2024, 12 19, 08:03:38

Szerző Téma: Készülékváró  (Megtekintve 201076 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #500 Dátum: 2013, 04 25, 13:30:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha valóban ez a mikrofon-mizéria áll a háttérben, akkor ez nem igazán a HTC hibája.
Ettől függetlenül nyilván van vaj az ő fejükön is, rendesen.

Ha valóban a mikrofon-miézirá áll a háttérben, akkor erősen vitatnám a korábbi állításaitokat.
Tessék elolvasni az eredeti híreket, visszaemlékezni arra, mit volt pl., amikor ugyancsak egyetlen német vagy holland bíróság a -talán a- Galaxy TAB 10.1-t nem engedte forgalmazni EU-ban. Közelítően ugyanaz a helyzet.

Amit érdemes átgonfdolni:
a.) "nem a HTC hibája"-álláspontokra - De az. Egy rendes gyártói termékfelelős dolga az, hogy alaposan ledokumentálja azt a technológiát, amit felhasználnak a gépben. Egyértelműen előre kell gondolkozni, hogy amiből építünk, az nem IP lopás. Akár szabadalmazott, akár csak amolyan ST Micro-Nokia NDA.

b.) A határozat úgy hangzik, hogy az ST Microe. alkatrésze nem eladható másnak. Én ezt úgy értelmezem bizony, hogy ha forgalomba kerül valahol a gép és ezzel az alkatrésszel, akkor aki eladja, az kockáztatja,  gépenként mondjuk súlyos ezresekbe kerül akárkinek is a jogsértés. És ezek a határozatok többnyire nem visszamutogatósak. Tehát jobb, ha ki sem jön a gyárból, még ami le van gyártva az sem. Ez számomra részben magyarázza a helyzetet.

c.) Ez már általánosabb. A HTC-től eddig azt szoktuk meg, hogy innovatív, élenjáró megoldásokat alkalmaz. Pl. elsőként veszi meg a qualcomm újdonságait, de kutat egy halom más technológiát is. Itt pedig átvesz egy Nokiás megoldást. Ez nem innováció. Még ha amúgy az ST meg is vezette, vagy maga  a Nokia sétáltatta csapdába vagy más érdekből sétált bele a helyzetbe. A tény az, hogy valami nem kerek. Én az a.)-ra vezetem vissza. Nem elég jó a szervezet már ahhoz sem, hogy egy flagship-et problémamentesre tervezzen. AHogy már a ONe S és a ONe X esetében is szignifkánsan magasabb hibaarányt volt, úgy most a ONE meg más okból is óriási blama.

- Nem beszélve a kidobott pénzekről. Tegnap a BL-en mindenhol hegyekben állt a HTC ONE reklám, európai eladás meg semmi :D
- Ha át kell építeni a gépeket, az is bukta
- Várhatóan ráborul a Galaxy S4 is a piacra jövő héten, az is elveszi a vevők egy részét
- Ha megalkusznak mégis a NOkiával erre a chipre, akkor is több pénz, mint, amit terveztek

Sok-sok ablakon kidobott pénz csak a fenti lista is.

A fentiekből nyer nekem pl értelmet, amit Murmucjka is erősíthet, mert angolul is lelevelezte az EXPANSYs-szal. Miszerint szelektív volt az első kb 680 gép eladása. Pl. szelekciós alap volt a már említett HTC webshopos eladás, vagy az, hogy zömmel csak UK/FR országokba ment a gép.

Az ugyan nem igaz, hogy ide nem adtak el belőle, de nekem is elsőre azt állították, hogy csak UK/Fr cikkszámokról beszélünk. Amikor pedig az én gépem vagy Nteeb gépe kijött, onnantól nyilvánvaló volt, hogy "nem csak", van ami átcsúszhat ide is. Na pl. itt már el tudom képzelni, hogy azért volt mindez, mert az nem ellenőrizhető holland csatornán jött Európába, vagy mert ezekben az országokban a jogi szabályozás más, nehezebben elkapható, stb.

