2024, 11 24, 10:04:44

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance GT-I9070(P) Custom / CWM - FAQ Frissítve - 2013.12.18.  (Megtekintve 121336 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Custom rom és CWM használata - FAQ

Mivel elég rendesen megugrott a custom (főzött) romok száma, és egy idő után mindig újra vágyunk - egy barátom szerint: viszket az ujjunk - időszerű nálunk is egy romos kernel, custom alfórum (feljebb megtalálod) amit egy mini -nek induló de nem az lett -  FAQ-al indítunk. Nem feltétlen lételemű dolgok ezek, kezdőként mégis jobb tisztában lenni dolgokkal, meg talán jól jött volna mindenkinek egy hasonló krixkrax anno...

Plusz egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Ezek mind haladó szintű dolgok, nem kezdőknek valók!!!

Van egy általános FAQ-unk is ugye, ha valamit itt nem értesz előbb olvasd el ezt, eléggé szájbarágós:You are not allowed to view links. Register or Login

Plusz egy, a kedves Patience által leírt és segéd linkekkel tűzdelt rövidítések összesítése, amit "persze tudunk", de jó ha bent van a fejünk szürkeállományában... : You are not allowed to view links. Register or Login

A nagy többség már cserélt kernelt, ami természetesen hozta magával a CWM recoveryt is, vagy más recoveryt. Innen indul a custom világa, ez az alapja. CWM használatáról, mi micsoda? - kicsit bővebben lejjebb. Ha nem tudod mi az olvasd el, meg ha tudod akkor is... A gyári 3e recovery funkció szegénysége és a custom romok CWM-re való épülése teljesen kizárja hogy neki álljunk bárminek is ha mindenünk eredeti, hacsak nem akarunk egy drága téglát vagy polc díszt.

Mint korábban írtam, kernel és rom topikban is custom = garancia pápá. Csak ennek a tudatában álljunk neki bárminek is, a Te garancia vesztésedért Te felelsz!!! Itt is leírom: szervizbe vitel előtt, ha elég rendesen megküldtük customokkal érdemes a 3 fájlossal ledaráltatni mindent, de ez mindenkinél egyedi lehet, így kérj segítséget akár itt is. Ezt egyébként a download módba való lépéskor könnyedén ellenőrizhetjük magunknak. Belépsz a downloadba, hangerő fel mintha Odinnal romot tennél és ott lesz két sor:
Custom Binary download: NO  - itt számolja a piszkálások számát, ha a NO felirat van az a jó
Current Binary: SAMSUNG OFFICIONAL - telefonod egyediségét mutatja, elég egyértelmű OFFICIONAL =  :ok:
Plusz, romonként eltérő módon a beállítások is mutatja, eszköz névjegye/állapot legutolsó sorában.
Mivel a fejlesztés ma már eléggé előre haladott állapotban van, meg a mi SGSA készülékünk is egyedi a Samsungok közt (ne kérdezd miért hosszú lenne, csak örülj neki...), vajmi kevés az esély a számláló számolására - hála istennek, egy gonddal keveseb... :taps:
Ha esetleg mégis valami oknál fogva a számlálód billenne és számot látsz, akkor:

Előbb letöltesz egy Terminal Emulator app-ot a PlayStore-ból, pl.: You are not allowed to view links. Register or Login , és azzal visszaállítod így:
Idézet
$ su
# dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0 bs=1 count=1 seek=3145732

Karakter hiba esetén jó eséllyel végleg tönkre tetted a telefonod! Tehát tessék odafigyelni!!! Terminal Emulator használatról írtam az általános FAQ-ban, ha helyes efs mappa mentésed van akkor már tudod, ha nem - vagy nem vagy benne biztos, netán először használod akkor nézzél át.
Binary Counter reset forrása: You are not allowed to view links. Register or Login

Mindenfajta legkisebb módosításnak is full akksival álljunk neki, mert ha baj van netán és akár egy szerviz romig jutsz a romolással, kell a szufla. Ugye elég nagy baj ha egy folyamat 80%-ánál elmegy a kép és akár az odin kiirja: Removed...itt mondanom se kell totális off!!
Soha nem tudhatod, így akksi=100%!!
Ha kezdő customos vagy és itt fogsz letölteni némiképp biztonságban vagy, mert csak olyan romokat fogok ki tenni amit én már kipróbáltam és még tudok telefonálni.
A gyakorlottabbak, akik azért sasolják az XDA developers vonalat is, csak annyi: jól figyelj az alapsáv verziódra nem minden főzött mehet mindenre + vannak bőven a listában amik nem mostanában frissültek, ellentétben a nem kevés JB-vel amit az utóbbi időben kaptunk!
Aki figyeli a CM vonalat az tudja Cyanogen csapat nem tököl, dolgoznak ezerrel, nagyon ütős romokat raknak össze, viszont itt kemény kompromisszumokat kell kötni, főleg egy béta verziós ( nem végleges ) romnál. Pl.: ami nem működik általában: Camcorder, wifi hotspot, etc, etc., le van írva az adottnál romnál, én is le fogom hogy ne engem szidj.... ;)  Viszont mint rendszer, szerintem itt kapsz egy legjobban összerakottat, így aki inkább android és AOSP, AOKP lover és nem akarja a kiskutyáját videózni, megelégszik egy fotóval, az követni fogja őket. Halkan mondom Cyanogen csapat már SDK version: 4.2.2-nél tart. Én is ezt teszem nem mellesleg...

