Hi,
Azert irok ide, mert CoCore kernelrol van szo.
Szoval elkeszultem az indukcios toltessel. Mukodik is, de valamiert random kihagy a toltes. Elmegy, vissza jon, elmegy, vissza jon.
A toltes fajtajara AC-t ir.
Azt olvastam, hogy erre a jelensegre megoldas lehet, ha a kernel-ben atirom a fast-chargert 0-ra. Namost a CoCore-ban ilyen nincs. De van helyette max_ac_c, max_usb_c
Ebbol gondolom nekem a max_ac_c kellene.
Bele neztem a file-ba es latok benne egy 600-as erteket. A max_usb_c file-ban pedig 500-at latok.
Sejtesem szerint a rendszer ugy kulonbozteti meg az USB es az AC toltest, hogy ha 500-nal alacsonyabb mA-t tud felvenni, akkor USB, ha 600-nal tobbet, akkor AC. Ez konnyu kiprobalni, mert ha radugod a gepre a telot, akkor az akkumulatornal USB-t fog irni. Ha toltore teszed, akkor pedig AC. Tehat az utobbi a gyorstoltes.
Vissza terve az indukcios toltesre. Van egy olyan gyanum, hogy a felvett aram valahol 500-600 kozott ingadozhat es e-miatt szakadozik a toltes.
A lenyeg:
Szeretnem atirni a max_AC_c fajban a 600-as erteket 0-ra, de nincs hozza jogom (rootolt a telo)
Ha kimasolom a fajlt SD-re akkor at tudom irni es ha vissza masolom, akkor a fajlban 0 lesz. Igen am, de reboot utan vissza all a fajl 600-as ertekre. Nah ez viszont nem jau 8(
Tehat mit is kene tennem ?
Elore is koszi a helpet !
A fajlok eleresi utja:
/sys/kernel/abb-charger/
max_ac_c
max_usb_c
stats