2024, 11 28, 12:46:13

Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 71594 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető zacci

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2013.11.03.
« Reply #300 Dátum: 2013, 12 02, 13:02:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nálam a 8.0 zabált. A 8.2 hozza a 6.2 szintjét, csak ajánlani tudom. Viszont a 6.2 a legspórolósabb.

Thx ! Felraktam... :D

Nem elérhető sirgelehed

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: I9070XXLQG + CM 10.2
« Reply #301 Dátum: 2013, 12 09, 12:34:21 »
Szia attika79!

Az általános beszélgetésben már irtam neked, hogy megcsinàlom a mobilomon a cyanogenmod-ot. Már a kernel cserénél járok, vagy is az következne, belépek a recoverybe (gyári) és el akarom indítani az update.zip-et. El is kezdi a cwm frissitest, de pár masodperc múlva kilép mindenből és csak a nagy sötétség van. Több percig vártam de semmi nem történt. Utána persze be tudok jelentkezni a telefonba. A 4.1.2 xxlpy van fent. Lehet az a baj, hogy nem xxlqe van a telefonomon? Szerinted mi lehet a baj? Az előtte lévő folyamatokat mind megcsináltam: root, efs mentés.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #302 Dátum: 2013, 12 09, 13:44:18 »
Szia attika79!

Az általános beszélgetésben már irtam neked, hogy megcsinàlom a mobilomon a cyanogenmod-ot. Már a kernel cserénél járok, vagy is az következne, belépek a recoverybe (gyári) és el akarom indítani az update.zip-et. El is kezdi a cwm frissitest, de pár masodperc múlva kilép mindenből és csak a nagy sötétség van. Több percig vártam de semmi nem történt. Utána persze be tudok jelentkezni a telefonba. A 4.1.2 xxlpy van fent. Lehet az a baj, hogy nem xxlqe van a telefonomon? Szerinted mi lehet a baj? Az előtte lévő folyamatokat mind megcsináltam: root, efs mentés.
Aha. Nemigen tiszta, hogy hol van sötétség, de mindegy.
Jó hogy írtad a romot. Az XXLPY-al neki se állj a Cyanogennek, mert abból minden lesz csak nem egy használható telefon. Minimum az XXLQE.
Plusz az efs mentésnél ki van emelve: Eredeti EFS mentésed, csak akkor van ha a telefon teljesen(!!!) gyári állapotában van. Szerbiában vetted az XXLPY-al? nyilván nem...  :) odinnal ráteszed a Neked megfelelő XXLQE-et, rootolod, efs mentés (így lesz csak helyes!), majd ezután a kernelcsere.
Kernelcsere:
Felmásolod a külső(!) SD-re ugye az update.zip-et. A gyári 3e recoveryvel rámész a apply update from external storage opcióra, kiválasztod az update-et és a folyamat végig fog minden galiba nélkül futni. Mikor végzett 100% hogy a CWM recovery fog fogadni. Onnan már remélem egyértelmű.   ;) :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sirgelehed

• PFC Fan
« Reply #303 Dátum: 2013, 12 09, 15:10:32 »
Aha. Nemigen tiszta, hogy hol van sötétség, de mindegy.
Jó hogy írtad a romot. Az XXLPY-al neki se állj a Cyanogennek, mert abból minden lesz csak nem egy használható telefon. Minimum az XXLQE.
Plusz az efs mentésnél ki van emelve: Eredeti EFS mentésed, csak akkor van ha a telefon teljesen(!!!) gyári állapotában van. Szerbiában vetted az XXLPY-al? nyilván nem...  :) odinnal ráteszed a Neked megfelelő XXLQE-et, rootolod, efs mentés (így lesz csak helyes!), majd ezután a kernelcsere.
Kernelcsere:
Felmásolod a külső(!) SD-re ugye az update.zip-et. A gyári 3e recoveryvel rámész a apply update from external storage opcióra, kiválasztod az update-et és a folyamat végig fog minden galiba nélkül futni. Mikor végzett 100% hogy a CWM recovery fog fogadni. Onnan már remélem egyértelmű.   ;) :)
Szia attika79!