Nem látunk ennyire a mélyére, de egy dolgot nagyon nem szabad elfelejteni:
Hazudozás, ígérgetés ment, láthatóan termék nélkül.
Lehet persze védeni a helyzetet, meg a HTC-t, de szerintem értelmetlen.

Akár azért hazudoztak, mert már régen tudják, hogy sáros a gép, akár mert még  hitték, hogy lesz alku és menthető, de a tény az, hogy nincs/nem volt. A legelső napi bejelentéshez képest is 1 hónap késésben vagyunk, és ekkor derül ki, hogy szellemi tulajdon megsértése is állhat a háttérben. Értem én, hogy gyártói marketing, meg minden, meg nyíltan mégsem lehet odaállni, hogy sorry 1,5 hónappal csúszunk, de legalább ne etessenek össze-vissza, ahogy most történt.

Nincs elég gép, pedig behirdették. Először az volt az indok, hogy nincs elég alkatrész. Erre mondtam azt, hogy nekem azt senki soha nem fogja elmagyarázni, hogy egy várható és tervezhető 5-6 milliós eladásra az első hónapban párezer sem tud eljönni pl. az EXPNASYS-hoz, aki azért üzemelteti is a HTC boltjait EU/világszinten. Már az nevetséges volt. Most pedig kiderül, hogy ja bocsi, bírósági ítélet is van a dologban. Ahogy itt sokan pl. azzal érveltetek, hogy ha nincs, nem kell hirdetni, eladni (pl. az expansys-ra értve is), úgy itt is ugyanez helytálló érv szerintem a HTC-re nézve is!

blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

• Navigáció / Navigation: iGo Primo 9
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Gyári 5.1
« Reply #501 Dátum: 2013, 04 25, 13:33:56 »
Ha valóban ez a mikrofon-mizéria áll a háttérben, akkor ez nem igazán a HTC hibája.
Ettől függetlenül nyilván van vaj az ő fejükön is, rendesen.
Az a nagy igazság, hogy szép lassan a lőtéri kutyát nem érdekli kinek a hibája az egész. A HTC töketlen-e, az expansys bénázik (értsd mint elsődleges eladója a HTC-nek képtelen nyomást gyakorolni a gyártóra), vagy a nokia tette fel a szopóálarcot a HTC-nek a mikrofon mizériával.

30 évvel ezelőtt még rendben volt, hogy ugyan volt pénzed, és mégis 5 évet vártál mire kaptál érte egy autót.
Manapság ha nem kapod meg amikorra te szeretnéd, viszed máshova a pénzed. Vannak még gyártók, forgalmazók, akik szívesen kiszolgálnak szerintem. Itt a HTC/Expansys csapat kapcsán mintha fordítva ülnénk a lovon :S
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető Murmucka

« Reply #502 Dátum: 2013, 04 25, 13:39:30 »
Ha valóban a mikrofon-miézirá áll a háttérben, akkor erősen vitatnám a korábbi állításaitokat.
Tessék elolvasni az eredeti híreket, visszaemlékezni arra, mit volt pl., amikor ugyancsak egyetlen német vagy holland bíróság a -talán a- Galaxy TAB 10.1-t nem engedte forgalmazni EU-ban. Közelítően ugyanaz a helyzet.

...

Kíváncsiságból a németekkel (expansys) is. Azok szerint tuti hót sicher, hogy 30-án és 2-án nagy szállítás lesz. Kíváncsi vagyok :)
Mivel időm engedte, írtam a HTC-nek is Németországba (voltak oly kedvesek, és magyarul válaszoltak), gyakorlatilag annyit, hogy a forgalmazónak kell írnom, mert tőlük függ a kiszállítás időpontja :) Úgy érzem szopóágra kerültek a vásárlók. Kár érte. Én személy szerint baromira vártam ezt a készüléket, hogy meg lehessen venni, de elvette az egésztől a kedvemet ez a mizéria. Megvárom, mert Galaxy S4-et semmiképp nem veszek, viszont biztos nem lesz akkora öröm :(

