raktam fel.
Szóval szeretnék kérni pár tippet!

csatarik71

• Vendég
« Reply #15 Dátum: 2013, 07 19, 21:48:33 »
Üdv, itt vagyok megint. Érdeklődnék, hogy aki felrakta ezt a rom-ot, volt GPS probléma vele?
Nálam sajna nem működött a GPS és vissza is mentem PV-re.
Remélem találok rá valami megoldást, mert ezt az egy bibit leszámítva nagyon rendben van ez a rom.LQE FW-re raktam fel.
Szóval szeretnék kérni pár tippet!

Szia!

Az XXLQE rommal nem is próbáltam a GPS -t. Viszont a XXLQG -vel igen. Hát nem olyan gyors (a bekapcsolástól számítva) mint a Pure Vanilla -ban de működik! Viszont az akkumulátort szerintem iszonyat gyorsan lemeríti ez a ROM...vagy csak én érzem így?

Nem elérhető Legenden

• PDA: Nexus 7 - Galaxy S Advance - Galaxy Young N
  • PDA ROM: CyanogenMod 11
« Reply #16 Dátum: 2013, 07 19, 23:36:14 »
Szia!

Az XXLQE rommal nem is próbáltam a GPS -t. Viszont a XXLQG -vel igen. Hát nem olyan gyors (a bekapcsolástól számítva) mint a Pure Vanilla -ban de működik! Viszont az akkumulátort szerintem iszonyat gyorsan lemeríti ez a ROM...vagy csak én érzem így?
En is ugy erzem h PVhez kepest jobban merul az akku.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk HD

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #17 Dátum: 2013, 07 19, 23:53:45 »
En is ugy erzem h PVhez kepest jobban merul az akku.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk HD

Sziasztok!

Igen mint ahogy írtam is az indítóban, nagyobb tudáss több energiával jár. Viszont a performance controllban a cpu viselkedéssel és az automata fényerő levételével (így a fényérzékelő szenzor nem dolgozik) elég sokat lehet megtakarítani! ;)

Repicki!

Nálam XXLQG-n igaz lassabban, de megtalált a Google Earth!  ;) :ok:
Ha van backupod, egy próbát megér.  :D

Nem elérhető jasser

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: nincs
  • PDA: nexus 7
  • PDA ROM: gyari
« Reply #18 Dátum: 2013, 07 20, 14:04:49 »
Sziasztok!

Igen mint ahogy írtam is az indítóban, nagyobb tudáss több energiával jár. Viszont a performance controllban a cpu viselkedéssel és az automata fényerő levételével (így a fényérzékelő szenzor nem dolgozik) elég sokat lehet megtakarítani! ;)

Repicki!

Nálam XXLQG-n igaz lassabban, de megtalált a Google Earth!  ;) :ok:
Ha van backupod, egy próbát megér.  :D

van esély arra, hogy megoldják itt a jelenleg jelentkező hibákat?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #19 Dátum: 2013, 07 20, 14:54:53 »

van esély arra, hogy megoldják itt a jelenleg jelentkező hibákat?

Mivel még csak a béta 1.1-es verzió, a fejlesztés folyamatos, szerintem a következő update-el sokminden javítva lesz. ;)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #20 Dátum: 2013, 07 25, 17:30:59 »
Csak, hogy tisztába tegyük a dolgokat:

Mind az IGO-ról, mind a készülék függetlenítéséről szóló témák teljes egészében TILTOTTAK A FÓRUMON!!!

Részletesebben:
1. Az IGO-nak elérhető egy izraeli változata a Play Store-on, de csak izraeli térképpel és mivel nem gondolom, hogy van olyan fórumtársunk aki izrelből kérdez, így minden ehhez kapcsolódó kérdést, kommentet figyelmeztetés nélkül törölni fogok!
2. A függetlenítést törvény tiltja, így nem kérdés!

Kérek mindenkit ezek betartására!

Mivel több új tagunk is van, akik nem feltétlen egyből a szabályokkal kezdenek, egy kis olvasni való:
Ismo részletesen leírja az alapokat, ha valami nem tiszta kérdezz akár engem, kapni fogsz választ.
Köszönöm előre is mindenkinek!
:D :ok:

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: XXLQE+CoCore6.0
« Reply #21 Dátum: 2013, 07 28, 21:42:02 »
akkor most ha ezt felrakom eltűnik a CWM? (úgyebár a cocoreba alapból bennevan.)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #22 Dátum: 2013, 07 29, 05:05:07 »
akkor most ha ezt felrakom eltűnik a CWM? (úgyebár a cocoreba alapból bennevan.)

Végül is igen. De ne félj kapsz helyette újabbat. A rom a 6.0.32-es CWM-el települ, abban ez van alapból.   ;)

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #23 Dátum: 2013, 07 29, 11:10:08 »

akkor a biztonsági mentést, ugyanúgy vissza rakhatom?

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #24 Dátum: 2013, 07 29, 13:24:04 »
Feltettem.Hááááááát ez valami hihetetlen gyors!!