2024, 12 19, 06:02:18

Szerző Téma: ROMOK,KERNELEK  (Megtekintve 211282 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Madex

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: HTC One m7
  • PDA ROM: InsertCoin M7 3.0.6
Re: ROMOK,KERNELEK
« Reply #1050 Dátum: 2014, 11 16, 19:04:29 »
Üdv mindenkinek!

HTC__622 cidhez szeretnék ruu-t találni, de sajnos nem találok sehol.

Az alapvető problémám az, hogy ez a cid egy ázsiai területre való, amiben nincs magyar nyelv(így vettem a telefont). Amikor átvettem a telefont volt benne magyar nyelv, ki is tudtam választani a nyelvek közül és ez is volt alapvetően beállítva, viszont egy hardreset után eltűnt és kínai volt az egész telefon. Küszködések árán legalább angolra át tudtam állítani, majd kapott egy insercoin romot. Ez nem volt túl okos dolog, mivel így nem lehetséges az S-off (nem támogatja az insertcoin-t egyik program sem legjobb tudomásom szerint).
A lényeg, hogy szeretném a telefonomra visszarakni vagy a gyári HTC__622-es ruu-t vagy egy európait pl.: HTC__032, hogy a gyári rendszer legyen rajta és kapjam a frissítéseket.

Remélem érthető, és nem hülyeség amit írtam! Illetve remélem jó helyre is írtam.

A segítséget előre is köszönöm, ha csak irányadó, akkor is. :)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #1051 Dátum: 2014, 11 17, 07:46:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv mindenkinek!

HTC__622 cidhez szeretnék ruu-t találni, de sajnos nem találok sehol.

Az alapvető problémám az, hogy ez a cid egy ázsiai területre való, amiben nincs magyar nyelv(így vettem a telefont). Amikor átvettem a telefont volt benne magyar nyelv, ki is tudtam választani a nyelvek közül és ez is volt alapvetően beállítva, viszont egy hardreset után eltűnt és kínai volt az egész telefon. Küszködések árán legalább angolra át tudtam állítani, majd kapott egy insercoin romot. Ez nem volt túl okos dolog, mivel így nem lehetséges az S-off (nem támogatja az insertcoin-t egyik program sem legjobb tudomásom szerint).
A lényeg, hogy szeretném a telefonomra visszarakni vagy a gyári HTC__622-es ruu-t vagy egy európait pl.: HTC__032, hogy a gyári rendszer legyen rajta és kapjam a frissítéseket.

Remélem érthető, és nem hülyeség amit írtam! Illetve remélem jó helyre is írtam.

A segítséget előre is köszönöm, ha csak irányadó, akkor is. :)
S-OFF kellene először, aztán akár gyári eu-s állapotra is beállíthatod.
Szoftververziód?

Nem elérhető Madex

• PFC Fan
Re: Re: ROMOK,KERNELEK
« Reply #1052 Dátum: 2014, 11 17, 11:54:17 »
S-OFF kellene először, aztán akár gyári eu-s állapotra is beállíthatod.
Szoftververziód?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Erre gondolsz vagy az insertcoinra?
Hogyan oldhato meg az S-OFF insertcoinnal ? Firewater nem jo, se a rumrunner. Fastboot 1.57

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #1053 Dátum: 2014, 11 17, 14:17:57 »
Hogyan oldhato meg az S-OFF insertcoinnal ? Firewater nem jo, se a rumrunner. Fastboot 1.57

Ha egyikkel se megy, marad a You are not allowed to view links. Register or Login változat!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1054 Dátum: 2014, 11 18, 22:23:30 »
...

Nem elérhető Madex

• PFC Fan
« Reply #1055 Dátum: 2014, 11 21, 17:13:38 »

S-off nem sikerült semmilyen módon, viszont találtam egy nandroid backup fájlt a telefonomhoz. Megcsináltam a restore-t TWRP alól, mert ahhoz való.

