2024, 11 28, 10:48:46

Szerző Téma: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2014.09.29.  (Megtekintve 71591 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Lacus921107

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE
Re: Gyári kernel csere, CoCore kernel - Frissitve - 2013.11.03.
« Reply #275 Dátum: 2013, 11 15, 16:45:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
:ok:
Minimális akadása már nem a kernelnek van, hanem lehet akár a TW launcher vagy maga az Android is.  ;) :)
Úgy nem akad , csak néha , ha többször nyomok rá , de nincs vele semmi bajom sem, sokkal jobb ez mint ami alapból volt rajta, ez is alap csak a kernel lett kicserélve és így nekem tökéletes is :D :D

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #276 Dátum: 2013, 11 15, 16:48:01 »
Akik régebb óta használják a Light JB-t a 8.2 CC kernellel írhatnának véleményt. Ha lehet a 6.2-höz hasonlítsátok a 8.2-t, mert 6,2-vel és 8.0-val van tapasztalatom, és a 8.0 nem jött be, nagyon éhes volt.

Nem elérhető Gasty888

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: i9070xxlqe
« Reply #277 Dátum: 2013, 11 15, 22:40:30 »
Sziasztok!
Elakadtam picit a kernel cserével. Felmásoltam mindent az sd-re ahogy le van írva és az update.zip-et fel is telepíti probléma nélkül, viszont ha a choose zip from sdcard menüpontra megyek E:Can't mount /sdcard/ hibával kidob és nem történik semmi. Ez a memóriakártyám hibája lehet? Fogalmam sincs mi a hiba, arra gondoltam, hogy a kernel zip-jét a belső memóriába teszem és onnan telepítem, de nem merem megpróbálni.

Nem elérhető maoAAC

• PFC Fan
  • PDA: S Advance GT-I9070
  • PDA ROM: JB 4.1.2.
« Reply #278 Dátum: 2013, 11 16, 08:19:40 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van egy T-mobilos rootolt s advancem, amit tegnap rootoltam, és feltettem rá egy cocore e 6.2-es kernelt, valamint egy harsh jelly romot 1.0 + a 3.2 update-et.
Az lenne a problémám, hogy az előre telepített no frills 200-800 vagy 800-800 Mhz-t használ. Hiába adom meg 200-1000 értékre, és kiírja, hogy sikeres, nem módosít semmit governor: ondemand i/o cfq Mit rontottam el?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #279 Dátum: 2013, 11 16, 09:44:23 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van egy T-mobilos rootolt s advancem, amit tegnap rootoltam, és feltettem rá egy cocore e 6.2-es kernelt, valamint egy harsh jelly romot 1.0 + a 3.2 update-et.
Az lenne a problémám, hogy az előre telepített no frills 200-800 vagy 800-800 Mhz-t használ. Hiába adom meg 200-1000 értékre, és kiírja, hogy sikeres, nem módosít semmit governor: ondemand i/o cfq Mit rontottam el?
Szia maoAAC!
üdv nálunk! :) Ha a leírás szerint tettél mindent, akkor tuti nem rontottál el semmit.  ;) Esetleg nincs a beállítások/energiatakarékos - on belül a CPU-nál egy pipa?  ;) :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #280 Dátum: 2013, 11 16, 09:46:37 »
Sziasztok!
Elakadtam picit a kernel cserével. Felmásoltam mindent az sd-re ahogy le van írva és az update.zip-et fel is telepíti probléma nélkül, viszont ha a choose zip from sdcard menüpontra megyek E:Can't mount /sdcard/ hibával kidob és nem történik semmi. Ez a memóriakártyám hibája lehet? Fogalmam sincs mi a hiba, arra gondoltam, hogy a kernel zip-jét a belső memóriába teszem és onnan telepítem, de nem merem megpróbálni.
Szia Gasty888!
Üdv nálunk! :) Nyugodtan teheted a belső SD-re, majd a choose zip from internal storage opcióval telepítsd. ;) :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gasty888

• PFC Fan
« Reply #281 Dátum: 2013, 11 16, 10:04:07 »
Szia Gasty888!
Üdv nálunk! :) Nyugodtan teheted a belső SD-re, majd a choose zip from internal storage opcióval telepítsd. ;) :ok:

Köszönöm szépen, így sikerült!  :taps:

Nem elérhető Gasty888

• PFC Fan
« Reply #282 Dátum: 2013, 11 16, 10:32:42 »
Sikerült a kernelt felraknom, viszont a memóriakártyát továbbra sem látja a recovery. Van esély arra, hogy egy új memóriakártyát már látni fog? Elég régi ez az sd, lehet van valami betegsége. Azért érdeklődöm, mert szeretnék egy új romot is rápakolni a telóra, de azt már belső SDről gondolom nem fogom tudni megoldani a factory reset miatt, vagy tévedek?
Előre is köszi a válaszokat!  :ok:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #283 Dátum: 2013, 11 16, 10:37:03 »
Sikerült a kernelt felraknom, viszont a memóriakártyát továbbra sem látja a recovery. Van esély arra, hogy egy új memóriakártyát már látni fog? Elég régi ez az sd, lehet van valami betegsége. Azért érdeklődöm, mert szeretnék egy új romot is rápakolni a telóra, de azt már belső SDről gondolom nem fogom tudni megoldani a factory reset miatt, vagy tévedek?
Előre is köszi a válaszokat!  :ok:
Tudod belsőről azt is tenni, de jobb a külső sd. Próbáld meg formázni Mini Tool Wizard programmal PC-n.  :google2:  ;) :)

Nem elérhető Gasty888

• PFC Fan
« Reply #284 Dátum: 2013, 11 16, 11:04:37 »
Tudod belsőről azt is tenni, de jobb a külső sd. Próbáld meg formázni Mini Tool Wizard programmal PC-n.  :google2:  ;) :)
Formázás megoldotta, köszönöm! Remélem a ROM felrakásával már nem lesz ennyi problémám.  :D

Nem elérhető muso

• PFC Fan
  • PDA: Zte blade
  • PDA ROM: 2.3.5
« Reply #285 Dátum: 2013, 11 16, 19:44:06 »
Sziasztok!
Vettem a Telenornál egy Advance-t! Sajnos fél óra használat után tapasztaltam a video laggolást , akadást!
Gondoltam utána olvasok ,hátha másnál is jelentkezett ez a probléma.  Meglepően tapasztaltam ,hogy a Jelly Bean felrakása után (nekem gyárilag ez volt rajta ) előjött ez a szaggatásos hiba! Gondolkoztam én is hogy visszarakom a 3.2.6 os Android rendszert! Szerencsére megtaláltam ezt az oldalt.
A leírtak alapján cseréltem kernelt! Azóta megszűntek az ilyesmi problémáim.
Köszönöm hasznos leírás! :)
Üdv.!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #286 Dátum: 2013, 11 16, 20:12:52 »
Sziasztok!
Vettem a Telenornál egy Advance-t! Sajnos fél óra használat után tapasztaltam a video laggolást , akadást!
Gondoltam utána olvasok ,hátha másnál is jelentkezett ez a probléma.  Meglepően tapasztaltam ,hogy a Jelly Bean felrakása után (nekem gyárilag ez volt rajta ) előjött ez a szaggatásos hiba! Gondolkoztam én is hogy visszarakom a 3.2.6 os Android rendszert! Szerencsére megtaláltam ezt az oldalt.
A leírtak alapján cseréltem kernelt! Azóta megszűntek az ilyesmi problémáim.
Köszönöm hasznos leírás! :)
Üdv.!
Szia muso!
Üdv az SGSA tulajok közt! Szívesen és köszönjük! :)

Nem elérhető ihacks

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: TomTom
  • PDA: Huawei Mate 10 Pro
  • PDA ROM: Android 9.1
« Reply #287 Dátum: 2013, 11 16, 22:07:56 »
Sziasztok gyári 4.1.2 höz melyik Cocore kernelt ajánlanátok? Válaszotok előre is köszönöm. :)

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #288 Dátum: 2013, 11 16, 22:46:57 »
Sziasztok gyári 4.1.2 höz melyik Cocore kernelt ajánlanátok? Válaszotok előre is köszönöm. :)

Szia. 6.2 8.0 8.2 ezek közül válasz.  Nekem 8.0 van de mind 3jó hozzá
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető ihacks