egy biztos, ha nem jön 30-a és máj 2-a között, a német kollégáidat addig szekálom a reklamációkkal, míg vagy felkötik magukat, vagy küldenek egy ilyen ipari hulladékot végre díszdobozban ajándék mozart csokival.
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #503 Dátum: 2013, 04 25, 14:14:53 »
Kíváncsiságból a németekkel (expansys) is. Azok szerint tuti hót sicher, hogy 30-án és 2-án nagy szállítás lesz. Kíváncsi vagyok :)
Mivel időm engedte, írtam a HTC-nek is Németországba (voltak oly kedvesek, és magyarul válaszoltak), gyakorlatilag annyit, hogy a forgalmazónak kell írnom, mert tőlük függ a kiszállítás időpontja :) Úgy érzem szopóágra kerültek a vásárlók. Kár érte. Én személy szerint baromira vártam ezt a készüléket, hogy meg lehessen venni, de elvette az egésztől a kedvemet ez a mizéria. Megvárom, mert Galaxy S4-et semmiképp nem veszek, viszont biztos nem lesz akkora öröm :(

egy biztos, ha nem jön 30-a és máj 2-a között, a német kollégáidat addig szekálom a reklamációkkal, míg vagy felkötik magukat, vagy küldenek egy ilyen ipari hulladékot végre díszdobozban ajándék mozart csokival.

a.) nem kollégák
b.) felesleges bárkit is szekálni, de ha megnyugtat, tedd. Engem azért kihagyhatsz a buliból.

Ha pedig abból indulsz ki, hogy senki sem a maga ellensége, akkor nyilván belátható, hogy minden kereskedőnek alapvető érdeke, hogy amiből hegyekben áll a vevő, olyat álomszép eladni is. Ezt amúgy nem csinálja túl rosszul az EXPANSYS, főleg ha a hazai dimenziókon mérjük. Ám ha az elejétől nincs mit eladni, akkor nincs mit tenni.
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #504 Dátum: 2013, 04 25, 14:56:39 »
:-DDDDDDDDDDDDD

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #505 Dátum: 2013, 04 25, 17:33:47 »

a.) "nem a HTC hibája"-álláspontokra - De az. Egy rendes gyártói termékfelelős dolga az, hogy alaposan ledokumentálja azt a technológiát, amit felhasználnak a gépben. Egyértelműen előre kell gondolkozni, hogy amiből építünk, az nem IP lopás. Akár szabadalmazott, akár csak amolyan ST Micro-Nokia NDA.

"New information about the case shows that the courts have not found HTC to be liable for the use of the ST Microelectronics microphones used in the HTC One. Court documents show that Nokia and ST Microelectronics signed a contract which gives Nokia 12 months exclusivity on the microphone chips, but there was a misunderstanding over when the exclusivity deal was set to begin. Since the Nokia 720 was the first Nokia phone to use the chip, the courts have ruled that Nokia has exclusive rights to the technology until February of 2014. Since HTC is not at fault, the courts will allow HTC to sell the HTC One in the Netherlands as long as the devices have already been imported into the country."

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #506 Dátum: 2013, 04 25, 18:12:14 »
"New information about the case shows that the courts have not found HTC to be liable for the use of the ST Microelectronics microphones used in the HTC One. Court documents show that Nokia and ST Microelectronics signed a contract which gives Nokia 12 months exclusivity on the microphone chips, but there was a misunderstanding over when the exclusivity deal was set to begin. Since the Nokia 720 was the first Nokia phone to use the chip, the courts have ruled that Nokia has exclusive rights to the technology until February of 2014. Since HTC is not at fault, the courts will allow HTC to sell the HTC One in the Netherlands as long as the devices have already been imported into the country."
Olvastam én is, ezért írtam, hogy nem az HTC hibája.

Tapatalked from my One

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #507 Dátum: 2013, 04 25, 18:44:23 »

Ebben számomra nincs benne annak cáfolata, hogy nem sáros az a HTC termékmenedzser, akinek az a dolga, hogy begyűjtse az igazolásokat pl. az alkatrész-szállítóktól, ami arra vonatkozik, hogy ő azt gond nélkül használhatja.

Nagyon leegyszerűsítve az ST eladott valamit, amit nem egészen tehetett volna meg.
A HTC ezek szerint megvett valamit, amit nem egészen lett volna szabad megvennie.