Ha szüksége lenne valakinek rá:
You are not allowed to view links. Register or Login 5.12.708.3 HTC__622

Kérdésem lenne, hogy szeretném garanciálisan megjavíttatni a telefont (kamera probléma). Ha jól gondolom, most a gyári rendszer van rajta, de még rootolva, nem a stock recovery és nyitva van minden rajta. Mit kéne tennem, hogy olyan legyen mint ahogy megvettem, tehát garanciális darabként kezeljék.
Ezek talán segítenek:
TAMPERED
UNLOCKED
S-ON
recovery TWRP
Ha szükség lenne másra is szívesen pótlom.

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1056 Dátum: 2014, 11 21, 17:25:41 »
S-off nem sikerült semmilyen módon, viszont találtam egy nandroid backup fájlt a telefonomhoz. Megcsináltam a restore-t TWRP alól, mert ahhoz való.

Ha szüksége lenne valakinek rá:
You are not allowed to view links. Register or Login 5.12.708.3 HTC__622

Kérdésem lenne, hogy szeretném garanciálisan megjavíttatni a telefont (kamera probléma). Ha jól gondolom, most a gyári rendszer van rajta, de még rootolva, nem a stock recovery és nyitva van minden rajta. Mit kéne tennem, hogy olyan legyen mint ahogy megvettem, tehát garanciális darabként kezeljék.
Ezek talán segítenek:
TAMPERED
UNLOCKED
S-ON
recovery TWRP
Ha szükség lenne másra is szívesen pótlom.

Sajnos S-ON alatt nem tudod eltüntetni a nyomokat!
Ha vissza zárod a bootloadert Megmarad a TAMPERED felirat, és  RELOCKED-re változik az UNLOCKED státusz!

Nem elérhető Madex

• PFC Fan
« Reply #1057 Dátum: 2014, 11 21, 17:29:52 »
Sajnos S-ON alatt nem tudod eltüntetni a nyomokat!
Ha vissza zárod a bootloadert Megmarad a TAMPERED felirat, és  RELOCKED-re változik az UNLOCKED státusz!

Akkor S-OFF->guru->S-ON ?
vagy ez túl egyszerű lenne?

Szerk.: bocsánat, nem nyitottam ki a szememet, van GY.I.K. ! Ha nem sikerülne, akkor kérdezek. :)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1058 Dátum: 2014, 11 22, 21:29:29 »
Akkor S-OFF->guru->S-ON ?
vagy ez túl egyszerű lenne?

Szerk.: bocsánat, nem nyitottam ki a szememet, van GY.I.K. ! Ha nem sikerülne, akkor kérdezek. :)
Ha egyszer megcsináltad az s-off-ot, akkor-ha csak nem akarod eladni a készüléket-NE ÁLLÍTSD VISSZA S-ON-RA!!! ;)

Nem elérhető Madex

• PFC Fan
« Reply #1059 Dátum: 2014, 11 24, 11:46:09 »
Ha egyszer megcsináltad az s-off-ot, akkor-ha csak nem akarod eladni a készüléket-NE ÁLLÍTSD VISSZA S-ON-RA!!! ;)

Hihetetlen, de egy stock nandroid backup után SE müködik az S-OFF....
Csak azért ajánlod, hogy ne állítsam vissza az S-ON, mert úgy is kelleni fog vagy más oka is van?

Nem elérhető Madex

• PFC Fan
« Reply #1060 Dátum: 2014, 11 24, 12:30:20 »

Kicsit utána olvastam még a dolgoknak, ha 9001-el kezdődik az eMMC, akkor nem lehetséges az S-OFF....

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: ROMOK,KERNELEK
« Reply #1061 Dátum: 2014, 11 24, 12:34:59 »
Csak azért ajánlod, hogy ne állítsam vissza az S-ON, mert úgy is kelleni fog vagy más oka is van?
Az s-on csak egy parancs fastbootból,  az S-OFF meg lehet több napos szívás!
Ha egyáltalán sikerül!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1062 Dátum: 2014, 11 24, 19:16:34 »
Az S-OFF sok mindenre jó:
-teljes gyári állapotra visszaállás, "nyomok" nélkül ;)
-tampered,relocked feliratok eltüntetése
-cid/mid átírása
-firmware flash korlátok nélkül
stb...
Ha egyszer megvan, annak örülni kell.
Must have, mondaná a latin... :D