Szinte minden rom felrakás kezdete a recoveryben: wipe data/factory reset, wipe cache partition. Magyarul  teljes törlés kivéve tárhelyek.  Ha kipróbálsz egy romot ne írd, hogy  censored ki elment mindenem, nem írtátok. Nem hát, Te csináltad...mentésre figyeljünk!
Ha kipróbálsz egy custom romot az korántsem biztos hogy tetszeni fog, hozza azt a funkcionalitást amit elvársz. Több esetben elég kemény kompromisszumokat kell kötni (és nem csak egy y=z -re gondolok...), ha azt akarjuk éppen amit. Itt azért eléggé megnyílik előttünk az android "nyiltsága" – könnyedén belenyúlhatunk a rendszerbe, cserélhetünk akár belső system appokat is. Ezt általában aki nem most kezdte tudja már álmából felkeltve is, aki most kezdi annak javaslom: amelyik romnál cserélni akarsz annak a topikjában tedd fel a kérdésed kapni fogsz segítséget, ha nincs topikja tedd itt nyugodtan. Systemes turkálással, cserével vigyázzunk nagyon könnyen instabilitást, összeomlást okozhatunk magunknak, nem mellesleg elég szépen össze lehet keverni az appokat mikor minden ugyanolyan nevű és méretű!
Ahhoz hogy ne kelljen egy délutánt a névjegyek és appok újra telepítésével nagyon foglalkozni, hanem kb. 10-15 perc alatt kipróbálj egy új romot, van alternatíva de – az én javaslatom – itt csak akkor vagyunk jó helyzetben, ha már van egy főzöttünk a kütyün – Mostani Vanillások és a többi customos előnyben...
Tehát:
helyreállítás - vagyis custom romról visszatérés, ha kipróbáltad és nem tetszik - az előzmények és a visszatérés irányának a függvénye. Két módon, két irány. Egy kicsit bővebben:

1. Ha már van egy adott custom romunk (sokaknál Pure Vanilla vagy éppen más) - akkor érdemes egy biztonsági
mentést csinálni a recoveryben a teljes romról. Mégpedig:

a. Bármilen cache cleanerrel töröljük a gyorsító tárat a telefonon - fölösleges dolgokat nem kell menteni.

b. Telefon kikapcs - recoverybe lépés - backup and restore / backup -ra nyomva elindul a mentési folyamat, csinál a recoverynk egy tejles mentést rom+kernel+appok+adatok szóval cuzamme. Ezt a mentést a CWM verzió számának függvénye szerint megtaláljuk vagy az SD/clockwordmod/backup mappában vagy a belső SD /clockwordmod/backup mappában, amit mondanom sem kell utána nem pisztergálunk semmi esetre sem!!! Én meg szoktam nézni a biztonság kedvéért a mentés után a méretét, ha nem egy 23Mb- os fájlunk van, akkor biztonságban vagyunk. Egy ilyen mentésnek a fent lévő dolgok és rom függvényében kell 600Mb - 1- 1,2 Gb hely a tárhelyen, különben hibával leáll folyamat. Ezt a helyet előre takarítsuk ki neki ha jót akarunk magunknak.
Visszaállás a nem tetsző kipróbált rom után a recoveryben backuppal, amit korábban megcsináltál:

wipe data/factory reset
wipe cache partition

advanced menüben: wipe dalvik cache
majd
backup and restore / restore
listázza a mentéseket, kiválasztjuk a dátum szerinti mentésünket a powerrel kiválasztás után elindul a folyamat. Ha végig ért (restore complete!) ki nem hagyható módon:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot system now

voálá visszatettél mindent. :ok:

Ha CM romot próbálunk (főleg az újak) az fel fogja tenni a legfrissebb CWM recoveryt is, aminek a restore elérése a belső tárhelyre mutat, ellentétben a CoCore által telepített egyel régebbivel! Erre azért figyelj, mert CM-ről akarsz restore-ozni vissza, egy üres mappába irányit...  :shock: megoldás= másolás.
Plusz azért nem árt felkészülni arra sem amire, nevezetesen: tegyük csak szépen azért a visszaállítani kivánt romunk .zip -jét (- jeit ha több van)  az SD-re, mert ha netán kapunk egy hibaüzenetet a restore folyamat alatt, nem kell pánik másolást végrehajtani, hogy be tudjuk kapcsolni a kütyünket.  ;)
Ide még esetleg annyi, hogy a backupot amit bármikor felhasználhatunk, jól gondoljuk meg milyen alapsáv verzióra dobunk vissza. Pl.:
Van egy XXLQE-n végzett Vanilla backupod, azt büntetlenül visszateheted az XXLQG alapsávra, de a régebbi XXLPZ-nél, XXLQ4-nél ez már lehet, hogy instabilitást fog előhozni. Ilyenkor ha instabil lesz a rendszer, fájdalmas, de nyomjunk egy factory reset-et...