Köszönöm az eddigi segítséget, nagyon hasznos volt. Az a helyzet, hogy közben amíg vártam a választ a telefonnal sikerült tovább jutni.Ujra prpróbálkoztam és sikerult a cwm-et felrakni, majd a kernel cserét is megcsináltam, az 5.6-ot raktam fel. Akkor ezek szerint az efs-nek már nincs értelme, mert felraktam már előbb az xxlpy 4.1.2 androidot. Ez egyébként most milyen hátrányal jár? Mert tudok telefonálni, meg miegymás.Mit lehet még tenni, hogy eljussak a cyanogenmod-ig. Tegyek fel egy xxlqe-t és aztán a 10.2 cyanogenmod-ot?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #304 Dátum: 2013, 12 09, 15:28:05 »
Szia attika79!

Köszönöm az eddigi segítséget, nagyon hasznos volt. Az a helyzet, hogy közben amíg vártam a választ a telefonnal sikerült tovább jutni.Ujra prpróbálkoztam és sikerult a cwm-et felrakni, majd a kernel cserét is megcsináltam, az 5.6-ot raktam fel. Akkor ezek szerint az efs-nek már nincs értelme, mert felraktam már előbb az xxlpy 4.1.2 androidot. Ez egyébként most milyen hátrányal jár? Mert tudok telefonálni, meg miegymás.Mit lehet még tenni, hogy eljussak a cyanogenmod-ig. Tegyek fel egy xxlqe-t és aztán a 10.2 cyanogenmod-ot?
Konkrét hátrányról ne várd, hogy azt mondjam : ez vagy az, x, y. Az XXLQE és XXLQG a legújabb JB szoftverek a telefonunkhoz, és értelemszerűen azért újítottak/újítanak folyamatosan, hogy a kis apróbb hibák a szoftverben javítva legyenek. Ha konkrétan a cyanogent akarod, akkor igen tedd amit írtam, mert az az XXLPY ott használhatatlan és bugokkal teli működést fog produkálni.  ;)

Az idézet funkciót majd használd lécci, hátha másnak fontos lehet egy későbbi vissza olvasásnál. Köszi! :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető norbo27

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1.2 Light JB v1.2+CoCore 8.2 CWM
« Reply #305 Dátum: 2013, 12 09, 19:12:14 »
azt szeretném kérdezni,hogy felrakom az Olasz xxlqg romot és utána cserélhetek-e kernelt?Illetve hogy utána ezt a romot tenném fel GT-I9070 XXLQG Deodexelt gyári rom. Mert ha jól értelmeztem először a sima xxlqg romot kell feltennem.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #306 Dátum: 2013, 12 09, 19:49:20 »
azt szeretném kérdezni,hogy felrakom az Olasz xxlqg romot és utána cserélhetek-e kernelt?Illetve hogy utána ezt a romot tenném fel GT-I9070 XXLQG Deodexelt gyári rom. Mert ha jól értelmeztem először a sima xxlqg romot kell feltennem.
XXLQG,  kernelcsere, recoveryből  a deodexelt rom. :)

Nem elérhető norbo27

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1.2 Light JB v1.2+CoCore 8.2 CWM
« Reply #307 Dátum: 2013, 12 09, 21:15:50 »
XXLQG,  kernelcsere, recoveryből  a deodexelt rom. :)
csak azért hogy tuti biztos legyek amikor az odin kiírta hogy pass akkor utána újraindult és azt írta ki hogy frissítés ez normális ?

Nem elérhető sirgelehed

• PFC Fan
« Reply #308 Dátum: 2013, 12 10, 08:27:45 »
Konkrét hátrányról ne várd, hogy azt mondjam : ez vagy az, x, y. Az XXLQE és XXLQG a legújabb JB szoftverek a telefonunkhoz, és értelemszerűen azért újítottak/újítanak folyamatosan, hogy a kis apróbb hibák a szoftverben javítva legyenek. Ha konkrétan a cyanogent akarod, akkor igen tedd amit írtam, mert az az XXLPY ott használhatatlan és bugokkal teli működést fog produkálni.  ;)

Az idézet funkciót majd használd lécci, hátha másnak fontos lehet egy későbbi vissza olvasásnál. Köszi! :ok:
Szia attika79!