Nem elérhető Madex

• PFC Fan
« Reply #1063 Dátum: 2014, 11 25, 13:01:26 »
Az S-OFF sok mindenre jó:
-teljes gyári állapotra visszaállás, "nyomok" nélkül ;)
-tampered,relocked feliratok eltüntetése
-cid/mid átírása
-firmware flash korlátok nélkül
stb...
Ha egyszer megvan, annak örülni kell.
Must have, mondaná a latin... :D

Igen ez érthető és igazat is adok benne, ha visszaviszem a kamerámat megjavíttatni, akkor nem túl szerencsés egy S-OFF. Jelenleg számomra fontosabb a rendesen működő kamera a munkámhoz.
Sajnos máshol is olvastam, hogy 9001-el kezdődő eMMC chipsettel működő telefont nem lehet rábírni az S-OFFra, szóval kissé halottnak érzem a dolgot, ha mégis sikerülne leírom, hogy hogyan.
Azért köszönöm szépen a tippeket és linkeket, sokat segített némelyik.

off: "purple/pink tint" nevű probléma a kamerával. Csak kameracserével orvosolható, mert elromlik egy érzékelő a kamerában és így "túljavítja" a képet és ezt inkább szeretném, ha szakszervizben végeznék garanciálisan.

Még egy kérdés: Ha csináltam egy nandroid bacup-ot és visszaállítanám a gyári recovery-t, akkor mi történne? :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1064 Dátum: 2014, 11 25, 22:17:19 »
Igen ez érthető és igazat is adok benne, ha visszaviszem a kamerámat megjavíttatni, akkor nem túl szerencsés egy S-OFF. Jelenleg számomra fontosabb a rendesen működő kamera a munkámhoz.
Sajnos máshol is olvastam, hogy 9001-el kezdődő eMMC chipsettel működő telefont nem lehet rábírni az S-OFFra, szóval kissé halottnak érzem a dolgot, ha mégis sikerülne leírom, hogy hogyan.
Azért köszönöm szépen a tippeket és linkeket, sokat segített némelyik.

off: "purple/pink tint" nevű probléma a kamerával. Csak kameracserével orvosolható, mert elromlik egy érzékelő a kamerában és így "túljavítja" a képet és ezt inkább szeretném, ha szakszervizben végeznék garanciálisan.

Még egy kérdés: Ha csináltam egy nandroid bacup-ot és visszaállítanám a gyári recovery-t, akkor mi történne? :D
A sunshine s-off működne...Mondjuk nem ingyen van (25 USD).
Az S-OFF>S-ON visszaállítás csak egy fastboot parancs ( fastboot oem writesecureflag 3 ), kb 10 másodperc...
Ha a nandroid backup olyan, ami gyári recoveryvel mentette a rendszert (custom recoverybe csak bebootoltál, de nem telepítetted és így csináltál nandroid mentést), akkor a visszaállítás utáni restartot követően gyári lesz a recovery-d is. ;)

Nem elérhető Hipermang

• HTC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO Nextgen
  • PDA: Huawei P20 Pro / Samsung Galaxy Note 10+ 5G
« Reply #1065 Dátum: 2014, 12 09, 18:25:36 »
Sziasztok!

Lesz lollipop rom htc one-ra?

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #1066 Dátum: 2014, 12 09, 19:03:12 »
Sziasztok!

Lesz lollipop rom htc one-ra?
Lesz igen. M8 es az M7 is megkapja. A GPE-re mar kint van es a kernel source-ot is kiadta a htc.

Nem elérhető Hipermang

• HTC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO Nextgen
  • PDA: Huawei P20 Pro / Samsung Galaxy Note 10+ 5G
« Reply #1067 Dátum: 2014, 12 09, 20:02:02 »
Lesz igen. M8 es az M7 is megkapja. A GPE-re mar kint van es a kernel source-ot is kiadta a htc.
Köszönöm, remélem lesznek azért főzelékek m7-re is

Nem elérhető kvojnovics

• PDA: HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: 2.03.401.2
« Reply #1068 Dátum: 2014, 12 20, 11:29:19 »
Tiszteletem!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, nyugodtan irányítsatok át! Előre is elnézést!
Egy másik fórumon (nem tudom lehet-e másik fórumra mutató linket betenni), már megpróbáltunk mindent, de hátha itt valaki észrevesz valamit...