2. Ha nem akarunk biztonsági mentést vagy gyári romunk van módosított kernellel, akkor némiképp bonyolultabb - vagy egyszerűbb, mindenki eldönti magának - a dolog: Nem tetsző custom esetén = Odinnal gyalulni mindent a legutolsó romunkkal amit korábban letöltöttünk a sammobile/firmwares-ről, és előről kezdeni a telepítgetéseket. Gyári rom esetében én egyáltalán nem javaslom a biztonsági mentést, szerintem ott sokkal tisztább az odin! Ha az 1.-es pontban lévők (én is) hibázunk nekünk van egy odin lehetőségünk, viszont ha a gyári romos backup-al vmi nem sikerül...sok mindent igen, de ezt nem próbálom ki. Tehát gyári romosok - visszatérés = odin. Ne ments, max az adataidat ugye, de ne kockáztass. Lehet ezt sokan máshogy gondolják, én a biztosra megyek.
+ figyelj oda driverekre Odinos visszaállítás előtt, egyes custom romoknál új hardverként ismeri fel a PC a kütyüd!! Nem kell semmit telepíteni, innen már a telefon megtesz mindent ami kell nekünk. Amit nekünk kell : általános FAQ szerint mind 3 módban rádugni, ha "telepítve használatra kész" -  :ok:

Most hogy van backup-unk, (vagy nem sajnáljuk az odinos gyalulást, + ugye van EFS mentésünk is!!!) és tudjuk a vissza vezető utat is már bátrabban neki állhatunk romolni, ha baj van, amíg van recoverynk és nem gyalultuk az SD-t "elméletileg"  10-15 perc alatt visszaállunk. Így jelentősen meggyorsul egy custom rom "kipróbálás".
Általában a custom romokat, kerneleket mind recoveryből kell flashelni. Mindig van külön romra bontva leírás hogyan kell, mi kell a recoveryben, figyeljünk oda. Amiket én megosztottam, vagy meg fogok idővel, oda fogom írni mit kell tenni, amitől csak saját felelősségre térj el!!! Én azért írom le mert megcsináltam, nálam úgy volt jó és még tudok telefonálni - azaz a forrás szerinti telepítési előírás (vagy nem de jó...)

CWM recovery azaz ClockWordMod:

Különösen nem fogom taglalni a témát, hála istennek megtették helyettem. Ebben a leírásban
megtalálod mi micsoda, mi mire való. Az ide való közvetlen linket egyéb okok miatt nem adhatom ezért:

You are not allowed to view links. Register or Login

Ha vmit nem tudnál, korrekt választ kapsz.  ;)

Nekünk annyi, ha valaki nem tudná, bár remélem mindenki már tudja:
belépés: hangerő fel+home+power egyszerre az első rezzenésig
lépegetés: hangerő gombokkal
kiválasztás (jól gondold meg, nem mindig van: go back!) : power gomb
kilépés: reboot system now opció

2013.12.18.

Teszek hozzá a backup részhez, hátha valaki deodexelt gyárival a kütyün egy rom próbával indítja a napját, és a restore nem fog sikerülni. Mert hát olyan simán nem fog... :)
Ha deodexelt gyári romunk a telefonon, arról ugye a fent írt módszerrel készíthetünk ugyanúgy egy nandroid backupot. Ha így kipróbálunk pl. egy Cyanogen vagy más főzött romot, csak úgy szimplán nem fog menni a restore mert a system patricióba már beletúrtunk a felrakott rommal, legyen az bármi!

A visszaállítás ettől függetlenül lehet sikeres, de egy pár lépéssel bővűl:

1. Amilyen alapsávú romod volt fent, azt előbb visszarakod Odinnal, természetesen full wipe-al,
2. Letöltöd a kernel topikból ismert update.zip-et, telepíted a gyári recoveryből,
3. Ebből a recoveryből a deodexelt rom.zip-et telepíted, azaz deodexeled a rendszered, reboot,
4. Bebootol, kikapcsolod, újra telepíted az update.zip-et, újra a CWM fogad,
5. Majd ebből az ideiglenes CWM-ből (kikapcs nélkül!) mehet a restore folyamat,
6. A végén wipe cache+dalvik cache, reboot.