Sikerült feltennem az xxlq4-et, de fel rakott magának egy gyári recovery-t és egy gyári kernelt. Semmi gond, ujra felraktam a cwm-et és onnan a cocore 8.2-t. Amit szinte azonnal észre vettem, hogy az akksi felhasználás nagyon durván javult és a rendszer jól működik szép akadás mentesen, gyorsan. Még nem raktam rá cyanogenmod-ot, jó lesz így szerintem, de az már könnyen fog menni, ha még is úgy döntök. Kösz mindent. :ok:

Nem elérhető sirgelehed

• PFC Fan
« Reply #309 Dátum: 2013, 12 10, 08:30:45 »
Bocsi, az idézet nem jött össze.   :D

Moderator Comment Ha kifutsz a módosításra szánt időből, küldj PÜ-t nyugodtan vagy használd a "Jelentés egy moderátornak" funkciót. A hozzászólás javítva. :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #310 Dátum: 2013, 12 10, 15:30:07 »
Szia attika79!

Sikerült feltennem az xxlq4-et, de fel rakott magának egy gyári recovery-t és egy gyári kernelt. Semmi gond, ujra felraktam a cwm-et és onnan a cocore 8.2-t. Amit szinte azonnal észre vettem, hogy az akksi felhasználás nagyon durván javult és a rendszer jól működik szép akadás mentesen, gyorsan. Még nem raktam rá cyanogenmod-ot, jó lesz így szerintem, de az már könnyen fog menni, ha még is úgy döntök. Kösz mindent. :ok:
:ok:
Gondoltam én, hogy egy kernelcserénél állj lesz, jó az úgy.  ;) Esetleg ha nem veted meg a Samsung UI-t, próbáld ki a LightJB-t, rengetegen használják CoCore kernellel, jól beállítva zökkenőmentesen. Az ottani hsz-ekből könnyen kivehető, melyik kernellel a legjobb.  ;)

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s3 LTE
  • PDA ROM: I9305XXBME1 + kernel 3.031-1153417 Build jz054k
« Reply #311 Dátum: 2013, 12 12, 07:15:47 »
Sziasztok, én is feltettem a 8.2 Cocoret  jónak látom, nincs laggolás,és mintha gyorsabban betöltene újraindításkor is. :)

Nem elérhető MBaleeka

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE
« Reply #312 Dátum: 2013, 12 28, 23:19:29 »
Sziasztok,

Először is mély tiszteletem a kernel fejlesztőjének. Most már az S Advence-em boldog tulajdonosa vagyok  :D Egyszerűen zseniális.

Ugyan még új vagyok a területen  ;), de valamit muszáj volt kezdeni a telefonnal mert borzalmas volt gyárilag. A kernel csere szerencsére 1.-re sikerült (bár a fenti doksi alapján nem volt nehéz) -> A cseréhez az egyik hozzászólásban publikált Universal Kernel Flash appot használtam -> szintén zseniális, megérdemli a támogatás....

OP: 4.1.2 JB
Kernel : CoCore-E-8.2

Jelenleg már csak a 768MB RAM szűkössége érezteti hatását, de használati minőség kiváló.

Köszönet a fejlesztőknek.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA ROM: Jelly Bean+CoCore 8.2 CWM
« Reply #313 Dátum: 2014, 01 04, 15:31:21 »
Mi alapján kell kernelt választani ?
Úgy látom a 8.2-t szeretik, de abból is van 3 fajta, melyik való nekem ?
Fontos lenne az üzemidő (2 nap) megtartása és a gps használhatósága a gyorsabb, stabilabb működés mellet.

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #314 Dátum: 2014, 01 04, 15:34:01 »
Mi alapján kell kernelt választani ?
Úgy látom a 8.2-t szeretik, de abból is van 3 fajta, melyik való nekem ?
Fontos lenne az üzemidő (2 nap) megtartása és a gps használhatósága a gyorsabb, stabilabb működés mellet.

8.2bevált azt ajánlom.  Sima cwm kell neked a 3közül.  Gyorsabb és stabilabb lesz a telo. Gps-re nincs közvetlen befolyással.  2napot simán bír bár nyilván használat függvénye.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #315 Dátum: 2014, 01 04, 15:55:39 »
8.2bevált azt ajánlom.  Sima cwm kell neked a 3közül.  Gyorsabb és stabilabb lesz a telo. Gps-re nincs közvetlen befolyással.  2napot simán bír bár nyilván használat függvénye.

A rom maradhat a gyári ? Tehát ahhoz nem kell nyúlni akkor, ugye ?
Van esetleg valaki aki ért hozzá és akár skype-on végig tudna vezetni a kernel cserén ?   :( Bár mikrofonom az nincs. De írni tudok még...