Röviden a történet:
Használtan vettem egy HTC One-t! Megérkezett és esztétikailag mondhatni kifogástalan volt... Bekapcsolás után viszont egyik meglepetésből a másikba zuhantam!

Az még csak nem is érdekelt volna, hogy nem a gyári ROM van rajta, hanem a cyanogenmod nightly kiadása! Viszont, nem volt rajta hang! Nem lehetett vele telefonálni: hívni lehetett, de ekkor az értesítő sáv kivételével eltűnt minden és sem engem nem hallottak, sem én nem hallottam!

Nem tudom, hogy lehet-e ez szoftveres hiba, de megpróbáltam a rajta lévő TWRP-n új rendszert feltenni! Mindeggyire hibát írt! Közben addig nyomkodtam, míg a Cyanogenmod zip-jét is eltüntettem (formáztam a tárhelyet, sima wipe helyett)!
Gondoltam semmi gond, letöltök és rámásolok egy másikat, azzal csak elindul! A MaximusHD-ra esett a választást, de hiába mount-oltam be a tárhelyet, nem engedte rámásolni! Segítséggel sikerült ráSIDELOAD-olni!
Sikerült feltenni, (közben a driverproblémákat és egyéb nehézségeket már nem is ecsetelem) és el is indult az Aroma telepítő! Az is lefutott! Újraindítás után viszont nem indult el a rendszer, csak folyamatosan újraindult! Kivettem a boot.img-t a ROM zip-jéből, és ráküldtem a telefonra, de a helyzet nem változott! VALAKINEK VALAMI ÖTLETE? BÁRMI?

Egyedül a Cyanogedmod megy fel a fentebb leírt hibákkal és ennyi! Szeretném ezen a fórumon is a segítségeteket kérni! Hátha valaki találkozott hasonlóval, vagy lenne még ötlete!

Mindjárt töltök fel képet a telefon bootloaderéről!

Egyelőre ennyi! Köszönöm előre is!

Jelen pillanatban se pénzem, se telefonom, mert bár tegnap a srác megígérte, hogy visszaveszi, de azóta nem érem el!

Szép napot!

Krisztián

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1069 Dátum: 2014, 12 20, 23:03:23 »
Tiszteletem!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, nyugodtan irányítsatok át! Előre is elnézést!
Egy másik fórumon (nem tudom lehet-e másik fórumra mutató linket betenni), már megpróbáltunk mindent, de hátha itt valaki észrevesz valamit...

Röviden a történet:
Használtan vettem egy HTC One-t! Megérkezett és esztétikailag mondhatni kifogástalan volt... Bekapcsolás után viszont egyik meglepetésből a másikba zuhantam!

Az még csak nem is érdekelt volna, hogy nem a gyári ROM van rajta, hanem a cyanogenmod nightly kiadása! Viszont, nem volt rajta hang! Nem lehetett vele telefonálni: hívni lehetett, de ekkor az értesítő sáv kivételével eltűnt minden és sem engem nem hallottak, sem én nem hallottam!

Nem tudom, hogy lehet-e ez szoftveres hiba, de megpróbáltam a rajta lévő TWRP-n új rendszert feltenni! Mindeggyire hibát írt! Közben addig nyomkodtam, míg a Cyanogenmod zip-jét is eltüntettem (formáztam a tárhelyet, sima wipe helyett)!
Gondoltam semmi gond, letöltök és rámásolok egy másikat, azzal csak elindul! A MaximusHD-ra esett a választást, de hiába mount-oltam be a tárhelyet, nem engedte rámásolni! Segítséggel sikerült ráSIDELOAD-olni!
Sikerült feltenni, (közben a driverproblémákat és egyéb nehézségeket már nem is ecsetelem) és el is indult az Aroma telepítő! Az is lefutott! Újraindítás után viszont nem indult el a rendszer, csak folyamatosan újraindult! Kivettem a boot.img-t a ROM zip-jéből, és ráküldtem a telefonra, de a helyzet nem változott! VALAKINEK VALAMI ÖTLETE? BÁRMI?