Visszatetted.  :ok:

System app csere:

Van az a szitu amikor cserélni akarunk egy akár a gyártó, akár a főzött romoknál a rom főző mester által beépített alkalmazást az általunk megszokottra. Teljesen gyári romoknál ez az opció csak kívánság marad... A saját romunk ide-oda mixelgetéséhez rendelkeznünk kell egy minimum deodexelt rommal, amiben ugye az .apk és .odex fájlok már össze vannak fésülve, tehát szerkeszthetőek. A főzött romok szinte mind ilyenek. Ha valaki pl. "viszi" magával a saját appjait, minden ilyen cserénél egy két apróságra nem árt figyelni, nevezetesen a romok verziójára, az app kompatibilitására. Pl. egy 4.1.2.-es browsert NE akarjunk egy 4.2.2-es romba erőszakolni...

Ami kell hozzá:

1. Root explorer vagy más ilyen jogú fájlkezelő
2. Nandroid backup
3. Talán feleslegesen írom le, root jog...
4. Tudat, hogy mit is csinálsz...

A system app-jaink a telefon gyökéren lévő system/app mappában csücsülnek. A cserét itt hajtjuk végre, egy szimpla copy - paste módszerrel. Mielőtt cserélünk nem árt a kívánt app-ról külön egy másolatot csinálni, mert ha a rom nem emészti fel a behelyezett appunkat, nem kell szanaszét wipe-olni és recoverys backupot alkalmazni. Nem árt megemlítenem, ha itt törölsz valamit azt általában csak a rom újrahúzása teszi vissza, tehát Odin. A factory reset, nem állítja vissza a system patrición már módosított apk-okat!!!

Meg nyitunk a root explorerrel 2 db ablakot:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Baloldalon a system/app , másik oldalon a másolni kívánt fájl elérése. Előbb a írási jogot szerzünk magunknak az a root exploreren belül, a fent található kis Mount R/W - re egyet klikkelve átállítjuk Mount R/O -ra.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ezután amit be akarunk illeszteni appot, átnevezzük pontosan(!!!) ugyanolyanra mint az eredeti romon lévő és copy - paste opciókkal átmásoljuk a system/app -ba felülírva az eredetit.

Ha ez megvan, megkeressük a cserélt appot, majd hosszan nyomunk rá. Megkeressük a Permissions opciót

és itt megadjuk az app-nak ugyanazokat a jogokat amivel az elődje (mint majdnem minden system app) rendelkezett így:

Értelemszerűen ahol van pipa vedd ki, tegyél ahol nincs, így kell kinéznie. Ha ez megvan, kapsz egy üzenetet, hogy sikeresen módosítottad a jogait.
Ha netán hibaüzenetet kapsz a másolásnál helyhiány miatt, akkor előbb törölnöd kell az appot amit ki akarsz cserélni, magyarul helyet csinálsz neki.
Mikor ez megvan, nem lépsz sehova, újraindítod a kütyüt. Ha mindent jól csináltál kicserélted az appot és egy Android frissítése folyamatban üzenet fogad a sikeres folyamatról majd a bootnál.  :ok:
Plusz nem figyelmen kívűl hagyandó:
Frissülő system appok a data/app -ba frissítik magukat és utána ott kell cserélni!!! Pl.: A PlayStore ami frissül magától, NEM a system-ben cserélendő, mert összeomlás lesz!!!

Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!
Ha valami nem, tiszta nem úgy látsz ahogy le van írva, inkább kérdezz kapni fogsz választ!

Ha valamit esetleg kihagytam volna és szerinted fontos, jelezd és ideírjuk! Még mielőtt kérded, igen bővülni fog a topik, ahogy időm engedi meg fogok osztani (csak kipróbált!) romokat, kerneleket.  ;)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance | Lenovo P780
  • PDA ROM: I9070XXLQL + CM11 Maclaw | SLX v.25c
Re: Custom rom-ozás és CWM használata - FAQ
« Reply #1 Dátum: 2013, 07 22, 12:25:32 »
Sziasztok!

Jó eséllyel minden le van már írva, de kissé "kiestem" a témából, így inkább kérdezek, mint téglázzak.

Szóval adott a következő:
  • 9070 teló
  • LQ4 ROM
  • JellyMod 3.0
  • CoCore 5.6.2
  • EFS mentést  censored tam anno csinálni (nem is tudtam róla, de ez nem kifogás)
  • IMEI rendbenlévőnek tűnik
  • Product code átállt: I9070HKASER

A telefon mostanság rohadt sokat szívat: akadozik, kifagy beszélgetés közben stb.

Húztam, halasztottam a rendbetételét, de most már nem használható rendeltetésének megfelelően,
így -ha már nekifogok- akkor becsülettel rendbe tenném és szívem szerint nem piszkálgatnám, csak használnám.

Amit el szeretnék érni:
Egy pattogós, normálisan használható, stabil teló, ami szükség esetén garizható.

Amiben segítséget kérnék:
- Egy ajánlott sorrendet, hogy mit tegyek a telóval (nyilván nem vagyok lusta olvasni, szóval a linkeknek is nagyon örülök) :olvass:
- Egy ajánlott ROM-ot és hozzá való pöpec kernelt (mert szerintem ideje mindkettőt cserélni egy lével)

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Megj.: Körülbelül 10 percig kutakodtam, hogy hová, melyik topicba írjam a kérésem.
Ha nem jó helyet választottam sorry, nem a hanyagságom miatt van. :oops:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2 Dátum: 2013, 07 22, 14:44:06 »
Sziasztok!