És akkor az alapoktól induljunk neki, amit én hiányoltam a storyban: Hogyan lehet megtudni, hogy a megvenni kívánt alkatrész sért-e szellemi tulajdont/szerződéseket, egyéb megállapodásokat? Megkérdezzük az alkatész-szállítótól, nyilatkoztatot hozunk tőle, keretszerződéseket mutogatunk! Hozott erről valamiféle írást a HTC? Szerintem nem. Kiadott egy statement-et, hogy keresi a megoldást. Meg nyilván van ÁFA-s számlája 6 millió csipről :D

De eddig nem volt olyan, hogy "elnézést kérünk, átvert a ST Microe, ennek folyományaként csúszunk."
Persze két okból sem politikus amúgy ilyet mondani:
1. Mert még nagyobb hülyét csinál magából
2. Mert esetleg később is akar még vásárolni

De eddig ez a történet nekem kb. egyenértékes azzal hogy a HTC is elismeri, hibázott. A gépet meg várja a fél világ hetek óta.

Sosem szabad elfelejteni, hogy itt ezernyi folyamat zajlik, amikor mondjuk 9-12 hónap alatt letervezik és a végén bejelentik a telefont. Nekem nehezen elfogadható, hogy a HTC ne tudja mit épített a gépbe, ezért nem menteném a felelősségét.

Ha átverték, akkor azért hülye, mert át lehetett verni.
Ha tudta, hogy rizikós, akkor meg pláne..

blog.pdatech.hu

Nem elérhető xabolcsy

• Navigáció / Navigation: Sygic, IGO, Waze
  • PDA: LG G-Pad 8.3, LG G4
  • PDA ROM: Android:5.0.2 Android:5.1 (Gyári)
« Reply #508 Dátum: 2013, 04 25, 21:03:48 »

Én egyet tanácsolok! Ha megfogadod(megfogadjátok) MEGÉRI VÁRNI ez egy baromi jó teló, nem láttam még az s4-et de szerintem sokat ráver! A kamera tesztek meg hazugságok! Nagyon jó ez a kamera főleg a zoe! A hangzás, még ilyet nem hallottam telefontól de szerintem te se fogsz! (Lefog esni az állad! ez komoly) 
De összességébe ez egy szuper prémium kategória, iphone 5 azt fogtam, használtam de még az is le van maradva mérföldekkel!
Ezt csak élőbe fogod meglátni! (a különbségeket)

Még valami, ha vissza olvasol én is így vélekedtem!  A pénzemért kapok mást is, de nagyot hibáztam volna!
Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye ember okoskodik:-)

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #509 Dátum: 2013, 04 25, 21:21:41 »
Én egyet tanácsolok! Ha megfogadod(megfogadjátok) MEGÉRI VÁRNI ez egy baromi jó teló, nem láttam még az s4-et de szerintem sokat ráver! A kamera tesztek meg hazugságok! Nagyon jó ez a kamera főleg a zoe!
De összességébe ez egy szuper prémium kategória, iphone 5 azt fogtam, használtam de még az is le van maradva mérföldekkel!

Még valami, ha vissza olvasol én is így vélekedtem!  A pénzemért kapok mást is, de nagyot hibáztam volna!
nos... valóban, a one sokkal jobb választás olyannak, aki csak használni szeretné a telefont. Egyszerű kezelni, egyszerű a beállítása, gyönyörű kivitel. A fényképező része egy fos kevés fénynél, de abban egyik telefon sem remekel. Akkor sem jó, ha szerkeszteni akarod később a fényképeket, mert a vágás kb értelmetlen lesz a felbontás miatt.
Hardver remek.
Az egyedüli valódi kompromisszum, amit meg kell kötni, az a szerviz kérdés, illetve a garancia hiánya, ha kinyitod.

Én biztos várnék vele, szerintem az ára sokat fog változni az első néhány hónapban, szóval egy one x-et nem cserélnék rá le azonnal,  de később lehet.
Ezzel szemben az s3-at később sem váltanám le S4-re.

mindentől függetlenül a htc egy lúzer, fogalmam sincs mi lesz vele...