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: TomTom
  • PDA: Huawei Mate 10 Pro
  • PDA ROM: Android 9.1
« Reply #289 Dátum: 2013, 11 17, 09:44:36 »
Szia. 6.2 8.0 8.2 ezek közül válasz.  Nekem 8.0 van de mind 3jó hozzá
Okés ez mególdódott, de lenne egy olyan gondom download módban a számláló már 2 countot mutat, hogyan tudnám resetelni? Ha valaki tud segitsen :D Köszi

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #290 Dátum: 2013, 11 17, 13:38:44 »
Okés ez mególdódott, de lenne egy olyan gondom download módban a számláló már 2 countot mutat, hogyan tudnám resetelni? Ha valaki tud segitsen :D Köszi
Nem csak a Te kedvedért, volt aki hajnali 2-kor kérdezte üzenetben.... ::) ;D , de beletettem a Custom FAQ-ba.  ;)

Nem elérhető szobbal

• Navigáció / Navigation: IGO, Google
  • PDA: P3300 HTC Artemis / Galaxy S Advance
  • PDA ROM: P3300 /Winmob 6.2/ Galaxy S Advance /Jelly Bean stock/ CC 8.0
« Reply #291 Dátum: 2013, 11 20, 09:37:23 »
Srácok némi újraindulásos fagyás előfordul nálam. 8.2-est használom.
Amúgy is ráférne egy fact. reset a telóra. lehet megoldaná. Más is tapasztalt hasonlót?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető LeslieV84

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance GT-I9070P
  • PDA ROM: CyanogenMod 11 - 4.4.2. by Maclaw Studio
« Reply #292 Dátum: 2013, 11 20, 14:37:20 »
Egyetlen-egy alkalommal volt egy véletlen reboot, de azóta semmi problémám, egy hete nyúzom,  nálam eddig jól szerepel! Wipe-ok megvoltak a csere előtt?! Factory reset is segíthet, de szerintem először csak a cache-t és a dalvik cache-t wipeold! Hátha!  Ha mégsem, akkor wipe data/factory reset!  :D

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070P-el

Nem elérhető ishii

• PDA: Galaxy S Advance
  • PDA ROM: I9070PXXLPJ
« Reply #293 Dátum: 2013, 11 24, 17:36:19 »
Sziasztok!
Nem rég vettem vodánál egy NFC-s változatot, de sajnos rá kellett vennem magam a kernel cserére, gyalázatos a gyári állapot, főleg ennyi pénzért. Előző 3 telefonom se volt gyári, így nem vagyok teljesen kezdő, de azért gondoltam megkérdem, XXLPJ-re feltehetem valamelyik frissebbet? Előre is köszönöm :)

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #294 Dátum: 2013, 11 24, 20:56:20 »
Sziasztok!
Nem rég vettem vodánál egy NFC-s változatot, de sajnos rá kellett vennem magam a kernel cserére, gyalázatos a gyári állapot, főleg ennyi pénzért. Előző 3 telefonom se volt gyári, így nem vagyok teljesen kezdő, de azért gondoltam megkérdem, XXLPJ-re feltehetem valamelyik frissebbet? Előre is köszönöm :)

A 8.2-őt is csak figyelj hogy a P-st tedd fel.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető zacci

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: 4.1.2
« Reply #295 Dátum: 2013, 11 25, 19:16:49 »
Hi,

Azert irok ide, mert CoCore kernelrol van szo.
Szoval elkeszultem az indukcios toltessel. Mukodik is, de valamiert random kihagy a toltes. Elmegy, vissza jon, elmegy, vissza jon.
A toltes fajtajara AC-t ir.
Azt olvastam, hogy erre a jelensegre megoldas lehet, ha a kernel-ben atirom a fast-chargert 0-ra. Namost a CoCore-ban ilyen nincs. De van helyette max_ac_c, max_usb_c
Ebbol gondolom nekem a max_ac_c kellene.
Bele neztem a file-ba es latok benne egy 600-as erteket. A max_usb_c file-ban pedig 500-at latok.
Sejtesem szerint a rendszer ugy kulonbozteti meg az USB es az AC toltest, hogy ha 500-nal alacsonyabb mA-t tud felvenni, akkor USB, ha 600-nal tobbet, akkor AC. Ez konnyu kiprobalni, mert ha radugod a gepre a telot, akkor az akkumulatornal USB-t fog irni. Ha toltore teszed, akkor pedig AC. Tehat az utobbi a gyorstoltes.
Vissza terve az indukcios toltesre. Van egy olyan gyanum, hogy a felvett aram valahol 500-600 kozott ingadozhat es e-miatt szakadozik a toltes.
A lenyeg:
Szeretnem atirni a max_AC_c fajban a 600-as erteket 0-ra, de nincs hozza jogom (rootolt a telo)
Ha kimasolom a fajlt SD-re akkor at tudom irni es ha vissza masolom, akkor a fajlban 0 lesz. Igen am, de reboot utan vissza all a fajl 600-as ertekre. Nah ez viszont nem jau 8(
Tehat mit is kene tennem ? 8)

