Sziasztok. Úgy tudom hogy van itt pár hozzáértő, és mivel a neten nem találtam meg a megoldást, itt kérdezném meg :
Adott egy galaxy s4 9505, 1 Samsung UE40EH6030W TV, egy wifis router és egy inviteles modem. Tv hátulján Lan bemenet. Az internet a modemról megy a routerbe kábelen keresztül. Onnan gépbe és a tvbe 1-1 lan. A tv nem látja a routert. Nem tudom hogy mit kell konfigolni pl a routerben, esetleg szgép új hálózati kapcsolat? A teloról szeretnék képeket megjeleníteni a tv -n(allshare). Tud nekem valaki ebben segíteni?
A TV beállításokban be kellene állítani a hálózatot. Ha a routerben engedélyezett a DHCP, akkor lehetne éppen automatikus IP cím kiosztás is, de akkor már eddig is ment volna.
Egyébként jobb a fix IP cím. Először ki kell nyomozni a router LAN oldali IP címét. Ez pl. 192.168.0.1 vagy 192.168.1.254 szokott lenni, de persze lehet más is.
Ha a telefonnal tudsz csatlakozni wifin a routerhez, akkor a You are not allowed to view links.
Register or
Login programmal kiderítheted az IP címeket.
A TV-n állíts be olyan fix IP címet, aminek az utolsó száma különbözik a routerétől és minden egyébtől a hálózaton (pl. 192.168.1.10), sőt lehetőleg essen kívül a DHCP tartományon is.
A hálózati maszk legyen 255.255.255.0 a TV-n, és az átjáró és DNS szerver címe pedig legyen a router IP címe.
Eddig még nem kellett a router beállításaihoz nyúlni, ha összejön, bár ugye a DHCP címtartomány így nem ismert.