Szia Zs!
Üdv nálunk! Örülök hogy segített.
A gyári rom könnyítésére több megoldás is van.
1. Megpróbálsz egy másik kernelt. Van akinek a 6.8 jött be az XXLQE-hez.
2. Titanium Backup progival (PlayStore) elkezded lefagyasztani azokat az alkalmazásokat amik nem kellenek. Egész biztosan van olyan. Ha több nap után nem hiányoznak sehonnan az app-al törölni is lehet őket. Minnél kevesebb ú.n. futó process (folyamat) megy, annál kevesebb minden fogja vissza a működést. Ezeknek a kiiktatásával is jelentősen lehet segíteni a gyári romot.
3. Felraksz egy custom romot. Én már sajnos nem vagyok naprakész az SGSA-ból, de tudomásom szerint a Light JB rom és Harsh Jelly rom bármelyike bátran használható, sokan vannak rajta. Mindkettőnek van topikja, nézz be oda.
Köszönöm a gyors visszajelzést!
Megnéztem a Harsh Jelly témát, összességében nem tűnik bonyolultnak a felrakása, de mivel egyáltalán nem vagyok tapasztalt a témában, ezért feltennék még egy-két kérdést, ha megengeded, mert a sok, mindenfelé olvasott infó ellenére azért vannak dolgok ami messze nem 100%-ban egyértelműek számomra.
1) Ha minden rosszra fordulna a ROM-olás során, akkor egy a CWM recovey-val készített Nandroid mentés visszarakásával vissza tudom állítani az eredeti ROM-ot? + app-ok adataikkal Titanium backup-ból
2) Egy új főzött ROM telepítés után automatikusan root-olt, tehát a Titanium gond nélkül telepíthető?
3) A Titaniummal a gyári rendszer alól készített backup-ból (külön user applikációk és külön a system applikációk) mit lehet feltenni és mit nem az új ROM alá?
4) a 3. ponthoz kapcsolódóan - a gyári rendszerrel érkező "beépített" alkalmazások beállításai alkalmazhatóak valamilyen módon a főzött ROM-mal érkező ugyanazon alkalmazás adott esetben más verziójához?
5) A készülékről lementett adatok (fényképek, SMS history, letöltések, stb.) egyértelműen meghatározható, hogy hova és miként visszarakható, visszarakandó? Egyébként ezen adatok teljeskörű mentésére a MyPhoneExplorer nevű alkalmazást használtam.
Rövid válaszaidat előre is köszönöm?
Üdv': _Zs_