Egyedül a Cyanogedmod megy fel a fentebb leírt hibákkal és ennyi! Szeretném ezen a fórumon is a segítségeteket kérni! Hátha valaki találkozott hasonlóval, vagy lenne még ötlete!

Mindjárt töltök fel képet a telefon bootloaderéről!

Egyelőre ennyi! Köszönöm előre is!

Jelen pillanatban se pénzem, se telefonom, mert bár tegnap a srác megígérte, hogy visszaveszi, de azóta nem érem el!

Szép napot!

Krisztián
Hoppá, dupla poszt...ill. mégsem, ebben benne van az, ami érdekel-a mainver:6.09.401.5
A Maximus legújabb változata:6.09.401.11.
Frissítsd a firmware-t, ha kell,telepítsd újra a TWRP-t, adb sideload/push módszerrel másold át a romot(ha kell) a belső tárra és fullwipe után telepítsd (sideload esetén ez ugye automatikus).
Az S-OFF fontos lenne, ha szeretnél teljes gyári visszaállítást, de akkor is, ha módosított firmware-t akarnál telepíteni-S-ON rendszerre csak full gyári megy fel, az pedig formázza a belső tárat és átírja a recovery-t is gyárira.

Nem elérhető ficus10

• PDA: HTC One
  • PDA ROM: Insertcoin
« Reply #1070 Dátum: 2014, 12 21, 15:43:41 »
Érdemes lenne  RUU-val rendbe tenni,veszteni nem veszít semmit,most vette.
Aztán szépen sorban...

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1071 Dátum: 2014, 12 21, 17:09:00 »
Érdemes lenne  RUU-val rendbe tenni,veszteni nem veszít semmit,most vette.
Aztán szépen sorban...

Ahhoz először a bootloadert kellene kisebb verziószámúra vissza állítani, ehhez meg kellene az S-OFF.

Nem elérhető kvojnovics

• PDA: HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: 2.03.401.2
« Reply #1072 Dátum: 2014, 12 21, 19:51:39 »
Ahhoz először a bootloadert kellene kisebb verziószámúra vissza állítani, ehhez meg kellene az S-OFF.

Tiszteletem!

Először is köszönöm a gyors választ! Másodszor: maholnap visszakerül az előző tulajdonosához, visszaadta a pénzt is és azt mondta, hogy állítólag a haverja nyúlt bele a masinába!

Harmadszor: igen, én is gondoltam az s-off-ra, de nem mertem jobban belenyúlni, mert úgy vette csak vissza ahogy adta! Szóval örültem, hogy azt a cyanogenmod rom-ot sikerült visszatennem! Plusz, akivel a másik fórumon lépésről-lépésre végigmentünk minden ötleten, azt mondta, hogy s-off-olni nemigazán lehet már, mert ami ingyenes módszer volt, azt már nem csinálják akik csinálják, azon kívül meg csak fizetős s-off van!

Szóval így néz ki a helyzet! De továbbítom mindenképpen a srácnak amit írtatok, mert gondolom azért neki sem mindegy, hogy mi van a telefonnal!

Egyelőre köszönöm! Még jelentkezem!

Krisztián

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #1073 Dátum: 2015, 01 19, 13:21:05 »
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha én a superuser alkalmazásban csinálok egy teljes unroot-ot és utána egy hard full wipe-t az is jó a sunshine alkalmazásnak. Mert csak akkor csinálja meg az s-off ot ha teljesen stock a rom.
Mert az az igasság, hogy a nagy kavarásba elfelejtettem backup-ot csinálni a stock romrol a twrp flash után. Ez egy one max. Köszönöm.
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #1074 Dátum: 2015, 01 19, 14:24:57 »
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha én a superuser alkalmazásban csinálok egy teljes unroot-ot és utána egy hard full wipe-t az is jó a sunshine alkalmazásnak. Mert csak akkor csinálja meg az s-off ot ha teljesen stock a rom.
Mert az az igasság, hogy a nagy kavarásba elfelejtettem backup-ot csinálni a stock romrol a twrp flash után. Ez egy one max. Köszönöm.
A sunshine 2.8.3-as engedi rootal is az s-off ot,ugy néz ki, de holnap tudom megcsinálni. Majd irom, hogy rendben volt e. :ok:
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!