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
« Reply #316 Dátum: 2014, 01 04, 15:59:31 »
A rom maradhat a gyári ? Tehát ahhoz nem kell nyúlni akkor, ugye ?
Van esetleg valaki aki ért hozzá és akár skype-on végig tudna vezetni a kernel cserén ?   :( Bár mikrofonom az nincs. De írni tudok még...
Persze maradhat gyári.  Fölösleges a skype.fenn lépésről lépésre levan írva mit hogy kell.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #317 Dátum: 2014, 01 04, 16:14:05 »
Persze maradhat gyári.  Fölösleges a skype.fenn lépésről lépésre levan írva mit hogy kell.

Rendben, most kezdem az efs mappa mentését... aztán próbálom követni a leírtakat. még valami, a leírás után van egy komment, ahol Universal_Kernel_Flash_Tool_110.apk alkalmazás van, hogy megkönnyítse a kernel cserét, van is egy leírás link, de az xda-n lévő oldal angol és az nekem nem igazán fekszik. Szóval ezzel a progival egyszerűbb, vagy ha a leírés után csinálok mindent az is elég ?

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #318 Dátum: 2014, 01 04, 16:22:13 »
Elkezdtem az efs mappa mentését, de a terminálba, mikor beírom, megnyitás után, hogy su, akkor azt írja ki, hogy nem található.

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
« Reply #319 Dátum: 2014, 01 04, 16:25:35 »
Elkezdtem az efs mappa mentését, de a terminálba, mikor beírom, megnyitás után, hogy su, akkor azt írja ki, hogy nem található.
Root volt?
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #320 Dátum: 2014, 01 04, 16:30:16 »
Root volt?

Nem, de akkor intézem... bocs. Az volt írva root csak ha muszáj, nem az, hogy ezzel kezdjük. Bár lehet én értettem félre, bocsi.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #321 Dátum: 2014, 01 04, 16:49:16 »
Root volt?
Ha nincs sd kártyám( a telefonra feltettem a root.zip állományt), akkor a recovery menüben az apply update from external storage helyett az update from ADB parancsot kell futtatni ?

Ezért örülnék, ha lenne valaki aki tud skype-on pl segíteni, sokkal gyorsabb lenne, mint így üzenetek cserélgetésével. :( no nem mintha ezért nem lennék hálás!

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #322 Dátum: 2014, 01 04, 17:04:21 »
Na jó, hagyjuk, nekem ehhez nincs elég erős idegrendszerem, pláne egy fél napom az üzenet küldözgetésre hogy itt kínlódjak ezzel a szeméttel. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!

Global Moderator Comment Pedig a fórum használatához és a haladó számítástechnikai dolgokhoz sok türelem kell. A haladó dolgokat nem lehet egy percben mindenkinek a fejébe verni. Ha valaki lusta utánan nézni, tanulni, stb, az ne akarjon a gyári dolgokon kívül többet egy telefontól.Egy picit több türelmet kérek és kevesebb arroganciát! Mennyivel jobb Neked, ha skype-on szóban mondjuk el azt, amit most írásban közöltünk? Mi a garancia, hogy nem unsz rá a beszélgetésre és nem közlöd félúton, hogy inkább írásban kéred, mert így nem érted? És még sorolhatnám. Regisztrálsz egy fórumra és utána reklamálsz a fórum használati módjáért? Ha az SGS-t tartod szemétnek, akkor dobd ki, ha a fórumra mondtad, akkor sajnálom :(

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #323 Dátum: 2014, 01 04, 17:07:04 »
Na jó, hagyjuk, nekem ehhez nincs elég erős idegrendszerem, pláne egy fél napom az üzenet küldözgetésre hogy itt kínlódjak ezzel a szeméttel. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!

Szerezz be egy sd kártyát, és kb 10 perc alatt kész is vagy.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #324 Dátum: 2014, 01 04, 17:10:30 »
Te tudod Petya!
Semmi nem erőszak, ha úgy érzed nem megy NE állj neki. A Te telefonod, a Te döntésed!  :ok:
Ha nagyon laggol, akkor egy factory reset is segíteni szokott.  :)

Ha mégis rászánod magad:

1. Root
2. EFS mappa mentése
3. Kernel csere

Ha szóról szóra követsz mindent, NEM tudod elrontani.  ;) :)