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #510 Dátum: 2013, 04 25, 21:44:08 »
nos... valóban, a one sokkal jobb választás olyannak, aki csak használni szeretné a telefont. Egyszerű kezelni, egyszerű a beállítása, gyönyörű kivitel. A fényképező része egy fos kevés fénynél, de abban egyik telefon sem remekel. Akkor sem jó, ha szerkeszteni akarod később a fényképeket, mert a vágás kb értelmetlen lesz a felbontás miatt.
Hardver remek.
Az egyedüli valódi kompromisszum, amit meg kell kötni, az a szerviz kérdés, illetve a garancia hiánya, ha kinyitod.

Én biztos várnék vele, szerintem az ára sokat fog változni az első néhány hónapban, szóval egy one x-et nem cserélnék rá le azonnal,  de később lehet.
Ezzel szemben az s3-at később sem váltanám le S4-re.

mindentől függetlenül a htc egy lúzer, fogalmam sincs mi lesz vele...

Pár dolog:
-a fényképező részhez: tényleg nagyon sokat javult az OTA-val, írtam is.Korábban linkeltem egy S4 tesztet, abban van pár fotó, You are not allowed to view links. Register or Login is. Érdemes megnézni, hogy melyik a nagyobb fos.
-fotószerkesztés:a Zoe valami egészen újat ad, a HTC oldalán van némi videó róla, hogy mit tud.
- a hardver:tényleg remek!
-szerviz: ez most alakul újra, adjunk még neki némi kifutást
-garancia:ez tényleg gáz, de  az S-Offra itt valóban van esély és onnantól ez nem számít
-S3>S4 vs HOX>One: valahol, egy angol oldalon azt írták, hogy az S4 egy S3 ráncfelvarrva. Nem tudom. A One viszont nagyon komoly előrelépés a HOX után (hang, kamera, gyorsaság, minőség). Ezt viszont tudom, hiszen nekem volt/van mindkettő...
-Ár: le fog esni biztosan, sőt mondok még valamit:1 év múlva sokkal jobban.Azt is érdemes megvárni? Az már csak egy apró agymenés, hogy ez a drága első széria lehet, hogy unikum lesz az  mikrofonja miatt... :-X :)

Nem elérhető Dokiropi

• PDA ROM: S-Off - InsertCoin 3.0.6
« Reply #511 Dátum: 2013, 04 26, 00:20:40 »
Ebben számomra nincs benne annak cáfolata, hogy nem sáros (...)

Sosem szabad elfelejteni, hogy itt ezernyi folyamat zajlik, amikor mondjuk 9-12 hónap alatt letervezik és a végén bejelentik a telefont. Nekem nehezen elfogadható, hogy a HTC ne tudja mit épített a gépbe, ezért nem menteném a felelősségét.

Ha átverték, akkor azért hülye, mert át lehetett verni.
Ha tudta, hogy rizikós, akkor meg pláne..