Jó eséllyel minden le van már írva, de kissé "kiestem" a témából, így inkább kérdezek, mint téglázzak.

Szóval adott a következő:
  • 9070 teló
  • LQ4 ROM
  • JellyMod 3.0
  • CoCore 5.6.2
  • EFS mentést  censored tam anno csinálni (nem is tudtam róla, de ez nem kifogás)
  • IMEI rendbenlévőnek tűnik
  • Product code átállt: I9070HKASER

A telefon mostanság rohadt sokat szívat: akadozik, kifagy beszélgetés közben stb.

Húztam, halasztottam a rendbetételét, de most már nem használható rendeltetésének megfelelően,
így -ha már nekifogok- akkor becsülettel rendbe tenném és szívem szerint nem piszkálgatnám, csak használnám.

Amit el szeretnék érni:
Egy pattogós, normálisan használható, stabil teló, ami szükség esetén garizható.

Amiben segítséget kérnék:
- Egy ajánlott sorrendet, hogy mit tegyek a telóval (nyilván nem vagyok lusta olvasni, szóval a linkeknek is nagyon örülök) :olvass:
- Egy ajánlott ROM-ot és hozzá való pöpec kernelt (mert szerintem ideje mindkettőt cserélni egy lével)

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Megj.: Körülbelül 10 percig kutakodtam, hogy hová, melyik topicba írjam a kérésem.
Ha nem jó helyet választottam sorry, nem a hanyagságom miatt van. :oops:

Szia House!

Jó helyen tetted fel, helyreállítás, customról visszaállás gyárira bármelyik FAQ-ban. :ok:
Először is a telefonról tudjunk egy kicsit többet: Mikori, szolgáltatós vagy független, 8 v. 16 GB?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #3 Dátum: 2013, 07 22, 15:11:18 »

Szia House!

Jó helyen tetted fel, helyreállítás, customról visszaállás gyárira bármelyik FAQ-ban. :ok:
Először is a telefonról tudjunk egy kicsit többet: Mikori, szolgáltatós vagy független, 8 v. 16 GB?

Szia!

Huhh...hát pontosan meg nem mondom, hogy mikor lett meg a teló, valamikor tavaly év végén kaptam azt hiszem és "T"-s függő.

8GB-os verzió. (aszem a T-nél nincs is 16-os).

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4 Dátum: 2013, 07 22, 15:23:49 »
Szia!

Huhh...hát pontosan meg nem mondom, hogy mikor lett meg a teló, valamikor tavaly év végén kaptam azt hiszem és "T"-s függő.

8GB-os verzió. (aszem a T-nél nincs is 16-os).

Akkor első körben:
Miután mentettél mindent ami kell (névjegyek, fotó, etc., etc, )
Recoveryből:
wipe data/factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot
megvárod hogy be bootol, nem lépsz be sehova ( se wifi, se gugli, sehova), nem adsz meg semmi adatot, csak belépsz:
Beállítások/fejlesztői beállítások/USB hibakeresés - pipa, akksi 100%, kikapcs, download mód,
Odinnal (1.85) ráteszed az egy fájlos T-Mobile-os XXLQE-t a sammobile-ról, PDA szekció, semmi piszka!
Ha innen nem bootol be csak a kék Samsung felirat pörög(10-ből 1-nél), akkor akksi ki - újra be, nem indítod hanem recoveryben (itt már a gyári 3e recoveryd lesz):
wipe data/factory reset
wipe cache partition
reboot - ez csak akkor kell ha nem bootol be.
Mikor itt vagy állj meg, jelezz, meg ha vmi nem így van akkor is! :ok:

Szerk.: Fontos!:
Bármit kapsz a letöltött XXLQE mellé, mindent hagysz, CSAK a romot tallózod a PDA-ba! Elméletileg az Auto Reboot és az F.Reset Time lesz bepipálva, semmi máshoz nem nyúlsz!

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #5 Dátum: 2013, 07 22, 15:40:50 »
Akkor első körben:
Miután mentettél mindent ami kell (névjegyek, fotó, etc., etc, )
Recoveryből:
wipe data/factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot
megvárod hogy be bootol, nem lépsz be sehova ( se wifi, se gugli, sehova), nem adsz meg semmi adatot, csak belépsz:
Beállítások/fejlesztői beállítások/USB hibakeresés - pipa, akksi 100%, kikapcs, download mód,
Odinnal (1.85) ráteszed az egy fájlos T-Mobile-os XXLQE-t a sammobile-ról, PDA szekció, semmi piszka!
Ha innen nem bootol be csak a kék Samsung felirat pörög(10-ből 1-nél), akkor akksi ki - újra be, nem indítod hanem recoveryben (itt már a gyári 3e recoveryd lesz):
wipe data/factory reset
wipe cache partition
reboot - ez csak akkor kell ha nem bootol be.
Mikor itt vagy állj meg, jelezz, meg ha vmi nem így van akkor is! :ok:

Szerk.: Fontos!:
Bármit kapsz a letöltött XXLQE mellé, mindent hagysz, CSAK a romot tallózod a PDA-ba! Elméletileg az Auto Reboot és az F.Reset Time lesz bepipálva, semmi máshoz nem nyúlsz!

