Ha van még élő személy ezen a fórumon, segíthetne
Nagyon részletes a rootolás folyamatának leírása, mégsem értem.
Kérdéseim: mikor csatlakoztassam a Lite 7-est a számítógéphez? Avagy másoljam a rootoláshoz szükséges programot sd kártyára és onnan indítsam az eszközön? De ha androidos készülékről beszélünk, akkor miért c:/ windows mappát mutat a beillesztett kép?
Most kaptam egy ilyen készüléket csere útján, szeretném bütykölni, de nekem így érthetetlen a magyarázat.
Bárki segít, előre is köszönöm!
Sziasztok!
Gondolom az Androidos körökben nem új keletű a ROOT-olás fogalma, azonban akik most csatlakoznak ezen tábor sokaságához egy ilyen "Lite" eszközzel, azoknak a tisztánlátás kedvéért leírom, hogy miről is van szó.
A ROOT nem más, mint a rendszergazdai jogosultságok megszerzése Androidos eszközünk felett. Ez annyit jelent, hogy olyan dolgokat is véghez vihetünk a ketyerénken, amiket alapból a rendszer, önmaga védelmében nem enged! Ilyen a gyári applikációk törlése, betűtípus csere, boot-animáció csere, Recovery telepítése (Amit a későbbiekben leírok - amint nem csak "béta", bug-halmaz megoldás lesz rá.) de sorolhatnánk még napestig...
Azonban, ha elhatároztuk, hogy ilyen jogokkal bűvészkedünk eszközünkön, akkor azért eléggé észnél kell lenni, mert érhet minket meglepetésként a hideg leves, hogy olyasmibe nyúlunk bele, amibe nem kellett volna. Plusz, ha a ROOT-olt készüléked szeretnéd bármely okból garanciális szervizbe beadni, akkor nagy a valószínűsége, hogy szépen körberöhögnek és ketté tépik a garancia papírt.
Viszont azt sem árt tudni, hogy a ROOT folyamata vissza is állítható, vagyis helyesebben fogalmazva visszafordítható. Ezt nevezik Unroot-nak. Azonban a szerviz alaposságán múlik, hogy ezt kifigyelik-e, amikor valami bibivel vissza viszitek a készüléket. Ez szervizenként és gyártónként változhat, de van ahol nem is foglalkoznak vele!
Ha ennek ellenére úgy döntünk, hogy kísérletezünk, akkor azt eképpen lehet kivitelezni!
- You are not allowed to view links.
Register or Login
- Kicsomagolod egy tetszőleges mappába a letöltött "root_with_restore_by_bin4ry_v17.zip" fájlt!
- Elindítod a "RunMe.bat" fájlt! Egyes rendszereknél rendszergazdai futtatás szükséges.
- A megjelenő ablakban egy kérdés fogad minket, ami annyit tesz körülbelül, hogy "Mit szeretnél csinálni?". Itt kiálsztjuk az "1"-est, mert minket a "Normal" mód érdekel. A parancssorozat evvel elindul.
- Fel fogja kínálni a készülékünk a visszaállítás lehetőségét. Ha idáig eljutottunk, akkor válasszuk a "Visszaállítás"-t, illetve angol rendszeren a "Restore" lehetőséget a készüléken. (A képet nem én csináltam, de kb hasonló fog fogadni)
- Ezek után a készülékünk újraindul! Ez normális, nem kell tőle megijedni!
- Ha lefutott a parancsfájl, akkor a ketyere már ROOT-ola van és bármely gomb megnyomására az ablak eltűnik!
Az Unroot, ha szükség van rá, már gyerekjáték. A parancsfájl indítása után az "1"-es lehetőség helyett, értelem szerűen a "X"-as, azaz az "Unroot" kell nekünk. Ha kiválasztjuk, akkor a parancsfájl még egyszer megkérdezi, hogy biztosan ezt szeretnénk, ahol az "Y" megnyomásával megerősítjük szándékunkat és már csinálja is.
Mindenki csakis és kizárólag a saját felelősségére csinálja végig a folyamatot! A készüléked tönkretétele esetén sem engem, sem a ROOT Tool készítőjét semmilyen felelősség nem terhel!