Én annyit tennék a dolgohoz, hogy bár a mi cégünk nem elektronikai, hanem autóipari alkatrészeket állít elő. Ha egy beszállítóval kötünk szerződést mi sem nézzük át az összes papírját, mert lehetetlen. Ebben az eseteben mi vagyunk a felhasználók és az adott cég felelőssége, hogy mit ad el nekünk. Viszont ha mi a terméket továbbadjuk egy autógyár felé és valami hiba adódik, azért a vevő az autógyárat veszi elő, az autógyár velünk fizetteti ki a többletköltséget, mi pedig visszük tovább a mi beszállítónknak, de legnagyobb veszteséget az autógyár szenvedi el, késik a termék, esik az ár, rombolódik a presztízs...figyelnek erre, de ahogy te is mondtad a fejlesztési periódus 10 hónap, ebbe kell beleférnie a koncepcióknak, prototípusoknak, gyártás előkészítésnek, próbagyártásnak, logisztikai terveknek, szabványoknak stb stb...hogy mennyi a tényleges termékfejlesztési idő? Annyira kevés, hogy kénytelen vagy bízni a partnereidben, nem ellenőrizheted minden szavukat... És ez most nem a HTC mellett vagy ellen szólt, és nem is ellened, ez csak egy vélemény.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
Re: Re: Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #512 Dátum: 2013, 04 26, 00:41:08 »
Én annyit tennék a dolgohoz, hogy bár a mi cégünk nem elektronikai, hanem autóipari alkatrészeket állít elő. Ha egy beszállítóval kötünk szerződést mi sem nézzük át az összes papírját, mert lehetetlen. Ebben az eseteben mi vagyunk a felhasználók és az adott cég felelőssége, hogy mit ad el nekünk. Viszont ha mi a terméket továbbadjuk egy autógyár felé és valami hiba adódik, azért a vevő az autógyárat veszi elő, az autógyár velünk fizetteti ki a többletköltséget, mi pedig visszük tovább a mi beszállítónknak, de legnagyobb veszteséget az autógyár szenvedi el, késik a termék, esik az ár, rombolódik a presztízs...figyelnek erre, de ahogy te is mondtad a fejlesztési periódus 10 hónap, ebbe kell beleférnie a koncepcióknak, prototípusoknak, gyártás előkészítésnek, próbagyártásnak, logisztikai terveknek, szabványoknak stb stb...hogy mennyi a tényleges termékfejlesztési idő? Annyira kevés, hogy kénytelen vagy bízni a partnereidben, nem ellenőrizheted minden szavukat... És ez most nem a HTC mellett vagy ellen szólt, és nem is ellened, ez csak egy vélemény.

A Samsungnál és az Applenél is 2-2,5 év a fejlesztési idő. Nem hinném hogy a HTC esetében ez másképp lenne. Az viszont igaz lehet, hogy a konkrét kézzelfogható folyamat (gyártás, beszállítók) a fejlesztés legvégére zsúfolódik össze, hiszen az elején rengeteget elvesz a koncepció, a brainstorming, stb.

Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Re: Készülékváró
« Reply #513 Dátum: 2013, 04 26, 05:58:46 »
Pár dolog:
-a fényképező részhez: tényleg nagyon sokat javult az OTA-val, írtam is.Korábban linkeltem egy S4 tesztet, abban van pár fotó, You are not allowed to view links. Register or Login is. Érdemes megnézni, hogy melyik a nagyobb fos.
-fotószerkesztés:a Zoe valami egészen újat ad, a HTC oldalán van némi videó róla, hogy mit tud.
- a hardver:tényleg remek!
-szerviz: ez most alakul újra, adjunk még neki némi kifutást
-garancia:ez tényleg gáz, de  az S-Offra itt valóban van esély és onnantól ez nem számít
-S3>S4 vs HOX>One: valahol, egy angol oldalon azt írták, hogy az S4 egy S3 ráncfelvarrva. Nem tudom. A One viszont nagyon komoly előrelépés a HOX után (hang, kamera, gyorsaság, minőség). Ezt viszont tudom, hiszen nekem volt/van mindkettő...
-Ár: le fog esni biztosan, sőt mondok még valamit:1 év múlva sokkal jobban.Azt is érdemes megvárni? Az már csak egy apró agymenés, hogy ez a drága első széria lehet, hogy unikum lesz az  mikrofonja miatt... :-X :)
egyetértünk :)

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #514 Dátum: 2013, 04 26, 08:33:02 »

Szerintem tökjó  a példa, amit hoztál. Egyrészt mert ugyanaz benne lehet, amit itt is feszegetünk. Nem jogi érv, hogy "kevés volt az idő, nem néztük át, nem kérdeztük meg". Vagy akár az sem, hogy nem volt benne a s "Nokia-ST szerződésben, hogy mikortól érvényes, csak az, hogy meddig...."

Én azt gondolom, hogy amikor az egyszeri gyártó leszálló ágban van, akkor ez a relativizálás nem fér bele a tervezésbe. Minden szinten biztosra kellene menni. Ezért nem lehet mentesíteni sem azzal, hogy nem tehetett róla, vagy nem tudhatott róla. És mivel hosszú folyamat végén történik mindaz, amit most tapasztalunk, nekem nem elfogadható, hogy ez a probléma "egyszer csak ott termett".