Oké, köszi.

Adatmentésre valami "pikk-pakk" módszer esetleg?
Titanium Backuppal "szoktam" mentegetni.
Arra gondoltam, hogy minél kevesebb dolgot vinnék át az új rendszerre,
inkább telepítgetek kicsit többet, de minimalizálnám a lehetőségét,
hogy homok maradjon a gépezetben.

(ja és micros SD-m csak fél gigás van, ez párszor már fontos momentum volt)

Szerk.:
Ezt a firmware-t találtam, gondolom jó lesz:
Model: GT-I9070
Country: Hungary (T-mobile)
Version: Android 4.1.2
Changelist: N/A
Build date: N/A
Product Code: TMH
PDA: I9070XXLQE
CSC: I9070TMHLQ2
MODEM: I9070XXLQE

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6 Dátum: 2013, 07 22, 15:51:06 »
Oké, köszi.

Adatmentésre valami "pikk-pakk" módszer esetleg?
Titanium Backuppal "szoktam" mentegetni.
Arra gondoltam, hogy minél kevesebb dolgot vinnék át az új rendszerre,
inkább telepítgetek kicsit többet, de minimalizálnám a lehetőségét,
hogy homok maradjon a gépezetben.

(ja és micros SD-m csak fél gigás van, ez párszor már fontos momentum volt)

Mikor az ember így egy kicsit frissülni akar vagy félig meddig helyreállítani, gatyába rázni a dolgokat mint most Te, szerintem semmi android fájlt - se appot, se azok adatait ne ments, csak személyes dolgokat - képek fájlok, , névjegyek, ilyenek. A belső tárhelyet érintetlenül hagyja ha elsőre sikerül minden, de azért egy másolás többet ér a  censored ki-nál. Ilyenkor rá kell szánni az időt majd a végén le kell ülni és újra rakni amit kell. Én ilyenkor rootolni szoktam (+kernel ha kell), az első amit felteszek a Titanium+Root explorer páros és elkezdek gyomlálni. Ha ki van pucolva, mehet fel ami kell. Így lesz a tiszta.
Download módban mit mutat a két sor Nálad?
Custom Binary download:
Current Binary:

Szerk.: Ezt mutatja a sammobile/firmware miután rákattintottál a romra ugye? Ha igen akkor =  :ok:
Megnéztem = az az  :ok:

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #7 Dátum: 2013, 07 22, 15:56:03 »
Mikor az ember így egy kicsit frissülni akar vagy félig meddig helyreállítani, gatyába rázni a dolgokat mint most Te, szerintem semmi android fájlt - se appot, se azok adatait ne ments, csak személyes dolgokat - képek fájlok, , névjegyek, ilyenek. A belső tárhelyet érintetlenül hagyja ha elsőre sikerül minden, de azért egy másolás többet ér a  censored ki-nál. Ilyenkor rá kell szánni az időt majd a végén le kell ülni és újra rakni amit kell. Én ilyenkor rootolni szoktam (+kernel ha kell), az első amit felteszek a Titanium+Root explorer páros és elkezdek gyomlálni. Ha ki van pucolva, mehet fel ami kell. Így lesz a tiszta.
Download módban mit mutat a két sor Nálad?
Custom Binary download:
Current Binary:

Akkor hasonló véleményen vagyunk. ;)
(Névjegyek mentésére mi a legtutibb, mert ugye a Kies alapból is k@k@, de customnál meg nem is müxik).
Custom Binary download: NO
Current Binary: SAMSUNG OFFICIAL

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2013, 07 22, 16:01:37 »
Akkor hasonló véleményen vagyunk. ;)
(Névjegyek mentésére mi a legtutibb, mert ugye a Kies alapból is k@k@, de customnál meg nem is müxik).
Custom Binary download: NO
Current Binary: SAMSUNG OFFICIAL

Névjegyekre: Két mód:
1. Szinkronizálod a gugliba,
2. másik kedvelt és egyszerű: Névjegyek/beállítások/exportálás SD kártyára - így egy fájlként csinál egy mentést a teljes telefonkönyvről, amit utána az importálás SD kártyáról funcióval egy klikkel visszaállítasz.  ;)

Szerk.: Kiest minden téren felejtsd el ha jót akarsz, csak a driverek miatt legyen esetleg... ;) Ja, driverek, amíg csurog a rom, addig dugd mind a 3 módban a telefont a PC-d re, mind 3 módban: " telepítve használatra kész"- nek kell lennie!