Elore is koszi a helpet !  :D

A fajlok eleresi utja:

/sys/kernel/abb-charger/
max_ac_c
max_usb_c
stats

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #296 Dátum: 2013, 11 28, 15:28:06 »
Hi,

Azert irok ide, mert CoCore kernelrol van szo.
Szoval elkeszultem az indukcios toltessel. Mukodik is, de valamiert random kihagy a toltes. Elmegy, vissza jon, elmegy, vissza jon.
A toltes fajtajara AC-t ir.
Azt olvastam, hogy erre a jelensegre megoldas lehet, ha a kernel-ben atirom a fast-chargert 0-ra. Namost a CoCore-ban ilyen nincs. De van helyette max_ac_c, max_usb_c
Ebbol gondolom nekem a max_ac_c kellene.
Bele neztem a file-ba es latok benne egy 600-as erteket. A max_usb_c file-ban pedig 500-at latok.
Sejtesem szerint a rendszer ugy kulonbozteti meg az USB es az AC toltest, hogy ha 500-nal alacsonyabb mA-t tud felvenni, akkor USB, ha 600-nal tobbet, akkor AC. Ez konnyu kiprobalni, mert ha radugod a gepre a telot, akkor az akkumulatornal USB-t fog irni. Ha toltore teszed, akkor pedig AC. Tehat az utobbi a gyorstoltes.
Vissza terve az indukcios toltesre. Van egy olyan gyanum, hogy a felvett aram valahol 500-600 kozott ingadozhat es e-miatt szakadozik a toltes.
A lenyeg:
Szeretnem atirni a max_AC_c fajban a 600-as erteket 0-ra, de nincs hozza jogom (rootolt a telo)
Ha kimasolom a fajlt SD-re akkor at tudom irni es ha vissza masolom, akkor a fajlban 0 lesz. Igen am, de reboot utan vissza all a fajl 600-as ertekre. Nah ez viszont nem jau 8(
Tehat mit is kene tennem ? 8)

Elore is koszi a helpet !  :D

A fajlok eleresi utja:

/sys/kernel/abb-charger/
max_ac_c
max_usb_c
stats

A 7.0 feletti CoCore kerneleket ugyebár kezeli a KUI kernel tweaker, amiben van lehetőség ezt állítani.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Remélem erre gondolsz.  :)

Nem elérhető zacci

• PFC Fan
« Reply #297 Dátum: 2013, 11 28, 22:16:11 »
A 7.0 feletti CoCore kerneleket ugyebár kezeli a KUI kernel tweaker, amiben van lehetőség ezt állítani.

Remélem erre gondolsz.  :)
Thx! Igen ilyesmire gondoltam, de sajnos nem működik :-(
Beállítom az értéket es reboot után vissza áll az eredetire :-(
Mind1, scriptből megoldottam, de sajnos nem hozott eredményt az induktív töltés tekinteteben :-(

Nem elérhető zacci

• PFC Fan
« Reply #298 Dátum: 2013, 12 01, 10:18:37 »
8.0 vs 8.2 tapasztalat ? valaki ?  :D

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #299 Dátum: 2013, 12 01, 14:23:04 »
8.0 vs 8.2 tapasztalat ? valaki ?  :D

Nálam a 8.0 zabált. A 8.2 hozza a 6.2 szintjét, csak ajánlani tudom. Viszont a 6.2 a legspórolósabb.