Csak néhány adalék, fentebb is elhangzott, de szedjük pontokba:
- Tavaly nyáron a CEO (Peter Chou) azt mondja, nem működik jól a cég, sok a meeting, kevés az eredmény
- Florian Seiche -az eu főnök- Nokia alkalmazott lesz (mit vitt magával?)
- Peter Chou azt mondta, ha a HTC ONE nem lesz siker, lemond
- kb 6-7 negyedéve nincs érdemi profit, mára nagyon nincs
- gyengülő terméktámogatás, épp megint változott a magyar helyzet is
- 10 millióval csökkentek az eladások, a piac nem esett össze
- ZTE/Huawei mára egyértelműen beelőzte a HTC-t

És akkor az idei flagship bevezetése úgy indul, hogy érdemi volumen máig nincs egy hivatalosan is elhangzó márciusi végi induláshoz képest. 1-2 hét általában bele szokott férni, 1 hónapos csúszás nagyon-nagyon régen nem volt senkinél. A csatornában végig hazudozás megy, minimális készletek szivárognak, de nem univerzális a kiszolgálás. Majd a tervezett és bejelentett indulást követő harmadk-negyedk héten egy holland bíróság lényegében megtiltja, hog az ST microe. chipjei végfelhasználókhoz kerüljenek, ha nem Nokia telefonban vannak.

Nem nevezném karakteresen pozitívnak ezt a termékindulást sem, és hozzáadva az előzményeket ez több, mint aggodalmat keltő. De csak a mikrofonra szűkítve is azt mondom, nem menthető fel a gyártó sem abban, ahogy kommunikálta a késedelmet, és abban sem, hogy amikor életed egyik utolsó dobására készülsz, elég gondos hozzállás-e nem lepapírozni, hogy a zsírúj STM technológia kinél jön még ki közel akkor, amikor a Te vasadban...
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

« Reply #515 Dátum: 2013, 04 26, 10:31:31 »
Én egyet tanácsolok! Ha megfogadod(megfogadjátok) MEGÉRI VÁRNI ez egy baromi jó teló, nem láttam még az s4-et de szerintem sokat ráver! A kamera tesztek meg hazugságok! Nagyon jó ez a kamera főleg a zoe! A hangzás, még ilyet nem hallottam telefontól de szerintem te se fogsz! (Lefog esni az állad! ez komoly) 

Hát, már csak emiatt várom én is ki. Remélem megéri :)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #516 Dátum: 2013, 04 26, 10:33:48 »
Hát, már csak emiatt várom én is ki. Remélem megéri :)

Megéri! :D :D

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
Re: Készülékváró
« Reply #517 Dátum: 2013, 04 26, 11:33:01 »
Fekete-váróknak:

kb ma először volt fekete. 100 jött, 100 megy.
Sorrendiség - szelektív. Sőt, van egy kontingens ezen a 100 db-n belül (kb 25), amit maga a beszállító drop-ship-elt, azaz adott fel, magyarul már csak nem is az expansys rendelkezett vele.

kb 1000 db-ra van ezen a színen élő rendelés, ha bejönne, nem volna gond (fene tudja
blog.pdatech.hu

Nem elérhető Murmucka

« Reply #518 Dátum: 2013, 04 26, 12:28:42 »
Fekete-váróknak:

kb ma először volt fekete. 100 jött, 100 megy.
Sorrendiség - szelektív. Sőt, van egy kontingens ezen a 100 db-n belül (kb 25), amit maga a beszállító drop-ship-elt, azaz adott fel, magyarul már csak nem is az expansys rendelkezett vele.