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #9 Dátum: 2013, 07 22, 16:04:37 »
Névjegyekre: Két mód:
1. Szinkronizálod a gugliba,
2. másik kedvelt és egyszerű: Névjegyek/beállítások/exportálás SD kártyára - így egy fájlként csinál egy mentést a teljes telefonkönyvről, amit utána az importálás SD kártyáról funcióval egy klikkel visszaállítasz.  ;)

Köszi!

Meglesz mindkettő, biztos, ami tuti. (csak mert a múltkor a Googlis szinkron nem volt zökkenőmentes).

Download módból hogyan kell ilyenkor "hivatalosan" kilépni? :oops:

(A legjobb az egészben, hogy 17:00-kor indulnom kell, utána pedig nem vagyok gép előtt szerdáig. Így legalább egy minimálisan működő rendszert kéne varázsolni egy szűk óra alatt. :shock:)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #10 Dátum: 2013, 07 22, 16:07:44 »
Köszi!

Meglesz mindkettő, biztos, ami tuti. (csak mert a múltkor a Googlis szinkron nem volt zökkenőmentes).

Download módból hogyan kell ilyenkor "hivatalosan" kilépni? :oops:

(A legjobb az egészben, hogy 17:00-kor indulnom kell, utána pedig nem vagyok gép előtt szerdáig. Így legalább egy minimálisan működő rendszert kéne varázsolni egy szűk óra alatt. :shock:)

Akkor az SD-re tedd közben szépen a kernel topikból az:
update.zip
CoCore 6.2 CWM.zip
reboot-system CWM.zip
+ root topikból
root.zip-et.
Hogy ne utána keresgélj... Mondom meg a driverekre figyelj, ellenőrizd le!

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #11 Dátum: 2013, 07 22, 16:22:29 »
Akkor az SD-re tedd közben szépen a kernel topikból az:
update.zip
CoCore 6.2 CWM.zip
reboot-system CWM.zip
+ root topikból
root.zip-et.
Hogy ne utána keresgélj... Mondom meg a driverekre figyelj, ellenőrizd le!

Driver az eszközkezelőben oké, de korábban végignéztem és rendben volt.
(A ROM nagyon lassan jön, lehet, hogy csak szerdán fogok hozzá, mert 20 percet ír még a letöltésre... :'()

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #12 Dátum: 2013, 07 22, 16:25:34 »
Driver az eszközkezelőben oké, de korábban végignéztem és rendben volt.
(A ROM nagyon lassan jön, lehet, hogy csak szerdán fogok hozzá, mert 20 percet ír még a letöltésre... :'()

Akkor ne állj neki, nem szabad elkapkodni! Töltsd le amit kell, annyi. Ha ne adj isten vmi nem sikerül arra kevés még fél óra is...  ;)

Nem elérhető House

• PFC Fan
    • Losonczi-Janos.hu
« Reply #13 Dátum: 2013, 07 22, 16:33:27 »
Akkor ne állj neki, nem szabad elkapkodni! Töltsd le amit kell, annyi. Ha ne adj isten vmi nem sikerül arra kevés még fél óra is...  ;)

Ja-ja, így lesz.

Még a ROM töltődik, amúgy minden megvan.
Szerda reggel esek neki végül.
Köszi!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Csak, hogy tisztába tegyük a dolgokat:

Mind az IGO-ról, mind a készülék függetlenítéséről szóló témák teljes egészében TILTOTTAK A FÓRUMON!!!

Részletesebben:
1. Az IGO-nak elérhető egy izraeli változata a Play Store-on, de csak izraeli térképpel és mivel nem gondolom, hogy van olyan fórumtársunk aki izrelből kérdez, így minden ehhez kapcsolódó kérdést, kommentet figyelmeztetés nélkül törölni fogok!
2. A függetlenítést törvény tiltja, így nem kérdés!

Kérek mindenkit ezek betartására!

Mivel több új tagunk is van, akik nem feltétlen egyből a szabályokkal kezdenek, egy kis olvasni való:
Ismo részletesen leírja az alapokat, ha valami nem tiszta kérdezz akár engem, kapni fogsz választ.
Köszönöm előre is mindenkinek!
:D :ok:

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
Pure Vanilla V5/2 vs JB Light NoLag. Melyik a jobb és miért? Jelenleg Light van, Pure Vanillát még nem próbáltam, de látom azt is dicsérik nagyon.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Pure Vanilla V5/2 vs JB Light NoLag. Melyik a jobb és miért? Jelenleg Light van, Pure Vanillát még nem próbáltam, de látom azt is dicsérik nagyon.

frenkiee!

