Sziasztok!
Végső kétségbeesésemben fordulok hozzátok.
Adott egy Sony Xperia Z (az első androidos készülékem) és egy BMW bluetooth modul, ami kiválóan együttműködött az évek során iPhone-nal, Nokiával, Blackberryvel.
A Sony viszont nem akar összejönni. A tünetek (prioritás sorredben):
1. Párosítás sikerült, kapcsolódik szépen. Aztán mikor hívok valakit, a (B) emblémás gomb is megjelenik, egészen addig, amíg a másik fél fel nem veszi a telefont. Amikor felveszi, a telefon eldobja a bluetooth kapcsolatot, eltűnik a (B) gomb is, csakis kihangosítón vagy belső hangszórón hajlandó folytatni a beszélgetést. Amikor zárom a kapcsolatot, újra tud csatlakozni
2. A névjegyeket beolvassa a modul, DE NEM AZ ENYÉMEKET (LOL). A telefonon nem látható, fogalmam sincs hol létező kontaktlistát mutat a rádió kijelzőjén, annyit egészen biztosra veszek, hogy az előző tulajdonos (2 héten át használta) kontaktjairól van szó.
3. a legmókásabb, hogy NÉHA, teljesen véletlenszerűen hajlandó működni a telefonos kihangosítás. Valahogyan ezt az állapotot kellene tudatosan előidézni
A legtöbb beállítást végignyomkodtam, na nem mintha túl sok lehetőség lenne.
A guglizást 5-6 óra keresgélés után feladtam, megoldást nem találtam, de azt igen, hogy nem vagyok egyedül a problémával, és más Android készülékek is szívatnak ezzel.
Előre is köszönök minden kommentet ezzel kapcsolatban!