kb 1000 db-ra van ezen a színen élő rendelés, ha bejönne, nem volna gond (fene tudja
100 egész darab?   :shock:
Ennyit kéne tudni a HTC-nek 15 perc alatt legyártania  :D

lefosom a bokám. az űrbe kilődözni van 3 is :(

"NASA sends three HTC One into Space.
The U.S. space agency has developed low-cost satellites with HTC One. Launched into space 21st April 2013, they will observe the Earth.
Scramble towards the space for three smartphones. April 21, 2013, aboard the Antares rocket Orbital Sciences Corp. Three HTC One were shipped to the stars to serve as low cost satellites, the PhoneSat Project. NASA has installed in smartphones "cubesat" cubes 4 inches (10 centimeters), and integrated with the rocket. Devices play a role calculator. The sensors used to determine the altitude and cameras to observe the Earth.
Implement satellites at lower prices and small sizes NASA aims. Thanks to this experience it can also create new space technologies from the smartphone. You will be able from to follow the transmission of data and recover the 437 425 MHz frequency. The images are cut into small pieces and rebuilt through a distributed network of ground stations. The satellites should remain in orbit for two weeks.
The PhoneSat project cost only 3500€ to NASA. Tests were performed on a Nexus One on a high-altitude balloon before to send the three HTC. A British university was already considered a nanosatellite with a smartphone. "

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
« Reply #519 Dátum: 2013, 04 26, 13:58:50 »
Telenornál mikor jelenhet meg? Május első két hetében talán?
Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető nervy

« Reply #520 Dátum: 2013, 04 26, 17:30:05 »
100 egész darab?   :shock:
Ennyit kéne tudni a HTC-nek 15 perc alatt legyártania  :D

lefosom a bokám. az űrbe kilődözni van 3 is :(

"NASA sends three HTC One into Space.
The U.S. space agency has developed low-cost satellites with HTC One. Launched into space 21st April 2013, they will observe the Earth.
Scramble towards the space for three smartphones. April 21, 2013, aboard the Antares rocket Orbital Sciences Corp. Three HTC One were shipped to the stars to serve as low cost satellites, the PhoneSat Project. NASA has installed in smartphones "cubesat" cubes 4 inches (10 centimeters), and integrated with the rocket. Devices play a role calculator. The sensors used to determine the altitude and cameras to observe the Earth.
Implement satellites at lower prices and small sizes NASA aims. Thanks to this experience it can also create new space technologies from the smartphone. You will be able from to follow the transmission of data and recover the 437 425 MHz frequency. The images are cut into small pieces and rebuilt through a distributed network of ground stations. The satellites should remain in orbit for two weeks.
The PhoneSat project cost only 3500€ to NASA. Tests were performed on a Nexus One on a high-altitude balloon before to send the three HTC. A British university was already considered a nanosatellite with a smartphone. "

azok nexus one-ok voltak csak kicsit elirták az idézett cikkben...
sőt ha végigolvasod benne is van

Nem elérhető ZsDaniel

• Support-ER
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #521 Dátum: 2013, 04 26, 18:19:47 »
azok nexus one-ok voltak csak kicsit elirták az idézett cikkben...
sőt ha végigolvasod benne is van
Nem tudom mit olvastál, de azok HTC One-ok voltak, a Nexus One-ok csak egy korábbi teszt részei voltak..

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Készülékváró
« Reply #522 Dátum: 2013, 04 26, 18:42:01 »
Nem tudom mit olvastál, de azok HTC One-ok voltak, a Nexus One-ok csak egy korábbi teszt részei voltak..
nem htc one, hanem nexus one... olvass utána más forrásból is, ez a cikk hibás

Nem elérhető ZsDaniel

• Support-ER
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
Re: Re: Készülékváró
« Reply #523 Dátum: 2013, 04 26, 19:15:37 »
nem htc one, hanem nexus one... olvass utána más forrásból is, ez a cikk hibás

Akkor elnézést kérek, az idézett szövegre hivatkoztam!

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető pdatech

• PDA-Tech webáruház
« Reply #524 Dátum: 2013, 04 27, 17:54:16 »
Tegnap este
- 246687 - ezüst - 60 érkezett - 250 helyett
- 246667 - ezüst - 75 érkezett - 230 helyett

SUM eddig jött úgy 800 one, 700 ezüst -100 fekete leosztásba. Úgy 5000 helyett.

Ez még mindig nem mutatja a helyzet stabilizálódását. Tehát pl. aki csomagosról ment másikra vagy másikról csomagosra, az kb azonos eséllyel remélheti a hétfőt. Csepeg, ahogy eddig is. Zavart okoz mindenben ahogy eddig.
blog.pdatech.hu