Ha már idáig eljutottál, akkor innen azt kell mondjam: "puding próbája az evés"
Csinálsz egy backupot a Light-al, és felrakod a Vanillát. Ha nem tetszik, vissza rakod azt.  ;)

Light JB - mint ahogy írtam, gyáriból készített stock Samsung alapokkal rendelkező custom,
Pure Vanilla - mint ahogy írtam, egy AOSP rom, ami inkább a "csupasz android"-hoz van közelebb mint a Samsunghoz.
Kerneled ahogy látom a 6.2-es, a legjobb mindkettőhöz. :ok: Fogyasztás tekintetében legalább is. Mint látod én is a Vanilla V5/2-t használom, az én szivemhez közelebb van az stock android mint a Samu. Nálam bírja a gyűrődést mindkettő, pedig ha valaki én egyáltalán nem finomkodok elhiheted... :geek:
Hogy melyik a jobb azt Neked kell eldöntened, saját magadnak. ;)

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: mobileaction
  • PDA ROM: I9070XXLQL + 11-20140113-unoffical-janice
Üdv mindenkinek.

Lenne egy pár kérdésem. S Advance tmobile 8gb az alap. Elkövettem egy frissítést a készüléken, JB került rá illetve 6.2 kernel. A szerkentyű tökéletesen és akadás mentesen működik a legnagyobb örömömre viszont azt tapasztalom, hogy a régi GB.hez képest zabálja az akkut. A GB-vel akár 2 napig is elketyegett normál használat mellett most viszont miután reggel lehúztam a töltőről és nyomkorásztam aktívan már majd a felét felélte az akkunak. Valamit elrontottam vagy ez ilyen. Vegyek egy nagyobb akkut bele vagy menjen rá vissza a GB? Bármi ötletet szívesen fogadok!    :ima:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Üdv mindenkinek.

Lenne egy pár kérdésem. S Advance tmobile 8gb az alap. Elkövettem egy frissítést a készüléken, JB került rá illetve 6.2 kernel. A szerkentyű tökéletesen és akadás mentesen működik a legnagyobb örömömre viszont azt tapasztalom, hogy a régi GB.hez képest zabálja az akkut. A GB-vel akár 2 napig is elketyegett normál használat mellett most viszont miután reggel lehúztam a töltőről és nyomkorásztam aktívan már majd a felét felélte az akkunak. Valamit elrontottam vagy ez ilyen. Vegyek egy nagyobb akkut bele vagy menjen rá vissza a GB? Bármi ötletet szívesen fogadok!    :ima:

Szia habmalac!

Üdv nálunk! Kérdésedre nagyon szívesen válaszolunk az Általános beszélgetés topikban. Itt:
Ez a Custom romok és CWM FAQ. A választ ott találod, hátha másnak is hasznára válik.  ;)

Nem elérhető habmalac

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: mobileaction
  • PDA ROM: I9070XXLQL + 11-20140113-unoffical-janice
Értettem Főnök!   :D

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
Próbálok visszaállítani backup-olt komplett romot. Azt írja ki MD5 mismatch! Mi lehet a gond? /Átneveztem a mentést a dátumról a rom nevére még mentés után/

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Próbálok visszaállítani backup-olt komplett romot. Azt írja ki MD5 mismatch! Mi lehet a gond? /Átneveztem a mentést a dátumról a rom nevére még mentés után/

Konkrétan? Light-od volt ugye? Erről csináltál egy backupot és erre írja ki?

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
Konkrétan? Light-od volt ugye? Erről csináltál egy backupot és erre írja ki?

Igen. Nézegettem külföldi oldalakat, valószinűleg az átnevezéssel szúrtam el. Írnak rá megoldást de a hiányos nyelvtudásom miatt nem merek belevágni.
Ha jól emlékszem az eredeti név a dátum volt óra perccel. Csak nem tudom milyen formátumban.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Igen. Nézegettem külföldi oldalakat, valószinűleg az átnevezéssel szúrtam el. Írnak rá megoldást de a hiányos nyelvtudásom miatt nem merek belevágni.
Ha jól emlékszem az eredeti név a dátum volt óra perccel. Csak nem tudom milyen formátumban.

Nem hiszem, meg mondom miért. Nekem is van nem egy backup fájlom és kivétel nélkül mind át van nevezve mert nem tudnám megkülönböztetni őket. Mindegyik bármikor visszaállítható.
Restore előtt ugye nyomtál factory resetet?
Mert előbb wipe-oljuk, majd utána állítunk vissza.

Szerk.: Végső megoldás sajna, wipe-olsz majd ami fent van elindítod azzal, és újra rárakod a Light-ot.
Ha wipe után sem megy végig a restore ne erőltesd. Meg ugye ne feledjük amit az indító hsz. tartalmaz, gyári rommal - no backup & restore, csak custommal! Ez csak javaslat, de szerintem fontos!

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
Igen factory reset, wipe-ok, restore, ami nem sikerült. Külföldi oldalakon írják, hogy átnevezésnél van ilyen hiba. Mivel mást nem csináltam a mentéssel így ...
"Easiest fix for me was to make a blank text document and rename to nandroid.md5 (0 byte)
This way CWM bypasses md5 check and restore your backups immediately"
~ csinált egy üres dokumentumot és átnevezte nandroid.md5 (0 byte), így a CWM megkerüli az md5 ellenőrzést és visszaállítja az adatokat azonnal~ ha jól értelmezem. De hova tegyem az üres dokumentumot, és hogy hozzam létre?